Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A co robicie zawodowo? Bo rozumiem, ze jak ktos pracuje fizycznie to daja odrazu. A dziewczyny pracujace w biurach? Tez L4 bez problemu?
lekarz sie mnie zapytal tylko n apierwszej wizycie czy chce l4 a pozniej juz nie. Chyba stwierdza, ze skoro dobrze sie czuje to nei ma takiej potrzeby. ja tez narazie nie nalegam. Ale od sierpnai bym chciala ;] -
chicken wrote:A co robicie zawodowo? Bo rozumiem, ze jak ktos pracuje fizycznie to daja odrazu. A dziewczyny pracujace w biurach? Tez L4 bez problemu?
lekarz sie mnie zapytal tylko n apierwszej wizycie czy chce l4 a pozniej juz nie. Chyba stwierdza, ze skoro dobrze sie czuje to nei ma takiej potrzeby. ja tez narazie nie nalegam. Ale od sierpnai bym chciala ;] -
chicken wrote:A co robicie zawodowo? Bo rozumiem, ze jak ktos pracuje fizycznie to daja odrazu. A dziewczyny pracujace w biurach? Tez L4 bez problemu?
lekarz sie mnie zapytal tylko n apierwszej wizycie czy chce l4 a pozniej juz nie. Chyba stwierdza, ze skoro dobrze sie czuje to nei ma takiej potrzeby. ja tez narazie nie nalegam. Ale od sierpnai bym chciala ;]
ja jestem kierownikiem dzialu obslugi klienta, praca czysto biurowa, od 8 do 16 plus wiadomo jak to kierownik - zawsze w pogotowiu; obslugujemy tylko firmy wiec weekendy wolne. ale praca mega stresujaca (a ja nadcisnienie), sporo delegacji (w tym zagranicznych). wiec lekarka chciala mnie od razu na l4 dac, ale dogadalam sie z dyrektorem na prace z domu do zeszlego tygodnia, teraz 2 tyg urlopu i od 26 czerwca ide na l4..
-
Witam dziewczyny I gratuluję udanych wizyt
... co raz więcej chłopaków się u Nas ujawnia
...
Ja mam wizytę w ten czwartek czyli to będzie mój 15+3 może dzidzia pokaże co ma między nóżkamijuż nie mogę się doczekać
Dziewczyny pisałyście tu o badaniu połówkowym u mnie jak liczyć 4 tyg.to wypada 19+3 ....w połowie lipca jedziemy do PL I zrobimy jeszcze jedno badanie Usg ...dzidzia będzie większa I moim zdaniem będzie dobrze
Powodzenia na wizytach dziewczynyLaura
-
nick nieaktualnyA ja jestem kosmetyczko/ manicurzystko/pedicurzystką
mi też lekarz chciał dać zwolnienie od razu. Ale dobrze się czułam, więc nie widziałam potrzeby. No i to, że pracuje na własny rachunek. Po akcji ze szpitalem, to od razu chciał wypisać zwolnienie. Nie wzięłam, choć staram się nie pracować. No może w zeszłym tygodniu przyjęłam 4klientki. Teraz jak już będę na wizycie, to poproszę go o wypisanie zwolnienia. Mam nadzieję, że ZUS sie do mnie nie przypierdzieli.
Tizzi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczesliwa_mamusia wrote:A85K- to gdzie idziesz do lekarza, bo to Boże Ciało? Pytam tylko z ciekawości. Bo mój to wziął wolne nawet w piątek
My mieszkamy w DE dokładnie w Niedersachsen I tutaj jest normalny dzień pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 14:22
Laura
-
Nesairah - ja mam spodnie z pasę na brzuch z H&M, po córce, 2 pary. Tu u nas jest niby spore H&M ale nie mają działu ciążowego
a szkoda, chciałam jakieś jedne spodnie cieńsze kupić, tak to mam tylko 1 dżinsy luźniejsze w pasku, wczesniej nie chodziłam bez paska, a teraz akurat są. W spodnie normalne z przed ciąży nie mam co się wciskać, nawet na gumkę żeby zapinać, rozporem musiałabym już calkiem rozsunięty mieć a to brzydko wygląda pod bluzką
więc poszukuje legginsów i dłuższych bluzek bo też wszystko krótkie mam. A zresztą te ciążowe już niedługo pójdą w ruch, mysle, że od 15tc już na stałe tak. Także rozumiem ból w znalezieniu dobrych ciuchów na czas ciąży.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja mam jedne ciążowe spodnie z poprzedniej ciąży a tak to kupiłam sobie parę szt legginsow ciążowych i dłuższe bluzki daje rade mam zamiar w najlizszym czasie skoczyć do ciuchlandu może coś tam upoluje bo kupowanie typowo ciążowych spodni po 200 zł na parę miesięcy to dla mnie strata pieniędzy jedyne co to musze bluzek dłuższych sobie jeszcze poszukać ale to w normalnych sklepach
-
Tak, legginsy bardzo fajna sprawa
Jednak też ciężko czasem fajne znaleźć, byłam w 4 sklepach ostatnio z duuuużym działem kobiecym z czego 2 tylko babskie i tylko w H&M mieli legginsy, wzięłam tylko jedne szare, czarne miały jakiś grubszy materiał a nie chce się w lato kisić, do końca na pewno nie starczą.
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MalaHD wrote:Lumpeks też odwiedziłam bo ja miałam same obcisłe ciuchy i to w dodatku w rozmiarze XXS a mój brzuch nie wygląda jeszcze na ciążowy tylko po prostu na gruby więc w obcisłym się nie czuję dobrze. A legginsy kupuję na allegro
Mam dokładnie to samo - wyglądam jakbym była po prostu gruba. Dlatego zakrywam jeszcze brzuch jak mogę, ale długo tak nie dam rady. -
lekarz sie mnie zapytal tylko n apierwszej wizycie czy chce l4 a pozniej juz nie. Chyba stwierdza, ze skoro dobrze sie czuje to nei ma takiej potrzeby. ja tez narazie nie nalegam. Ale od sierpnai bym chciala ;]
Ja pracuję w biurze w branży IT - lekarz od początku nawet nie pytał, czy chcę L4, ja też nie chciałam. Mam plan iść w sierpniu na urlop, a później już na L4, chociaż przyznam, że czuję się zmęczona pracując na pełen etat, a później jeszcze w domu pranie, sprzątanie, gotowanie.chicken lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Ja pracuję w biurze w branży IT - lekarz od początku nawet nie pytał, czy chcę L4, ja też nie chciałam. Mam plan iść w sierpniu na urlop, a później już na L4, chociaż przyznam, że czuję się zmęczona pracując na pełen etat, a później jeszcze w domu pranie, sprzątanie, gotowanie.
ja mam urlop w lipcu. Po nim jeszcze wroce do pracy ale w sierpniu juz chce isc na l4
Myslisz, ze lekarz da bez problemu takie zwolnienie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 15:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus przestań se zamartwiac przeciez tu większość dziewczyn Ci napisala ze maluchy mialy wysokie tętno. Przez te Twoje stresy i zamartwiania to wykonczysz sie. Czerp troche przyjemności z tej ciazy, dla Ciebie wszystkko jest powodem do martwienia sie. Ja mialam nawet ryzyko wieksze niz Ty, (co i tak uwazalam za male) a po pappa 10krotnie niższe a maluch tez mia wysokie tetno. Lekarz Ci napisa ze to 0.5 % ryzyka, uzmyslow sobie ze to mniej niz 1%'