Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Modrzewiowa wrote:I po wizycie.
Fasolek ma 3,22cm; jest to dokładnie 10 +1 tydz.
Serducho mocno bije, ślizgał się na pleckachJestem spokojniejsza
USG prenatalne mamy na 16.06
To mamy prenatalne w ten sam dzien
Gratuluje wszystkim juz tak sporych bobasków -
nick nieaktualnyJeszcze lekarz kazał mi zapomnieć o pracy.kazal jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Wysłuchał moich wyrzutów na temat lekarki ze szpitala, pomachał z głowa z niedowierzaniem. Mąż został przy badaniu, lekarz odsłonił go parawanem, żeby nie musiał czuć krępacji. Za to na usg mąż patrzył ekran i nie mógł uwierzyć, że tak sie rusza nasz robaczek. Usg miałam robione dopochwowo i przez brzuch. Lekarz chciał go dokładnie obejrzeć. Fajnie wszystko było widać. Mózg, serce, żołądek, kręgosłup. Z tego wszystkiego zapomniałam go poprosić o nagranie płyty. A on do nas ma koniec, że nagrał nam płytę na pamiątkę
z tym przepływem żylnym, to jest tak wyszło, że ryzyko dawna wynosi 1:245, gdyby nie to, to byłoby 1:3000. Ale ja czuje, że jest dobrze. Pytał sie mnie o test nimfy i ewentualnie amniopunkcje. Ale mu powiedziałam, że nie ma znaczenia jaki będzie wynik pappy, to jest moje dziecko i nic więcej robić nie będę.A na dzień dzisiejszy wiek ciąży to 13t0d
wewnętrznie czuję, że jest to silny chłopak i będzie dobrze. Po prostu mój Cudaczek:)
A na koniec, odwiedzili nas jeszcze teściowie. Pokazałam im zdjęcia, a moja tesciowa-ooo....rzeczywiście widać wszystkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:52
salenne, editchen lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry Dziewczynki
nie mogłam spać przez ten przepływ wsteczny żylny. Porownalam markery przepływu z plodami u których wykryto zespół dawna, to u nas tak źle to nie wygląda. W najgorszym wypadku, moje dziecko odziedziczyło po mnie wadę serca
ale po 20tyg ( we wcześniejszym poście zjadło mi 0), lekarz zrobi echo i to albo wykluczy, albo potwierdzi. Ale puki co mam sie tym nie martwić. Oczywiście, staram się, ale gdzieś mi tam z tylu w głowie to siedzi
Lekarz na chwilkę zrobił mi rzut dziecka z góry w 3d/4d. Powiem Wam, że no Cudaczek- nie może być inaczej. Na fotkach tego nie mam, Ale jak przejrzę płytę i będzie, to pykne fotkęWiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 05:47
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKala-nie martw się. Krwiaka jak to siniaki, kiedyś sie wchłonąć muszą
ja mam płaskiego, ale rozległego i to plamienie może być. Oby sie tylko świeża krew nie pojawila. Trzymam kciuki za wszystkie "krwiaczkowe" mamusie-co by to cholerstwo nam szybko zniknęło
-
Hej.
Ja dzisiaj rozpoczynam dzień z uśmiechem na twarzy, bo mam urodzinki (24-te)
Już nawet dostałam od mężulka bukiet róż i FerreroSzczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, Sunshine_111, salenne, Kamcia1988, editchen, kaka470, Lili91, malysmok84, Angie 31, aga1402, zapachmalin, Wachciowa, Lady Savage, Jooozefka, Edith, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Eli wrote:Moj lekarz nie ma nic przeciwko i w pierwszej ciazy tatus zawsze byl obecny. Teraz musi zajmowac sie cora, ale jesli sa w poczekalni, to lekarz zapisuje ruszajacego sie maluszka na usg i zawsze na koncu wola tatusia i corcie, zeby tez mogli zobaczyc malenstwo
jak.najbardziej zabierz meza na to badanie!!!!
szkoda że na nfz nie nagrywaja płyt no ale trudno.
A u was te przepływy jakoś dokładnie zmierzyli? U nas na opisie widzę że po prostu są. Tętno 157 i tyle. Mam tylko wpis o przeziernosci że jest 1.7 -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Nie znalazlam zadnego normalnego dentyste same mega drogie prywatne kliniki
nie wiem co robic czy czekac do pon
Ostatnio byłam u dentysty na NFZ (mam super dentystę) okazało się że kobiety w ciąży za białe plomby nie płacą(wcześniej 100 zł płaciłam) mam jeszcze kilka ząbków do zrobienia, więc kilka stów w kieszeni
:D:D
Marteczka 100 lat- spełnienia marzeń i zdrowego, ślicznego i kochanego maluszka :*Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychicken wrote:My nawet nie pytaliśmy. Po prostu weszliśmy razem. Usg było tylko przez brzuch na całe szczęście
szkoda że na nfz nie nagrywaja płyt no ale trudno.
A u was te przepływy jakoś dokładnie zmierzyli? U nas na opisie widzę że po prostu są. Tętno 157 i tyle. Mam tylko wpis o przeziernosci że jest 1.7Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:55
-
nick nieaktualny