X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Ja biorę euthyrox 100
    I nialaa dobre wyniki pappa?

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus crl bylo 6 cm. A kiedy bedziesz miala wyniki pappa? Bo jestem pewna ze cie wynik uspokoi:) ja mialam miec po dwoch tyg a byl juz po dwoch dniach na stronie (lab diagnostyka). Napisałam lekarzowi wyniki a on na maila wyslal wyliczone ryzyko. Moze u ciebie tez Bedzie szybciej i będziesz spokojna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli podobne crl do mojegi :) u nas dwa tyg czekania mininum 10 dni. Najgorsze ze wkrecam sobie ze ta babka moze innych wad nie dostrzegla jak wsteczna fala itp bo to mloda kobita byla. Certyfikat ma bo sprawdzalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    I jeszcze chcialam zapytac czy ktoras z was robiaca pappa brala letrox lub euhtyrox :)
    Ja biorę letrox i to w dawce 200

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:
    Fajnie czytać, że u Was wszystko ok. ;)
    U nas jest kiepsko, leze w szpitalu z powodu plamien, do tego doszło świeże zakażenie toxoplazmoza. Antybiotym 3x dziennie juz do końca ciazy. Na do.iar złego lekarz stwierdził, że jest 30% szans na to ze dziecko urodzi się niewidome, albo po prostu zwyczajnie będzie miało tyle wad, że dojdzie do poronienia. Jestem załamana....

Przykro czytać takie informacje. A na jakiej podstawie lekarz tak stwierdził? Bo co ta za stwierdzenie "zwyczajnie będzie miało tyle wad". Jakich wad?

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka napiszę już pw. Odniosę się tylko do krwawien. Bo czytam że wiele z nas ma ten problem.
    Jak pojechałam na izbę z tym krwawienirkrwawieniem mówię lekarzowi przed co się dzieje i że ja zdaje sobie sprawę co to może oznaczać.
    A lekarz na to - nie musi oznaczać nic. Wie Pani ile kobiet krwawi ? Krwawienie samo w sobie nic nie znaczy.
    Zawsze to jakieś słowa otuchy dla dziewczyn z problemami.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa i wyniki pappa okej? :)

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:
    U nas jest kiepsko, leze w szpitalu z powodu plamien, do tego doszło świeże zakażenie toxoplazmoza. Antybiotym 3x dziennie juz do końca ciazy. Na do.iar złego lekarz stwierdził, że jest 30% szans na to ze dziecko urodzi się niewidome, albo po prostu zwyczajnie będzie miało tyle wad, że dojdzie do poronienia. Jestem załamana....
    Trzymam za Ciebie kciuki.

Żeby było dobrze

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Szczesliwa i wyniki pappa okej? :)
    Tak. Pappa jak to określił mój lekarz-wyszla bardzo dobrze. Znacznie zmniejszyła ryzyko.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla ale po przejściu toksoplazmozy mozna tez urodZić zdrowe dziecko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Karmellla ale po przejściu toksoplazmozy mozna tez urodZić zdrowe dziecko.
    Szczegolnie ze dostala antybiotyk :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Tak. Pappa jak to określił mój lekarz-wyszla bardzo dobrze. Znacznie zmniejszyła ryzyko.
    Super :) to czekam na moje wyniki :)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny przesyłam gorące pozdrowienia z Zakynthos :) dziś spałam w nocy 12h wiec chyba wreszcie sie wysłałam :)!

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Zołzimagic, Aztoria, magdzia26, Jooozefka, A85K, Edith, editchen, chicken, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę letrox i pappa ok

Moja sąsiadka przechodziła w ciąży toksoplazmoze. Malutka ma pół roku i jest zdrowa

Edytko wiem co czujesz. Ja w dzień ślubu myślałam, że dostanę zawału. Nigdy nie byłam bardziej zdenerwowana. Tylko ja brałam ślub cywilny w plenerze więc obawa czy pogoda nam nie zepsuje wszystkiego. Od rana było pochmurno, na nasz ślub wyszło piękne słońce :) wypij meliske

editchen lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    I nialaa dobre wyniki pappa?

Tak. Wynik ok.

Amus87 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie ma sensu żebyś porównywala nasze wyniki. Musiałabyś znaleźć idealnego sobowtóra, który ma identyczną wagę, wzrost, choroby genetyczne w rodzinie, grupę krwi, przebyte choroby co Ty. Możemy wymieniać się wynikami, ale crl nt czy kość nosowa to tylko niektóre parametry. Teraz pozostaje nam tylko czekać do porodu, do momentu kiedy dzieciaczki podrosną- wtedy okaże się czy jest wszystko dobrze.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Amus nie ma sensu żebyś porównywala nasze wyniki. Musiałabyś znaleźć idealnego sobowtóra, który ma identyczną wagę, wzrost, choroby genetyczne w rodzinie, grupę krwi, przebyte choroby co Ty. Możemy wymieniać się wynikami, ale crl nt czy kość nosowa to tylko niektóre parametry. Teraz pozostaje nam tylko czekać do porodu, do momentu kiedy dzieciaczki podrosną- wtedy okaże się czy jest wszystko dobrze.
    Rozumiem o crl pytalam bo to sa normy i dla crl okolo 6 norma tetna jest max 175 dlatego pytalam o crl :)

A odnosnie letroxu/euthyroxu pytalam bo wzmzianke na necie widzialam ze na pappa wplywa no ale widac nie zawsze :)

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmellla wrote:

Kochana lekarz musiał powiedzieć Ci to wszystko. Toxo jak i inne choroby mogą ale nie muszą mieć negatywne skutki. Na tym etapie ciąży dopiero wytwarzają się oczodoly, nic nie jest przesądzone. Gdyby faktycznie coś było nie tak z Dzidzia natura już dawno wiedziała by co zrobić. Tak uważa mój lekarz. Jeżeli Bobas walczy i Ty musisz o niego zadbać. Trzeba wierzyć że będzie dobrze. Moja Kuzynka na początku ciąży po wykonaniu badań okazało się że nie przechodziła toxo. Zachorowała kilka tygodni później. Gdyby nie badania w szpitalu nic by nie wiedziała. Brała antybiotyki, po porodzie Bartuś był obdarzony szczególną opieką. Wszystkie badania na cito. Teraz ma 4.5 roku, gadula jakich mało. Poza jakimś przeziębieniem które przyniesie z przedszkola nic mu nie jest. Nosi okulary, podobnie jak jego rodzice. Jest to wada do skorygowania.
    Myśl pozytywnie. Rozmawiaj z brzuszkiem. Znajdź w sobie siłę. <3

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po małej przerwie :) Wczoraj odebrałam wyniki pappa - ryzyko wad niskie z czego bardzo się cieszę. Od kilku dni nie biorę też już duphastonu i trochę się stresuję, ale nic niepokojącego się nie dzieje. Teraz w zasadzie czekam tylko na 28/06 żeby się dowiedzieć jaka jest płeć dziecka :)

Do wielu tematów chciałabym się odnieść, ale wtedy post pisałabym chyba miesiąc ;) Przewijał się temat ubrań ciążowych to powiem Wam, że w h&m kupiłam świetne materiałowe ciążowe szorty. W zwykłych mi już niewygodnie, nawet jak zapnę na gumkę, a te nowe są cudownie wygodne. Szukam aktualnie stroju kąpielowego bo marzy mi się taki dwuczęściowy co brzusio zakrywa (góra w formie koszulki) ale coś nie mogę znaleźć :( a w Internecie większość to za duże na mnie rozmiary :(

A85K lubi tę wiadomość

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Rozumiem o crl pytalam bo to sa normy i dla crl okolo 6 norma tetna jest max 175 dlatego pytalam o crl :)

A odnosnie letroxu/euthyroxu pytalam bo wzmzianke na necie widzialam ze na pappa wplywa no ale widac nie zawsze :)

Jest też wzmianka o luteinie A żadnych badań konkretnych w tym momencie nie robią. Mogą co jedynie prowadzić statystyki. Mój Dzidziuś przy crl 5.57 miał tętno 169, to był wpisany niższy wynik po tym jak się uspokoił. Wcześniej na Usg spał, lekarz jak go obudził to Dziedzic się zdenerwował i miał 179. W końcu nikt nie lubi jak się go budzi, zwłaszcza o 10 rano ;)

A85K lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ