X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Ja też powoli muszę zacząć się rozglądać za jakimiś ubraniami.

Ale powiem Wam, że czuję lekki niepokój przed jutrem. Jedziemy powiedzieć moim przyszłym teściom, że zostaną dziadkami. Oni są bardzo konserwatywni i nie chciałabym żeby skończyło się na tym, że zamiast radości będą głupie pytania typu: a dlaczego przed ślubem. Jestem nerwowa i boję się, że palnę coś głupiego. Miałyście jakieś nieprzyjemne reakcje na wieść o ciąży?

no....moich osobistych rodzicow. bo tez przed slubem. to co, ze ja 38 lat w tym roku, moj Kamil 39, ze staralismy sie kilka lat, ze slub planowany od dawna, a zaszlismy po rozdaniu zaproszen :) do tego moi rodzice (ja mam bardzo mlodych rodzicow, sama jestem wpadka 18 i 21 lat), stwierdzili, ze nie beda sie zajmowac wnukiem, bo oni musza pracowac na emeryture... i ze w ogole powinnam byla schudnac przed ciaza. i ze zrobilismy to specjalnie i takie tam ;)przezywalam 2 tygodnie, potem mi przeszlo i mam gdzies. Fasola sie liczy :)

salenne, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... do mnie już z LuxMedu dzwonili potwierdzić wizytę...
    Kurcze, zastanawiam się jaki ten doktorek będzie. /znajome mówiły, że podobno bardzo na "tak". /nie wiem dlaczego, ale boję się, że mnie opiórka, że późno przychodzę...a może nie

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlaczego ma Ci coś powiedziec,przeciez byłaś pod opieka ginekologa. Teraz szukasz tego "swojego". Masz prawo do zmiany :)

editchen, Alxawl lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiken - daj znać jak wizyta!

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Malysmoku-całkiem spory dzidziuś. Mój miał w 11t2d 4.17:)
    no wlasnie zaczynam coraz mocniej podejrzewac ze to rosnie duzy chlopak :) byle nie przesadzil bo ja jestem mikro filigranowa i nie wiem gdzie go zmieszcze :)

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Lili91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) ja wczoraj przyleciałam do Polski i miałam usg prenatalne. Strasznie się stresowałam bo dzień wcześniej lekarz w Norwegii szukał dopplerem serduszka i nie mógł znaleźć. Wiec możecie sobie wyobrazic mój stres przed usg, bałam się ze najgorsze się powtórzy. Na szczęście na usg wszystko super, bejbik skalał jak szalony i dał mi niezły pokaz tego ze u niego wszystko swietnie :)
    Przezierność super, kość nosowa i wszystko inne było pięknie widać :) jestem mega szczęśliwa <3 No i lekarz mówi ze na pewno chłopak :D trochę się zdziwiłam ze taki był pewny bo to dopiero 14 tydzień ale pokazywał mi siusiaka :) jeszcze w poniedziałek robie Nifty wiec będę miała potwierdzenie, ale od początku czułam ze będzie chłopak wiec tego się trzymam :)
    Buziaki dla was wszystkich :*

Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, magdzia26, Jooozefka, Lady Savage, salenne, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość

Aniołek 29.12.16

hchy3e3ka4wry07j.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, ale fajnie , że tak szybko wiadomo. <3
    Moje prenatalne też będę miała 13t1d, ale to dopiero 20.06...;/ Wyczuwam chłopca, ale zobaczymy czy się potwierdzi.. :)
    No cóż doczekam się :)
    Co do mojej teściowej, to aż za często pyta jak się czuję. Oczywiście mam tylko cały czas odpoczywać ...:P
    Tylko z moim temperamentem jest to nie realne :) Na zwolnieniu nadrabiam zaległości towarzyskie, "grafik" mam zaplanowany na tydzień do przodu :)

chicken lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie trzecie bez slubu :P dzieci moje nazwisko. Mi pasuje, mojemu pasuje - wystarczy. Więcej osob nie musi byc zachwyconych tym faktem.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzizzi musisz chyba zacząć wpisywać płeć przy liście ;)

Tizzi lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic a Ty byłaś w Olsztynie u tej lekarki co pisałaś wcześniej? No dla mnie ona właśnie taką nie do końca była jak byłam u niej parę razy na wizycie...ale najważniejsze że z dzidzią wszystko ok :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD ja mam ostatnio codziennie takie erotyczne sny że łooooo... aż wsdyd się przyznac

Szczesliwa_mamusia, MalaHD lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam. Mi przed ciąża często się śniły sny erotyczne z innym mężczyzna. Oczywiście nigdy mojemu mężowi tego nie powiedziałam, a jak chciałam mu zrobić przyjemność, to mówiłam mu, że miałam fajny sen z nim w roli głównej;)
    Jadę na usg. Trzymajcie kciuki

Jooozefka, Zołzimagic, Wachciowa, magdzia26, salenne, editchen lubią tę wiadomość

• chicken Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczek zdrowy. Wszystko jest ok. Ma rączki , nóżki, nosek i wszystko to co powinno mieć zdrowe dziecko;) ma 6cm, a tętno 157/min. TZ widział jak podskakuje i urządza sobie slizgawke u mnie w brzuchu ;)
    Później sprawdzę przeziernosc bo oczywiscie nie zapytałam
    Przed wizytą prawie się poryczalam z tych nerwów
    Płeć jeszcze nieznana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 16:17

Zołzimagic, Jooozefka, Wachciowa, magdzia26, salenne, [m]alina, Sunshine_111, editchen, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, kaka470, Lili91, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzie tak byłam u niej. Powtarzała kilkakrotnie podczas usg ze dzieciątko zdrowe ze wszystko idealnie ale ten wyklad na koncu o amniopunkcji, aborcjach w przypadku choroby itp spowodował ze aż się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ok. Ale może to taki typ ze mówi też ze są jeszcze inne badania niż usg,pewniejsze , bo wiadomo że pappa nie daje 100% pewności ze dzieciątko zdrowe. Ale to widocznie taki typ lekarza, bo na usg nie było nieprawidłowości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 16:25

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken moje dzieciątko też wczoraj 6 cm. :) na jaki wiek Ci określili ciąże ? mi usg wyliczyło przy tych 6 cm 12tydz6 dni, z om 13 tydz 0 dni a lekarz wyliczył 12 tyg 3 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 16:24

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dlaczego ma Ci coś powiedziec,przeciez byłaś pod opieka ginekologa. Teraz szukasz tego "swojego". Masz prawo do zmiany :)
    dokładnie:)
    ja też zmieniłam lekarza (siła wyższa- zmiana dostawcy prywatnej opieki medycznej) i ta u której byłam ww wtorek normalnie mnie przyjęła. powiedziałam jej dlaczego zmieniłam lekarza chociaż nie pytała ;) ale ze zmiany jestem naprawdę zadowolona , dziewczyna w moim wieku i bardzo sympatyczna. wizyty do niej trzeba rezerwować z wyprzedzeniem ja miałam szczęście że mnie wzięła tak z ulicy w maju... już sobie zaklepałam kolejną wizytę u niej na 4 lipca ;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Chicken moje dzieciątko też wczoraj 6 cm. :) na jaki wiek Ci określili ciąże ? mi usg wyliczyło przy tych 6 cm 12tydz6 dni, z om 13 tydz 0 dni a lekarz wyliczył 12 tyg 3 dni

Moze sie zgadzac bo mi usg na 6.7 wyliczylo 13+1

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my już po prenatalnych, wszystko jest idealnie w normie, przezierność, kość nosowa, serduszko, dziecko szalało jak dzikie na usg :) Skubane dzisiaj w trakcie badania zwinęło się w kłębek i wystrzeliło do góry jak sprężynka, aż lekarz był w szoku, że takie ruchliwe. Podobno mogę się szybko spodziewać ruchów przy takim wulkanie energii. Maluch ma 7 cm, termin porodu zmieniony na 7.12 a to oznacza, że jestem w 13 tygodniu 1 dniu ciąży, czyli w drugim trymestrze :D :D :D Jaram się jak nie wiem co :D

Jacqueline, malysmok84, salenne, [m]alina, Sunshine_111, Wachciowa, Lady Savage, editchen, Jooozefka, Edith, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, kaka470, Lili91, k878, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak wy to robicie ze wam maluchy tak harcuja w brzuszku? u mnie na ostatnim usg tylko male kopniaczki ( ale to byl 9tydz wiec podobno ok), a dzisiaj to tez wlasciwie sobie lezal i chyba spal ( ale mial prawo po 4h siedzenia na krzesle a ja glodna)...w srode idziemy z M na pierwsz3 wspolne usg, strasznie mi zalezy zeby maluszek nam pomachał...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • chicken Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    U Mnie wskazał 12+0 A jestem w 12+3 ;) czyli widzę co lekarz to inna norma.;)
    Przeziernosc 1.7 czyli chyba w normie ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 18:03

geeky-2017-12-12.jpg
‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ