Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Oo to zagadam :) moze moja dentystka ma takie znieczulenia. A to bylas u dentysty czy w klinice??

I mialas kanalowke bez przeswietlenia??
    Nie przeswietlenia nie robią. Trzeba przyjść po porodzie :) ja byłam u mojego dentysty co chodzę od lat. Teraz chyba każdy prywatny ma te znieczulenia więc myślę że nie będziesz miała problemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :)
    mam jeszcze jedno pytanie ostatnio badałam mocz i bylo masa bakteri no ale doszłam do tego ze to z tego lactovaginalu bo potórka chociaz nie po całej nocy ale po 4h snu była okej. Gin gadał by jeszcze dzisiaj skoczyc z moczem jak mam czas i zajechałam bo udało mi sie całą noc przespać :P wyniki musialam w innym niż diagnostyka robić i mam takie:

Przejrzystość przejrzysty
    Barwa żółty
    Ciężar właściwy (SG) 1.020 g/ml 1,016 - 1,022
    pH 6.0 pH 5 - 6
    Leukocyty nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Białko nieobecne
    Glukoza nieobecna
    Ciała ketonowe nieobecne
    Urobilinogen w normie
    Bilirubina nieobecna
    Erytrocyty / krew nieobecne

a ostatni wynik wyglądał ( w diagnostyce) tak :

Ciężar właściwy 1,019 kg/l 1,015 1,030 N
    pH 7 4,8 7,4 N
    Glukoza nieobecna
    Ketony nieobecne mg/dl
    Urobilinogen w normie
    Bilirubina nieobecna
    Białko nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Erytrocyty nieobecne
    Leukocyty w normie
    osad moczu met. cytometrii przepływowej

Erytrocyty 1,30 0,00 30,70 N
    Leukocyty 3,90 0,00 39,00 N
    Nabłonki płaskie 2,70 0,00 45,60 N
    Bakterie 18,60 0,00 385,80

( wczesniej bakterii było prawie 500)

czyli w tym innym lab nie oznaczają bakterii ? moge wynik uznać juz za okej??

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że skoro nie ma bakterii to nie mają napisane. U mnie w laboratorium tak jest nie ma bakterii nie mają wypisane, ale nie wiem jak jest w innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- to oznacza, że wyniki Ci się poprawiły. Gdyby były bakterie to by Ci na pewno napisali. Jest dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oleje to ale jak widac w tym labie nie robią osadu moczu. A nawet nie wiedzialam

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amus, świetne wyniki moczu ! liczę że będę mieć tak samo dobre po kuracji lekami ;)

dziewczyny w drugiej i kolejnej ciazy...czy któraś już czuję ruchy maleństwa? jest to w ogóle możliwe w 14 tygodniu ciąży? :o bo mi się wydaje że to moje 8cm dziecko Costam fika i czuje lekkie bulgotanie które jest inne niż to które mam np od gazów... nie jestem tak chuda jak większość z was ale BMI mam w niezłej normie, ale z drugiej strony wg lekarza mam łożysko na ścianie przedniej wysoko więc mało prawdopodobne żeby coś teraz czuć:> jak to jest u was?
    sprawdziłam detektorem i chyba nieźle skacze bo serduszko cały czas w innym miejscu:>

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • editchen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeliwa Mamusia - w pelni CIe rozumiem. mi moja osobista matka rzuca takimi tekstami, ze sie odechciewa; jak w 7 tyg pierwszy raz uslyszalam serduszko i jej powiezialam, to rekacja byla "jak? juz? (takie, ze "ale glupoty opowiadasz") to ktory to jest miesiac w takim razie???". a tydz temu pokazalam jej usg z 10t1d - zdjecie bejbika plus drugie z wykresem serduszka to ojcu pokazywala, ze "no zobacz, teraz juz takie robia". to ojciec jej przyponial, ze ona w ciazy z moim bratem byla 20 lat temu.
    ja ogolnie mam sie oszczedzac, a ona mi wiecznie, ze ruch mi dobrze zrobi (ostatnio zrobil mi plamienie brazowe); mowie ze schudlam od wielkanocy (wtedy sie dowiedzielismy_) ponad 7 kg (a mdlosci nie mialam), to "i dobrze, powinnas wiecej" (W ciazy......). ech - rodzice. z tesciami - jak to mowi moj prawie maz - problemu nie bedzie, bo nie zyja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 15:35

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    amus, świetne wyniki moczu ! liczę że będę mieć tak samo dobre po kuracji lekami ;)

dziewczyny w drugiej i kolejnej ciazy...czy któraś już czuję ruchy maleństwa? jest to w ogóle możliwe w 14 tygodniu ciąży? :o bo mi się wydaje że to moje 8cm dziecko Costam fika i czuje lekkie bulgotanie które jest inne niż to które mam np od gazów... nie jestem tak chuda jak większość z was ale BMI mam w niezłej normie, ale z drugiej strony wg lekarza mam łożysko na ścianie przedniej wysoko więc mało prawdopodobne żeby coś teraz czuć:> jak to jest u was?
    sprawdziłam detektorem i chyba nieźle skacze bo serduszko cały czas w innym miejscu:>

mnie się wydawało, że czuję, ale jeszcze nie, pomyliłam się, czekam, czekam kiedy się zacznie, i ogromnie się tego doczekać nie mogę, w pierwszej ciąży poczułam w 16 tyg + 4, ciekawe kiedy teraz będzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję...jestem pewna
    z najstarszą czułam w 20t
    z synem w 18
    z najmłodszą w 16
    więc statystycznie ;P juz teraz muszę :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • majamia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje. Lekarz potwierdzil - ale musze siedziec w pewnej pozycji i zwykle o tej samej porze.

nick nieaktualny, editchen, Alxawl lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen - to tylko świadczy o braku wiedzy Twojej mamy i mojej teściowej :)
    Najlepiej im pokazać jak się urodzi;)

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w koncu tych lekow na bakterie w moczu nie bralam bo po dwoch dniach bakteri juz prawie nie bylo.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całkiem możliwe czuć ruchy już w 14tc takie pierwsze delikatne w kolejnych ciążach :)

Ja z córką miałam łożysko w dnie macicy i na ścianie przedniej czyli wysoko, pierwszy raz i to dość mocne muśnięcie poczułam w 16t6d, kolejnego dnia pare razy już, codziennie było :P

Ciekawa jestem jak teraz, liczę, że może za 3 tygodnie max 4 coś poczuję, zwłaszcza, że dość mocno odczuwałam jelita jak wybitnie coś mi nie podpasowało.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ajaje Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.

• ajaje Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z relacji moich rodziców i ich znajomych wiem, że choć czasami nie chce się jechać do rodziców, nie o gdy już ich nie ma bardzo by się chciało....

• k878 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prenatalnych!

CRL = 65
    wszystko OK, NT = 1,9, ręce stopy obie widoczne :D
    główka trochę duża, wg lekarki OK, wyczytałam, że może tak być i że potem reszta ciałka nadrabia...

no i "raczej dziewczynka"

:D

pomachała nam!

Lady Savage, Wachciowa, nick nieaktualny, Kamcia1988, Sunshine_111, magdzia26, Jacqueline, Edith, [m]alina, Angie 31, Aztoria, majamia, Mamabyc3, Jooozefka, kaka470, nick nieaktualny, editchen, Alxawl, Zołzimagic, Tizzi, Ingwer lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy. najstarsza poczułam w 17tc, druga corke koło 13tc , teraz tak samo 12-13 jak narazie wiadomo zupełnie delikatne nieregularne, trzeba spokojnie siedzieć, ale jednak napewno to jest to:D także jest możliwe

majamia, Wachciowa, editchen lubią tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ja czuje. Lekarz potwierdzil - ale musze siedziec w pewnej pozycji i zwykle o tej samej porze.
    ja też, od przedwczoraj mam takie dziwne ciągnięcia które są inne od gazow i innych bulgotań. i czuje je głównie w pozycji leżącej.
    w pierwszej ciąży ruchy poczułam bardzo późno, koło 19 tygodnia miałam takie coś jak teraz mam - dziwne bulgotanie które było inne niż rytm mojego organizmu. a tak regularnie ruchy czułam po 20 tygodniu . więc teraz 14t 0d to dla mnie bardzo szybko jak na pierwsze ruchy :> jeśli to małe to z każdym dniem powinnam czuć je mocniej , a jak nie to może mam od kilku dni wyjątkowo dziwne gazy ;) trochę mi lepiej jak wy piszecie że też czujecie ruchy , może jednak nie wariuje;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajaje wrote:
    Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.

Naucz sie czytac i idz byc trollem gdzie indziej :)

editchen lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzarlam kiszone ogorki i moge isc w kimono :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 22:48

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ