Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
salenne wrote:Ja też powoli muszę zacząć się rozglądać za jakimiś ubraniami.
Ale powiem Wam, że czuję lekki niepokój przed jutrem. Jedziemy powiedzieć moim przyszłym teściom, że zostaną dziadkami. Oni są bardzo konserwatywni i nie chciałabym żeby skończyło się na tym, że zamiast radości będą głupie pytania typu: a dlaczego przed ślubem. Jestem nerwowa i boję się, że palnę coś głupiego. Miałyście jakieś nieprzyjemne reakcje na wieść o ciąży?
no....moich osobistych rodzicow. bo tez przed slubem. to co, ze ja 38 lat w tym roku, moj Kamil 39, ze staralismy sie kilka lat, ze slub planowany od dawna, a zaszlismy po rozdaniu zaproszendo tego moi rodzice (ja mam bardzo mlodych rodzicow, sama jestem wpadka 18 i 21 lat), stwierdzili, ze nie beda sie zajmowac wnukiem, bo oni musza pracowac na emeryture... i ze w ogole powinnam byla schudnac przed ciaza. i ze zrobilismy to specjalnie i takie tam ;)przezywalam 2 tygodnie, potem mi przeszlo i mam gdzies. Fasola sie liczy
salenne, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość
-
... do mnie już z LuxMedu dzwonili potwierdzić wizytę...
Kurcze, zastanawiam się jaki ten doktorek będzie. /znajome mówiły, że podobno bardzo na "tak". /nie wiem dlaczego, ale boję się, że mnie opiórka, że późno przychodzę...a może nie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Malysmoku-całkiem spory dzidziuś. Mój miał w 11t2d 4.17:)
byle nie przesadzil bo ja jestem mikro filigranowa i nie wiem gdzie go zmieszcze
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Hej dziewczynki
ja wczoraj przyleciałam do Polski i miałam usg prenatalne. Strasznie się stresowałam bo dzień wcześniej lekarz w Norwegii szukał dopplerem serduszka i nie mógł znaleźć. Wiec możecie sobie wyobrazic mój stres przed usg, bałam się ze najgorsze się powtórzy. Na szczęście na usg wszystko super, bejbik skalał jak szalony i dał mi niezły pokaz tego ze u niego wszystko swietnie
Przezierność super, kość nosowa i wszystko inne było pięknie widaćjestem mega szczęśliwa
No i lekarz mówi ze na pewno chłopak
trochę się zdziwiłam ze taki był pewny bo to dopiero 14 tydzień ale pokazywał mi siusiaka
jeszcze w poniedziałek robie Nifty wiec będę miała potwierdzenie, ale od początku czułam ze będzie chłopak wiec tego się trzymam
Buziaki dla was wszystkich :*Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, magdzia26, Jooozefka, Lady Savage, salenne, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość
Aniołek 29.12.16
-
O kurczę, ale fajnie , że tak szybko wiadomo.
Moje prenatalne też będę miała 13t1d, ale to dopiero 20.06...;/ Wyczuwam chłopca, ale zobaczymy czy się potwierdzi..
No cóż doczekam się
Co do mojej teściowej, to aż za często pyta jak się czuję. Oczywiście mam tylko cały czas odpoczywać ...
Tylko z moim temperamentem jest to nie realneNa zwolnieniu nadrabiam zaległości towarzyskie, "grafik" mam zaplanowany na tydzień do przodu
chicken lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOj tam. Mi przed ciąża często się śniły sny erotyczne z innym mężczyzna. Oczywiście nigdy mojemu mężowi tego nie powiedziałam, a jak chciałam mu zrobić przyjemność, to mówiłam mu, że miałam fajny sen z nim w roli głównej;)
Jadę na usg. Trzymajcie kciukiJooozefka, Zołzimagic, Wachciowa, magdzia26, salenne, editchen lubią tę wiadomość
-
Dzieciaczek zdrowy. Wszystko jest ok. Ma rączki , nóżki, nosek i wszystko to co powinno mieć zdrowe dziecko;) ma 6cm, a tętno 157/min. TZ widział jak podskakuje i urządza sobie slizgawke u mnie w brzuchu
Później sprawdzę przeziernosc bo oczywiscie nie zapytałam
Przed wizytą prawie się poryczalam z tych nerwów
Płeć jeszcze nieznanaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 16:17
Zołzimagic, Jooozefka, Wachciowa, magdzia26, salenne, [m]alina, Sunshine_111, editchen, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, kaka470, Lili91, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
-
Magdzie tak byłam u niej. Powtarzała kilkakrotnie podczas usg ze dzieciątko zdrowe ze wszystko idealnie ale ten wyklad na koncu o amniopunkcji, aborcjach w przypadku choroby itp spowodował ze aż się zaczęłam zastanawiać czy wszystko ok. Ale może to taki typ ze mówi też ze są jeszcze inne badania niż usg,pewniejsze , bo wiadomo że pappa nie daje 100% pewności ze dzieciątko zdrowe. Ale to widocznie taki typ lekarza, bo na usg nie było nieprawidłowości.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 16:25
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Dlaczego ma Ci coś powiedziec,przeciez byłaś pod opieka ginekologa. Teraz szukasz tego "swojego". Masz prawo do zmiany
ja też zmieniłam lekarza (siła wyższa- zmiana dostawcy prywatnej opieki medycznej) i ta u której byłam ww wtorek normalnie mnie przyjęła. powiedziałam jej dlaczego zmieniłam lekarza chociaż nie pytałaale ze zmiany jestem naprawdę zadowolona , dziewczyna w moim wieku i bardzo sympatyczna. wizyty do niej trzeba rezerwować z wyprzedzeniem ja miałam szczęście że mnie wzięła tak z ulicy w maju... już sobie zaklepałam kolejną wizytę u niej na 4 lipca
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Zołzimagic wrote:Chicken moje dzieciątko też wczoraj 6 cm.
na jaki wiek Ci określili ciąże ? mi usg wyliczyło przy tych 6 cm 12tydz6 dni, z om 13 tydz 0 dni a lekarz wyliczył 12 tyg 3 dni
Moze sie zgadzac bo mi usg na 6.7 wyliczylo 13+1 -
Dziewczyny, my już po prenatalnych, wszystko jest idealnie w normie, przezierność, kość nosowa, serduszko, dziecko szalało jak dzikie na usg
Skubane dzisiaj w trakcie badania zwinęło się w kłębek i wystrzeliło do góry jak sprężynka, aż lekarz był w szoku, że takie ruchliwe. Podobno mogę się szybko spodziewać ruchów przy takim wulkanie energii. Maluch ma 7 cm, termin porodu zmieniony na 7.12 a to oznacza, że jestem w 13 tygodniu 1 dniu ciąży, czyli w drugim trymestrze
Jaram się jak nie wiem co
Jacqueline, malysmok84, salenne, [m]alina, Sunshine_111, Wachciowa, Lady Savage, editchen, Jooozefka, Edith, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, kaka470, Lili91, k878, Tizzi, Nola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, jak wy to robicie ze wam maluchy tak harcuja w brzuszku? u mnie na ostatnim usg tylko male kopniaczki ( ale to byl 9tydz wiec podobno ok), a dzisiaj to tez wlasciwie sobie lezal i chyba spal ( ale mial prawo po 4h siedzenia na krzesle a ja glodna)...w srode idziemy z M na pierwsz3 wspolne usg, strasznie mi zalezy zeby maluszek nam pomachał...Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Zołzimagic wrote:Chicken moje dzieciątko też wczoraj 6 cm.
na jaki wiek Ci określili ciąże ? mi usg wyliczyło przy tych 6 cm 12tydz6 dni, z om 13 tydz 0 dni a lekarz wyliczył 12 tyg 3 dni
czyli widzę co lekarz to inna norma.
Przeziernosc 1.7 czyli chyba w normie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 18:03