Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa_Mamusia - znowu coś robiłaś bo nie mogłaś wyleżeć? Krwiaka wcześniej miałaś podkosmówkowego czy jak? Krwiak to efekt odklejania łożyska/kosmówki. Może się odklejać troszkę i można podplamiać a mogą się tworzyć krwiaki. Powinnaś leżeć, kategorycznie, jakiś czas skoro ciągle podplamiasz. Wstawać tylko do toalety, jeść też najlepiej w pozycji półleżącej, serio, tak z dwa tygodnie i jak będzie spokój to dopiero coś zacząć sie szwendać ale bez szaleństw.
Na którą masz jutro wizytę? Gdybyś awaryjnie chciała podjechać do tego szpitala w Sochaczewie to wiem, że dr Wronisz przyjmuje w czwartki w poradni, wyjmujesz kartę w rejestracji i mówisz że lekarz kazał ci przyjechać i tyle. Tylko warto wcześniej tam zadzwonić czy przyjmuje tego dnia w poradni. A w tygodniu to nie wiem jak jest w szpitalu. Jeden raz co byłam na wywołanie poronienia to zaczynał dyżur od rana w piątek.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyNic nie robiłam dzisiaj właśnie. Leżałam do 15.30. Potem wstałam i podgrzałam sobie obiad. Posiedziałam trochę na fotelu, bo od tego leżenia już mnie plecy bolały. I poszłam do łazienki, a tam krew. Na szczęście nie jest świeża. Krwiak jest pozakosmowkowy. Wizytę mam jutro na 18. Poleżę. Do jutra wytrzymam. Serduszko ładnie bije. Spakuje się na wypadek, gdyby mój lekarz kazał mi jechać do szpitala. Chciałabym już pójść spać i obudzić sie jutro przed wizyta. Martwię się, ale to szpitala w sochaczewie nie chce jechać, bo boję się że będę chcieli mnie tam zostawic
-
MalaHD wrote:Ja mam nieustanna ochotę na chipsy
i frytki. Kurczaki z kfc, nutelle, dżem, lody, czekolade, parówki. Wszystko niezdowe i tuczace
u mnie podobne zachcianki, z tym że bez frytekI kurczaki z KFC (które kochałam przed ciążą) zamieniłam na kurczaki z McDonalds
[m]alina, Nola lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyKamcia1988 wrote:Mi na podrażnienia lekarz przepisał Pimafukort (myślę, ze też może się sprawdzić bo ma działanie bakteriobójcze, przeciwgrzybicze i przeciwzapalne) Amus może warto spróbować??
Ja po wizycieMaluszek ma 3,58 cm, bicie serca 154.
Jak wstawiacie zdjęcia w treści??Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 19:19
-
ech, masakra jakaś z tymi naszymi problemami w ciąży ;/
szczesliwa_mamusia, dobrze że serduszko bije i że ta krew nie jest świeża. i dobrze się złożyło że jutro masz wizytę.
Ja zaraz trzeci raz sprawdzę dziś serduszkobiorę heviran 800, dziś rano napisałam do znajomej mojej lekarki z prośbą czy może spytać tej mojej lekarki, co mam robić z tym lekiem. Powiedziała że zdecydowanie brać to biorę. Też pocieszała że przy wcześniejszym przebyciu ospy nie powinno być źle, a ona sama miała pacjentki z opryszczką i półpaścem, które przeszły kurację heviranem nawet w 1 trymestrze i rodziły zdrowe dzieci. jakoś mnie to pociesza, chociaż pewnie na drugim usg prenatalnym bardziej się uspokoję
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mama będzie dobrze
Jutro dzień w poradni na Polnej, oby tylko cukry wyszły dobrze, bym nie trafiła do szpitala ponownie, na ustalenie nowej dawki insuliny. Trzymajcie kciuki, pewnie jutro będę siedzieć cały ranek na forum, bo w przychodni nudddy.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Szczęśliwa mama będzie dobrze
Jutro dzień w poradni na Polnej, oby tylko cukry wyszły dobrze, bym nie trafiła do szpitala ponownie, na ustalenie nowej dawki insuliny. Trzymajcie kciuki, pewnie jutro będę siedzieć cały ranek na forum, bo w przychodni nudddy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2017, 19:28
-
nick nieaktualny
-
Ja po wizycie:) z dzidziolem wszystko dobrze, kamień z serca
4.5 cm, piękne łapki i nóżki:) 14.06 prenatalne
Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, malysmok84, Sunshine_111, salenne, k878, [m]alina, Jacqueline, Jooozefka, Edith, magdzia26, Wachciowa, Angie 31 lubią tę wiadomość
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Dziewczyny ja tym razem z innej beczki:
wzoraj mialam mega stresujacy dzien (pracy) - na koniec dnia napiety i obolaly brzuch (macica). dzis na wszelki wypadek urlop, nawet od pracy w domu. wiekszosc dnia odpoczywalam, i lezalam. po 16 pojechalismy z K na zakupy, wlasnie wrocilismy. po drodze czulam ze mnie kluje etc. na wkladce mam 2 brazowe smugi, swiezej krwi nie ma. przestac panikowac, polozyc sie, odpoczac czy jechac na izbe przyjec? potwornie boje sie szpitali etc....
-
nick nieaktualny
-
Połóż się i odpoczywaj, łyknij nospę, i obserwuj, jeśli się pogorszy, pojawi jakie krwawienie, to jedzcie bez wachania na IP. Ale moim zdaniem troszkę się zaforsowałaś, poleżysz, i przejdzie.
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny