X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam cale badanie robione przez brzuch. Pani doktor powiedziala ze jest wrecz.pewna ze dziewczynka ale.wiadomo to jest wszystko takie malutkie... roznie moze byc. Troche mi sie nie podobalo ze zaczela mówić o nifty, czy napewno nie chce zrobić, o tym ze jesli sie okaze ze dziecko jest chore to po amniopunkcji mozna usunac itp itd. Zaczela od tej drugiej strony ze sie trochę wystraszylam czy napewno wszystko ok. Czekam teraz okolo 2 tyg na wyniki Pappa. Ale narazie wszystko ok i trzeba sie tego trzymac :)

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie ok. Nie martw się. Po co od razu tak straszyć.i jeszcze o usuwaniu. Myślę, że to spory nietakt z jej strony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 10:14

editchen lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaliczyłam pierwsze ciążowe wymioty. Teraz, gdy już w duchu witam się z drugim trymestrem. Matko ale się czuje... yh. No to teraz "dopiero się cieszę" na ten 11 tydzień. :/ :D

Wachciowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super przeczytać od rana tyle dobrych wieści :)

Z drugiej strony...ale Wy jesteście ranne ptaszki. Ja dopiero otworzyłam oczy.

Jak tak czytam Wasze wypowiedzi o progesteronie to zaczynam panikować bo 10 czerwca mam wziąć ostatnią dawkę duphastonu i potem odstawić. Koszmary będę potem miała.

Usg prenatalne miałam przez brzuszek. Aczkolwiek ja jestem jakaś dziwna i nie mam problemu z paradowaniem po gabinecie z gołą pupą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 10:16

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Mialam cale badanie robione przez brzuch. Pani doktor powiedziala ze jest wrecz.pewna ze dziewczynka ale.wiadomo to jest wszystko takie malutkie... roznie moze byc. Troche mi sie nie podobalo ze zaczela mówić o nifty, czy napewno nie chce zrobić, o tym ze jesli sie okaze ze dziecko jest chore to po amniopunkcji mozna usunac itp itd. Zaczela od tej drugiej strony ze sie trochę wystraszylam czy napewno wszystko ok. Czekam teraz okolo 2 tyg na wyniki Pappa. Ale narazie wszystko ok i trzeba sie tego trzymac :)

I na pewno jest wszystko ok, nie martw się. Niektórzy lekarze to naprawdę mają dziwne podejście. :/ Ale bądź spokojna zdrowy bąbelek Wam rośnie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachmalin- ja pierwsze mdłości poczułam ok 10tyg, ale nie trwały długo. Tak 1.5tyg max. A tak spokój. Jedynie w tamten piątek wymiotowałam, ale to po jedzeniu szpitalnym. Kompletnie niezjadliwe było. Więc mam nadzieję, że Tobie też szybko minie

zapachmalin lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, tak tylko robia badanie na zasadzie dziecko zyje, pogadanka o cukrach. I do domu jal dobrze, jak nie to do szpitala klada.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selene-ja tam też nie mam problemu z nagością, ale przy tej ilości studentach trochę dziwnie bym się czuła. A dziś idę z mężem i pewnie będę mieć dodatkowo usg dopochwowo, bo będzie chciał lekarz dokładnie obejrzeć krwiaczka, to ubiorę spódniczkę, żeby mój mąż nie czuł sie skrępowany.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i to bylo pierwsze badanie przez brzuch :) juz? Jak szybko mi leci ta ciaza :)

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A i to bylo pierwsze badanie przez brzuch :) juz? Jak szybko mi leci ta ciaza :)
    Nooo... ja w zeszla srode przez brzuch. Sie rozebralam do badania, zrobil dopochwowo, a zaraz kazal nogi polozyc i dawaj przez brzuch. Ta viaza leci zdecdowanie za szybko. Nie da sie nacieszyc stanem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 11:00

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz w szpitalu tez juz mialam usg przez brzuch i bylo dobrze widac :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś i ja mam wizytę. Zmieniam lekarza i to będzie pierwsza u nowego. Mam nadzieję, że z moim Fasolkiem jest dobrze i że dobrze wybrałam lekarza.
    Ciekawa jestem też jak on skomentuje mój progesteron i suplementację luteinę.

Już łapię stresik...

Nola lubi tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa- rozumiem Cię doskonale, ale wierzę, że z naszymi maluchami jest wszystko dobrze.
    Mi całą noc sie głupoty śniły. Śniło mi się, że całą ciążę krwawiłam, leżałam i płakałam. To była długa noc i długi, męczący sen

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie snilo ze jadlam rozne francuskie sery xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Modrzewiowa- rozumiem Cię doskonale, ale wierzę, że z naszymi maluchami jest wszystko dobrze.
    Mi całą noc sie głupoty śniły. Śniło mi się, że całą ciążę krwawiłam, leżałam i płakałam. To była długa noc i długi, męczący sen
    mialam podobny sen

geeky-2017-12-12.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam skrajności. Ogólnie sie cieszę, że będę miała dziecko. Tyle lat wyczekiwane, a z drugiej strony ciągły stres, czy wszystko jest w porządku. Kocham mojego Cudaczka od momentu kiedy ujrzałam serduszko i chciałabym, żeby było zdrowe i żeby ciąża nie przysparzała mi problemów.

Nola lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie 2 dni temu (przed wczorajszym plamieniem) snilo, ze zaczelam krwawic, bylam w szpitalu i trafilam na lekarza gbura, ktory zbadal mnie bardzo bolesnie i rzucal mi skrzepy na twarz.... :/

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady na starym rynku jarmark francuski może Ci się udzielilo :P

Ja korzystam z pogody sobie spaceruje a potem zrobię sobie pomidorowke i zjem cały gar sama bo męża nie ma na weekend. Będę ja jadła 3 dni :D

Mi za to się śnił seks z obcym facetem który mial polmetrowe przyrodzenie. Skąd się biorą takie głupoty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 12:06

editchen, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen....makabryczny sen

Zastanawiam się nad ubraniami. Jutro prawdopodobnie zrobię sobie wypad i chciałabym kupić coś do ubrania. Tylko nie wiem co, żebym za szybko z tego nie "wyrosła" i żeby było mi w tym wygodnie...

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Lady na starym rynku jarmark francuski może Ci się udzielilo :P

Ja korzystam z pogody sobie spaceruje a potem zrobię sobie pomidorowke i zjem cały gar sama bo męża nie ma na weekend. Będę ja jadła 3 dni :D

Mi za to się śnił seks z obcym facetem który mial polmetrowe przyrodzenie. Skąd się biorą takie głupoty

Ukryte fantazje? :D:D:D

dev358pr___.png

cbpregz2jivxh5d2.png

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ