Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady czekamy!
A ja nie moge sie doczekac kuriera ^^ zamowilam obaga, prenatale classic i dha i podusie do spania -
Anelka wrote:Dziewczyny wczoraj uderzyłam się w brzuch
nie jakos bardzo mocno no ale, zsunela mi sie butelka z wodą z ręki i tak przejechala na boku brzucha
Boje sie ze cos mogłam dzidkowi zrobiczuzanka jest cala i zdrowa. Obserwuj i w razie czego jedz na ip.
Anelka lubi tę wiadomość
-
Chicken - jeśli lekarz da rade wszystko zmierzyć przez brzuch to tak, jak czegoś nie daje rady czasem wtedy dopochwowo.
Trzymam kciuki za wizyty12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
chicken wrote:Czy to badanie jest zawsze wykonywane przez brzuch? Czy lekarz ba takim badaniu i tak mówi żeby się rozebrać?
Jak to wygląda?
Chicken, prenatalne?
Zawsze starają się przez brzuch i w większości przypadków to wystarcza. Nie trzeba się rozbierać. Ale czasem jak lekarz czegoś nie widzi, to próbuje wtedy usg dopochwowym. -
nick nieaktualny
-
Nola, ja badam progesteron co 2 tygodnie. Takie mam zalecenia.
Na początku miałam 38ng/ml potem 30 ng/ml i w końcu 23ng/ml w 9 tyg. Od tego momentu mam włączone 2 x 100 mg luteiny.
Kolejne badanie będę robiła w poniedziałek po 24 godzinnej przerwie w braniu luteinyNola lubi tę wiadomość
-
Sunshine_111 wrote:Chicken, prenatalne?
Zawsze starają się przez brzuch i w większości przypadków to wystarcza. Nie trzeba się rozbierać. Ale czasem jak lekarz czegoś nie widzi, to próbuje wtedy usg dopochwowym.
Nie wiem na co sie przygotowac.
ponadto to dla mnie dodatkowy stres bo jak bylo chlodniej to zakladalam sweter za tylek i mialam mini spodniczke i zakrywalo to i owo. Dzis mam t-shirt, ktory nie zakryje mnie wcale i nie chce sie rozbierac
Bedzie to dla mnie malo komfortowe, tym bardziej, ze bedzie ze mna TZWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 09:28
-
Dzis wychodze ze szpitala
dzidziol ma 4,53 cm i pieknie sie dzis ruszal
Lady Savage, k878, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, [m]alina, Wachciowa, magdzia26, editchen, salenne, zapachmalin, Jooozefka, Edith, Sunshine_111, Nola lubią tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualnyChiken -w razie czego, gdyby musiał lekarz robić Ci dodatkowo dopochwowo,a nie byłoby spódniczkę, poproś żeby Cię zakrył ręcznikiem jednorazowym. Ale jak idziesz prywatnie, to myślę że spódniczki będą. Ja jak byłam w szpitalu na diagnostyce i miałam krótka bluzkę,to mi babka z prześcieradła zrobiła okrycie i położyła mi na pipke, co bym nie leżała taka goła. Sama z nia bym się nie krepowala, Ale było jeszcze 5studentow, to trochę dziwnie bym się czuła z ta sonda między nogami
-
Lady super! A cos miedzy nogami widzialas?
Ja ide w poniedzialek do dr. Poprosze zeby sie tam mocniej przyjrzala. To juz bedzie 15tc moze cos zobaczy ^^Wachciowa, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
15
Dzień dobry Mamusie.
Ja progesteron badalam tylko na początku, był na poziomie albo 13 albo 11. Nie pamiętam dokładnie. Ja mam duże problemy z przysadka i z tarczyca. Dopiero wtedy dowiedziałam się że w moim przypadku nie ma sensu wykonywać takiego badania, mój gin powiedział że musiałabym leżeć na kozetce przez cały dzień i mieć pobierana krew co 3h żeby złapać wyskok progesteronu. Na Usg było widać ciałko żółte, pozostałości- Dzidzia była naturalnie wspomagana. Kolejny tydzień minął, mój Bobasek jest zdrowy i wierzę że tak będzie cały czas.
Prenatalne miałam na początku przez brzuch, później dopochwowo. Założyłam sukienkę która i tak musiałam podciągnąć do góry. Lekarz okryl mnie recznikiem papierowym dla lepszego komfortuna ostatniej wizycie u gina, kazał mi się rozebrać A miałam badanie już przez brzuszek. U mnie niestety nie ma zielonych spodniczek. A szkoda.
Szczesliwa_mamusia, editchen, Nola lubią tę wiadomość
-
Jestem i ja po badaniach prenatalnych
wszystko ok i raczej dziewczynka
dziecko ma już 6 cm, NT 0.6 Pani Doktor powiedziała ze wszystko w jak najlepszym porzadku
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, k878, salenne, zapachmalin, Aztoria, Jooozefka, editchen, Jacqueline, malysmok84, Edith, magdzia26, Sunshine_111, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny