X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Oo to zagadam :) moze moja dentystka ma takie znieczulenia. A to bylas u dentysty czy w klinice??

I mialas kanalowke bez przeswietlenia??
    Nie przeswietlenia nie robią. Trzeba przyjść po porodzie :) ja byłam u mojego dentysty co chodzę od lat. Teraz chyba każdy prywatny ma te znieczulenia więc myślę że nie będziesz miała problemu

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana :)
    mam jeszcze jedno pytanie ostatnio badałam mocz i bylo masa bakteri no ale doszłam do tego ze to z tego lactovaginalu bo potórka chociaz nie po całej nocy ale po 4h snu była okej. Gin gadał by jeszcze dzisiaj skoczyc z moczem jak mam czas i zajechałam bo udało mi sie całą noc przespać :P wyniki musialam w innym niż diagnostyka robić i mam takie:

Przejrzystość przejrzysty
    Barwa żółty
    Ciężar właściwy (SG) 1.020 g/ml 1,016 - 1,022
    pH 6.0 pH 5 - 6
    Leukocyty nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Białko nieobecne
    Glukoza nieobecna
    Ciała ketonowe nieobecne
    Urobilinogen w normie
    Bilirubina nieobecna
    Erytrocyty / krew nieobecne

a ostatni wynik wyglądał ( w diagnostyce) tak :

Ciężar właściwy 1,019 kg/l 1,015 1,030 N
    pH 7 4,8 7,4 N
    Glukoza nieobecna
    Ketony nieobecne mg/dl
    Urobilinogen w normie
    Bilirubina nieobecna
    Białko nieobecne
    Azotyny nieobecne
    Erytrocyty nieobecne
    Leukocyty w normie
    osad moczu met. cytometrii przepływowej

Erytrocyty 1,30 0,00 30,70 N
    Leukocyty 3,90 0,00 39,00 N
    Nabłonki płaskie 2,70 0,00 45,60 N
    Bakterie 18,60 0,00 385,80

( wczesniej bakterii było prawie 500)

czyli w tym innym lab nie oznaczają bakterii ? moge wynik uznać juz za okej??

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że skoro nie ma bakterii to nie mają napisane. U mnie w laboratorium tak jest nie ma bakterii nie mają wypisane, ale nie wiem jak jest w innych

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- to oznacza, że wyniki Ci się poprawiły. Gdyby były bakterie to by Ci na pewno napisali. Jest dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oleje to ale jak widac w tym labie nie robią osadu moczu. A nawet nie wiedzialam

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amus, świetne wyniki moczu ! liczę że będę mieć tak samo dobre po kuracji lekami ;)

dziewczyny w drugiej i kolejnej ciazy...czy któraś już czuję ruchy maleństwa? jest to w ogóle możliwe w 14 tygodniu ciąży? :o bo mi się wydaje że to moje 8cm dziecko Costam fika i czuje lekkie bulgotanie które jest inne niż to które mam np od gazów... nie jestem tak chuda jak większość z was ale BMI mam w niezłej normie, ale z drugiej strony wg lekarza mam łożysko na ścianie przedniej wysoko więc mało prawdopodobne żeby coś teraz czuć:> jak to jest u was?
    sprawdziłam detektorem i chyba nieźle skacze bo serduszko cały czas w innym miejscu:>

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • editchen Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeliwa Mamusia - w pelni CIe rozumiem. mi moja osobista matka rzuca takimi tekstami, ze sie odechciewa; jak w 7 tyg pierwszy raz uslyszalam serduszko i jej powiezialam, to rekacja byla "jak? juz? (takie, ze "ale glupoty opowiadasz") to ktory to jest miesiac w takim razie???". a tydz temu pokazalam jej usg z 10t1d - zdjecie bejbika plus drugie z wykresem serduszka to ojcu pokazywala, ze "no zobacz, teraz juz takie robia". to ojciec jej przyponial, ze ona w ciazy z moim bratem byla 20 lat temu.
    ja ogolnie mam sie oszczedzac, a ona mi wiecznie, ze ruch mi dobrze zrobi (ostatnio zrobil mi plamienie brazowe); mowie ze schudlam od wielkanocy (wtedy sie dowiedzielismy_) ponad 7 kg (a mdlosci nie mialam), to "i dobrze, powinnas wiecej" (W ciazy......). ech - rodzice. z tesciami - jak to mowi moj prawie maz - problemu nie bedzie, bo nie zyja...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 15:35

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    amus, świetne wyniki moczu ! liczę że będę mieć tak samo dobre po kuracji lekami ;)

dziewczyny w drugiej i kolejnej ciazy...czy któraś już czuję ruchy maleństwa? jest to w ogóle możliwe w 14 tygodniu ciąży? :o bo mi się wydaje że to moje 8cm dziecko Costam fika i czuje lekkie bulgotanie które jest inne niż to które mam np od gazów... nie jestem tak chuda jak większość z was ale BMI mam w niezłej normie, ale z drugiej strony wg lekarza mam łożysko na ścianie przedniej wysoko więc mało prawdopodobne żeby coś teraz czuć:> jak to jest u was?
    sprawdziłam detektorem i chyba nieźle skacze bo serduszko cały czas w innym miejscu:>

mnie się wydawało, że czuję, ale jeszcze nie, pomyliłam się, czekam, czekam kiedy się zacznie, i ogromnie się tego doczekać nie mogę, w pierwszej ciąży poczułam w 16 tyg + 4, ciekawe kiedy teraz będzie.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję...jestem pewna
    z najstarszą czułam w 20t
    z synem w 18
    z najmłodszą w 16
    więc statystycznie ;P juz teraz muszę :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • majamia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuje. Lekarz potwierdzil - ale musze siedziec w pewnej pozycji i zwykle o tej samej porze.

Szczesliwa_mamusia, editchen, Alxawl lubią tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen - to tylko świadczy o braku wiedzy Twojej mamy i mojej teściowej :)
    Najlepiej im pokazać jak się urodzi;)

editchen lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w koncu tych lekow na bakterie w moczu nie bralam bo po dwoch dniach bakteri juz prawie nie bylo.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To całkiem możliwe czuć ruchy już w 14tc takie pierwsze delikatne w kolejnych ciążach :)

Ja z córką miałam łożysko w dnie macicy i na ścianie przedniej czyli wysoko, pierwszy raz i to dość mocne muśnięcie poczułam w 16t6d, kolejnego dnia pare razy już, codziennie było :P

Ciekawa jestem jak teraz, liczę, że może za 3 tygodnie max 4 coś poczuję, zwłaszcza, że dość mocno odczuwałam jelita jak wybitnie coś mi nie podpasowało.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • ajaje Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.

• ajaje Nowa

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z relacji moich rodziców i ich znajomych wiem, że choć czasami nie chce się jechać do rodziców, nie o gdy już ich nie ma bardzo by się chciało....

• k878 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po prenatalnych!

CRL = 65
    wszystko OK, NT = 1,9, ręce stopy obie widoczne :D
    główka trochę duża, wg lekarki OK, wyczytałam, że może tak być i że potem reszta ciałka nadrabia...

no i "raczej dziewczynka"

:D

pomachała nam!

Lady Savage, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Sunshine_111, magdzia26, Jacqueline, Edith, [m]alina, Angie 31, Aztoria, majamia, Mamabyc3, Jooozefka, kaka470, salenne, editchen, Alxawl, Zołzimagic, Tizzi, Ingwer lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję ruchy. najstarsza poczułam w 17tc, druga corke koło 13tc , teraz tak samo 12-13 jak narazie wiadomo zupełnie delikatne nieregularne, trzeba spokojnie siedzieć, ale jednak napewno to jest to:D także jest możliwe

majamia, Wachciowa, editchen lubią tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Ja czuje. Lekarz potwierdzil - ale musze siedziec w pewnej pozycji i zwykle o tej samej porze.
    ja też, od przedwczoraj mam takie dziwne ciągnięcia które są inne od gazow i innych bulgotań. i czuje je głównie w pozycji leżącej.
    w pierwszej ciąży ruchy poczułam bardzo późno, koło 19 tygodnia miałam takie coś jak teraz mam - dziwne bulgotanie które było inne niż rytm mojego organizmu. a tak regularnie ruchy czułam po 20 tygodniu . więc teraz 14t 0d to dla mnie bardzo szybko jak na pierwsze ruchy :> jeśli to małe to z każdym dniem powinnam czuć je mocniej , a jak nie to może mam od kilku dni wyjątkowo dziwne gazy ;) trochę mi lepiej jak wy piszecie że też czujecie ruchy , może jednak nie wariuje;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajaje wrote:
    Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.

Naucz sie czytac i idz byc trollem gdzie indziej :)

editchen lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zzarlam kiszone ogorki i moge isc w kimono :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 22:48

Szczesliwa_mamusia, salenne lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ