Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus - ja też biorę Euthyrox. Powiedziałam o tym lekarce na prenatalnych, tak samo o Duphastonie, nawet nie mrugnęła, nie zapisała. Pappa zmniejszyła mi ryzyko.
A dzisiaj to chyba wzięłam dwie tabletki E. Bo w nocy się kilka razy budziłam.Póki co ręce się nie trzęsą, ale to głupie. Mam taką kasetkę na leki, żeby sobie wieczorem naładować i w nocy sie nie pomylić, ale czasami z niej nie korzystam, widać z jakim skutkiem
W nocy miałam też napad kaszlu i kataru straszny, przez godzinę zużyłam tonę chusteczek. Lało się z tych zatok i zupełnie nie wiem czemu. W nocy w tej okolicy zmieniłam tylko ustawienie okien.
Zastanawiam się czy iść do kolejnego konowała czy sobie odpuścić i zostać przy czosnkach itd. Pogoda okropna. I tak miałam iść do przychodni mocz zostawić, ale mam tam jeszcze na korytarzu siedzieć, to chyba wolę łóżko. Mam wrażenie, że w nim zostanę aż do grudnia...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lunk_a wrote:Mamaokruszka napiszę już pw. Odniosę się tylko do krwawien. Bo czytam że wiele z nas ma ten problem.
Jak pojechałam na izbę z tym krwawienirkrwawieniem mówię lekarzowi przed co się dzieje i że ja zdaje sobie sprawę co to może oznaczać.
A lekarz na to - nie musi oznaczać nic. Wie Pani ile kobiet krwawi ? Krwawienie samo w sobie nic nie znaczy.
Zawsze to jakieś słowa otuchy dla dziewczyn z problemami. -
nick nieaktualnyK878 ja mialam identyko syt z tabletka endo powiedziala ze nic sie nie stalo
a biore 125
Wlasnie odgrzebalam stre wyniki bonpprzadki robilam. Z synem w 13+6 trafilam na izbe przyjec bo sie wywrocilam i chcialam sprawdzic czy wszystko ok. Tetno bylo 174. I nikt sie nie doczepil.moze taki moj urok. Ja jestem nerwus w stanie spoczynku mam czasem tetno 110 -
no, nic się nie stało, bo nic z tym się nie zrobi; zawału pewnie nie dostanę, ale co się będę źle czuła, to moje...
na mnie zmiany dawki E. strasznie działają; zawsze coś mi się dzieje; jak miałam na przemian 50 i 75, to co drugi dzień miałam trzęsące ręce, drażliwość, duszności, skoki ciśnienia i tętna, bóle głowy ... koszmar
A tętno to masz faktycznie wysokie; teraz też mam wyższe tętno - do 85 spoczynkowe, ale przed ciążą to 70 max i to w czasie zapuszczenia się fizycznie.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Anuśka...G wrote:A mój lekarz z kolei powiedział że krwawienie w ciąży na żadnym etapie nie powinno występować i oznacza że w organizmie coś złego się dzieje
-
Hmmm a ja sobie znowu plamie, późnym wieczorem się zaczęło, doktor troche wgniótł brzuch, ale nie czułam dyskomfortu żadnego. Od rana też było, tylko brązowe jak kawa z mlekiem cały czas, mam nadzieje, że wyciszy sie w ciągu dnia12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Karmellla wrote:Fajnie czytać, że u Was wszystko ok.
U nas jest kiepsko, leze w szpitalu z powodu plamien, do tego doszło świeże zakażenie toxoplazmoza. Antybiotym 3x dziennie juz do końca ciazy. Na do.iar złego lekarz stwierdził, że jest 30% szans na to ze dziecko urodzi się niewidome, albo po prostu zwyczajnie będzie miało tyle wad, że dojdzie do poronienia. Jestem załamana....
Tez mialam.kolezanke, w ciazy zlapala tokso. Lekarze straszyli, ale brala antybiotyk, chlopak zdrowy jak ryba, ma teraz 3 lata i dokazuje jak maly lozbuz. Wiec uszy do gory, zobacz ile pozytywnych zakonczen, Twoje tez takie bedzie!Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Cześć dziewczynki witam się z Wami z Polski!!!nareszcie!
Moja klusunia ma 117g i na 80% będzie dziewczynka! Byłam w szoku bo czułam że będzie chłopak a tu proszę.
Pani doktor powiedziała że że względu na duże wargi nie może dać mi 100%pewności.
Jacqueline, Wachciowa, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, aga1402, magdzia26, Jooozefka, A85K, Edith, editchen, ara, Tizzi lubią tę wiadomość
5.12.2008r - Alanek
18.11.2017 - Bella Helena
03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
12.04 jest serduszko!❤ -
Anuśka...G wrote:A mój lekarz z kolei powiedział że krwawienie w ciąży na żadnym etapie nie powinno występować i oznacza że w organizmie coś złego się dzieje
Ja np. miałam ogromne krwawienie i nie znaleziono żadnej przyczyny, źródła krwi tez nie, wiadomo było tylko, że krew wypływała z wnętrza macicy ale nic poza tym. Kosmówka idealnie przylegająca, ani śladu krwiaków, nic kompletnie co mogłoby zostać uznane za groźne dla mnie lub niebezpieczne dla dziecka. -
Dziewczyny taka ciekawostka:) znalazlam na facebooku u mamyginekolog wskazowke jak rozpoznać plec. Gdy wyrostek odstaje do gory- chlopczYk, gdy przebiega wzdluz kregoslupa-dziewczynka. Mi na wizycie gin powiedziala ze dziewczynka i wg tego co pisze mamaginekolog wychodzi tez dziewczynka.
A85K lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ja po eutyroxie też się zawsze się źle czułam. I kiedyś mi jedna endokrynolog zmieniła na letrox i o niebo lepiej. Niby ten sam skład, a w letroxie nie ma laktozy i się lepiej Po nim czułam. A po eutyroxie zdarzało mi się wymiotować.
ja się źle czuję tylko przy zmianach dawki, więc to nie to;
lecę do lekarza, bo jednak mi wyszła gorączka... niech mnie osłucha i w ogóle... jak mi znowu przepisze dziwne leki to nie będę brać i tyle.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Muszę powtórzyć wyniki tarczycowe ( nie biorę żadnych leków) ale w pierwszym trymestrze wyszło mi za niskie TSH reszta wyników była ok i endo kazał powtórzyć jak będę w 2 trym ale nie chce całego pakietu robić czy wystarczy TSH i ft 3?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:Muszę powtórzyć wyniki tarczycowe ( nie biorę żadnych leków) ale w pierwszym trymestrze wyszło mi za niskie TSH reszta wyników była ok i endo kazał powtórzyć jak będę w 2 trym ale nie chce całego pakietu robić czy wystarczy TSH i ft 3?
Jeżeli robisz prywatnie to w diagnostyce jest promocja Na tsh, Ft3, ft4 za 45 zł.magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny