X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Hej ja juz po... no wiec tak I umnie nie ma chyba zarodka na chwile obecna, pecherzyk ma ok 1cm. Lekarz mi mowil zze zarodek powinien byc na dniach a nastepna wizyta w piatek przed swietami bo wyszly mi bakterie w moczu I wysoka gluzkoza:( no masakra:( dal mi piekne zdjecie mojego pechola:)ale chyba dzisiaj byl zakrecony bo w karcie mi wpisal (czytalam juz pozniej jak wyszlam) w macicy plod zywy crl ok 28 co odpowiada hbd9 hehhe:) zappytam sie go w piatek co on tam nababral bo ja oprocz pecherzyka 9,57mm nic nie widze:)

super, to teraz sie uspokoilas i czekaj cierpliwie na serduszko :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie grzecznie czekamy na usg przed świętami <3

A85K, Anuśka...G, Wachciowa lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ledwie żyję w pracy. Na niczym nie mogę się skupić, wszystko leci mi z rąk... I jeszcze te mdłości :(
    Modlę się, żeby dotrwać do piątku i iść na zwolnienie bo inaczej to chyba nie ogarnę :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:05

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Dziewczyny, ledwie żyję w pracy. Na niczym nie mogę się skupić, wszystko leci mi z rąk... I jeszcze te mdłości :(
    Jest szansa żebyś poszła na l4? Bez sensu się męczyć :(

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Hej ja juz po... no wiec tak I umnie nie ma chyba zarodka na chwile obecna, pecherzyk ma ok 1cm. Lekarz mi mowil zze zarodek powinien byc na dniach a nastepna wizyta w piatek przed swietami bo wyszly mi bakterie w moczu I wysoka gluzkoza:( no masakra:( dal mi piekne zdjecie mojego pechola:)ale chyba dzisiaj byl zakrecony bo w karcie mi wpisal (czytalam juz pozniej jak wyszlam) w macicy plod zywy crl ok 28 co odpowiada hbd9 hehhe:) zappytam sie go w piatek co on tam nababral bo ja oprocz pecherzyka 9,57mm nic nie widze:)

Mam pytanko jak to on mierzył czy ta skala z lewej strony odpowiada cm ale
    w pomniejszonej skali ? Bo jestem trochę ciekawa bo mi lek nie zmierzyła.

Wziełam linijkę I tam 1 cm to na linijce 6 mm....z ciekawości sama zmierzyłam ...
    5 mm czyli jakieś 8 mm.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Modlę się, żeby dotrwać do piątku i iść na zwolnienie bo inaczej to chyba nie ogarnę :(

Jeśli miżesz I masz taką możliwość idź do lekarza po L4 po co masz się męczyć.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Napewno przy następnej wizycie będzie zarodek. Ja jak byłam w czwartek to napisał w karcie cyt "w jamie macicy widoczny pojedynczy pęcherzy ciążowy z echem pojedynczego zarodka" :) a kolejną wizytę mam jak Ty 14.04...muszę zrobić wyniki, ale chyba pójdę w przyszłym tygodniu żeby były świeższe

Wachciowa lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Musisz czekać do piątku? Bierz szybciutko L4 i odpoczywaj...najważniejsze Maleństwo

Wachciowa lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Nulka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny. Spokojnej i nudnej ciąży życzę ;) - przyspieszona grudniowka 2016 <3
    Ja miałam dwa terminy wg om 23.11 wg usg 6.12 i 2.04 na usg nie bylo nawet pęcherzyka a 11.04 jyz był z zarodkiem ;) Trzymam za Was kciuki

Tizzi, A85K, Nola, Justya85, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

👩🏻1992 🧔🏻‍♂️1989
    💕2010 💍💒2011

🧑🏻‍🦱11.2011 M 🩵 CC
    👧🏻11.2016 M 🩷 CC
    👧🏻12.2019 M 🩷 CC
    👶🏻01/02.2025 A 🩷

preg.png
    event.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie się zastanawiam czy mój gin się zgodzi. Ja mam dość skomplikowaną sytuację zdrowotną bo i cukier do bani i tarczyca i trombofilia... Biorę tonę leków i możliwe, że też przez to nie czuję się dobrze. No i w pracy masa stresów, dźwiganie, wieczne pretensje szefowej :(

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Musisz czekać do piątku? Bierz szybciutko L4 i odpoczywaj...najważniejsze Maleństwo
    Niestety tak :( Mam masę rzeczy do dokończenia, chcę je ogarnąć i być na czysto zamiast potem odbierać tysiąc telefonów z pytaniami.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    No właśnie się zastanawiam czy mój gin się zgodzi. Ja mam dość skomplikowaną sytuację zdrowotną bo i cukier do bani i tarczyca i trombofilia... Biorę tonę leków i możliwe, że też przez to nie czuję się dobrze. No i w pracy masa stresów, dźwiganie, wieczne pretensje szefowej :(
    No to tym bardziej ze względu na stan zdrowia powinien Ci dać L4, a jeszcze jak w pracy atmosfera do bani...nie ma co się denerwować

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Niestety tak :( Mam masę rzeczy do dokończenia, chcę je ogarnąć i być na czysto zamiast potem odbierać tysiąc telefonów z pytaniami.
    Rozumiem...ja jeśli chciałabym iść teraz na L4 to też musiałabym pozamykać kilka spraw. Trzymam kciuki żebyś dzielnie wytrwała do piątku :)

gann3e3klgptngn9.png
  • Tizzi Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya super, że pęcherzyk jest w macicy. Na następnej wizycie to już może serduszko będzie :)

Mamaokruszka też na twoim miejscu poszłabym po l4 . Trzymaj się jakoś do piątku

Wymioty dzisiaj już zaliczone :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:34

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamookruszka Nie męcz się, jeśli masz możliwość to bierz L4! :) Ja akurat czuję się na tyle dobrze, że o L4 jeszcze nie myślę, ale jeśli się pogorszy to oczywiście pójdę po zwolnienie.

Ja już nie mogę z tymi moimi cyckami wytrzymać... taaak bolą jak nigdy. Jak dotknę sutka, to aż zęby zaciskam :( Bolą przy chodzeniu, ruszaniu rękami, cały czas! Czy tak będzie przez całą ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 13:42

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Mus Koleżanka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka bierz l4 i się nawet nie zastanawiaj. W szczególności jak atmosfera w pracy jest nie najlepsza. Ja też ze względu na atmosferę w pracy planuję wziąć szybo L4 ( od razu jak tylko będzie widoczne na usg serduszko).

25 dc- beta 94,52 U/l , 27 dc- beta 211,5 U/l
    29 dc- beta 475,8 U/l, 34 dc beta 2628 U/l
    24.04.17 jest serducho :)
    p19uskjomqafttjx.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Mamookruszka Nie męcz się, jeśli masz możliwość to bierz L4! :) Ja akurat czuję się na tyle dobrze, że o L4 jeszcze nie myślę, ale jeśli się pogorszy to oczywiście pójdę po zwolnienie.

Ja już nie mogę z tymi moimi cyckami wytrzymać... taaak bolą jak nigdy. Jak dotknę sutka, to aż zęby zaciskam :( Bolą przy chodzeniu, ruszaniu rękami, cały czas! Czy tak będzie przez całą ciążę?

Ból piersi z czasem minie tak samo jak mdłości czy wymioty...to są początki, hormony szaleją I organizm przygotowuje się do co raz większego lokatora :-) ;-)
    Z czasem wszystko się unormuje takie uroki ciąży....jedne mają objawy inne nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 14:13

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Umówiłam się do gina :) 19.04 mam nadzieję, że już będzie widać serduszko. Betę mam do odebrania o 17.00 miałam odebrać rano, ale leje u nas i z małą nie będę w deszczu szła. Hmm muszę wymyśleć jak skombinować l-4 od 10-19.04, bo do biedronki nie pójdę, będą mi kazać dżwigać itd. Chyba pójdę do lekarza rodzinnego i mu nakłamie że żygam rano XD

Tizzi lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, wiem, że wybiegam daleko w przyszłość, ale naszło mnie na rozmyślanie. Jak widzicie u siebie swój urlop macierzyński? Ile czasu po porodzie chcecie spędzić z dzieckiem w domu? Pół roku, rok? Może więcej? Ja chciałabym jak najdłużej... rok minimum, a jeśli warunki finansowe na to pozwolą, to chętnie zostanę z dzieckiem. Jeśli nie, liczę na moją mamę :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Kobietki, wiem, że wybiegam daleko w przyszłość, ale naszło mnie na rozmyślanie. Jak widzicie u siebie swój urlop macierzyński? Ile czasu po porodzie chcecie spędzić z dzieckiem w domu? Pół roku, rok? Może więcej? Ja chciałabym jak najdłużej... rok minimum, a jeśli warunki finansowe na to pozwolą, to chętnie zostanę z dzieckiem. Jeśli nie, liczę na moją mamę :)

JA TAK SAMO !! jak najwiecej z dzieckiem.... :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 48 49 50 51 52 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ