X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    I po wizycie.
    Fasolek ma 3,22cm; jest to dokładnie 10 +1 tydz.
    Serducho mocno bije, ślizgał się na pleckach :) Jestem spokojniejsza

USG prenatalne mamy na 16.06

To mamy prenatalne w ten sam dzien

Gratuluje wszystkim juz tak sporych bobasków

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze lekarz kazał mi zapomnieć o pracy.kazal jak najwięcej leżeć i odpoczywać. Wysłuchał moich wyrzutów na temat lekarki ze szpitala, pomachał z głowa z niedowierzaniem. Mąż został przy badaniu, lekarz odsłonił go parawanem, żeby nie musiał czuć krępacji. Za to na usg mąż patrzył ekran i nie mógł uwierzyć, że tak sie rusza nasz robaczek. Usg miałam robione dopochwowo i przez brzuch. Lekarz chciał go dokładnie obejrzeć. Fajnie wszystko było widać. Mózg, serce, żołądek, kręgosłup. Z tego wszystkiego zapomniałam go poprosić o nagranie płyty. A on do nas ma koniec, że nagrał nam płytę na pamiątkę :) z tym przepływem żylnym, to jest tak wyszło, że ryzyko dawna wynosi 1:245, gdyby nie to, to byłoby 1:3000. Ale ja czuje, że jest dobrze. Pytał sie mnie o test nimfy i ewentualnie amniopunkcje. Ale mu powiedziałam, że nie ma znaczenia jaki będzie wynik pappy, to jest moje dziecko i nic więcej robić nie będę.A na dzień dzisiejszy wiek ciąży to 13t0d :) wewnętrznie czuję, że jest to silny chłopak i będzie dobrze. Po prostu mój Cudaczek:)

A na koniec, odwiedzili nas jeszcze teściowie. Pokazałam im zdjęcia, a moja tesciowa-ooo....rzeczywiście widać wszystko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2017, 22:52

salenne, editchen lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczynki :) nie mogłam spać przez ten przepływ wsteczny żylny. Porownalam markery przepływu z plodami u których wykryto zespół dawna, to u nas tak źle to nie wygląda. W najgorszym wypadku, moje dziecko odziedziczyło po mnie wadę serca :( ale po 20tyg ( we wcześniejszym poście zjadło mi 0), lekarz zrobi echo i to albo wykluczy, albo potwierdzi. Ale puki co mam sie tym nie martwić. Oczywiście, staram się, ale gdzieś mi tam z tylu w głowie to siedzi

Lekarz na chwilkę zrobił mi rzut dziecka z góry w 3d/4d. Powiem Wam, że no Cudaczek- nie może być inaczej. Na fotkach tego nie mam, Ale jak przejrzę płytę i będzie, to pykne fotkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 05:47

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala-nie martw się. Krwiaka jak to siniaki, kiedyś sie wchłonąć muszą :) ja mam płaskiego, ale rozległego i to plamienie może być. Oby sie tylko świeża krew nie pojawila. Trzymam kciuki za wszystkie "krwiaczkowe" mamusie-co by to cholerstwo nam szybko zniknęło

• 78beti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja ostatnie usg miałam 9+5 i nie ruszał się WCALE. Mi się dluzy a do wizyty jeszcze tydzień. Jak często macie wizyty?
    Raz na 3 tygodnie

MalaHD lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Marteczka93 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Ja dzisiaj rozpoczynam dzień z uśmiechem na twarzy, bo mam urodzinki (24-te) <3
    Już nawet dostałam od mężulka bukiet róż i Ferrero <3

Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Aztoria, Sunshine_111, salenne, Kamcia1988, editchen, kaka470, Lili91, malysmok84, Angie 31, aga1402, zapachmalin, Wachciowa, Lady Savage, Jooozefka, Edith, Tizzi lubią tę wiadomość

Olaf <3
    43kt3e5e15hj57fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To wszystkiego najlepszego "małolato" ;)

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zlamalam zab orzy sniadaniu plomba wypadla i kawalek zeba odpadl nie boli nic. Wizyte mam dopiero we wtorek moge poczekac?

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Marteczka :*

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka wszystkiego najlepszego :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5 prawie nie śpię bo mąż jak co dzień obudził mnie chrapaniem i "pufaniem" zeszlam na dół przespalam się chwilę to mnie zaczęło mdlic noi i juz koniec spania :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marteczka, wszystkiego najlepszego!

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znalazlam zadnego normalnego dentyste same mega drogie prywatne kliniki :/ nie wiem co robic czy czekac do pon

• chicken Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Moj lekarz nie ma nic przeciwko i w pierwszej ciazy tatus zawsze byl obecny. Teraz musi zajmowac sie cora, ale jesli sa w poczekalni, to lekarz zapisuje ruszajacego sie maluszka na usg i zawsze na koncu wola tatusia i corcie, zeby tez mogli zobaczyc malenstwo :) jak.najbardziej zabierz meza na to badanie!!!!
    My nawet nie pytaliśmy. Po prostu weszliśmy razem. Usg było tylko przez brzuch na całe szczęście :) szkoda że na nfz nie nagrywaja płyt no ale trudno.
    A u was te przepływy jakoś dokładnie zmierzyli? U nas na opisie widzę że po prostu są. Tętno 157 i tyle. Mam tylko wpis o przeziernosci że jest 1.7

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)Witam się, ja od 3.50 nie śpi, moje dziecko postanowiło wstać i się dobrze bawić XD. Od dziś bierzemy femibion 2 :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nie znalazlam zadnego normalnego dentyste same mega drogie prywatne kliniki :/ nie wiem co robic czy czekac do pon

Ja bym nie czekała. Może zacząć Cię boleć.

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Kurczę współczuję, przy nagłej sytuacji warto prywatnie, choć na NFZ też są dyżury.
    Ostatnio byłam u dentysty na NFZ (mam super dentystę) okazało się że kobiety w ciąży za białe plomby nie płacą :D (wcześniej 100 zł płaciłam) mam jeszcze kilka ząbków do zrobienia, więc kilka stów w kieszeni :D:D:D
    Marteczka 100 lat- spełnienia marzeń i zdrowego, ślicznego i kochanego maluszka :*

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze w przypadku naglej pojade do tej kliniki. Tzn jak zaboli. Ja mam okropnie slabe zeby, wszystkie juz dwa razy plombowane :/ teraz 7 szlag trafil. Pisalam z moja dentystka w pon mnie przyjmie bo aktualnie jest za granica jutro wraca

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    My nawet nie pytaliśmy. Po prostu weszliśmy razem. Usg było tylko przez brzuch na całe szczęście :) szkoda że na nfz nie nagrywaja płyt no ale trudno.
    A u was te przepływy jakoś dokładnie zmierzyli? U nas na opisie widzę że po prostu są. Tętno 157 i tyle. Mam tylko wpis o przeziernosci że jest 1.7
    U mnie jest w opisie przepływ 1.510. No jest tętno, wielkość maluszka, główka. Cała strona z opisem. Ryzyko wad itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 09:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnosnie dentysty to ja zawsze chodze prywatnie. Panstwowo mialam pecha i zawsze na rzeznika trafialam ;)

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ