X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Editchen, ja bym powiedziała kilku osobom, a dalej to się i tak rozniesie samo. No bo co innego, mikrofon i wszystkim ogłosić, troszkę nie taktowne moim zdaniem, bo w centrum uwagi powinna być para młoda. Ja bym zrobiła tak, że powiedziałabym tym osobą co roznoszą XD, tzn plotkują i w ciągu godziny masz sprawę załatwioną, całe wesele będzie wiedziało.

Czemu nie taktowne ? Przecież to para młoda w końcu:)
    Ja bym się nikomu nie tłumaczyła, powiedziała co i jak i wsio :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 5 msc bralam slub ale ja przy zaproszeniu mowilam :p zamist kwitkow prosilismy o ksiazke (dla dziecka albo dla nas ;) a tk to mysle wystarczy ze sie fowie kilka osob a potem pojdzie fama i w polh wszyscy bedą wiedziec :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym wstała, podziękowała za przybycie, życzyła udanej zabawy i prosto z mostu powiedziała, że z powodu rozwijającego sie w Tobie nowego życia, Nie będziesz pić, ale niech każdy z gości wypije za Ciebie i męża Twego, który sie z Tobą solidaryzuje. A wujkom grzecznie odmawiała

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No to mikrofon, bo nie widze innego wyjścia, wyjaśnić co i jak, wszyscy będą wiedzieć, wszyscy usłyszą i sprawa załatwiona.

a ja bym sie spaliła ze wstydu i nie dałabym rady;

ale u mnie w rodzinie to wszystko się pocztą pantoflową rozchodzi, więc mama by powisiała godzinę na telefonie i wszyscy by byli wtajemniczeni; najlepiej zadzwonić do babci, to już bankowo do wszystkich dotrze; i nie musiałabym nic mówić;

Editchen, najważniejsze żebyś Ty się dobrze czuła, bo to Twój dzień :-) zrób jak uważasz, że będzie lepiej

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Kamil mowi, ze najlepiej to on powie przy powitaniu gosci, cos w desen, ze jest nas juz trojka, etc, niech pija nasze zdrowie bo ny nie mozemy i niech sie wytancza za mnie albo cos... wiec moze faktycznie walnac prosto z mostu do wszystkich razem. juz widze mine mojej mamy :)

Amus - wyobraz sobie, ze przy zaproszeniach mowilismy ze wolimy wino zamiast kwiatkow... :) teraz bedzie stac i czekac na pociazowe czasy :)

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamą się nie przejmuj. Co za staroswieckie obyczaje ;) Najwyżej wypije jeden kieliszek więcej :) to jest Wasza sprawa.a wino sie na pewno przyda. W końcu czeka Was pępkowe :D

k878, editchen lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna0707 wrote:
    Czemu nie taktowne ? Przecież to para młoda w końcu:)
    Ja bym się nikomu nie tłumaczyła, powiedziała co i jak i wsio :)
    a to ślub editchen?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe wino sie nie zepsuje na szczescie :D

Kieliszki tez trzaskalismy ja mialam picolo malz normalny szampan ;) wytanczylam zie za wszystkie czasy :D w sumie z parketu nie schodzilismy ale o 2:00 padlam na pysk a maz kolo 3;30 :p

Ide bo mlodego do przedszkola :) cudna pogoda !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zla na meza.... Chcialam do.prenatalnych poczekac z oglaszaniem a u nas juz cala wies wie, tu sie pochwalil tam sie pochwalil i pooooooszlooooo :/ wiem ze sie cieszy, ja tez. Ale mogl poczekac. A go az skrecalo ;) i wypaplal. Gratulavje co chwila dostaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to u mnie inaczej. Mąż mój by najchętniej wszystkim powiedział po porodzie. Za to ja z tej radości sie nagadałam. Co prawda, cała wieś nie wie, ale ten kto miał się dowiedzieć, dowiedział się szybko :)

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh u nas może się domyśla co kto na wsi, bo w pole nie wychodzę a jedna z lepszych plotkar na wsi przychodzi do pielenia :P ale w sumie staram się jak mogę kryć brzuch przy nich na razie, więc może i za bardzo nie wiedzą ;)

Siłą rzeczy się rozejdzie zaraz bo nie mam bardzo już jak ukryć brzuszka, a za tydzień może będą rwane pierwsze truskawki, także tego ;)

Najchętniej to bym się pokazała dopiero z pokaźnym brzuchem ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 13:35

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    no Kamil mowi, ze najlepiej to on powie przy powitaniu gosci, cos w desen, ze jest nas juz trojka, etc, niech pija nasze zdrowie bo ny nie mozemy i niech sie wytancza za mnie albo cos... wiec moze faktycznie walnac prosto z mostu do wszystkich razem. juz widze mine mojej mamy :)

Amus - wyobraz sobie, ze przy zaproszeniach mowilismy ze wolimy wino zamiast kwiatkow... :) teraz bedzie stac i czekac na pociazowe czasy :)

Kochana A macie zespół albo dj? Zazwyczaj na początek jest toast z szampanem. Może to niech oni przekażą tą radosną nowinę? Coś w stylu wypijmy za zdrowie pary młodej i niedługo już i przyszłych rodziców? ;)

Sunshine_111, magdzia26 lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kochana A macie zespół albo dj? Zazwyczaj na początek jest toast z szampanem. Może to niech oni przekażą tą radosną nowinę? Coś w stylu wypijmy za zdrowie pary młodej i niedługo już i przyszłych rodziców? ;)
    Ooo to chyba najlepsze rozwiązanie byłam na 2 weselach gdzie osoba z orkiestry ogłaszala że podczas odbijaniego z państwem młodym do welony zbierają na wózek:) i było ok.
    W sumie lipa ze robicie wesele dla rodziców. Ja zaszłam w 1 ciążę to teściowa od razu tekst " jak dziecko to ślub teraz dopóki brzucha nie ma widac" my się nie zgodzili sny i braliśmy skromny ślub razem z chrzcinami córki. I myślę że to było najlepsze rozwiązanie ja tam jestem dziwna i jakoś te śluby i cały szum wokół tego nie jest dla mnie wolę kameralnie ;) spokojnie nie ma się czym przejmować zawsze komuś coś nie będzie pasować. Najwazniesze byście wy byli szczęśliwi a nie goście:D

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej DZiewczyny
    JAk sie maja Mamusie?
    U nas mdlości cały czas, zażywam torecan bo sie nie da inaczej..ustac w pionie to cud...
    po wizycie piątkowej wszystko ok, dzidek ma 3cm, juz figluje- machał/a raczkami i nózkami :)

kolejna wizyta 22-06 mam nadzieje, ze juz sie dowiem co bedzie :D choc czuje ze dziewczyna...
    włosy marne, twarz w tradziku ( nawet jako nastolatka nie mialam) i ogolnie samopoczucie kiepskie bardzo :(

Wachciowa, k878, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, editchen, Tizzi lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Editchen, ja bym powiedziała kilku osobom, a dalej to się i tak rozniesie samo. No bo co innego, mikrofon i wszystkim ogłosić, troszkę nie taktowne moim zdaniem, bo w centrum uwagi powinna być para młoda. Ja bym zrobiła tak, że powiedziałabym tym osobą co roznoszą XD, tzn plotkują i w ciągu godziny masz sprawę załatwioną, całe wesele będzie wiedziało.

I tutaj Lady ma 100% racji.

Wystarczy, żeby wiedziało kilka osób, a poza tym, jeśli goście będą widzieli, że "bawisz się statecznie" to powinni odpowiednio tzn podobnie traktować Młodą.

Ja na moim weselu alkoholu prawie nie piłam, poza toastem przy wejsciu. Mój Poślubiony też bardzo symbolicznie...problemów nikt nie robił.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz doczytałam Wasze wypowiedzi. Wniosek jest jeden :

Editchen...to Twój dzień i masz się czuć komfortowo, zrób tak, jak czujesz. :)

k878, editchen lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, żeby powiedzieć prosto z mostu wszystkim. Tak jak mówiłaś przyszły mąż lub orkiestra czy dj. To też nie takie fajne co chwilę komuś coś tłumaczyć, zaraz będą Ci gratulować i ściskać. Chce Ci się wstawać co chwilę bo koejna ciotka przyszła z gratulacjami?

Ja mam deficyt w luźnych ciuchach, same obcisłe. Dziś byłam na zakupach i kupiłam 2 sukienki i bluzeczkę, NIC nie widać w nich :) Ja też wolałam powiedzieć po prenatalnych ale ile można kłamać, dlaczego nie piję czy nie jeżdżę na rowerze. U nas w większości się domyślili i tylko potwierdzaliśmy.

editchen lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak to editchen twoje wesele, to ja nie widzę problemu, by przez mikrofon tą radosną nowinę ogłosić, i wyjaśnić, całą sprawę. Ja teraz 10 czerwca jadę na wesele do kuzynki, też pić nie będę, moja najbliższa wie że w ciąży jestem, a resztę mam w nosie, XD będą chcieli wiedzieć, to zapytają.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    a to ślub editchen?

no tak jakby :) zdecydowanie moj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 15:17

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    no tak jakby :)
    nie rozumiem

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ