X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wachciowa, wyślę ci na priva wiadomość, jak zaakceptujesz, wiem że są osoby które nie lubią o swojej wadze mówić.

Mamusie które są w 2 ciąży, nosicie swoje szkraby? Nie wiem jak Zuzi powiedzieć, że jej tak nosić to nie mogę, ona rano, w szczególności rano potrzebuje tego noszenia.
    Nie sądzę aby coś się stało od noszenia dziecka, co ty :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Yoselyn widzę że adopcje rozpoczęliście? Jak idzie? Macie już malucha, czy czekacie?

jestesmy po 2 spotkaniach z pedagogami i 2 spotkaniach z psychologami, teraz czekamy na wizyte domowa :) mialam miec 5 kwietnia, ale przelozyli nam na 12 kwietnia :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jestesmy po 2 spotkaniach z pedagogami i 2 spotkaniach z psychologami, teraz czekamy na wizyte domowa :) mialam miec 5 kwietnia, ale przelozyli nam na 12 kwietnia :)

trzymam kciuki :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    To 'dzieciów' będzie wiecej w domu cudownie <3 :***

• Angie 31 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam wizytę jutro ale chyba nie pójdę.Za wcześnie żeby coś zobaczyć a wkorzyc się i zestresować to nie problem.moze tylko betę bym zrobiła...sama nie wiem.ja ogólnie czuje się dobrze i tylko raz wczoraj dostałam mdłości po zupie brokulowej...była taka pyszna a po 10 minutach obiecałam sobie ze nigdy więcej jej nie zjem:-)

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage myślę że z noszeniem dziecka to jak z dzwiganiem zakupow...niestety takie dziecko nie waży 3 kg a raczej ponad 10...a to już nie mało ja staram się ograniczać noszenie i podnoszenie przytulać można na siedzaco mój Babel też jest jeszcze mały ale powoli staram się go przyzwyczajać... poza tym to już nie są niemowlaczki ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I witam się z poranna kawka ;) ja dzisiaj znowu miałam erotyczne sny co ciekawe wszystkie są z moim mężem :P :D

Wachciowa, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    I witam się z poranna kawka ;) ja dzisiaj znowu miałam erotyczne sny co ciekawe wszystkie są z moim mężem :P :D
    Mnie póki co oszczędza, już zeszły tydzień miałam takich snów :) A dziś spałam 9.5h to szczerze nie pamiętam co mi się tam śniło :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam takich snow w ogole :D haha

SusannaDeana odnosnie dzieci to zawsze chcialam miec duza rodzine :) moze bedzie mi dane?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 08:42

SusannaDean, Wachciowa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    ja nie mam takich snow w ogole :D haha

SusannaDeana odnosnie dzieci to zawsze chcialam miec duza rodzine :) moze bedzie mi dane?
    Myślę, ze zaczyna się spełniać :)

• nesairah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam problem. Chyba atakuje mnie jakaś alergia... mam bardzo suche i swędzące powieki. Miałam dokładnie to samo jako dziecko, do tego stopnia, że robiły mi się sączące rany na powiekach - z wiekiem minęło. Co można brać w ciąży na alergię? Zwykłe wapno, czy może coś naturalnego?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny nie było mnie dwa dni a tu tyle czytania wow!!!

Witam nowe Mamusie, super że coraz nas więcej...wszystkim gratuluję przyrostu bety, i trzymam kciuki za nadchodzące wizyty :)

My w niedzielę byliśmy u cioci na imieninach, a potem cały wieczór umierałam, ból brzucha i głowy, masakra. A wczoraj intensywny dzień w pracy.

Jeśli chodzi o L4 to ja będę chciała pracować jak najdłużej, nie wyobrażam sobie siedzenia w domu, Szef jest spoko ekipa też, więc jeśli tylko moje Maleństwo pozwoli to będę w pracy jak najdłużej :) Dziś sobie zrobiłam dzień wolny bo chcę zrobić porządki w szafach, Fabian w przedszkolu, Tż na służbie, a ja mam wolną chatę...ale póki co to prawie godz nadrabiałam forum hihi

Ja już nie mogę się doczekać kolejnej wizyty 14.04 dobrze że jeszcze przed świętami. Do kamieniastych ciężkich cycków dołączyła niemoc do kawy...niby mi się chcę, a jak sobie zrobię to nawet łyczek nie przyjdzie...

gann3e3klgptngn9.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu nadwagi...ja też nie należę do drobnych...mam trochę ciałka...jak to mówią " kochanego ciała nigdy za wiele " :-)

Temat podnoszenia...to sprawa indywidualna I zależy od rodzaju I zaawansowania ciąży...najlepiej podpytac gina ile można nosić kg...
    Ja to nie raz muszę nosić swoją najstarszą córkę , ktora waży 20 kg I dwie pozostałe córki których waga wynosi 13-14kg...męża często nie ma w domu no I nie mam zabardzo od kogo pomocy otrzymać bo moi rodzice I brat w Polsce a I od mojego męża też za bardzo nie ma bo też w Polsce.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te krwawienia z nosa, myślicie, że można wypić żelazo ? Mam aciferol Fe, jak myślicie?

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:

Jak Ty to robisz? ;) mi się śniły same głupoty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2017, 09:26

magdzia26 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Dziewczyny, mam problem. Chyba atakuje mnie jakaś alergia... mam bardzo suche i swędzące powieki. Miałam dokładnie to samo jako dziecko, do tego stopnia, że robiły mi się sączące rany na powiekach - z wiekiem minęło. Co można brać w ciąży na alergię? Zwykłe wapno, czy może coś naturalnego?

Okłady z ogórków, z "pampersow" od czarnej herbaty, ze świetlika. Do zakraplania sól fizjologiczna, taka do inhalacji. Zwykłe wapno jest ok.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SusannaDean wrote:
    Ja mam te krwawienia z nosa, myślicie, że można wypić żelazo ? Mam aciferol Fe, jak myślicie?

Mocne masz te krwotoki? Może wystarczy że dołączysz rutinoscorbin żeby wzmocnić naczynka?

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Mocne masz te krwotoki? Może wystarczy że dołączysz rutinoscorbin żeby wzmocnić naczynka?
    Nie, przy wydmuchaniu nosa i potem wacik daję i jest już sporo ale sama nie leci typowo, to jest jasna świeża krew czyli naczynka. Aha, to spróbuję rutinoscorbin

• nesairah Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwawień z nosa... mi się zdarzyło zauważyć na chusteczce delikatne kropki, nie było tego dużo, ale jednak. I ciągle czuję jakiś taki 'przekrwiony' nos.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Co do krwawień z nosa... mi się zdarzyło zauważyć na chusteczce delikatne kropki, nie było tego dużo, ale jednak. I ciągle czuję jakiś taki 'przekrwiony' nos.
    No ja od wczoraj mam intensywniej, rano i wieczorem, myślę, że to po prostu objaw, naczynka są przekrwione i stąd ten nieżyt nosa i lekkie krwawienie, wypiłam to żelazo a na wizycie zapytam :)

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ