Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobry dzień wszem i wobec.
Ja w domu nerwicy dostaję - tylko szlifierki, piły itp.
Za oknem wieje jak w kieleckim, więc średnio chce się wychodzić. Ale będę musiała - rozbolał mnie ząb. Póki co pomaga ssanie goździka, ale jutro święto więc się boję...
Miałyście przygodę ze stomatologiem w ciąży? Mówiłyście o odmiennym stanie już rejestrując się telefonicznie czy w gabinecie dopiero? Jak zniosły to Wasze maluszki? -
Amus ja jak bylam na prenatalnych (12 tyg 3 dni) najpierw wlozyla ta sonde dopochwowo ale dziecko pokazywalo tylko, co ma miedzy nogami i potem mowi "sprobujemy przez brzuch, dziecko tez bedzie w innej płaszczyźnie" i mialam cale usg zrobione przez brZuch. Jakby nie mogla czegos zmierzyc to.napewno by sprobowala dopochwowo ale wtedy dziecko mogloby sie inaczej ukladac.
-
nick nieaktualnyModrzewiowa wrote:Dobry dzień wszem i wobec.
Ja w domu nerwicy dostaję - tylko szlifierki, piły itp.
Za oknem wieje jak w kieleckim, więc średnio chce się wychodzić. Ale będę musiała - rozbolał mnie ząb. Póki co pomaga ssanie goździka, ale jutro święto więc się boję...
Miałyście przygodę ze stomatologiem w ciąży? Mówiłyście o odmiennym stanie już rejestrując się telefonicznie czy w gabinecie dopiero? Jak zniosły to Wasze maluszki?
Ja byłam u stomatologa. Mówiłam od razu przy rejestracji o ciąży bo wiedziałam, że przyjmą mnie dzięki temu wcześniej. Potem na fotelu też przypomniałam. Wszystko było ok po zabiegu -
Też miałam tylko przez brzuch, w większości przypadków od 12+0 jest już tylko przez brzuch bo macica już się uniosła z dzieckiem do góry i zwyczajnie słabo widać dopochwowo.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
gratuluję udanych wizyt
Karmellla Toxo to nie jest wyrok. Jest tyle przypadków , gdzie dzieci rodziły się zdrowe trzeba myśleć pozytywnie I nie dać się zwarjować nerwy szkodzą tobie I dziecku I nie są Wam teraz potrzebne. Powodzenia I trzymam kciuki
Ja położną będę miała tą samą co z trzema córkamiprzyjemna , fachowa po prostu fajna babeczka no I mieszka blisko
Powodzenia dziewczyny ...Trzymam kciuki za wizyty I dobre wynikiWiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 12:10
Laura
-
Z tego co pamietam, to położna wybierałam przy pierwszej wizycie u gin jak miałam 15 lat czy już nie pamietam ile. Do tej pory co mc bierze za mnie 3,15 zl od NFZ a nigdy jej na oczy nie widziałam. Będę musiała teraz zmienić
ale to najpierw obczaje jakaś sensowna.
U mnie nowa infekcjadobre tyle ze oskrzela czyste i póki co bez antybiotyku. Mam nadzieje ze tak zostanie, ale już mam dosyć choróbska!
Tez miałam prenatalne tras waginalne, bo moje mega wzdęcia mnie nie opuszczają, aż mi lekarka zwróciła uwagę. Badała trochę tak, trochę tak. Akurat przed badaniami jadłam na obiad rybkę smażona wiec miały prawo się pojawić (nie przemyślałam tego) , ale generalnie to mam od prawie wszystkiego. Po kanapkach nie mam. A na obiad - gotowane warzywa, surowe warzywa, smażone to oprocz tej ryby to dawno odpuściłam.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Zołzimagic wrote:
Moglabys zaznaczyc na zdjeciu?