Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Badania o których piszesz oprócz Xa miałam robione teraz w szpitalu i widziałam ze sa w normie.
Muszę zerknąć na kartę Ale na pewno była norma
Dzięki za wyjaśnienie
Czyli u Ciebie to krwawienie i plamienie trwał o dość krótko. U mnie niestety co chwila krew fusy maziowate...i Tak w kółko
Z papierem i ta wilgocią mam to samo. Czasem myślę że już zwariowalam lub zwariuje za chwilę.
Najgorsze jest to że człowiek stara się wierzyć ze przy takich plamoeniach i krwi może być ok ale po prostu to jest trudne.
Wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciół. Nie chce zaśmiecać wątku takimi nieprzyjemnymi sprawami. Może czasem coś napisze na pw jesl i przyjmiesz
Czyli robiłaś dokładnie co ja sobie wyobrażam. Praktycznie 22godz na dobę leżenia. Umyc się do wc i zrobić sobie jedzenie. I to też takie bez tłuczenia kotletów. Mam na myśli w przenośni ze bez wysiłku.
Gin kazał mi czekac do kolejnego usg które mam za tydzień
Jesl i nic się nie wydarzy i beda plamienia o trochę krwi mam po prostu cierpliwie czekać.
-
No tak, ja w jeansach w ogóle nie chodzę. Latem w szortach ale to biodrówki więc na gumkę daje radę i tak na wierzch trzeba coś luźniejszego założyć. Zimą wcale w spodniach nie chodzę, tylko w grubych rajstopach to podejrzewam, że po prostu zamiast 2 będę nosiła 4 i na tym się moja odzież "ciążowa" zakończy
Anuśka...G lubi tę wiadomość
-
Lunk_a - po prostu musisz wrzucić na luz i wyleżeć, przeczekać; wiem, że łatwo się mówi, ale jak już dziewczyny pisały - po tygodniu, dwóch, trzech, jest OK.
A co do Clexane, to pierwsze słyszę, żeby Xa badać. Mi hematolog tylko kazał po 10 dniach sprawdzić morfologię, czy płytki nie poleciały. I w ogóle nic nie badać aż do kilku miesięcy po porodzie i wtedy do niego przyjść ponownie. Biorę 0,6. Miałam obniżone białko S, pozostałe rzeczy w normie.
Mama_okruszka, coś jeszcze badasz regularnie oprócz Xa?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nesairah wrote:marzą mi się jedne porządne ciążowe jeansy, do których będę mogła założyć wszystko.
no to powiem ci, że te moje ciążowe jeansy z wkładką materiałową są tak nisko wycięte, że nie każda bluzka mi pasuje, tylko niektóre dłuższe, większość topów okazuje się przykrótka i wystaje, co nieładnie wygląda.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
MalaHD wrote:No tak, ja w jeansach w ogóle nie chodzę. Latem w szortach ale to biodrówki więc na gumkę daje radę i tak na wierzch trzeba coś luźniejszego założyć. Zimą wcale w spodniach nie chodzę, tylko w grubych rajstopach to podejrzewam, że po prostu zamiast 2 będę nosiła 4 i na tym się moja odzież "ciążowa" zakończy
dlatego już sobie upolowałam jeansy, czarne rurki i dwie pary bawełnianych luźnych spodni i pewnie na tym zakończę...co ważne przy tym naprawdę za przyzwoite pieniądze
-
nick nieaktualnylolapola wrote:Moj bobas miał wczoraj tetno 170 i ryzyko trisomi 13 wyszlo 1:14000. Kompletnie nic lekarz mi nie powiedział żeby bylo za wysokie tetno.
Nie martwiłabym sie. Zresztą zobacz, inne maleństwa tez miały podobnie.moze dlatego czekam na pappa ale bez nerwow
dopiero wkurze sie jak pappa mi zle wyjdzie bo wtedy sie bede stresowac:) u gina tetno bylo 160 a wczesniej w 9-10 bylo 180 ale wtedy mialo prawo do tego
luzik
-
Witam Was po przerwie z forum!
Zapisalam sie na USG polowkowe do dr Dudarewicza-podobno jak on stwierdzi, ze z ciaza jest ok, to tak jest
Nie moge sie doczekac. A to dopiero 26.07
U nas wszytsko ok, brzuszek chyba mi sie troche powieksza.
Oczekuje wizyty na poczatku lipca bo wtedy moze Pani dr powie nam juz jaka jest plec naszej ukochanej dzidzi
Chodze w tej chwili do dwoch lekarzy-na NFZ i prywatnie. Chociaz prywatnie chodze do SALVE i moim zdaniem jednak, sprzet, ktory tam maja odbiega od tego, ktory jest w Matce Polce. No ale moze cos tam dojrzy
Gratuluje udanych wizyt!
PS: Czy L4 dostalyscie bo sie zle czulyscie, czy tak po prostu? Tez bym chciala powoli przejsc na zwolnienie, tak mniej wiecej od sierpnia o tym mysleWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:13
A85K lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wrocilam od mojej ginki
wszystko chyba ok. powiedziala, ze plamienia moga sie jeszcze zdarzac i poki nie ma krwi jest dobrze. klucia tez normalne aczkolwiek sama szyjka nie kluje, to sie moze tak wydawac. ja mam dodatkowo zrosty po drenie i wyrostku wiec dodatkowe odczucia. szyjke zbadala dokladnie i jest ok powiedziala. duphastonu wiecej nie moge brac (w sensie wiekszej dawki, bo brac biora nadal), bo ma dzialanie zakrzepowe. zrobila mi sie ost usg dopochwowe (nast juz przez brzuch) takie dlugie
Male sie ruszalo, otwieralo buzie etc
dokladnie bylo widac serduszko, mozg
i ma cos miedzy nogami, ale nie da nam razie gwarancji ze chlopak, bo moze byc tak ulzoona pepowina. no i koniec zakazu bzykania, wiec szykuje sie prawdziwa noc poslubna
Szczesliwa_mamusia, emilydread, Wachciowa, Aztoria, k878, A85K, magdzia26, Sunshine_111, Tizzi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
k878 wrote:no to powiem ci, że te moje ciążowe jeansy z wkładką materiałową są tak nisko wycięte, że nie każda bluzka mi pasuje, tylko niektóre dłuższe, większość topów okazuje się przykrótka i wystaje, co nieładnie wygląda.
Ja mam większość koszulek/bluzek tak do połowy pupy, więc do legginsów za krótkie, ale jak założyłam te ciążowe szorty to idealnie było.
Anuśka...G a gdzie na te spodnie polowałaś, jeśli można zapytać?
-
nesairah wrote:Ja mam większość koszulek/bluzek tak do połowy pupy, więc do legginsów za krótkie, ale jak założyłam te ciążowe szorty to idealnie było.
Anuśka...G a gdzie na te spodnie polowałaś, jeśli można zapytać? -
nick nieaktualnyeditchen wrote:pewnie na najblizsze 3 dni tak
Mimo, że słucham serduszka codziennie i wiem, że jest wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 13:48
editchen lubi tę wiadomość