Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ojjj na pewno nie byl ogromny
Ja wczoraj kupilam koszulkw hiszpanke luźna i 2 sukienki. Jedna posłuży mi na pewno do końca lata taka luzniutka na gumce do góry i z marszczeniem z przodu, że absolutnie NIC w niej nie będzie widać jeszcze dobre 2 miesiące -
nick nieaktualnyJa też powoli muszę zacząć się rozglądać za jakimiś ubraniami.
Ale powiem Wam, że czuję lekki niepokój przed jutrem. Jedziemy powiedzieć moim przyszłym teściom, że zostaną dziadkami. Oni są bardzo konserwatywni i nie chciałabym żeby skończyło się na tym, że zamiast radości będą głupie pytania typu: a dlaczego przed ślubem. Jestem nerwowa i boję się, że palnę coś głupiego. Miałyście jakieś nieprzyjemne reakcje na wieść o ciąży? -
Nie. U mnie wszyscy szaleli z radości. Babcie płakały a tesciowie latają wokół mnie jak koło świętej krowy
mój mąż jest jedynakiem a ja jako pierwsza z rodzeństwa więc szczególne poruszenie. Wujostwo ma nastoletnie dzieci więc dziadkowie pradziadkami też zostaną po raz pierwszy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySelene-moze nie będzie tak źle. Ja reakcji swojej teściowej też się obawiałam, ale pozytywnie mnie zaskoczyła. Nie martw się- jakby zapytała sie o ślub, to najwyżej jej odpowiesz, że wy wolicie niestandardowe w odwrotnej kolejności załatwiać takie sprawy;)
salenne lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
salenne wrote:Ja też powoli muszę zacząć się rozglądać za jakimiś ubraniami.
Ale powiem Wam, że czuję lekki niepokój przed jutrem. Jedziemy powiedzieć moim przyszłym teściom, że zostaną dziadkami. Oni są bardzo konserwatywni i nie chciałabym żeby skończyło się na tym, że zamiast radości będą głupie pytania typu: a dlaczego przed ślubem. Jestem nerwowa i boję się, że palnę coś głupiego. Miałyście jakieś nieprzyjemne reakcje na wieść o ciąży?salenne, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Ja to mam skrajności. Ogólnie sie cieszę, że będę miała dziecko. Tyle lat wyczekiwane, a z drugiej strony ciągły stres, czy wszystko jest w porządku. Kocham mojego Cudaczka od momentu kiedy ujrzałam serduszko i chciałabym, żeby było zdrowe i żeby ciąża nie przysparzała mi problemów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie...to się w ogóle nie przejmuj. Ja się nauczyłam przez tyle lat mieć w d..ie gadanie moich teściów. Mało tego,czasem potrafię im porządnie odpowiedzieć
Ostatnio się uśmiałam, bo gadam z teściowa i mówię, że idę z jej synem na usg i będzie na pewno dla niego przeżycie.poprosimy o nagranie płytki, żeby mogła zobaczyc przyszłego wnuka/czke. A ona- że to za wcześnie, że on taki malutki. Ja mowie-ale teraz najlepiej będzie widać. Ma raczki i nóżkia ona-aaa No co ty, przy tak wczesnej ciąży!
I pomyśleć, że 3synow urodziła. Fakt-ostatniego w 79tym, to jeszcze nie robili usg. Nie mogła uwierzyć, że to miniaturowy człowiek. Podsumoeujac-nie była zainteresowana. Chce poczekać aż się urodzi. A ja jej na złość i tak wyślę- żeby się zdziwiłasalenne, k878, editchen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moja teściowa żadna ciaza się nie interesowała. Raz na miesiąc zapytała jak się czuje i tyle a czy z dzieckiem wszytsko wporzadku nigdy....
teraz szwagierka jest w ciąży z nią chodzi na usg i wszytsko przeżywa bardzo a mnie zapytała " a ty co będziesz miała?" ( chodziło o plec) i tyle koniec tematu... wogole lepiej traktują starsza moja niż mlodsza nie wiem, dziwni są...
-
Amus - zamiast chipsów to może coś odrobine zdrowszego? Ja ostatnio piekłam bekon w piekarniku, wyszło 100 razy lepsze niż prażynki bekonowe. Za to bez chemii, barwników itd. I nie da się za dużo zjeść. U nas jako dodatek do sałatki. Pychota!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 13:11
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Moja teściowa zareagowała fajnie, ogólnie to już jej przeszło bycie jedzą, taki mam wrażenie. Dużo z mężem o tym rozmawiałam i ustaliliśmy ze trzeba ja wychować bo nam wejdzie w każdy kąt. Na szczęście paręset km do nas ma, więc łatwiej tym zarządzić. Gorzej u teścia - oni są po rozwodzie i on ma nowa żonę z córka z pierwszego małżeństwa. Oleńka to, Oleńka tamto... Oleńka teraz tez jest w ciazy wiec potrzebuje wygód. A ja jak piąte koło u wozu. Na szczęście tez ich za często nie muszę oglądać.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
ja tez po wizycie w przychodni - wysiedxislam swoje tyłkogodziny. Badania mam dobre, cukier dobry, troche tarczyca zaszalala wiec dostalam min8malna dawke euthyroxu. Dzisius nadgonil juz 43mm
7.06 ide na pierwsze usg z moim M.
ulga!
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, salenne, Lady Savage, [m]alina, editchen, k878, magdzia26, Jacqueline, Jooozefka, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Amus - zamiast chipsów to może coś odrobine zdrowszego? Ja ostatnio piekłam bekon w piekarniku, wyszło 100 razy lepsze niż prażynki bekonowe. Za to bez chemii, barwników itd. I nie da się za dużo zjeść. U nas jako dodatek do sałatki. Pychota!
nie jest zle :p malo kiedy mam zachcianki :p
-
MalaHD wrote:Lady na starym rynku jarmark francuski może Ci się udzielilo
Ja korzystam z pogody sobie spaceruje a potem zrobię sobie pomidorowke i zjem cały gar sama bo męża nie ma na weekend. Będę ja jadła 3 dni
Mi za to się śnił seks z obcym facetem który mial polmetrowe przyrodzenie. Skąd się biorą takie głupoty -
U nas tez drugie dziecko bez slubu, ale ja prosto z mostu poeiedzialam, ze wole jechac cos pozwiedzac, zrobic remont, i miev na lata a nie wydac siano na ceremonie, suknie i ksiedzu, po za tym moj ojciec byl alkoholikiem tluk mame i potem te cale ceregiele z rozwodem, tu mam taka wolnosc.