X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - ja też biorę Euthyrox. Powiedziałam o tym lekarce na prenatalnych, tak samo o Duphastonie, nawet nie mrugnęła, nie zapisała. Pappa zmniejszyła mi ryzyko.

A dzisiaj to chyba wzięłam dwie tabletki E. Bo w nocy się kilka razy budziłam. :( Póki co ręce się nie trzęsą, ale to głupie. Mam taką kasetkę na leki, żeby sobie wieczorem naładować i w nocy sie nie pomylić, ale czasami z niej nie korzystam, widać z jakim skutkiem :/

W nocy miałam też napad kaszlu i kataru straszny, przez godzinę zużyłam tonę chusteczek. Lało się z tych zatok i zupełnie nie wiem czemu. W nocy w tej okolicy zmieniłam tylko ustawienie okien.

Zastanawiam się czy iść do kolejnego konowała czy sobie odpuścić i zostać przy czosnkach itd. Pogoda okropna. I tak miałam iść do przychodni mocz zostawić, ale mam tam jeszcze na korytarzu siedzieć, to chyba wolę łóżko. Mam wrażenie, że w nim zostanę aż do grudnia...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Mamaokruszka napiszę już pw. Odniosę się tylko do krwawien. Bo czytam że wiele z nas ma ten problem.
    Jak pojechałam na izbę z tym krwawienirkrwawieniem mówię lekarzowi przed co się dzieje i że ja zdaje sobie sprawę co to może oznaczać.
    A lekarz na to - nie musi oznaczać nic. Wie Pani ile kobiet krwawi ? Krwawienie samo w sobie nic nie znaczy.
    Zawsze to jakieś słowa otuchy dla dziewczyn z problemami.
    A mój lekarz z kolei powiedział że krwawienie w ciąży na żadnym etapie nie powinno występować i oznacza że w organizmie coś złego się dzieje

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 ja mialam identyko syt z tabletka endo powiedziala ze nic sie nie stalo :) a biore 125

Wlasnie odgrzebalam stre wyniki bonpprzadki robilam. Z synem w 13+6 trafilam na izbe przyjec bo sie wywrocilam i chcialam sprawdzic czy wszystko ok. Tetno bylo 174. I nikt sie nie doczepil.moze taki moj urok. Ja jestem nerwus w stanie spoczynku mam czasem tetno 110

• k878 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no, nic się nie stało, bo nic z tym się nie zrobi; zawału pewnie nie dostanę, ale co się będę źle czuła, to moje...
    na mnie zmiany dawki E. strasznie działają; zawsze coś mi się dzieje; jak miałam na przemian 50 i 75, to co drugi dzień miałam trzęsące ręce, drażliwość, duszności, skoki ciśnienia i tętna, bóle głowy ... koszmar

A tętno to masz faktycznie wysokie; teraz też mam wyższe tętno - do 85 spoczynkowe, ale przed ciążą to 70 max i to w czasie zapuszczenia się fizycznie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po eutyroxie też się zawsze się źle czułam. I kiedyś mi jedna endokrynolog zmieniła na letrox i o niebo lepiej. Niby ten sam skład, a w letroxie nie ma laktozy i się lepiej Po nim czułam. A po eutyroxie zdarzało mi się wymiotować.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    A mój lekarz z kolei powiedział że krwawienie w ciąży na żadnym etapie nie powinno występować i oznacza że w organizmie coś złego się dzieje
    Oczywiście. Ale nie musi oznaczać najgorszego. Zreszta- ja się absolutnie nie pocieszam. Po prostu napisalam co mówi lekarz. A i tak będzie co ma być.

iv09i09katk65tr1.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a ja sobie znowu plamie, późnym wieczorem się zaczęło, doktor troche wgniótł brzuch, ale nie czułam dyskomfortu żadnego. Od rana też było, tylko brązowe jak kawa z mlekiem cały czas, mam nadzieje, że wyciszy sie w ciągu dnia :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam w 14 tygodniu, 4 miesiacu i 2 trymestrze, nareszcie :)

Jacqueline, Wachciowa, agii81, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, A85K, Edith, editchen, chicken, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:
    Fajnie czytać, że u Was wszystko ok. ;)
    U nas jest kiepsko, leze w szpitalu z powodu plamien, do tego doszło świeże zakażenie toxoplazmoza. Antybiotym 3x dziennie juz do końca ciazy. Na do.iar złego lekarz stwierdził, że jest 30% szans na to ze dziecko urodzi się niewidome, albo po prostu zwyczajnie będzie miało tyle wad, że dojdzie do poronienia. Jestem załamana....

Tez mialam.kolezanke, w ciazy zlapala tokso. Lekarze straszyli, ale brala antybiotyk, chlopak zdrowy jak ryba, ma teraz 3 lata i dokazuje jak maly lozbuz. Wiec uszy do gory, zobacz ile pozytywnych zakonczen, Twoje tez takie bedzie!

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Angie 31 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki witam się z Wami z Polski!!!nareszcie!

Moja klusunia ma 117g i na 80% będzie dziewczynka! Byłam w szoku bo czułam że będzie chłopak a tu proszę.
    Pani doktor powiedziała że że względu na duże wargi nie może dać mi 100%pewności.

Jacqueline, Wachciowa, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, aga1402, magdzia26, Jooozefka, A85K, Edith, editchen, ara, Tizzi lubią tę wiadomość

ug37upjyhucgp8u7.png
    5.12.2008r - Alanek
    18.11.2017 - Bella Helena
    03.2017- kocham ❤ 8dpt - hcg 84❤17dpt-hcg 3998❤
    12.04 jest serduszko!❤
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Wiesz, koleżance lekarz kiedyś powiedział, że przyczyn krwawień w ciąży jest 50, może kilka to poważne sprawy a reszta to dyrdymały. Trzeba też pamiętać, że jest wśród nas sporo dziewczyn na lekach przeciwzakrzepowych, które mogą się do tych krwawień przyczyniać. Więc stwierdzenie lekarza, że zawsze krwawienie w ciąży oznacza coś złego jest zwykłym straszeniem pacjentki. Owszem, każde krwawienie w ciąży powinno być skonsultowane z lekarzem, bo nigdy nie wiadomo czy tylko pękło naczynko czy właśnie łożysko się odkleja ale zakładanie z góry, że dzieje się coś złego jest moim zdaniem niepoważne.
    Ja np. miałam ogromne krwawienie i nie znaleziono żadnej przyczyny, źródła krwi tez nie, wiadomo było tylko, że krew wypływała z wnętrza macicy ale nic poza tym. Kosmówka idealnie przylegająca, ani śladu krwiaków, nic kompletnie co mogłoby zostać uznane za groźne dla mnie lub niebezpieczne dla dziecka.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taka ciekawostka:) znalazlam na facebooku u mamyginekolog wskazowke jak rozpoznać plec. Gdy wyrostek odstaje do gory- chlopczYk, gdy przebiega wzdluz kregoslupa-dziewczynka. Mi na wizycie gin powiedziala ze dziewczynka i wg tego co pisze mamaginekolog wychodzi tez dziewczynka.:)
    IMG201706_aqarhar.jpg

A85K lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja po eutyroxie też się zawsze się źle czułam. I kiedyś mi jedna endokrynolog zmieniła na letrox i o niebo lepiej. Niby ten sam skład, a w letroxie nie ma laktozy i się lepiej Po nim czułam. A po eutyroxie zdarzało mi się wymiotować.

ja się źle czuję tylko przy zmianach dawki, więc to nie to;

lecę do lekarza, bo jednak mi wyszła gorączka... niech mnie osłucha i w ogóle... jak mi znowu przepisze dziwne leki to nie będę brać i tyle.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzimagic to by sie zgadzalo bo u mnie sterczal do gory i powiedziala ze chlopak ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powtórzyć wyniki tarczycowe ( nie biorę żadnych leków) ale w pierwszym trymestrze wyszło mi za niskie TSH reszta wyników była ok i endo kazał powtórzyć jak będę w 2 trym ale nie chce całego pakietu robić czy wystarczy TSH i ft 3?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrób sobie tsh ft3 i ft4

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:56

• Wachciowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Muszę powtórzyć wyniki tarczycowe ( nie biorę żadnych leków) ale w pierwszym trymestrze wyszło mi za niskie TSH reszta wyników była ok i endo kazał powtórzyć jak będę w 2 trym ale nie chce całego pakietu robić czy wystarczy TSH i ft 3?

Jeżeli robisz prywatnie to w diagnostyce jest promocja Na tsh, Ft3, ft4 za 45 zł.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam diagnostyki u siebie tylko jedno lab przy szpitalu :/ ale tsh ft3 ft4 wystarcza? Czy te anty TPO i anty TG też konieczne?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma powodu by robic anty tpo i anty tg

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ