X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trolle zawsze możemy​ administratorowi zgłosić

editchen lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wczoraj przezylam jakims cudem wieczor panienski. Jestem w lipcu swiadkowa i musialam zorganizowac. Na szczescie panna mloda nie chciala klubu tylko kameralne spotkanie z przyjaciolkami. Ale pomimo tego ze wiekszosc czasu moglam siedziec lub lezec - myslalam ze umre. O 22 bylo mi juz niedobrze ze zmeczenia. Mnie meczy nawet pol godzinny spacer a co dopiero takie cos. Tez tak macie? Jak czytam jak jezdzicie, zalatwiacie, chodzicie gdzies to ja nie wiem jak to robicie bo ja bym juz padla na twarz :( nie mam pomyslu nak przezyje wesele...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, jednak USG nie miałam, tylko masę papierologii. Także młodego/młodą zobaczę dopiero 19 czerwca na prenatalnych. To będzie 5 tygodniowa przerwa od podglądania dziecka ;)

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Trochę zmieniając temat z chorób. Zaczelam poważnie rozglądać się za wózkiem A koleżanka (mama bliźniaków) doradzila mi żebym kupiła sobie gondole, taka żeby była A zainwestowała w lepsza (lzejszs) spacerówke. No i zglupialam. Bo wózek który chciałam kupić waży 9kg (sama Rama) więc targac to ba 3 piętro to będzie jakiś hardcore. I tak szukam teraz lekkich wózków Ale wszystkie są 2w1 lub 3w1 czyli ciężkie...
    Mi siostra też mówiła, żebym nie kupowała sobie wozka 3w1. Ale raczej taki kupimy że względu na finanse. Ja patrzyłam na wózki anex. Dość lekkie, bo wózek z gondola, to jakieś 14.5kg. Więc nie tak bardzo ciężki. Ale wózki dokładnie pojadę oglądać po 20tyg. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Ja już po wizycie, jednak USG nie miałam, tylko masę papierologii. Także młodego/młodą zobaczę dopiero 19 czerwca na prenatalnych. To będzie 5 tygodniowa przerwa od podglądania dziecka ;)[/QUOTE]
    Chyba bym nie wytrzymała;) Ale najważniejsze, że wszystko dobrze :)

[m]alina lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    a ja wczoraj przezylam jakims cudem wieczor panienski. Jestem w lipcu swiadkowa i musialam zorganizowac. Na szczescie panna mloda nie chciala klubu tylko kameralne spotkanie z przyjaciolkami. Ale pomimo tego ze wiekszosc czasu moglam siedziec lub lezec - myslalam ze umre. O 22 bylo mi juz niedobrze ze zmeczenia. Mnie meczy nawet pol godzinny spacer a co dopiero takie cos. Tez tak macie? Jak czytam jak jezdzicie, zalatwiacie, chodzicie gdzies to ja nie wiem jak to robicie bo ja bym juz padla na twarz :( nie mam pomyslu nak przezyje wesele...

Mały Smoku - jakoś damy radę! :) Ty świadkowanie w lipcu, ja własny ślub za 13 dni :) jeśli Twoja przyjaciółka wie o Twojej ciąży i jak się czujesz, na pewno zrozumie! ja np zrobiłabym tak, że oprócz CIebie świadka miałabym jeszcze jakąś bliską osobę jako nieoficjalną druhnę. W sumie - mimo, że świadkowa moja w ciąży nie jest, ale z racji mojego stanu będzie mieć podwójną robotę, to nasza wspólna koleżanka będzie jej pomagać, właściwie jako druhna, ale nieoficjalna (nie stoi przy ołtarzu, sukienkę ma swoją jaką chciała etc, po prostu sama zaoferowała się z dodatkową pomocą).

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Witam się w 13 tygodniu :) W piątek sadny dzień czyli prenatalne. Baaaardzo się boję :(

Kochana, jestem przekonana, że jako kolejna przyniesiesz nam wspaniałe wieści o swoim zdrowym dzieciątku. :)

editchen, malysmoku łączę się z Wami. 1 lipca mam własny ślub. Też się trochę boję jak podołam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 11:35

MalaHD, editchen lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam dziewczyny samopoczucia. Ja czuje się rewelacyjnie. Prawie codziennie spaceruje 5-8 km, codziennie jeżdżę po godzinie na rowerze stacjonarnym. Wczoraj byłam na obiedzie w restauracji potem na kawie u mamy i potem jeszcze na kolacji na miescie. Wróciłam do domu po północy i zero zmęczenia

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam 3 w 1 i jestem mega zadowolona, nie zmieniłabym tego za żadne skarby, w każdej chwili mogłam zamiast gondoli, dać fotelik z samochodu, poem bez problemu z gondoli przeszłyśmy na spacerówkę, spacerówki w wózkach 3 w 1 są kapitalnie dopasowanie do wieku, możliwości dziecka, chodzi o to, jeśli dziecko za szybko nam wyrosnie z gondoli, możecie bez problemu dać do spacerówki, bo plecki są tak zrobione, że dziecko jest pół leżące, odpowiednie do jego wieku i jeszcze nie koniecznie potrafiącego siedzieć, potem odpowiednio spacerówkę dopasowujesz do starszego dziecka. "Żywot" takiego wózka kończy się moim zdanie m teraz, kiedy dziecko ma 21 miesięcy, i waży 15 kg, razem z wózkiem ponad 30 kg!! Więc jest odrobinę problem. Ale tyle spacerówek parasolek za 100 zł jest w necie, że nie ma problemu, własnie w zeszłym tygodniu zakupiłam taką parasolkę wózek i jestem mega zadowolona, Zuzę w każdej chwili mogę wsadzić, ona bez problemu może wyjśc i sobie pochodzić, włożyć taki wózek do tramwaju czy autobusu to bajka w porównaniu do 3 w 1. Ale gdyby nie te 3 w 1 to nie dałabym sobie rady przez 20 pierwszych miesiecy. Ale to wszystko zależy od każdej z nas, każda z nas ma inne warunki życia, inną budowę, ciała. Mi ciężki 3 w 1 pasował, nie miałam asfaltu pod domem, bo ciągle u nas budowa, wiec potrzebowałam wózka jak jeep xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prenatalne miałam jednak dopiero wczoraj, to niezwykłe móc zobaczyć te małe stópki i rączki :), dzieciaczek jest zdrowy no i tak się rozkraczyła podczas badań bezwstydnica, że lekarka mogła dokładnie obejrzeć co ma między nóżkami, no i na 80% urodzi się nam dziewczynka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 12:18

salenne, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Lady Savage, Aztoria, Wachciowa, magdzia26, editchen, Jooozefka, Sunshine_111, Tizzi, Marteczka93, Edith lubią tę wiadomość

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Witam się w 13 tygodniu :) W piątek sadny dzień czyli prenatalne. Baaaardzo się boję :(
    Mala będzie dobrze, nie stresuj się na zapas; ) bo maluszek już czuje Twoje emocje i Twój stres może mu się udzielić

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam dobrych doświadczeń z wózkiem 3w1 spacerowki niestety są bardzo ciężkie i nieporeczne do tego wcale nie zawsze wygodne...podstawą to patrzeć w jakim czasie będziemy danego wózka uzywac... u nas na spacerowke wypadnie już wiosna/lato więc nie musi być mega mocno zabudowana ( ja na pewno kupie teraz sama gondole + fotelik który można wpiac do stelaza...a spacerowke można kupić bardzo lekka ale z opcjami jak w tej ciezszej (amortyzatory, bardzo duża budka, podnóżek, rozkładane siedzisko na płasko itp)
    Np taki
    http://www.mulan.pl/mio-quatro-lekki-78kg-wozek-spacerowy-folia.html

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps nie zawsze lekka spacerówka to tylko parasolka...
    Ja swój 3w1 pomimo że kosztował ponad 1800 zł sprzedalam po paru miesiącach użytkowania bo spacerówka wogole się nie sprawdzała ( synek cały czas zjezdzal w dół i było mu bardzo niewygodnie) plus bardzo dużo miejsca zajmowała w bagazniku...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Trolle zawsze możemy​ administratorowi zgłosić[/QUOTE]
    No ja kiedyś na innym portalu zgłosiłam podobną sytuację- jakis anonim któremu nie spodobało się moje zdanie na temat wychowania dziecka bardzo niemiło mnie skrytykował. admini sprawdzili że ten anonim ma takie samo IP jak jedna ze stałych użytkowniczek którą nawet miałam w znajomych na fb... niestety chyba bała się mnie skrytykowac że swojego konta...

A co do wózków to ja miałam taki 2w1 - gondola + spacerówka
    http://bangla.babyonline.pl/zdjecia-corrado-karina-4-wozek-uniwersalny-up27332-2.htm
    napisałam tam też krótka recenzje dawno temu. wózek niestety nie posłuży nam do kolejnego dziecka - kiedy mała miała skończone 3 latka odlecialo mu jedno koło :(
    mi się wydaje że raczej kupimy osobno gondole i to raczej na pewno używana do ma 300zl bo dziecko i tak sobie w niej pojeździ krótko. a w okolicy wakacji 2018 kupi się spacerówke. dla mnie bez sensu kupować nowy markowy wózek za 2500zl i więcej. np koleżanka kupiła nowy mutsy Urban 3w1 i tak zachwalala a za pół roku na fb widzę zdjęcie jej dziecka w spacerowce z xlandera;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Alxawi...używana gondole można kupić za śmieszne pieniadze. Ewentualnie można 3w1 kupić używane i później odsprzedać jak skończy się czas gondoli ;) moja koleżanka tak zrobiła nic nie tracąc bo sprzedała za tyle samo co kupiła :P

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl, właśnie dziwie się tym tzw. trollom, że wydaje im się, że są nie do odgadnięcia, a wystarczy IP i ma się ich wszystkie loginy na tacy :>

Spodobał mi się ostatnio wózek ROAN BASS. Jednak generalnego przeglądu marek wózków jeszcze nie robiłam z uwagi, że to dla mnie jeszcze odległy temat. Jednak ten wózek mnie urzekł :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2017, 13:20

11.12.2017 syn Adaś
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się bardzo podoba bebetto Nico a dla synka miałam Jedo Fyn gondola super ale spacerówka porazka

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i polecam chuste dla mnie super sprawa :) mam tkana teraz będę chciała kolkowa kupić

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Ps nie zawsze lekka spacerówka to tylko parasolka...
    Ja swój 3w1 pomimo że kosztował ponad 1800 zł sprzedalam po paru miesiącach użytkowania bo spacerówka wogole się nie sprawdzała ( synek cały czas zjezdzal w dół i było mu bardzo niewygodnie) plus bardzo dużo miejsca zajmowała w bagazniku...

prawda, nie dodałam tego, ale masz rację

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    No ja kiedyś na innym portalu zgłosiłam podobną sytuację- jakis anonim któremu nie spodobało się moje zdanie na temat wychowania dziecka bardzo niemiło mnie skrytykował. admini sprawdzili że ten anonim ma takie samo IP jak jedna ze stałych użytkowniczek którą nawet miałam w znajomych na fb... niestety chyba bała się mnie skrytykowac że swojego konta...

A co do wózków to ja miałam taki 2w1 - gondola + spacerówka
    http://bangla.babyonline.pl/zdjecia-corrado-karina-4-wozek-uniwersalny-up27332-2.htm
    napisałam tam też krótka recenzje dawno temu. wózek niestety nie posłuży nam do kolejnego dziecka - kiedy mała miała skończone 3 latka odlecialo mu jedno koło :(
    mi się wydaje że raczej kupimy osobno gondole i to raczej na pewno używana do ma 300zl bo dziecko i tak sobie w niej pojeździ krótko. a w okolicy wakacji 2018 kupi się spacerówke. dla mnie bez sensu kupować nowy markowy wózek za 2500zl i więcej. np koleżanka kupiła nowy mutsy Urban 3w1 i tak zachwalala a za pół roku na fb widzę zdjęcie jej dziecka w spacerowce z xlandera;)

też kupiłam używany wózek, na nowy szkoda mi pieniedzy, bo i tak dziecko to zaraz z ciora, i nie raz trzeba będzie prać XD. O dziewczyny ważne, szukajcie takiego wózka, któremu łatwo ściągniecie tkaninę i wypierzecie. Bo dość często się pierze (też zależy przy jakim dziecku, ja przy Zuzi prałam wózek raz na miesiąc, bo tak potrafiła ściorać).

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ