X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpia przykro mi :(
    Człowiek sie nastawia, ze beda dwa bejbiki, a tu taka sytuacja :( szkoda wielka...

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • k878 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpia, strasznie mi przykro :( Trzymaj się dzielnie dla drugiego serduszka!

Malina, spróbuj z magnezem; na ból jajnika nie pomoże, ale na te wszystkie mięśnie i ścięgna owszem.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawilam moje główne źródło progesteronu (prolutex w zastrzykach) i nic mnie nie bolało ale miałam koszmary, że krwawie. Teraz jeszcze nadal biorę luteine, zobaczymy co będzie po jej odstawieniu. Choć niebardzo chcę to robić. Lutka jest tania i najchętniej bralabym ją cała ciążę ze strachu :)

Ktoś wie co u Edyty? Nie odezwała się po ślubie.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa łapie słoneczko nad morzem. Odezwala się na FB.
    Wszystko podobno dobrze poszło, więc szczęśliwa mężata jest ;)

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwała się. Jest nad morzem :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja przegapiłam :) fajnie, niech odpoczywają, ja też jadę za tydzień na weekend :) tylko muszę kupić strój jednoczęściowy. Mam po clexane tyle siniakow że by mi bylo wstyd wyskoczyć w dwuczęściowym ;) a wy chodźcie na plażę z brzuchami na wierzchu?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A to ja przegapiłam :) fajnie, niech odpoczywają, ja też jadę za tydzień na weekend :) tylko muszę kupić strój jednoczęściowy. Mam po clexane tyle siniakow że by mi bylo wstyd wyskoczyć w dwuczęściowym ;) a wy chodźcie na plażę z brzuchami na wierzchu?

Ja w ogóle staram się ukryć brzuszek, nie mogę się do niego przyzwyczaić. Nie cierpię być w centrum uwagi, a mam wrażenie, że własnie przez brzuch jestem takim odmieńcem :D Już powoli nie da się go ukrywać... więc będę musiała się z nim zaprzyjaźnić.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Ci to co mi mój mąż mówi. Nie chowaj brzuszka. Chwal się nim. W końcu rośnie w nim mały cud :)

Edith, magdzia26 lubią tę wiadomość

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa jestem tego samego zdania co Twój mąż i nie mogę sie doczekać aż brzuszek bedzie bardzo widoczny :)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Powiem Ci to co mi mój mąż mówi. Nie chowaj brzuszka. Chwal się nim. W końcu rośnie w nim mały cud :)

Mój aktualnie wygląda jakbym była gruba :D Po dzisiejszej wizycie, jeśli wszystko będzie ok, jutro ogłoszę wszystkim w pracy i może wtedy się przekonam. Teraz taki czas, że czuję się zwyczajnie z nim źle, taki jest jeszcze nie do końca ciążowy.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah niedługo będzie mocno ciążowy.

Mój mąż się śmieje, że jakby co, to taczka stoi w pobliżu ;) moje dziecię to sobie niezle gniazdko tam wije. Ale musi podzielić miejsce z mięśniakiem, więc miejsce musi mieć. Czasami sobie myślę, czy to moje uczucie szczypania nie jest spowodowane tym, że dziecko mi kopie po tym mięśniaku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 10:16

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja laski znowu idę do szpitala, będę chyba z tymi cukrami co rusz na Polnej leżeć, jutro się mam wstawić, i teoretycznie do pon mam zostać.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja laski znowu idę do szpitala, będę chyba z tymi cukrami co rusz na Polnej leżeć, jutro się mam wstawić, i teoretycznie do pon mam zostać.
    Ale przerabane... a to Ci skacza cukry, czy co sie dzieje?

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Lady-co Ci tak skaczą te cukru?

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na polnej przynajmniej przyzwoite jedzenie ;) współczuję...

Mój też wygląda na gruby ale rosnąć zaczął teraz szybko. Wydaje mi się, że z dnia na dzien jest coraz większy. Ukrywam jak sie da :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Na polnej przynajmniej przyzwoite jedzenie ;) współczuję...

Mój też wygląda na gruby ale rosnąć zaczął teraz szybko. Wydaje mi się, że z dnia na dzien jest coraz większy. Ukrywam jak sie da :P

No właśnie mój też teraz rośnie mega szybko, jak ukrywam to wyglądam grubo, a znów pokazywać nie chcę :D błędne koło.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy tez macie nadal takie schizy w 2 trymestrze? Myslalam ze mi sie uspokoi ale gdzie tam. w sobote widzialam dzidzie wszystko bylo dobrze. Od niedzieli budze sie w nocy z jakims koszmarnym uczuciem ze cos jest nie tak. Siedze i schizuje. Faktem jest ze odpiscily mi wszystkie objawy, mdlosci, jakakolwiek tkliwosc piersi...wiec czuje jakbym w ciaxy nie byla wcale. No i mi odbija...nadal..detektora nie kupilam bo sie panicznie boje ze go przyloze i uslysze cisze. Paranoja troszke...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Dziewczyny, czy wy tez macie nadal takie schizy w 2 trymestrze? Myslalam ze mi sie uspokoi ale gdzie tam. w sobote widzialam dzidzie wszystko bylo dobrze. Od niedzieli budze sie w nocy z jakims koszmarnym uczuciem ze cos jest nie tak. Siedze i schizuje. Faktem jest ze odpiscily mi wszystkie objawy, mdlosci, jakakolwiek tkliwosc piersi...wiec czuje jakbym w ciaxy nie byla wcale. No i mi odbija...nadal..detektora nie kupilam bo sie panicznie boje ze go przyloze i uslysze cisze. Paranoja troszke...

Też mi się to zdarza. Zwłaszcza im bliżej do wizyty tym bardziej się boję. To chyba normalne. Trzeba się wyluzować i wierzyć, że musi być dobrze :)

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    No właśnie mój też teraz rośnie mega szybko, jak ukrywam to wyglądam grubo, a znów pokazywać nie chcę :D błędne koło.

Ja wole pokazywac niz wygladac grubo xD wgle zauwazylam ze chude laski nie eksponuja brzuchow tylko chodza w oversizach w coazy czesto. Za to grubsze zeby noe wygladac na jeszcze grubsze wola pokazac ze to ciaza ^^

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny :-) dzisiaj mam widzenie z moim maluszkiem ,może w końcu dowiem się kto tam mieszka .

Olimpia przykro mi z powodu aniołka ale również gratulacje że drugi maluszek ładnie się rozwija .

Lady Savage lubi tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
‹‹ 570 571 572 573 574 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ