Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny a ja z innej beczki Mozecie napisac te ktore badaly i wiedza jaki macie progesteron? ja dzis zbadalam i sie przerazilam tylko 25 ng/ml a jestem juz w II trymestrze! Dawno temu jeszcze na poczatkach ciazy jak bralam luteine 2x50mg podjezykowo mialam 52, tydzien temu 32 a dzis juz tylko 25
wystraszylam sie bardzo i dostalam recepte na luteine dopochwowa 100mg! juz zaaplikowalam. Dzidzius zdrowy 7,6 cm szczescia i to byla jedyna pociecha i ukojenie w tej sytuacji.
-
A ja po wynikach PAPPy wszystko w porządku...a prawdopodobieństwa niskie...PAPPA w przeliczeniu na MoM ma 1.5 co wróży dziewuszkę
(bliżej 0,5 Mom chłopak
Także kolejne róże, falbany i lale nam sie szykująSzczesliwa_mamusia, [m]alina, Aztoria, magdzia26, salenne, Wachciowa, kaka470, Lady Savage, Edith, Nola, k878, Tizzi lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualnyEditchen- i jak? Minęło plamienie. Mi na szczęście tak. Aczkolwiek czuję macice- trochę boli. Do tego doszedł ból sutkow. Hormony mi buzują- bo mam wahania nastroju. Od marudzenia do płaczu. Za chwilę jest dobrze i od początku.
Nola, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Editchen- i jak? Minęło plamienie. Mi na szczęście tak. Aczkolwiek czuję macice- trochę boli. Do tego doszedł ból sutkow. Hormony mi buzują- bo mam wahania nastroju. Od marudzenia do płaczu. Za chwilę jest dobrze i od początku.
Szczesliwa mamusia - poki co czysto. tamte 2 smugi i nic wiecej. leze caly czas, oczywiscie mam wrazenie ze mokro ale bylam w toalecie i czysto. troche ciagnie. wzielam dodatkowy dupek i no spe. do lekarki napisalam, ale odpowie dopiero jutro...Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Nola - ja tylko na początku badałam, w 4/5tc, potem nie, biorę trochę tej Luteiny i jednak badanie przy tym nie ma większego sensu, bo biorę 300mg na dobę, więc jako tako była to podtrzymująca dawka na pewno. Ale lekarz dalej nie zlecał mi badania. Pamiętaj też, że progesteron jest wydzielany skokowo. A badania robiłaś te ostatnie mniej więcej o tej samej porze dnia? Wahania progesteronu w ciągu doby to nawet blisko 50% może być.
Nola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyeditchen wrote:Szczesliwa mamusia - poki co czysto. tamte 2 smugi i nic wiecej. leze caly czas, oczywiscie mam wrazenie ze mokro ale bylam w toalecie i czysto. troche ciagnie. wzielam dodatkowy dupek i no spe. do lekarki napisalam, ale odpowie dopiero jutro...
szkoda, że lekarka tak długo odpisuje. Mój lekarz zazwyczaj odpisuje po 30-40min
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja też mam wrażenie, że mam mokro, ale jest ok.dobrze, że sie uspokoiło
szkoda, że lekarka tak długo odpisuje. Mój lekarz zazwyczaj odpisuje po 30-40min
Ja do niej moge pisac tylko przez medicover online niestetya ze bylo juz po 20, to odpowie dopieor jutro jak bedzie miec dyzur
-
nick nieaktualny
-
Jooozefka wrote:A ja po wynikach PAPPy wszystko w porządku...a prawdopodobieństwa niskie...PAPPA w przeliczeniu na MoM ma 1.5 co wróży dziewuszkę
(bliżej 0,5 Mom chłopak
Także kolejne róże, falbany i lale nam sie szykują
A skąd to wiesz hihi? U mnie Papp-A 0.510IU/I- 0.354Mom. Będzie Maciuś?Jooozefka lubi tę wiadomość
-
Jacqueline wrote:Nola - ja tylko na początku badałam, w 4/5tc, potem nie, biorę trochę tej Luteiny i jednak badanie przy tym nie ma większego sensu, bo biorę 300mg na dobę, więc jako tako była to podtrzymująca dawka na pewno. Ale lekarz dalej nie zlecał mi badania. Pamiętaj też, że progesteron jest wydzielany skokowo. A badania robiłaś te ostatnie mniej więcej o tej samej porze dnia? Wahania progesteronu w ciągu doby to nawet blisko 50% może być.
i sie uspokoic Przerazilam sie 25 a kobiety w fazie lutealnej na miesiaczke do 23 norma
myslalam ze sie poplacze bo czulam sie okresowo. To dziewczyny moja najwieksza zmora i udreka nie wiem jak to napisac zeby przeszlo przez gardlo chodzi o to ze boje sie ze staniw sie cos zlego najgorsze...Dzidzius raczej zdrowy wszystko ok plamien nie mam a boje sie "po cichu" sie cos stanie bez krwawienia czy objawow ze poprostu dzisziusiowi czegos zabraknie a ja nie bede o tym wiedziala i nie zadzialam w pore
to mnie przeraza
-
Jacqueline wrote:Nola - ja tylko na początku badałam, w 4/5tc, potem nie, biorę trochę tej Luteiny i jednak badanie przy tym nie ma większego sensu, bo biorę 300mg na dobę, więc jako tako była to podtrzymująca dawka na pewno. Ale lekarz dalej nie zlecał mi badania. Pamiętaj też, że progesteron jest wydzielany skokowo. A badania robiłaś te ostatnie mniej więcej o tej samej porze dnia? Wahania progesteronu w ciągu doby to nawet blisko 50% może być.
i sie uspokoic Przerazilam sie 25 a kobiety w fazie lutealnej na miesiaczke do 23 norma
myslalam ze sie poplacze bo czulam sie okresowo. To dziewczyny moja najwieksza zmora i udreka nie wiem jak to napisac zeby przeszlo przez gardlo chodzi o to ze boje sie ze staniw sie cos zlego najgorsze...Dzidzius raczej zdrowy wszystko ok plamien nie mam a boje sie "po cichu" sie cos stanie bez krwawienia czy objawow ze poprostu dzisziusiowi czegos zabraknie a ja nie bede o tym wiedziala i nie zadzialam w pore
to mnie przeraza
-
nick nieaktualnyChiken-będzie dobrze. Musi być
Na która masz usg?
Ja też odliczam już godziny,tez usg prenatalne.Chciałabym, żeby z moim Cudaczkiem było wszystko dobrze. Troszkę jeszcze w nocy plamiłam, ale teraz leże i podniosę sie przed wyjazdem. Rano posłuchałam serduszka, co podziałało kojąco na moje serducho. Powiem Wam, że to najpiękniejsze melodia na świecie