Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • editchen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajaje wrote:
    Editchen, ty sama teraz zostaniesz mama, mam nadzieję że twoje dziecko nigdy nie napiszę nigdzie że nie będzie problemu jak umrzesz. To okropne. Mama jest się starszą i na pewno ma swoje poglądy, nie musi myslec tak jak ty, a mimo to można się dogadywać i być dla siebie miłym. Bardzo ci życzę idealnej relacji z córką za 35 lat kiedy świat nie będzie już tak bardzo Twój.

o czym ty trollu piszesz????? jakis ktos zaklada konto, zeby napisac do mnie, a propos nie wiadomo czego, pisze bzdury totalne kompletnie nie majace nic wspolnego z tym co ja pisze... kim jestes trollu???????

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trolla mamy? Najlepiej olac nie odpisywac :)
    Spac nie umiem jakos. Zab nie boli. Ale ja tak mam ze o 5:00-6:00 codziennie budze sie z poczuciem lęku i walacym sercdm i poczuciem, ze cos jest nie tak. To sie vhyba nerwica nazywa.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odpisywać trollowi to mu się znudzi ;) a tak to ma pożywke o ile to czyta ;)

Dzień dobry :)

editchen lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 13 tygodniu :) W piątek sadny dzień czyli prenatalne. Baaaardzo się boję :(

magdzia26, nick nieaktualny, Lady Savage, Aztoria, editchen, Wachciowa, nick nieaktualny, Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 14stym tygodniu. Rozpoczynam 2trymestr :) serducho z rana posłuchane, wali jak dzwon :)

Mala-nie martw się na zapas. Na pewno będzie dobrze :)

magdzia26, Lady Savage, MalaHD, chicken, Aztoria, editchen, Wachciowa, nick nieaktualny, Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 15 tc :)

nick nieaktualny, Lady Savage, Aztoria, Wachciowa, nick nieaktualny, Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • chicken Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, belly mi wyliczyło drugi trymestr na 06.06 ale jak wchodzę w niektóre kalkulatory to jest to tydzień później. I komu tu wierzyć?

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas choroba :( juz w srode czulam ze bedzie chora, w pon szczepienie. W srode ja odbieram i w tym czasie jakas matka odbierala synka, jejku jak ten chlopak kaszlal, jeszcze opiekunka mowi ze ma goraczke, i co :/ w czw i w piatek znowu go widze w zlobku :/ w piatek moja zaczela kaszlec, a dzis wstala z goraczka, jal spotkam ta matke to ja rozszarpie :/. Tak mi smutno jak widze ze sie meczy, lezy tak bez zycia na kanapie :(.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dziewczyny, belly mi wyliczyło drugi trymestr na 06.06 ale jak wchodzę w niektóre kalkulatory to jest to tydzień później. I komu tu wierzyć?
    Wierz sobie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady-takie są niektóre matki. Lepiej zarazić 3/4 zlobka i męczyć dziecko niż wziąć chorobowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiken - drugi trymestr według mojej książki "ciąża krok po kroku" rozpoczyna sie od 13tyg. Czyli od 13t0d, czyli tak wyliczył Ci kalkulator belly :)

chicken, editchen lubią tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozumiem, że jak ktoś nie ma z kim zostawić dziecka z małym katarkiem, ale jak dziecko kaszle niemożliwie i do tego ma gorączkę to jak można posyłać takie dziecko. I tu już nie chodzi mi o czas matki, tylko zwyczajnie o zdrowie dziecka.

Ja nie posyłam chorego dziecka do szkoły to niech i ktoś takiego nie posyła. Ale w przedszkolu też był taki jeden przypadek, nagminny, dziecko kichające wiecznie smarkające, niedoleczone. 1-2 dni nie przyszło i co z tego jak dalej tak samo chore.

Dla mnie II trymestr nie zaczyna się w 13t0d tylko 13t3d, tak przeliczając czas trwania ciąży, podzielić te 40 tygodni na 3 to tak wychodzi ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • majamia Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn alergik. Wiecznie z nosa mu kapie, a jak pyli leszczyna, to kaszle okropnie. Nie chodzi do zlobka/przedszkola - ale jak bedzie chodzic i bedzie meczyc go to, to nie puszcze. Jednak on mimo tej alergii, to i kaszl i katar w ogole mu nie przeszkadza i energii multum.
    Jednak goraczka, to juz inna sprawa. Znaczy sie, ze organizm walczy z jakims zakazeniem i tu raczej bym wziela pod uwage zostawienie w domu i obserwacje 'co z tego wyniknie'.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pewno Zuzi nie poślę do żłobka przez najbliższe 2 tyg ;/ zawsze ją tak zostawiam, i na tyle brałam l=4 na nią. Ale nie powiem, nie cieszy mnie ten fakt w ogóle, bo mam masę lekarzy ;/ do niektórych trzeba sie dopychać miesiącami, i będę ją musiała targać ;/ o ile z ginekologa zrezygnuję całkowicie, to z endokrynologa nie mogę ;/ bo terminy to min 3 miesiące ;/. Ledwo mnie babka wcisnęła bo usilnych błaganiach na ten tydzień. Ale jestem wściekła, na tą kobietę, wściekła niesamowicie.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • chicken Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę zmieniając temat z chorób. Zaczelam poważnie rozglądać się za wózkiem A koleżanka (mama bliźniaków) doradzila mi żebym kupiła sobie gondole, taka żeby była A zainwestowała w lepsza (lzejszs) spacerówke. No i zglupialam. Bo wózek który chciałam kupić waży 9kg (sama Rama) więc targac to ba 3 piętro to będzie jakiś hardcore. I tak szukam teraz lekkich wózków Ale wszystkie są 2w1 lub 3w1 czyli ciężkie...

Nadin lubi tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech, nie mogę z ginekologa zrezygnować, bo po l-4 muszę iść ;/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    ale mnie to trollsko wczoraj wkurzylo. do tego przeczytalam to po wieczorze, kiedy znow spanikowalam, wiec juz w ogole.
    w czwartek zaliczylam to brazowe plamienie, ale uspokoilo sie i bylo ok. W piatek polezalam, a wczoraj pojechalismy do centrum odebrac prezent na podziekowanie dla rodzicow (tia...). Potem mielismy jeszcze jechac w kilka miejsc, ale przechodzilismy obok naszej ulubionej knajpy greckiej, weszlimy na lunch i juz nigdzie nie pojechalismy. Krzesla byly potwornie niewygodne (bardzo niskie, wczesniej mi to nie przeszkadzalo) i siedzialam tak z 2 godziny. Potem wrocilismy do domu, pokrzatalismy sie i jechalismy na grilla do rodzicow. I tak okolo 20 zaczelo mnie bolec podbrzusze. ale inaczej nie do tej pory. ogolnie w ciagu dnia czulam pachwiny (Zwlaszcza prawa). ale u rodzicow mialam wrazenie ze boli mnie szyjka macicy i ze cos na nia cisnie. a potem, ok 21, zaczelo mnie kluc ale tez tak, jak nigdy przedtem. jakby ktos mi po prostu gruba igle wbijal w szyjke i pochwe z prawej strony. Na wkladce pojawila sie malenka plamka (taka kawa z mlekiem). wzielam 2 nospy (Zwykle wystarczy 1), dodatkowy dupek i lezalam. nie chcialo przez przez ponas godzine. Wrocilismy do domu i juz bylo ok, od razu sie polozylam i dopiero teraz wstalam. wkladka czysta od tamtej plamki. ale oczywiscie panikuje, bo naczytalam sie w miedzyczasie, ze to moglo byc: 1. wiazadla i roziaganie (wtedy ok), 2. skracanie szyjki macicy - bardzo nie ok, 3. objaw niewydolnosci szyjki - bardzo nie ok, 4. lozysko wytworzylo sie tak, ze uciska na szyjke i bedzie przodujace i lezenie do konca ciazy (oby nie w szpitalu przez iles miesicy) - bardzo nie ok. staram sie myslec, ze to wariant 1, ale jestem szczerze mowiac przerazona, nie wyobrazam sobie do konca ciazy lezec w szpitalu....

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, mnie ostatnio też kłuło w szyjce, na badaniu wyszło że jest zamknięta i wysoko, ja spanikowałam też wtedy Ci powiem szczerze, bo takie kłucia w pierwszej ciaży mi sie pojawiły znacznie póżniej. No ale każda ciąża jest inna, i każda z nas jest inna. Jeśli uważasz że trzeba iść do gina, to idz, ale też nie dajmy się zwariować, i z każdą dolegliwością nie lećmy do ginekologów, ja od kłucia do wizyty u diabetologa miałam 2 dni. A ile ty masz do wizyty?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage - 12.06 mam prenatalne, a 13.06 zwykłą. w czwartek po tym plamieniu pisałam do mojej gin, w piątek jej napisałam, że już ok. Odpowiedziała mi, że jeśli sie powtórzy to mam przyjść wcześniej, a tak to ze spokojem. no ale wczoraj to kłucie i oczywiście panika. teraz już spokojniej, bo przeszło, ale...ja też nie chcę z każdą duperelą lecieć do niej, a tym bardziej do szpitala (nienawidzę ich).

Lady Savage lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen mnie też kłuła szyjka macicy, Ale lekarz powiedział, że jest ok. A jak mnie boli brzuch, to nie bać sie nospy i łykać ja mogę nawet 3xdziennie po 1tabletce profilaktycznie. Na trolle nie warto zwracać uwagi, najlepiej olać, nie ważne co piszą. A na plamienie no coz-lekarz kazał mi dużo odpoczywać, Nie dźwigać, Jak najwięcej leżeć i jak najmniej jeździć autem. A co do łożyska to moje narazie jest z tylu,ale nisko.

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ