Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Amus crl bylo 6 cm. A kiedy bedziesz miala wyniki pappa? Bo jestem pewna ze cie wynik uspokoi:) ja mialam miec po dwoch tyg a byl juz po dwoch dniach na stronie (lab diagnostyka). Napisałam lekarzowi wyniki a on na maila wyslal wyliczone ryzyko. Moze u ciebie tez Bedzie szybciej i będziesz spokojna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmellla wrote:Fajnie czytać, że u Was wszystko ok.
U nas jest kiepsko, leze w szpitalu z powodu plamien, do tego doszło świeże zakażenie toxoplazmoza. Antybiotym 3x dziennie juz do końca ciazy. Na do.iar złego lekarz stwierdził, że jest 30% szans na to ze dziecko urodzi się niewidome, albo po prostu zwyczajnie będzie miało tyle wad, że dojdzie do poronienia. Jestem załamana....
Przykro czytać takie informacje. A na jakiej podstawie lekarz tak stwierdził? Bo co ta za stwierdzenie "zwyczajnie będzie miało tyle wad". Jakich wad? -
Mamaokruszka napiszę już pw. Odniosę się tylko do krwawien. Bo czytam że wiele z nas ma ten problem.
Jak pojechałam na izbę z tym krwawienirkrwawieniem mówię lekarzowi przed co się dzieje i że ja zdaje sobie sprawę co to może oznaczać.
A lekarz na to - nie musi oznaczać nic. Wie Pani ile kobiet krwawi ? Krwawienie samo w sobie nic nie znaczy.
Zawsze to jakieś słowa otuchy dla dziewczyn z problemami. -
nick nieaktualny
-
Karmellla wrote:Fajnie czytać, że u Was wszystko ok.
U nas jest kiepsko, leze w szpitalu z powodu plamien, do tego doszło świeże zakażenie toxoplazmoza. Antybiotym 3x dziennie juz do końca ciazy. Na do.iar złego lekarz stwierdził, że jest 30% szans na to ze dziecko urodzi się niewidome, albo po prostu zwyczajnie będzie miało tyle wad, że dojdzie do poronienia. Jestem załamana....
Żeby było dobrze -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej, dziewczyny przesyłam gorące pozdrowienia z Zakynthos
dziś spałam w nocy 12h wiec chyba wreszcie sie wysłałam
!
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Zołzimagic, Aztoria, magdzia26, Jooozefka, A85K, Edith, editchen, chicken, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Ja biorę letrox i pappa ok
Moja sąsiadka przechodziła w ciąży toksoplazmoze. Malutka ma pół roku i jest zdrowa
Edytko wiem co czujesz. Ja w dzień ślubu myślałam, że dostanę zawału. Nigdy nie byłam bardziej zdenerwowana. Tylko ja brałam ślub cywilny w plenerze więc obawa czy pogoda nam nie zepsuje wszystkiego. Od rana było pochmurno, na nasz ślub wyszło piękne słońcewypij meliske
editchen lubi tę wiadomość
-
Amus nie ma sensu żebyś porównywala nasze wyniki. Musiałabyś znaleźć idealnego sobowtóra, który ma identyczną wagę, wzrost, choroby genetyczne w rodzinie, grupę krwi, przebyte choroby co Ty. Możemy wymieniać się wynikami, ale crl nt czy kość nosowa to tylko niektóre parametry. Teraz pozostaje nam tylko czekać do porodu, do momentu kiedy dzieciaczki podrosną- wtedy okaże się czy jest wszystko dobrze.
-
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Amus nie ma sensu żebyś porównywala nasze wyniki. Musiałabyś znaleźć idealnego sobowtóra, który ma identyczną wagę, wzrost, choroby genetyczne w rodzinie, grupę krwi, przebyte choroby co Ty. Możemy wymieniać się wynikami, ale crl nt czy kość nosowa to tylko niektóre parametry. Teraz pozostaje nam tylko czekać do porodu, do momentu kiedy dzieciaczki podrosną- wtedy okaże się czy jest wszystko dobrze.
A odnosnie letroxu/euthyroxu pytalam bo wzmzianke na necie widzialam ze na pappa wplywa no ale widac nie zawsze -
Karmellla wrote:Fajnie czytać, że u Was wszystko ok.
Kochana lekarz musiał powiedzieć Ci to wszystko. Toxo jak i inne choroby mogą ale nie muszą mieć negatywne skutki. Na tym etapie ciąży dopiero wytwarzają się oczodoly, nic nie jest przesądzone. Gdyby faktycznie coś było nie tak z Dzidzia natura już dawno wiedziała by co zrobić. Tak uważa mój lekarz. Jeżeli Bobas walczy i Ty musisz o niego zadbać. Trzeba wierzyć że będzie dobrze. Moja Kuzynka na początku ciąży po wykonaniu badań okazało się że nie przechodziła toxo. Zachorowała kilka tygodni później. Gdyby nie badania w szpitalu nic by nie wiedziała. Brała antybiotyki, po porodzie Bartuś był obdarzony szczególną opieką. Wszystkie badania na cito. Teraz ma 4.5 roku, gadula jakich mało. Poza jakimś przeziębieniem które przyniesie z przedszkola nic mu nie jest. Nosi okulary, podobnie jak jego rodzice. Jest to wada do skorygowania.
Myśl pozytywnie. Rozmawiaj z brzuszkiem. Znajdź w sobie siłę. -
nick nieaktualnyWitam się po małej przerwie
Wczoraj odebrałam wyniki pappa - ryzyko wad niskie z czego bardzo się cieszę. Od kilku dni nie biorę też już duphastonu i trochę się stresuję, ale nic niepokojącego się nie dzieje. Teraz w zasadzie czekam tylko na 28/06 żeby się dowiedzieć jaka jest płeć dziecka
Do wielu tematów chciałabym się odnieść, ale wtedy post pisałabym chyba miesiącPrzewijał się temat ubrań ciążowych to powiem Wam, że w h&m kupiłam świetne materiałowe ciążowe szorty. W zwykłych mi już niewygodnie, nawet jak zapnę na gumkę, a te nowe są cudownie wygodne. Szukam aktualnie stroju kąpielowego bo marzy mi się taki dwuczęściowy co brzusio zakrywa (góra w formie koszulki) ale coś nie mogę znaleźć
a w Internecie większość to za duże na mnie rozmiary
A85K lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Rozumiem o crl pytalam bo to sa normy i dla crl okolo 6 norma tetna jest max 175 dlatego pytalam o crl
A odnosnie letroxu/euthyroxu pytalam bo wzmzianke na necie widzialam ze na pappa wplywa no ale widac nie zawsze
Jest też wzmianka o luteinie A żadnych badań konkretnych w tym momencie nie robią. Mogą co jedynie prowadzić statystyki. Mój Dzidziuś przy crl 5.57 miał tętno 169, to był wpisany niższy wynik po tym jak się uspokoił. Wcześniej na Usg spał, lekarz jak go obudził to Dziedzic się zdenerwował i miał 179. W końcu nikt nie lubi jak się go budzi, zwłaszcza o 10 ranoA85K lubi tę wiadomość