X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najważniejsza jest "trójca" tarczycowa

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam isc na prenatalne do innegi dr powtorzyc i malz mnie zryczal. Dziwi mnie ze nie robila mi dopohwowo bo przez brzuch tak srednio bylo widac. No ale stanelo na tym ze mam nie robic

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień wszem i wobec.
    Ja w domu nerwicy dostaję - tylko szlifierki, piły itp. :-/
    Za oknem wieje jak w kieleckim, więc średnio chce się wychodzić. Ale będę musiała - rozbolał mnie ząb. Póki co pomaga ssanie goździka, ale jutro święto więc się boję...

Miałyście przygodę ze stomatologiem w ciąży? Mówiłyście o odmiennym stanie już rejestrując się telefonicznie czy w gabinecie dopiero? Jak zniosły to Wasze maluszki?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja jak bylam na prenatalnych (12 tyg 3 dni) najpierw wlozyla ta sonde dopochwowo ale dziecko pokazywalo tylko, co ma miedzy nogami i potem mowi "sprobujemy przez brzuch, dziecko tez bedzie w innej płaszczyźnie" i mialam cale usg zrobione przez brZuch. Jakby nie mogla czegos zmierzyc to.napewno by sprobowala dopochwowo ale wtedy dziecko mogloby sie inaczej ukladac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Dobry dzień wszem i wobec.
    Ja w domu nerwicy dostaję - tylko szlifierki, piły itp. :-/
    Za oknem wieje jak w kieleckim, więc średnio chce się wychodzić. Ale będę musiała - rozbolał mnie ząb. Póki co pomaga ssanie goździka, ale jutro święto więc się boję...

Miałyście przygodę ze stomatologiem w ciąży? Mówiłyście o odmiennym stanie już rejestrując się telefonicznie czy w gabinecie dopiero? Jak zniosły to Wasze maluszki?

Ja byłam u stomatologa. Mówiłam od razu przy rejestracji o ciąży bo wiedziałam, że przyjmą mnie dzięki temu wcześniej. Potem na fotelu też przypomniałam. Wszystko było ok po zabiegu :)

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus ja prenatalne mialam tylko przez brzuch. Gdyby twoja lekarka nie dala rady zmierzyc wszystkiego to na pewno zrobilaby tez dopochwowo.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Amus, widzisz tu troche dziewczyn mialo tylko przez brzuch. Zamiast tyle kombinować dowiedz sie czy wynik Pappa nie bedzie szybciej. U mnie w laboratorium mowili ze minimum 10dni roboczych a w internecie wynik byl po dwoch dniach.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam przez brzuch prenatalne

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam tylko przez brzuch, w większości przypadków od 12+0 jest już tylko przez brzuch bo macica już się uniosła z dzieckiem do góry i zwyczajnie słabo widać dopochwowo.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jeste bardzo otyla ;) wyniki sa i po tygodniu ale potem to daja do dr by zrobil opis razem z usg czy vos takiego i to trwa munimim do 10 dni

• AnaR Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dopochwowo robione bo też jestem bardzo otyla i prawie nie było widać.

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wybrałyście już położne? Ja w szpitalu, w którym chce rodzić, jest napisane,że mam podać dane położnej, która odwiedzi mnie w domu po porodzie. Myślę,że ok 21 tyg zacznę się za tym rozglądać.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie gabinetu poloznych do korej ja sie bede zapisywac jest info ze od 21 tygodnia mozna sie zapisac

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) gratuluję udanych wizyt :-)

Karmellla Toxo to nie jest wyrok. Jest tyle przypadków , gdzie dzieci rodziły się zdrowe trzeba myśleć pozytywnie I nie dać się zwarjować nerwy szkodzą tobie I dziecku I nie są Wam teraz potrzebne. Powodzenia I trzymam kciuki ;-)

Ja położną będę miała tą samą co z trzema córkami :-) przyjemna , fachowa po prostu fajna babeczka no I mieszka blisko :-)

Powodzenia dziewczyny ...Trzymam kciuki za wizyty I dobre wyniki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 12:10

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamietam, to położna wybierałam przy pierwszej wizycie u gin jak miałam 15 lat czy już nie pamietam ile. Do tej pory co mc bierze za mnie 3,15 zl od NFZ a nigdy jej na oczy nie widziałam. Będę musiała teraz zmienić :) ale to najpierw obczaje jakaś sensowna.

U mnie nowa infekcja :( dobre tyle ze oskrzela czyste i póki co bez antybiotyku. Mam nadzieje ze tak zostanie, ale już mam dosyć choróbska!

Tez miałam prenatalne tras waginalne, bo moje mega wzdęcia mnie nie opuszczają, aż mi lekarka zwróciła uwagę. Badała trochę tak, trochę tak. Akurat przed badaniami jadłam na obiad rybkę smażona wiec miały prawo się pojawić (nie przemyślałam tego) , ale generalnie to mam od prawie wszystkiego. Po kanapkach nie mam. A na obiad - gotowane warzywa, surowe warzywa, smażone to oprocz tej ryby to dawno odpuściłam.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, ja też jestem otyła (115,8 we wtorek u położnej) a w poniedziałek prenatalne miałam tylko przez brzuch

Amus87 lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie fotki mam fajne zadnych 3 D ale nawet tam cos widac ;)

• chicken Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny taka ciekawostka:) znalazlam na facebooku u mamyginekolog wskazowke jak rozpoznać plec. Gdy wyrostek odstaje do gory- chlopczYk, gdy przebiega wzdluz kregoslupa-dziewczynka. Mi na wizycie gin powiedziala ze dziewczynka i wg tego co pisze mamaginekolog wychodzi tez dziewczynka.:)
    IMG201706_aqarhar.jpg
    a gdzi ejest na usg ten wyrostek? :)
    Moglabys zaznaczyc na zdjeciu?

geeky-2017-12-12.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken jak masz nozki to poziomo takie cos jest na nich. Widzisz?
    IMG201706_aqarsps.jpg

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrzucaly na facebooku pod tym postem zdjęcia usg a mamaginekolog na podstawie tego wyrostka stwierdzala im plec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2017, 13:24

‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ