Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Olimpia - strasznie mi przykro, że jeden maluszek odszedł
Lekarze mają rację, na tym etapie ciąża powinna się wchłonąć, ewentualnie możesz czasem trochę plamić/krwawić, skoro to były bliźnięta z osobnych jajeczek, to częściowo ten jeden może się ronić. Trzymamy kciuki mocno, aby drugi maluszek został z Wami do końca
Olimpia78 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
aga1402 wrote:Dziewczyny czy któraś z was tak miała ze w 15tyg strasznie bolały ja plecy i brzuch ?ja już nie wiem co robić leżeć nie mogę siedzieć chodzić nic.
Ja tak mialam. Wzielam jeden dzien wolnego w pracy plus week i odpoczywalam. Tez lezec ani siedziec ani chodzic nie moglam. Przeszlo samo. Dzwonilsm do lekarza wtedy i mowil ze mam odpoczywac a w razie bardzo silnych boli isc do szpitala. Mowil o bolach jak na okres lub gdyby sie pojawilo plamienie. -
nick nieaktualnyChyba mi choroba mija. Nos juz drozny. Owszem ropa jeszcze jest ale 20% tego co bylo i czuje juz zapachy. Katar mam dopiero 6 dni wiec mize to niw jest takie powazne na antybiotyk
. Siedze w robocie szefa nie ma drugiej sekretarki tez nie wiec siedze pod recznikiem i robiw sobie "parowki"
byle do 15
-
nick nieaktualnyAmus-no to super, że przechodzi. 6dni
Jak to się mowi-katar nie leczony trwa 7dni, a leczony tydzień
więc lada chwilą będziesz uzdrowiona
a tak na powaznie-no jak jest tak gesty katar, to niestety trochę trwa zanim minie. To tylko na reklamie w 5sekund mija katar.
-
nick nieaktualnyA ja w przeciwieństwie do pierwszych tygodni ciąży, gdzie budziłam się 5,6rano, tak od dwóch tygodni, mogłabym spać i spać. Nawet jak wstanę o 5 siku, to i tak zasnę z powrotem. I nie potrzebuje tylu drzemek w ciągu dnia. Czasem strzelę jedna. Gdyby nie ten bolący brzuch ( dobrze, że można nospe), to bym śmiała twierdzić, że drugi trymestr jest super w porównaniu do pierwszego. Mogłabym mieć troszkę więcej energii. Trzeba się na 3przygotowac i korzystać z luksusów drugiego. Bo ja już czuję przyszlosciowo, że moje dziecko najaktywniejsze będzie w nocy i nie da matce pospać, tylko będzie się rozpychac ;P
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Pierwotny termin miałam na 1.1.2018 Jestem na styczniowkach, ale okazało się że polozna zle wpisala datę i mój właściwy dzień to 28.12.2017, a i tak będę mieć cc wcześniej, więc chciałbym też z Wami popisać. Przyjmiecie mnie?
Wachciowa, chicken, Marteczka93, Morwa, Jacqueline, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olimpia78 wrote:Z racji tego ze to bliźnięta dwujajowe z oddzielnymi łożyskami i obwodniami , nie ma to wpływu na drugiego dzieciaczka , i tego się trzymam
No to super! Bo az sie pdzestraszylam :* 3masz sie jakos kochana? -
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie progesteronu
Ja usłyszałam, że od 14 tygodnia mogę zmniejszać dawkę z 3x2 na 3x1.
Zastanawiam się właśnie, czy w związku z tym mam się spodziewać bóli brzucha, pachwin itd.
Ta duża dawka, jaką biorę obecnie powoduje, że prawie w ogóle nie mam dolegliwości bólowych.
Czekam na 14 tydzień skończony wg OM, bo wczoraj zaryzykowałam i rano wzięłam jedną tabletkę mniej (sugerując się, że młody prawie tydzień większy) , a w południe zaczęłam czuć jakby ból jajnika i trwał już do wieczora z przerwami. Nie wiem, czy to był przypadek, ale się wystraszyłam.
Dzisiaj już nic mnie nie boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2017, 08:56
Lady Savage lubi tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś