Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Oo to zagadam
moze moja dentystka ma takie znieczulenia. A to bylas u dentysty czy w klinice??
I mialas kanalowke bez przeswietlenia??ja byłam u mojego dentysty co chodzę od lat. Teraz chyba każdy prywatny ma te znieczulenia więc myślę że nie będziesz miała problemu
-
nick nieaktualnyDzięki kochana
mam jeszcze jedno pytanie ostatnio badałam mocz i bylo masa bakteri no ale doszłam do tego ze to z tego lactovaginalu bo potórka chociaz nie po całej nocy ale po 4h snu była okej. Gin gadał by jeszcze dzisiaj skoczyc z moczem jak mam czas i zajechałam bo udało mi sie całą noc przespaćwyniki musialam w innym niż diagnostyka robić i mam takie:
Przejrzystość przejrzysty
Barwa żółty
Ciężar właściwy (SG) 1.020 g/ml 1,016 - 1,022
pH 6.0 pH 5 - 6
Leukocyty nieobecne
Azotyny nieobecne
Białko nieobecne
Glukoza nieobecna
Ciała ketonowe nieobecne
Urobilinogen w normie
Bilirubina nieobecna
Erytrocyty / krew nieobecne
a ostatni wynik wyglądał ( w diagnostyce) tak :
Ciężar właściwy 1,019 kg/l 1,015 1,030 N
pH 7 4,8 7,4 N
Glukoza nieobecna
Ketony nieobecne mg/dl
Urobilinogen w normie
Bilirubina nieobecna
Białko nieobecne
Azotyny nieobecne
Erytrocyty nieobecne
Leukocyty w normie
osad moczu met. cytometrii przepływowej
Erytrocyty 1,30 0,00 30,70 N
Leukocyty 3,90 0,00 39,00 N
Nabłonki płaskie 2,70 0,00 45,60 N
Bakterie 18,60 0,00 385,80
( wczesniej bakterii było prawie 500)
czyli w tym innym lab nie oznaczają bakterii ? moge wynik uznać juz za okej?? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
amus, świetne wyniki moczu ! liczę że będę mieć tak samo dobre po kuracji lekami
dziewczyny w drugiej i kolejnej ciazy...czy któraś już czuję ruchy maleństwa? jest to w ogóle możliwe w 14 tygodniu ciąży? :o bo mi się wydaje że to moje 8cm dziecko Costam fika i czuje lekkie bulgotanie które jest inne niż to które mam np od gazów... nie jestem tak chuda jak większość z was ale BMI mam w niezłej normie, ale z drugiej strony wg lekarza mam łożysko na ścianie przedniej wysoko więc mało prawdopodobne żeby coś teraz czuć:> jak to jest u was?
sprawdziłam detektorem i chyba nieźle skacze bo serduszko cały czas w innym miejscu:>Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Szczeliwa Mamusia - w pelni CIe rozumiem. mi moja osobista matka rzuca takimi tekstami, ze sie odechciewa; jak w 7 tyg pierwszy raz uslyszalam serduszko i jej powiezialam, to rekacja byla "jak? juz? (takie, ze "ale glupoty opowiadasz") to ktory to jest miesiac w takim razie???". a tydz temu pokazalam jej usg z 10t1d - zdjecie bejbika plus drugie z wykresem serduszka to ojcu pokazywala, ze "no zobacz, teraz juz takie robia". to ojciec jej przyponial, ze ona w ciazy z moim bratem byla 20 lat temu.
ja ogolnie mam sie oszczedzac, a ona mi wiecznie, ze ruch mi dobrze zrobi (ostatnio zrobil mi plamienie brazowe); mowie ze schudlam od wielkanocy (wtedy sie dowiedzielismy_) ponad 7 kg (a mdlosci nie mialam), to "i dobrze, powinnas wiecej" (W ciazy......). ech - rodzice. z tesciami - jak to mowi moj prawie maz - problemu nie bedzie, bo nie zyja...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2017, 15:35
-
Alxawl wrote:amus, świetne wyniki moczu ! liczę że będę mieć tak samo dobre po kuracji lekami
dziewczyny w drugiej i kolejnej ciazy...czy któraś już czuję ruchy maleństwa? jest to w ogóle możliwe w 14 tygodniu ciąży? :o bo mi się wydaje że to moje 8cm dziecko Costam fika i czuje lekkie bulgotanie które jest inne niż to które mam np od gazów... nie jestem tak chuda jak większość z was ale BMI mam w niezłej normie, ale z drugiej strony wg lekarza mam łożysko na ścianie przedniej wysoko więc mało prawdopodobne żeby coś teraz czuć:> jak to jest u was?
sprawdziłam detektorem i chyba nieźle skacze bo serduszko cały czas w innym miejscu:>
mnie się wydawało, że czuję, ale jeszcze nie, pomyliłam się, czekam, czekam kiedy się zacznie, i ogromnie się tego doczekać nie mogę, w pierwszej ciąży poczułam w 16 tyg + 4, ciekawe kiedy teraz będzie. -
Ja czuje. Lekarz potwierdzil - ale musze siedziec w pewnej pozycji i zwykle o tej samej porze.
Szczesliwa_mamusia, editchen, Alxawl lubią tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To całkiem możliwe czuć ruchy już w 14tc takie pierwsze delikatne w kolejnych ciążach
Ja z córką miałam łożysko w dnie macicy i na ścianie przedniej czyli wysoko, pierwszy raz i to dość mocne muśnięcie poczułam w 16t6d, kolejnego dnia pare razy już, codziennie było
Ciekawa jestem jak teraz, liczę, że może za 3 tygodnie max 4 coś poczuję, zwłaszcza, że dość mocno odczuwałam jelita jak wybitnie coś mi nie podpasowało.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.
-
po prenatalnych!
CRL = 65
wszystko OK, NT = 1,9, ręce stopy obie widoczne
główka trochę duża, wg lekarki OK, wyczytałam, że może tak być i że potem reszta ciałka nadrabia...
no i "raczej dziewczynka"
pomachała nam!Lady Savage, Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Sunshine_111, magdzia26, Jacqueline, Edith, [m]alina, Angie 31, Aztoria, majamia, Mamabyc3, Jooozefka, kaka470, salenne, editchen, Alxawl, Zołzimagic, Tizzi, Ingwer lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja czuję ruchy. najstarsza poczułam w 17tc, druga corke koło 13tc , teraz tak samo 12-13 jak narazie wiadomo zupełnie delikatne nieregularne, trzeba spokojnie siedzieć, ale jednak napewno to jest to:D także jest możliwe
majamia, Wachciowa, editchen lubią tę wiadomość
-
majamia wrote:Ja czuje. Lekarz potwierdzil - ale musze siedziec w pewnej pozycji i zwykle o tej samej porze.
w pierwszej ciąży ruchy poczułam bardzo późno, koło 19 tygodnia miałam takie coś jak teraz mam - dziwne bulgotanie które było inne niż rytm mojego organizmu. a tak regularnie ruchy czułam po 20 tygodniu . więc teraz 14t 0d to dla mnie bardzo szybko jak na pierwsze ruchy :> jeśli to małe to z każdym dniem powinnam czuć je mocniej , a jak nie to może mam od kilku dni wyjątkowo dziwne gazytrochę mi lepiej jak wy piszecie że też czujecie ruchy , może jednak nie wariuje;)
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
ajaje wrote:Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.
Naucz sie czytac i idz byc trollem gdzie indziejeditchen lubi tę wiadomość