Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No mnie rano troszke dzwigalo do gory, biust mam wrazliwy, moze nie az tak bardzo jak jeszcze pare dni temu, ale jak zdejme stanik to masakra jakas... brzuch momentami mnie ciagnie, ale nie caly czas.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Ja bym chciala urodzic maluszka i czekac potem na maluszka z adopcji
Tizzi, Lady Savage, Wachciowa lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Dziękuje dziewczynki :* jestem spokojniejsza choć nie powiem liczyłam na zarodek:) ale fajnie że przed świętami mnie przyjmie.
A85K wrote:Mam pytanko jak to on mierzył czy ta skala z lewej strony odpowiada cm ale
w pomniejszonej skali ? Bo jestem trochę ciekawa bo mi lek nie zmierzyła.
Wziełam linijkę I tam 1 cm to na linijce 6 mm....z ciekawości sama zmierzyłam ...
5 mm czyli jakieś 8 mm.
Tam jest skala z boku a poza tym mój mi zmierzył i z boku mam wpisane niecały 1cm. Czytałam że zarodek w tym czasie może mieć i 1mm więc ciężko go zobaczyć.
Anuśka...G wrote:Napewno przy następnej wizycie będzie zarodek. Ja jak byłam w czwartek to napisał w karcie cyt "w jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzy ciążowy z echem pojedynczego zarodka" a kolejną wizytę mam jak Ty 14.04...muszę zrobić wyniki, ale chyba pójdę w przyszłym tygodniu żeby były świeższe
Ja też chyba w poniedziałek może zrobię, muszę zbić tą glukozę, niby nie taka tragiczna bo 101 ale jest wyższa, coś muszę poczytać o tym niskim indeksie.
Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
nesairah wrote:Kobietki, wiem, że wybiegam daleko w przyszłość, ale naszło mnie na rozmyślanie. Jak widzicie u siebie swój urlop macierzyński? Ile czasu po porodzie chcecie spędzić z dzieckiem w domu? Pół roku, rok? Może więcej? Ja chciałabym jak najdłużej... rok minimum, a jeśli warunki finansowe na to pozwolą, to chętnie zostanę z dzieckiem. Jeśli nie, liczę na moją mamę
A85K, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Szczerze Wam powiem, że biję się z myślami, zwłaszcza, że szefowa znów pokazuje swoją prawdziwą twarz... Mam ochotę rzucić to w cholerę i od jutra iść na L4. Ale żal mi dziewczyn z zespołu, na które spadną moje obowiązki.
Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Szczerze Wam powiem, że biję się z myślami, zwłaszcza, że szefowa znów pokazuje swoją prawdzwą twarz... Mam ochotę rzucić to w cholerę i od jutra iść na L4. Ale żal mi dziewczyn z zespołu, na które spadną moje obowiązki.
Też tak podchodzilam do tego.. A mam pytanko? Nie żal Ci Groszka? Firma się nie zawali A Wasze zdrowie jest najważniejsze.Mamaokruszka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Szczerze Wam powiem, że biję się z myślami, zwłaszcza, że szefowa znów pokazuje swoją prawdziwą twarz... Mam ochotę rzucić to w cholerę i od jutra iść na L4. Ale żal mi dziewczyn z zespołu, na które spadną moje obowiązki.
Pamiętaj , że ty powinnaś dbać o siebie I groszka...wiem , że wtedy by spadły na nich obowiązki ale w tym momencie najważniejsza jesteś Ty I maleństwo...to nie jest egoizm tylko dbanie o zdrowie tego okruszka w brzuszku bo teraz on jest najważniejszy.Tizzi, Wachciowa, Mamaokruszka, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość
Laura
-
dziękuję za pomoc dziewczyny
gratuluję pięknych pęcherzyków mam nadzieję że wszystkie niebawem będziemy miały takie zdjęcia i zobaczymy bijące serduszka
tak dużo postów się pojawiło do wczoraj że ledwo nadrobiłam zaległościWachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
-
Tizzi wrote:Justya super, że pęcherzyk jest w macicy. Na następnej wizycie to już może serduszko będzie
Mamaokruszka też na twoim miejscu poszłabym po l4 . Trzymaj się jakoś do piątku
Wymioty dzisiaj już zaliczone
Tizzi ja na szczęście tylko rano, standardowo podczas mycia zębów.Tizzi lubi tę wiadomość
-
Witajcie dziewczynki tak dużo tu piszecie, że nie ma szans nadrobić wszystkich wpisów, musiałabym wziąć dzień urlopu
Gratulacje dla wszystkich, które już po wizycie i zobaczyły pęcherzyk, oby pięknie rósł, a kolejna wizyta przyniosła już piękne bicie serduszka
Jeśli chodzi o urlop macierzyński, to ja chciałabym spędzić z dzieckiem chociaż rok. Ale nie wiem jeszcze jak będzie z pracą, niby pewna, ale na ten moment już dwie dziewczyny są w ciąży i niedługo mają rozwiązanie (im kazano jak najszybciej wracać), a ja dostałam zakaz zachodzenia w ciążę przed minimum 2 miesiące, także czekam na razie cierpliwie żeby ten czas minął, boję się jak zareaguje dyr
W ogóle to w pracy nikt jeszcze nie wie, jedynie nasi rodzice.
Od wczoraj się jakoś dziwnie czuje, pewno to hormony, ale chodzę jak zombie, niewyspana, ledwo cokolwiek kojarzę, jestem rozdrażniona, wczoraj ryczałam bez powodu tak jak przed okresem, zaczęły mi się mdłości i w ogóle nic nie cieszy....
A dodatkowo mam problem z moją przypadłością, czyli dermografizmem (swędząca, paląca skóra, ciągłę drapanie całęgo ciała, które nie pomaga). Wcześniej brałam lek, który mi pomagał, ale w ciąży nie mogę go brać. Byłam wczoraj u alergolog i w zasadzie żadnych leków mi nie wolno, jedynie wapno, witaminę D, i emolium do mycia ciała. Muszę przecierpieć to swędzenie, najgorsze będzie lato, ale nie chcę o tym jeszcze myśleć.
Nesairah tak jak widzisz z alergią będzie ciężko, spróbuj pić wapno, moze zadziałą
Ja dostałam receptę na lek, który mam zażyć jeśli już będzie tragicznie i nie będę mogła wytrzymać, ale jeszcze nie wykupiłam, a nie jestem w stanie odczytać recepty, także na razie nazwy nie podam.
Kalendarz ciąży BellyBestFriendWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 15:11
Wachciowa, Tizzi lubią tę wiadomość
Jezu ufam Tobie
Piotruś i Tomuś 22 listopada 2018
Aniołek [*] 5 maja 2017 -
Dziewczynki mi to się marzy duża rodzina. Chciałabym mieć 4 dzieci jeśli tylko Bozia pozwoli. To jest nasz pierwszy Groszek, staraliśmy się tak długo. Nasz cud długo wyczekiwany.
Tizzi lubi tę wiadomość
-
Mamaokruszka wrote:Szczerze Wam powiem, że biję się z myślami, zwłaszcza, że szefowa znów pokazuje swoją prawdziwą twarz... Mam ochotę rzucić to w cholerę i od jutra iść na L4. Ale żal mi dziewczyn z zespołu, na które spadną moje obowiązki.
Rozumiem Cię, ale inni na Twoim miejscu brali by i nie zastanawiali się nad tym czy będziesz musiała pracować za 2, za 3 czy za 4 idą na l-4 i już. Ludzie są tacy. W polu szukać uczciwych, ja byłam uczciwa, do czasu, gdy szefowa mnie nie wkurzyła, mówię Ci w Polsce uczciwych pracowników się oszukuje i okrada, i wykorzystuje.Tizzi, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
Tizzi wrote:Nie mogę się już doczekać serduszka
Mam pytanie. Na pierwszej wizycie jeszcze nie będzie słychać tylko będzie widać pikajacy punkcik czy jak?
Kiedy będzie można usłyszeć serduszko?
Też się zastanawiam czy w poniedziałek zobaczymy serduszkoTizzi lubi tę wiadomość
-
Ja jestem na urlopie wychowawczym plan był inny chcieliśmy szybko zajść w ciąże od razu po macierzynskim ale się zeszło niestety ja nie żałuję nie miałabym serca dać takiego malucha pod opiekę dla kogos(no oczywiście chybaze bym musiala) ale warto zostać z dzieciaczkiem
Wachciowa, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
Wachciowa wrote:Też się zastanawiam czy w poniedziałek zobaczymy serduszko
U mnie w czwartek będzie 5t 4d, więc na serducho nie liczę, choć maleńka nadzieja się tli, bo gin przez telefon mówił, że może już byćWachciowa lubi tę wiadomość