X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Elmilka Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam serdecznie wszystkie grudniowe mamusie! :)

Witam się dość nieśmiało i przychodzę do Was po radę, a być może i pocieszenie,że wszystko ułozy się dobrze. To moja pierwsza ciąża, bardzo się cieszę a jednocześnie bardzo się boję. Czytam Was od kilku dni, fajnie się wspieracie wzajemnie i postanowiłam dołączyć bo i ja potrzebuje wsparcia. Mam nadzieję,że mnie przyjmiecie. Pierwszą wizytę u lekarza miałam tuż po pozytywnym teście. Dzień ostatniej miesiączki to 28 lutego, a problem tkwi w niskich przyrostach hcg.

Spójrzcie na moje wartości :

28.03 ( godz. 9) 224
    30.03 (godz. 9) 482
    31.03 ( godz. 19) 900
    03.04 ( godz.17) 1615

Jak liczę w kalkulatorach, a nawet patrząc na dwie ostatnie wartości to przyrost jest niski i to w ciągu trzech dni... Boje się strasznie,że to świadczy o najgorszym.
    Kolejną wizytę miałam mieć 10.04 już z usg, ale nie wiem czy nie pójść już jutro aby sprawdzić czy wszystko jest okej?
    Progesteron z piątku mam 26 i biorę luteine 100 raz dziennie dopochwowo. Nie mam plamień, ani żadnych bóli, no oprócz nabrzmiałych i bolących piersi. Męczą mnie wzdęcia, mdłości brak.

Wachciowa, migiem lubią tę wiadomość

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmilka faktycznie też ostatni przyrost nie jest taki duży. Beta jest już ponad 1000 i dziewczyny pisały, że już wtedy powinien być widoczny pęcherzyk.
    Który to u ciebie tydzień i dzień ciąży?

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Elmilka, rozgość się. Ja nie znam się na tych przyrostach, ale widać, że rośnie! Na Twoim miejscu wstrzymałabym się z wizytą. Bierzesz progesteron już, nie masz objawów najgorszego, więc pewnie wszystko jest ok :) a jeśli nie daj Boże coś złego by się działo, czy hcg nie rosło prawidłowo, to lekarz i tak już nic nie poradzi.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zgłaszam się z najprawdopodobnie największą wagą tu wśród forumowych mamusiek ;) mówienie w moim przypadku o nadwadze to lekkie przegięcie...prędzej pasowałby termin otyłość...jeśli w sobotę zobaczę mrugająca kropkę na ekranie zaczynam dietę cukrzycową...bo choć nigdy cukrzycy ciążowej nie miałam to we wcześniejszych ciążach nie byłam tak duża ( nosiłam max rozmiar 42 ale to już na samej końcówce...teraz już na wstępie 48 !!!)...dieta będzie po prostu z produktami o niskim IG...głodzić sie w ciąży nie zamierzam...i nie chodzi tu o moje kształty...a po prostu o zdrowie maluszka...no i ewentualnie o mój kręgosłup
    Susanna ja we wszystkich ciążach krwawiłam z nosa...każdego dnia...wstawałam rano...głowa do dołu...leciutko spłynęło...to nie był krwotok...raczej leciutkie siąpienie ...da się z tym żyć :) u mnie jeszcze krwawią wargi sromowe czy łechtaczka...przy seksie podcieraniu itp...

W każdej ciąży dźwigałam...tzn...różnica między moimi dzieciaczkami to jakieś 13 miesięcy...Maluchami opiekowałam się ja bo mąż w pracy...trzeba było nosić, lulać, itp. teraz też podnoszę mojego synka, który jest chory i trzeba mu bardziej pomóc...a waży 16kg..jako mama od tego słodkiego obowiązku wolnego nie wezmę...a poza tym w naszym omu panuje przekonananie, że ciąża to nie choroba więc nawet na głupie wyrzucenie śmieci przez męża raczej liczyć nie mogę...wkurza mnie to czasem...ale rozumiem też, że mąż pracuje po 14h fizycznie, żeby nam nie zabrakło niczego...

Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Teraz się obudziłam. Jak nie zatwierdzenie to teraz męczy mnie rozwolnienie i nocy ciągle biegałam. Masakra.
    Na mdłości już wam tu naqet nie narzekam.
    Chyba cały dzień przeleze w łóżku. Jak dobrze, że mam to l4.
    Plamienie powtórzylo się takie delikatne kilka plamek po wczorajszych wymiotach. Dzisiaj już czysto ale wymioty chyba też będą

Wachciowa lubi tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Elmilka Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi wrote:
    Elmilka faktycznie też ostatni przyrost nie jest taki duży. Beta jest już ponad 1000 i dziewczyny pisały, że już wtedy powinien być widoczny pęcherzyk.
    Który to u ciebie tydzień i dzień ciąży?

5 tydzień i 1 dzień. Nie wiem czy iść dzisiaj raz jeszcze na betę,żeby sprawdzić czy rośnie, czy dać sobie spokój i zdać się na to,że co ma być to będzie?!

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmilka wrote:
    5 tydzień i 1 dzień. Nie wiem czy iść dzisiaj raz jeszcze na betę,żeby sprawdzić czy rośnie, czy dać sobie spokój i zdać się na to,że co ma być to będzie?!

Nie rób bety...ona po pewnym czasie zwalnia...teraz najważniejsze co jest na USG czy jest pęcherzyk prawidłowo zagnieżdżony w macicy...a później czy pika serducho :) beta teraz najmniej potrzebna tym bardziej, że jak widzisz nie przyrasta prawidłowo według statystyk...ale...ludzki organizm to nie matematyka...jedna ma czegoś więcej...innna mniej...nie zawsze mieszczą sie w normie...a żyją :P

Justya85, Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość

i aniołków (*) 2009;2014
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmilka wrote:
    Ja dlatego nie robie bet. I tak to nic nie da bo nie ma az takiej ingerencji. Ja z corka mialam slabo przyrastajaca bete w 9tyg, wogole wskazywala na 6-7tydz juz.o tym pisalam. Umieralam juz. Okazalo sie ze jest wszystko ok I mam corke, wiec spokojnie zdaj sie na Boga/los/to co wyzej:) bierzesz lutke I tyle mozesz zrobic. Trzymam kciuki

Wachciowa, A85K lubią tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie czekam na wizyte u lekarza, chyba sie osram:)

Wachciowa, SusannaDean, Jooozefka, A85K lubią tę wiadomość

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:

Daj znać jak już będziesz po ;)

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 czekamy na wieści! :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Lepiej się nie osraj :D :D

Dziewczyny lecę do pracy dziś pierwszy 'normalny' dzień :) Całe 9 h :( buuu

• A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:

Powodzenia kochana daj znać jak tam poszło :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmilka wrote:

Witamy w naszym gronie :-)

Jeśli to ciebie uspokoi zrób bętę ale jak wspomniały dziewczyny ukażdej jest inaczej tzn.ma inne objawy , inaczej przyrasta beta itp. Jeśli chcesz to idź do gina na Usg , żeby zobaczyć jak to wygląda.

Nie denerwuj się na zapas każda kobieta przechodzi inaczej ciąże I ma inne objawy.
    Powodzenia ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka ja też w każdej ciąży nosiłam swoje dzieciaczki w końcu jestem matką I mam pewne obowiązki wobec nich.

Mój M pomaga mi ale też I ja mam obowiązki w domu , które muszę zrobić, wykonać...

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Elmilka Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Witamy w naszym gronie :-)

Jeśli to ciebie uspokoi zrób bętę ale jak wspomniały dziewczyny ukażdej jest inaczej tzn.ma inne objawy , inaczej przyrasta beta itp. Jeśli chcesz to idź do gina na Usg , żeby zobaczyć jak to wygląda.

Nie denerwuj się na zapas każda kobieta przechodzi inaczej ciąże I ma inne objawy.
    Powodzenia ;-)

Dzięki! Już się tyle naczytałam,że głowa mi pęka, także co ma być to będzie. Jeśli mi się uda to pójdę na usg, bety nie będę robić żeby się jeszcze bardziej nie zestresować i zdołować.

A85K, Wachciowa lubią tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmilka wrote:
    Dzięki! Już się tyle naczytałam,że głowa mi pęka, także co ma być to będzie. Jeśli mi się uda to pójdę na usg, bety nie będę robić żeby się jeszcze bardziej nie zestresować i zdołować.

Nerwy w tym błogosławionym stanie nie pomagają Tobie a tym samym I maleństwu.
    Mnie wizyta a co z tym idzie Usg pomogło I już się tak nie denerwuje I czekam cierpliwie do następnej wizyty :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 11:37

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po... no wiec tak I umnie nie ma chyba zarodka na chwile obecna, pecherzyk ma ok 1cm. Lekarz mi mowil zze zarodek powinien byc na dniach a nastepna wizyta w piatek przed swietami bo wyszly mi bakterie w moczu I wysoka gluzkoza:( no masakra:( dal mi piekne zdjecie mojego pechola:)ale chyba dzisiaj byl zakrecony bo w karcie mi wpisal (czytalam juz pozniej jak wyszlam) w macicy plod zywy crl ok 28 co odpowiada hbd9 hehhe:) zappytam sie go w piatek co on tam nababral bo ja oprocz pecherzyka 9,57mm nic nie widze:)

Jooozefka, Wachciowa, A85K, Tizzi, migiem, magdzia26 lubią tę wiadomość

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    Dziewczyny ja już po wizycie zobaczcie same :-) :-) :-) :-)

7419291db744554bmed.jpg
    Mam prawie identyczne zdjecie hehe:)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Justyna...najważniejsze że pęcherzyk jest tam, gdzie powinien...czyli w macicy :) teraz czekaj na serducho :) Opanuj cukier i pozbądź sie bakterii z moczu, żeby maluszkowi nic nie zagrażało :) ojjj...chyba ktoś razem ze mną będzie zgłębiał tajniki niskoindeksowej kuchni ;) wespół zespół ułożymy takie jadłospisy, że i maluszkom i nam posmakuje :)

Susanna trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy...&&&& a tak w ogóle to powiedziałaś szefostwu o swoim małym lokatorze ?

Justya85, Wachciowa lubią tę wiadomość

i aniołków (*) 2009;2014
‹‹ 47 48 49 50 51 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ