X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja z innej beczki Mozecie napisac te ktore badaly i wiedza jaki macie progesteron? ja dzis zbadalam i sie przerazilam tylko 25 ng/ml a jestem juz w II trymestrze! Dawno temu jeszcze na poczatkach ciazy jak bralam luteine 2x50mg podjezykowo mialam 52, tydzien temu 32 a dzis juz tylko 25 :( wystraszylam sie bardzo i dostalam recepte na luteine dopochwowa 100mg! juz zaaplikowalam. Dzidzius zdrowy 7,6 cm szczescia i to byla jedyna pociecha i ukojenie w tej sytuacji.

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wynikach PAPPy wszystko w porządku...a prawdopodobieństwa niskie...PAPPA w przeliczeniu na MoM ma 1.5 co wróży dziewuszkę :) (bliżej 0,5 Mom chłopak :)
    Także kolejne róże, falbany i lale nam sie szykują :)

Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Aztoria, magdzia26, salenne, Wachciowa, kaka470, Lady Savage, Edith, Nola, k878, Tizzi lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- i jak? Minęło plamienie. Mi na szczęście tak. Aczkolwiek czuję macice- trochę boli. Do tego doszedł ból sutkow. Hormony mi buzują- bo mam wahania nastroju. Od marudzenia do płaczu. Za chwilę jest dobrze i od początku.

Nola, Wachciowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola-ja po drodze nie badałam progesteronu. Jestem ciekawa co jutro lekarz mi zleci

Nola lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Editchen- i jak? Minęło plamienie. Mi na szczęście tak. Aczkolwiek czuję macice- trochę boli. Do tego doszedł ból sutkow. Hormony mi buzują- bo mam wahania nastroju. Od marudzenia do płaczu. Za chwilę jest dobrze i od początku.

Szczesliwa mamusia - poki co czysto. tamte 2 smugi i nic wiecej. leze caly czas, oczywiscie mam wrazenie ze mokro ale bylam w toalecie i czysto. troche ciagnie. wzielam dodatkowy dupek i no spe. do lekarki napisalam, ale odpowie dopiero jutro...

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - ja tylko na początku badałam, w 4/5tc, potem nie, biorę trochę tej Luteiny i jednak badanie przy tym nie ma większego sensu, bo biorę 300mg na dobę, więc jako tako była to podtrzymująca dawka na pewno. Ale lekarz dalej nie zlecał mi badania. Pamiętaj też, że progesteron jest wydzielany skokowo. A badania robiłaś te ostatnie mniej więcej o tej samej porze dnia? Wahania progesteronu w ciągu doby to nawet blisko 50% może być.

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Szczesliwa mamusia - poki co czysto. tamte 2 smugi i nic wiecej. leze caly czas, oczywiscie mam wrazenie ze mokro ale bylam w toalecie i czysto. troche ciagnie. wzielam dodatkowy dupek i no spe. do lekarki napisalam, ale odpowie dopiero jutro...
    Ja też mam wrażenie, że mam mokro, ale jest ok.dobrze, że sie uspokoiło :) szkoda, że lekarka tak długo odpisuje. Mój lekarz zazwyczaj odpisuje po 30-40min

• editchen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja też mam wrażenie, że mam mokro, ale jest ok.dobrze, że sie uspokoiło :) szkoda, że lekarka tak długo odpisuje. Mój lekarz zazwyczaj odpisuje po 30-40min

Ja do niej moge pisac tylko przez medicover online niestety :( a ze bylo juz po 20, to odpowie dopieor jutro jak bedzie miec dyzur :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szkoda, że nie dała Ci swojego numeru. Przydaje się. Mój mi nawet odpisał w niedziele

• editchen Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie by dala, jakbym chodzila prywatnie i placila osobno za kazda wizyte... ech....

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    A ja po wynikach PAPPy wszystko w porządku...a prawdopodobieństwa niskie...PAPPA w przeliczeniu na MoM ma 1.5 co wróży dziewuszkę :) (bliżej 0,5 Mom chłopak :)
    Także kolejne róże, falbany i lale nam sie szykują :)

A skąd to wiesz hihi? U mnie Papp-A 0.510IU/I- 0.354Mom. Będzie Maciuś? ;)

Jooozefka lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 15 tygodniu :)

Nola, Szczesliwa_mamusia, editchen, Aztoria, zapachmalin, [m]alina, Wachciowa lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i juz w przychodni, ciekawe do ktirej beda mnie trzymac.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Nola - ja tylko na początku badałam, w 4/5tc, potem nie, biorę trochę tej Luteiny i jednak badanie przy tym nie ma większego sensu, bo biorę 300mg na dobę, więc jako tako była to podtrzymująca dawka na pewno. Ale lekarz dalej nie zlecał mi badania. Pamiętaj też, że progesteron jest wydzielany skokowo. A badania robiłaś te ostatnie mniej więcej o tej samej porze dnia? Wahania progesteronu w ciągu doby to nawet blisko 50% może być.
    Tak tak wiem ze skokowo ale zawsze robie rano wiec mniej wiecej tak samo Chcialabym trafic kiedys w takim razie na ten skok :) i sie uspokoic Przerazilam sie 25 a kobiety w fazie lutealnej na miesiaczke do 23 norma :( myslalam ze sie poplacze bo czulam sie okresowo. To dziewczyny moja najwieksza zmora i udreka nie wiem jak to napisac zeby przeszlo przez gardlo chodzi o to ze boje sie ze staniw sie cos zlego najgorsze...Dzidzius raczej zdrowy wszystko ok plamien nie mam a boje sie "po cichu" sie cos stanie bez krwawienia czy objawow ze poprostu dzisziusiowi czegos zabraknie a ja nie bede o tym wiedziala i nie zadzialam w pore :( to mnie przeraza

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tak tak wiem ze skokowo ale zawsze robie rano wiec mniej wiecej tak samo Chcialabym trafic kiedys w takim razie na ten skok :) i sie uspokoic Przerazilam sie 25 a kobiety w fazie lutealnej na miesiaczke do 23 norma :( myslalam ze sie poplacze bo czulam sie okresowo. To dziewczyny moja najwieksza zmora i udreka nie wiem jak to napisac zeby przeszlo przez gardlo chodzi o to ze boje sie ze staniw sie cos zlego najgorsze...Dzidzius raczej zdrowy wszystko ok plamien nie mam a boje sie "po cichu" sie cos stanie bez krwawienia czy objawow ze poprostu dzisziusiowi czegos zabraknie a ja nie bede o tym wiedziala i nie zadzialam w pore :( to mnie przeraza

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 tydzień dzień dobry! :)

Nola, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, editchen, Aztoria, zapachmalin, [m]alina, Sunshine_111, magdzia26, Wachciowa lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej jezdze na IP do kliniki jak ta glupia i patrza na mnie jak na histeryczke :(

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jedno z ważniejszych usg w ciąży, jak nie najważniejsze.
    Trochę się stresuje. Eh, chciałabym już usłyszeć dobre nowiny :)

geeky-2017-12-12.jpg
  • Nola Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jeszcze jakakolwiek z dziewczyn ktora badala progesteron w ciazy moglaby napisac mi tu wynik? Tak dla porownania i świetego spokoju

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiken-będzie dobrze. Musi być:) Na która masz usg?
    Ja też odliczam już godziny,tez usg prenatalne.Chciałabym, żeby z moim Cudaczkiem było wszystko dobrze. Troszkę jeszcze w nocy plamiłam, ale teraz leże i podniosę sie przed wyjazdem. Rano posłuchałam serduszka, co podziałało kojąco na moje serducho. Powiem Wam, że to najpiękniejsze melodia na świecie :)

‹‹ 468 469 470 471 472 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ