Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Savage wrote:Editchen, ja bym powiedziała kilku osobom, a dalej to się i tak rozniesie samo. No bo co innego, mikrofon i wszystkim ogłosić, troszkę nie taktowne moim zdaniem, bo w centrum uwagi powinna być para młoda. Ja bym zrobiła tak, że powiedziałabym tym osobą co roznoszą
, tzn plotkują i w ciągu godziny masz sprawę załatwioną, całe wesele będzie wiedziało.
Czemu nie taktowne ? Przecież to para młoda w końcu:)
Ja bym się nikomu nie tłumaczyła, powiedziała co i jak i wsiomagdzia26 lubi tę wiadomość
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja bym wstała, podziękowała za przybycie, życzyła udanej zabawy i prosto z mostu powiedziała, że z powodu rozwijającego sie w Tobie nowego życia, Nie będziesz pić, ale niech każdy z gości wypije za Ciebie i męża Twego, który sie z Tobą solidaryzuje. A wujkom grzecznie odmawiała
editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:No to mikrofon, bo nie widze innego wyjścia, wyjaśnić co i jak, wszyscy będą wiedzieć, wszyscy usłyszą i sprawa załatwiona.
a ja bym sie spaliła ze wstydu i nie dałabym rady;
ale u mnie w rodzinie to wszystko się pocztą pantoflową rozchodzi, więc mama by powisiała godzinę na telefonie i wszyscy by byli wtajemniczeni; najlepiej zadzwonić do babci, to już bankowo do wszystkich dotrze; i nie musiałabym nic mówić;
Editchen, najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła, bo to Twój dzieńzrób jak uważasz, że będzie lepiej
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
no Kamil mowi, ze najlepiej to on powie przy powitaniu gosci, cos w desen, ze jest nas juz trojka, etc, niech pija nasze zdrowie bo ny nie mozemy i niech sie wytancza za mnie albo cos... wiec moze faktycznie walnac prosto z mostu do wszystkich razem. juz widze mine mojej mamy
Amus - wyobraz sobie, ze przy zaproszeniach mowilismy ze wolimy wino zamiast kwiatkow...teraz bedzie stac i czekac na pociazowe czasy
Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHehe wino sie nie zepsuje na szczescie
Kieliszki tez trzaskalismy ja mialam picolo malz normalny szampanwytanczylam zie za wszystkie czasy
w sumie z parketu nie schodzilismy ale o 2:00 padlam na pysk a maz kolo 3;30 :p
Ide bo mlodego do przedszkolacudna pogoda !
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:28
-
nick nieaktualnyJa jestem zla na meza.... Chcialam do.prenatalnych poczekac z oglaszaniem a u nas juz cala wies wie, tu sie pochwalil tam sie pochwalil i pooooooszlooooo
wiem ze sie cieszy, ja tez. Ale mogl poczekac. A go az skrecalo
i wypaplal. Gratulavje co chwila dostaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:30
-
nick nieaktualny
-
Heh u nas może się domyśla co kto na wsi, bo w pole nie wychodzę a jedna z lepszych plotkar na wsi przychodzi do pielenia
ale w sumie staram się jak mogę kryć brzuch przy nich na razie, więc może i za bardzo nie wiedzą
Siłą rzeczy się rozejdzie zaraz bo nie mam bardzo już jak ukryć brzuszka, a za tydzień może będą rwane pierwsze truskawki, także tego
Najchętniej to bym się pokazała dopiero z pokaźnym brzuchem ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:35
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
editchen wrote:no Kamil mowi, ze najlepiej to on powie przy powitaniu gosci, cos w desen, ze jest nas juz trojka, etc, niech pija nasze zdrowie bo ny nie mozemy i niech sie wytancza za mnie albo cos... wiec moze faktycznie walnac prosto z mostu do wszystkich razem. juz widze mine mojej mamy
Amus - wyobraz sobie, ze przy zaproszeniach mowilismy ze wolimy wino zamiast kwiatkow...teraz bedzie stac i czekac na pociazowe czasy
Kochana A macie zespół albo dj? Zazwyczaj na początek jest toast z szampanem. Może to niech oni przekażą tą radosną nowinę? Coś w stylu wypijmy za zdrowie pary młodej i niedługo już i przyszłych rodziców?Sunshine_111, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Kochana A macie zespół albo dj? Zazwyczaj na początek jest toast z szampanem. Może to niech oni przekażą tą radosną nowinę? Coś w stylu wypijmy za zdrowie pary młodej i niedługo już i przyszłych rodziców?
W sumie lipa ze robicie wesele dla rodziców. Ja zaszłam w 1 ciążę to teściowa od razu tekst " jak dziecko to ślub teraz dopóki brzucha nie ma widac" my się nie zgodzili sny i braliśmy skromny ślub razem z chrzcinami córki. I myślę że to było najlepsze rozwiązanie ja tam jestem dziwna i jakoś te śluby i cały szum wokół tego nie jest dla mnie wolę kameralniespokojnie nie ma się czym przejmować zawsze komuś coś nie będzie pasować. Najwazniesze byście wy byli szczęśliwi a nie goście:D
-
hej DZiewczyny
JAk sie maja Mamusie?
U nas mdlości cały czas, zażywam torecan bo sie nie da inaczej..ustac w pionie to cud...
po wizycie piątkowej wszystko ok, dzidek ma 3cm, juz figluje- machał/a raczkami i nózkami
kolejna wizyta 22-06 mam nadzieje, ze juz sie dowiem co bedziechoc czuje ze dziewczyna...
włosy marne, twarz w tradziku ( nawet jako nastolatka nie mialam) i ogolnie samopoczucie kiepskie bardzoWachciowa, k878, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, editchen, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Editchen, ja bym powiedziała kilku osobom, a dalej to się i tak rozniesie samo. No bo co innego, mikrofon i wszystkim ogłosić, troszkę nie taktowne moim zdaniem, bo w centrum uwagi powinna być para młoda. Ja bym zrobiła tak, że powiedziałabym tym osobą co roznoszą
, tzn plotkują i w ciągu godziny masz sprawę załatwioną, całe wesele będzie wiedziało.
I tutaj Lady ma 100% racji.
Wystarczy, żeby wiedziało kilka osób, a poza tym, jeśli goście będą widzieli, że "bawisz się statecznie" to powinni odpowiednio tzn podobnie traktować Młodą.
Ja na moim weselu alkoholu prawie nie piłam, poza toastem przy wejsciu. Mój Poślubiony też bardzo symbolicznie...problemów nikt nie robił. -
I teraz doczytałam Wasze wypowiedzi. Wniosek jest jeden :
Editchen...to Twój dzień i masz się czuć komfortowo, zrób tak, jak czujesz.k878, editchen lubią tę wiadomość
-
Myślę, żeby powiedzieć prosto z mostu wszystkim. Tak jak mówiłaś przyszły mąż lub orkiestra czy dj. To też nie takie fajne co chwilę komuś coś tłumaczyć, zaraz będą Ci gratulować i ściskać. Chce Ci się wstawać co chwilę bo koejna ciotka przyszła z gratulacjami?
Ja mam deficyt w luźnych ciuchach, same obcisłe. Dziś byłam na zakupach i kupiłam 2 sukienki i bluzeczkę, NIC nie widać w nichJa też wolałam powiedzieć po prenatalnych ale ile można kłamać, dlaczego nie piję czy nie jeżdżę na rowerze. U nas w większości się domyślili i tylko potwierdzaliśmy.
editchen lubi tę wiadomość
-
No jak to editchen twoje wesele, to ja nie widzę problemu, by przez mikrofon tą radosną nowinę ogłosić, i wyjaśnić, całą sprawę. Ja teraz 10 czerwca jadę na wesele do kuzynki, też pić nie będę, moja najbliższa wie że w ciąży jestem, a resztę mam w nosie,
będą chcieli wiedzieć, to zapytają.