Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kumrara wrote:Dziewczyny a w takim razie czy w 12t2d 140 tętno jest ok ? Kluska ssała akurat kciuka. Lekarza nic nie zaniepokoiło.
Ja dzisiaj miałam 158 wg. Usg 12 tydz. i 2 dni. Lekarz powiedział, że jest prawidłowe. Zastanawia mnie jednak fakt, pytania o takie rzeczy dziewczyn z forum, od tego masz lekarza. Skoro nie skomentował to znaczy, że nie miał ku temu powodów. A jeżeli jest gbur, nic nie mówi i mu nie ufasz to go zmień. -
Fema u nas po in vitro jest dużo więcej lęków i obaw niż u dziewczyn które zaszły naturalnie. Nas zajście w ciążę kosztowało mnóstwo nerwów, bolesnych zastrzyków, w wielu przypadkach i zabiegów hsg i histeroskopii, punkcji jajników. Jeśli to w dodatku któreś już in vitro bo się nie udało wcześniej to jesteśmy na prawdę przerażone o tą ciążę. I myślę, że mamy prawo negowac i się zastanawiać bo przeszlysmy w swoim nieplodnym życiu wielu lekarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 22:54
ajaje, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Fema a ja nie rozumiem tego jadu. Nie piszę tu często ale czytam codziennie i padają tu pytania o dużo dziwniejsze rzeczy niż tętno. Ufam swojemu lekarzowi, pytam z ciekawości jakie są Wasze doświadczenia. Jeśli Cię to kłuje to nie trać energii na odpowiadanie mi bo twój tekst nic nie wniósł. Pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2017, 23:01
MalaHD lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAle mnie wkurza to ciagle pieczenie...wyniku posiewu we wtorek dopiero obadamy co tam sie wkluje
Pierwsze prenatalne mam 6.06 ale to u mojego gina te wlsciwe mam 13.06 jak to zlecialo.... MasakraWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 05:23
-
editchen wrote:w temacie wieku: nie ma bata, wychodzi na to, że jestem najstarsza ;p
w temacie surowego mięsa - też się okazało, ze toxo przeszłam, pytanie czy przez to czy przez koty - w sumie wszystko mi jednoz surowego mięcha, metki (najlepsza tatarska od Bystrego) i krwistych steków nie zrezygnuje (oczywiście oprócz magicznego czasu ciąży).
a w temacie sushi - cierpię, bo dla mnie pieczone się nie liczy
a, i jeszcze a propos terminów - moja mama bardzo się starała, żeby nie trafić w 1 listopadajeszcze 2 godziny i by nie zdązyła. więc jestem halloweenowa czarownica ;p z kolei 20 lat później rodziła mojego brata; termin miała na 18 listopada. wyszło 28 października. wszyscy się śmiali, ze mogła poczekać te 3 dni i bym miała bliźniaka 20 lat młodszego
editchen lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
To nie jest jad tylko próba pokazania jak same siebie nakręcacie. Ja rozumiem obawy, każdy je ma, ale pytania czy to jest ok, tamto w szczególności jeżeli chodzi o wyniki badań i próby diagnozy szczerze mnie przerażają.
Kumrara jeżeli Cię uraziłam to przepraszam. Mam wrażenie, że to forum zaczyna przypominać forum grupy lekarzy nawzajem się diagnozujących. -
Lunka - jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości zapytaj na następnej wizycie lekarza. Zazwyczaj, jeśli wg lekarza nie dzieje się nic niepokojącego, to nie mówią za dużo jak nie są wylewni. Mój też za dużo nie gada, ale jak coś się zapytam to odpowiada cierpliwie
Spojrzałam w usg z córką to w 11t2d miała 146 tętno, z tego co pamiętam była wtedy raczej spokojna, nie fikała za bardzo. Teraz w 10+5 maluszek miał tętno 173. W normach się mieści, wysokie mi się wydawało, ale biło pięknie miarowo, lekarz nic nie mówił, że coś źle, więc uznaję, że jest dobrze. Jakby było źle na pewno by powiedział
Ludzie są różni, każdy ma jakieś obawy co do różnych rzeczy, co wg jednej osoby jest całkiem normalne, wg innych bezsensowne. Jak coś nam nie pasuje wystarczy nie komentować, przewinąć dalej, nie będzie niepotrzebnych dyskusji. No chyba, że ktoś pisze "rażące" głupoty12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedzi. Ja też uważam że pytanie było konkretne. Nie pytałam co może być tak czy nie tak. Zapytałam tylko jakie moalysxie tętna.
Wiele osób pyta o różne sprawy, jak zauwazauważyła jedna z Was. Nikt nie szuka diagnozy a zwykłej rozmowy.
A jak pytanie wydaje sie komuś całkowicie rażące lepiej ominąć i tyle
Lekarzowi ufam ale dla niego będę zawsze jedna z wielu pacjentek. Dla mnie natomiast moja ciąża jest jedna ciazajesl i mnie rozumiecie bo wyszło troszkę masło maślane. Szczególnie że w ciąży mam troche przebojów, a i tak jestem spokojna i staram się zachować równowagę.
Buziaki dla Was :* -
Lunk_a wrote:Dziękuję. Ja przez wszystkie usg mam 170-176. Pytałam gin czy to nie za wysokie Ale mowi że bardzo dobre. Akurat w czasie 11.4 było 174.
Oczywiście wierzę lekarzowi Ale proszę tez o Wadze wpisy czy właśnie tętna ok 175 są ok.
Stąd prośba o Wadze wpisy
Równo w 12 tyg, moje maleństwo miało 168