Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
magdzia26 wrote:A i polecam chuste dla mnie super sprawa
mam tkana teraz będę chciała kolkowa kupić
ja mam kilka tkanych
i kolkowych
z merino, z lnem ♡ moj drugi uwielbia na plecach siedziec! Teraz w nosidlach. Radoche ogromna ma, kiedy wszystko widzi, co w domu robie
magdzia26 lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Tizzi wrote:Taka mam nadzieję.
Krew na nifty oddałam już w piątek.
Mam co prawda skierowanie też na amnio ale boję się... Zrobię dopiero jak wynik nifty będzie też złymam nadzieje ze wyniki będą do końca tygodnia i ze wszystko,będzie OK
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Co do wózków to ja ostatnio kupiłam 2w 1 mutsy i byłam zadowolona tyle tylko ze w spacerówkę mało jeździliśmy bo mała poszuka do klubu malucha jak miała 7 miesięcy i wtedy przenieśliśmy sie na parasolkę Maclarena i kocham ten wózek i teraz tez na niego stawiam. Kupię gondole a potem od razu maclarena jeśli wynik nifty lub amino nie popsuje mi planówhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
78beti wrote:Jesteśmy w tej samej sytuacji
mam nadzieje ze wyniki będą do końca tygodnia i ze wszystko,będzie OK
Masakra teraz najgorsze jest to czekanie na wynik. Az nie chce myśleć co jak się jednak potwierdziLea
-
Tizzi wrote:Taka doczytałam właśnie ze u ciebie też podwyższone.
Masakra teraz najgorsze jest to czekanie na wynik. Az nie chce myśleć co jak się jednak potwierdzi
a tylko wynik pappa zle wyszedl tobie? czy cos wyszlo na USG jeszcze?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Tizzi - a ty brałaś Luteine bo nie pamiętam. Wpływa na wynik bardzo często, właśnie duże ryzyko ZD wychodzi. A jak usg? Na coś lekarz zwrócił uwagę?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Tizzi wrote:Taka doczytałam właśnie ze u ciebie też podwyższone.
Masakra teraz najgorsze jest to czekanie na wynik. Az nie chce myśleć co jak się jednak potwierdzitrzyma mnie to ze dwóch lekarzy oglądało wyniki usg i według nich są wzorowe ( przeziernosc 1:5) No ale .....
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Tizzi ja czytałam ostatnio, że jeśli usg w porządku a wyniki z krwi PAPPA kiepskie to często determinuje to płeć żeńska...tzn dziewczynki tak zafałszowują wyniki...plus luteina...wiek matki...
Dzieczyny...głowa do góry...będzie dobrze...u Ciebie Tizzi świadczy, że na 110 kobiet z takim samym wynikiem jak Twój tylko JEDNO dziecko urodzi się z zespołem Downa...i to prawda w wynikach od 1:250 poszerza się dalszą diagnozę w tym rzecz jasna tę inwazyjną...ale wcale nie oznacza to wyroku...bardziej obawiałabym sie markerów wiocznych w usg...NT czy aplazję kości czy wadę serducha czy jelitek...
Serduchem i modlitwą dziewczyny z Wamieditchen, Szczesliwa_mamusia, Tizzi lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualnyTizzi nie martw się. Mi wyszło z usg zd 1:245. Tylko dlatego, że jeden parametr wyszedł zły. Czekam co prawda jeszcze na pappa (mimo że lekarz prosił na cito, nie przyszły wczoraj), Ale wewnętrznie czuję, że będzie dobrze. Trzeba wierzyć i nie martwić się na zapas. Mojej siostrze też wychodził zD, powiększony żołądek i wada w sercu, Ale późniejsze usg to wykluczył i dziecko jest zdrowe
-
Jacqueline wrote:Tizzi - a ty brałaś Luteine bo nie pamiętam. Wpływa na wynik bardzo często, właśnie duże ryzyko ZD wychodzi. A jak usg? Na coś lekarz zwrócił uwagę?
Masakra mąż mówi że nie potrzebnie to pappa, że mogliśmy od razu nifty zrobić. Akurat już nie chodzi o kasę bo to się w tej chwili nie liczy ale tak to poszła kasa i na pappe, i na nifty i jeszcze może na amnio. A tak byłoby tylko nifty i pewnie moglibyśmy spać spokojnie.Lea
-
My to mamy naprawdę stresy w tej ciąży. Najpierw czy beta prawidłowo przyrasta, potem czy jest Pęcherzyk, czy jest zarodek, czy bije serduszko, wyniki badan. A co to będzie dopiero po porodzie.
Zazdroszczę tym kobietkom które cała ciążę przechodzą na pełnym luzie, bez żadnych komplikacji
editchen, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Lea
-
Tizzi wrote:Cześć. Wybaczcie że się nie odzywałam ale od kilku dni jestem załamana. Ryzyko 1:110 na zd
wyniki z krwi wyszły mi zle i ryzyko tak się podwyższylo
Tizzi wiem, że łatwo powiedzieć nie stresuj się.... ale z drugiej strony prawdopodobieństwo to tylko 0,9%. Usg ok, więc będzie dobre uwierz w to.
Często się słyszy że pappa wychodzi źle a dzieciątko zdrowe.
Ja ze względu na to postanowiłam nie robić pappy tylko samo USG.
Nie chcę tego stresu- wiem, że musi być dobrze