X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj na pewno nie byl ogromny :P

Ja wczoraj kupilam koszulkw hiszpanke luźna i 2 sukienki. Jedna posłuży mi na pewno do końca lata taka luzniutka na gumce do góry i z marszczeniem z przodu, że absolutnie NIC w niej nie będzie widać jeszcze dobre 2 miesiące :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli muszę zacząć się rozglądać za jakimiś ubraniami.

Ale powiem Wam, że czuję lekki niepokój przed jutrem. Jedziemy powiedzieć moim przyszłym teściom, że zostaną dziadkami. Oni są bardzo konserwatywni i nie chciałabym żeby skończyło się na tym, że zamiast radości będą głupie pytania typu: a dlaczego przed ślubem. Jestem nerwowa i boję się, że palnę coś głupiego. Miałyście jakieś nieprzyjemne reakcje na wieść o ciąży?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. U mnie wszyscy szaleli z radości. Babcie płakały a tesciowie latają wokół mnie jak koło świętej krowy ;) mój mąż jest jedynakiem a ja jako pierwsza z rodzeństwa więc szczególne poruszenie. Wujostwo ma nastoletnie dzieci więc dziadkowie pradziadkami też zostaną po raz pierwszy

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój też jest jedynakiem i jego rodzice na wiele rzeczy reagują na opak. Na zasadzie "przyszła inna baba i zabrała synka"

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene-moze nie będzie tak źle. Ja reakcji swojej teściowej też się obawiałam, ale pozytywnie mnie zaskoczyła. Nie martw się- jakby zapytała sie o ślub, to najwyżej jej odpowiesz, że wy wolicie niestandardowe w odwrotnej kolejności załatwiać takie sprawy;)

salenne lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, ja się śmieję, że w zasadzie dziecko będzie ślubne. Ślub 1 lipca :) Maluch rodzi się w grudniu wiec w sumie gra :P No mam nadzieję, że ich reakcja pierwszy raz mnie zaskoczy pozytywnie.

editchen lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja też powoli muszę zacząć się rozglądać za jakimiś ubraniami.

Ale powiem Wam, że czuję lekki niepokój przed jutrem. Jedziemy powiedzieć moim przyszłym teściom, że zostaną dziadkami. Oni są bardzo konserwatywni i nie chciałabym żeby skończyło się na tym, że zamiast radości będą głupie pytania typu: a dlaczego przed ślubem. Jestem nerwowa i boję się, że palnę coś głupiego. Miałyście jakieś nieprzyjemne reakcje na wieść o ciąży?
    Ja juz mam drugie w drodze i slubu jeszcze nie wzielismy, a nawet ksieza na nas dziwnie nie patrza, jak chodzimy zalatwiac formalnosci z dzieckiem. Smiejemy sie, ze najpierw praktyka i przygotowanie do zycia w rodzinie mamy zaliczone ;)

salenne, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja to mam skrajności. Ogólnie sie cieszę, że będę miała dziecko. Tyle lat wyczekiwane, a z drugiej strony ciągły stres, czy wszystko jest w porządku. Kocham mojego Cudaczka od momentu kiedy ujrzałam serduszko i chciałabym, żeby było zdrowe i żeby ciąża nie przysparzała mi problemów.
    Mam tak samo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jem chipsy!! Pierwszy raz w ciazy. Musialam nooooo

salenne, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie...to się w ogóle nie przejmuj. Ja się nauczyłam przez tyle lat mieć w d..ie gadanie moich teściów. Mało tego,czasem potrafię im porządnie odpowiedzieć ;)

Ostatnio się uśmiałam, bo gadam z teściowa i mówię, że idę z jej synem na usg i będzie na pewno dla niego przeżycie.poprosimy o nagranie płytki, żeby mogła zobaczyc przyszłego wnuka/czke. A ona- że to za wcześnie, że on taki malutki. Ja mowie-ale teraz najlepiej będzie widać. Ma raczki i nóżki :) a ona-aaa No co ty, przy tak wczesnej ciąży!
    I pomyśleć, że 3synow urodziła. Fakt-ostatniego w 79tym, to jeszcze nie robili usg. Nie mogła uwierzyć, że to miniaturowy człowiek. Podsumoeujac-nie była zainteresowana. Chce poczekać aż się urodzi. A ja jej na złość i tak wyślę- żeby się zdziwiła :P

salenne, k878, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieję, że jak im pokażę zdjęcie usg z małym człowieczkiem to im się trochę miękko zrobi :D

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa żadna ciaza się nie interesowała. Raz na miesiąc zapytała jak się czuje i tyle a czy z dzieckiem wszytsko wporzadku nigdy.... :/ teraz szwagierka jest w ciąży z nią chodzi na usg i wszytsko przeżywa bardzo a mnie zapytała " a ty co będziesz miała?" ( chodziło o plec) i tyle koniec tematu... wogole lepiej traktują starsza moja niż mlodsza nie wiem, dziwni są...

• k878 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - zamiast chipsów to może coś odrobine zdrowszego? Ja ostatnio piekłam bekon w piekarniku, wyszło 100 razy lepsze niż prażynki bekonowe. Za to bez chemii, barwników itd. I nie da się za dużo zjeść. U nas jako dodatek do sałatki. Pychota!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:11

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa zareagowała fajnie, ogólnie to już jej przeszło bycie jedzą, taki mam wrażenie. Dużo z mężem o tym rozmawiałam i ustaliliśmy ze trzeba ja wychować bo nam wejdzie w każdy kąt. Na szczęście paręset km do nas ma, więc łatwiej tym zarządzić. Gorzej u teścia - oni są po rozwodzie i on ma nowa żonę z córka z pierwszego małżeństwa. Oleńka to, Oleńka tamto... Oleńka teraz tez jest w ciazy wiec potrzebuje wygód. A ja jak piąte koło u wozu. Na szczęście tez ich za często nie muszę oglądać.

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez po wizycie w przychodni - wysiedxislam swoje tyłkogodziny. Badania mam dobre, cukier dobry, troche tarczyca zaszalala wiec dostalam min8malna dawke euthyroxu. Dzisius nadgonil juz 43mm :) 7.06 ide na pierwsze usg z moim M. <3 ulga!

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, salenne, Lady Savage, [m]alina, editchen, k878, magdzia26, Jacqueline, Jooozefka, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malysmoku-całkiem spory dzidziuś. Mój miał w 11t2d 4.17:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Amus - zamiast chipsów to może coś odrobine zdrowszego? Ja ostatnio piekłam bekon w piekarniku, wyszło 100 razy lepsze niż prażynki bekonowe. Za to bez chemii, barwników itd. I nie da się za dużo zjeść. U nas jako dodatek do sałatki. Pychota!
    E tam zjadlam troche :D nie jest zle :p malo kiedy mam zachcianki :p

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lady na starym rynku jarmark francuski może Ci się udzielilo :P

Ja korzystam z pogody sobie spaceruje a potem zrobię sobie pomidorowke i zjem cały gar sama bo męża nie ma na weekend. Będę ja jadła 3 dni :D

Mi za to się śnił seks z obcym facetem który mial polmetrowe przyrodzenie. Skąd się biorą takie głupoty
    Ooo, z mila checia bym poszla jakby nie ciaza

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ty nie szalej z chipsami, bo cukry mialas wysokie nie, dobrze pamietam.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez drugie dziecko bez slubu, ale ja prosto z mostu poeiedzialam, ze wole jechac cos pozwiedzac, zrobic remont, i miev na lata a nie wydac siano na ceremonie, suknie i ksiedzu, po za tym moj ojciec byl alkoholikiem tluk mame i potem te cale ceregiele z rozwodem, tu mam taka wolnosc.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ