Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyoo to juz dziewczyny niebawem macie
ale wam zazdroszcze ze tak szybko . Ja mam dzownic w 18 tyg i ugadać sie na 20 tydzien czyli gdzies koniec lipca a początek sierpnia. i nie wiem czy mam dzwonic jak bedzie 17 + czy 18+ tydzien
szcześliwa fajne ciuszki)
u nas najwięcej body i spioszki -
W kazdej ciazy mialam sesje i mila pamiatka. Ale u mnie znajomy robi amatorsko, ale troszke fajnych ujec da sie wyciagnac. Na pewno bede chciala na profesjonalna sesje noworodkowa i zeby rodzinne zdjecie zrobic. Z pierwszym nie bylismy, z drugim bylismy na warsztatach (byl modelem i dostalismy 10ujec darmowych) - piekne zdjecia! Wykorzystalam do zaproszen na chrzest i jako podziekowania na magnesy.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
emikey wrote:A tak między wierszami zamierzacie robić sobie profesjonalną sesje brzuszkową ? Z tego co widzę po koleżankach na FB to staje się to coraz bardziej popularne
Mój M jest fotografem z zamiłowania. Mam nadzieję że będziemy mieli taką sesjępierwsze zdjęcie z brzuszkiem już mamy kiedy wyjeżdżał z kraju.
Wizje już mam- Leśna nimfa nad potokiem rzeki z wiankiem na głowie, z kwiecistym pasem na brzuszku.Nimfa.. HMM... albo bardziej jakiś trzmiel, albo żuczek z nadwagą... Za kilka miesięcy będę się już toczyć
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Ja myślałam nad sesja brzuszkowa ale nie wiem do końca czy się zdecyduje. Trochę to za duży wydatek, zwłaszcza, że mąż sam może zdjęcia zrobić. Nie wiem też jak będę wyglądać. Jeśli jak szafa trzydrzwiowa i lustro gdańskie to wolę w ogóle nie mieć zdjęć
Co do sesji maluszka to też chcemy. -
Wachciowa wrote:Ostatnio Kuzyn był z moim 4 letnim Chrzesniakiem u pediatry bo spuchl mu siusiak i jak to powiedział po cichu do ojca " jak się bawię to mnie boli i szczypie".
z badania moczu wyszły bakterie. Na wizycie Mały podszedł do biurka ściągnął spodnie i powiedział do Pani Krysi że może sobie pooglądać i nic więcej, nie ma go nawet dotykać.
Wachciowa lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
majamia wrote:W dzisiejszych czasach szybko mozna zakupic brakujace elementy wyprawki ubraniowej. Jak sie nie trafi akurat w Wigilie, czy Sylwestra, kiedy sklepy pozamykane beda
Co do ilosci ubran... ciezko stwierdzic. Drugi moj jedno ubranko na dzien mial, a pierwszy sporo ulewal i przebieranie 5razy na dzien i pranie codziennie... bo szafki tez ograniczona ilosc miejsca maja. -
majamia wrote:Hahahaha. Smiesznie brzmi, ale masakra to jest... moj syn nawet nie chce dac sobie rivanolem posmarowac, jak zaczyna mu sie czerwienic...
Nie chciałam polubić. Wszystko przed nami.
-
Lady, swietnie nazwalas to
baza
Kupic po trzy sztuki z roznych rodzajow ubranek. Zobaczyc w czym najlepiej sie Wam obsluguje dzieciaki, a nastepnie wybrac sie do Pepco, Tesco lub Lidla po ciuchy. Po swietach wyprzedaze beda! Po Nowym Roku zapewne tez!Lady Savage lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
MalaHD wrote:Ja zaczne o tym myśleć po polowkowym. Nam znajomi poobiecywali i tak na prawdę nie wiem kiedy dadzą i co nam będzie potrzebne. A przeciez nie bede pytac kiedy bo jak o tym mówili to ja byłam na początku i się modlilam żeby dotrwac do prenatalnych a nie o jakiś wózkach gadać.
Dziś mam tak ciężkie piersi, że aż mnie bola. Myślicie, że jest szansa, że po karmieniu one takie zostaną czy raczej zrobią się takie małe jak przed ciąża?
Jadę jutro nad morzeoby nie padało
Mała to zależy, mi po pierwszej ciąży nie zmalały, natomiast mojej mamie tak, dopiero po drugiej ciąży jest zostały. Zależy od naszych ciał. -
emikey wrote:Mi narazie lekarz kazał brać przynajmniej do kolejnej wizyty. Znajoma ginekolog powiedziała za to, że acard można brać tylko do 22 tygodnia ciąży. Bierzesz go że względu na ciśnienie?
-
Edith wrote:A jakich ubranek na początek kupujecie najwięcej? Z długimi rękawami i nogawkami? Czy body też się przydają? I wtedy do body jakieś spodenki, albo pajacyk jeszcze? Zielona w temacie jestem, a zastanawia mnie to, bo będzie zima
Na pewno takie ciuszki które łatwo się ubiera i zdejmuje i które nie drażnią pępka. -
Co do ubranek u mnie sprawdziły się najlepiej Bodziaki na długi rękaw + spodenki takie bez gumki w pasie albo pajace reszta (kaftaniki, śpiochy nieużywane leżały a najgorsza głupota były ubrania z kapturem( bluzy, swetry, pajace nigdy ich nie założyłam bo dziecku strasznie niewygodnie z tym kapturem jest
-
Ja połówkowe będę miała dopiero 4 sierpnia
albo i później bo jeszcze się nie umówiłam.
Powiem wam, że mnie to przeraża. Ciuszki, śpioszki, pajacyki, rajstopki, czapeczki, butelki, smoczki i w ogóle wszystko dla dziecka. Myślę, że sobie poradzę ale będzie to dla mnie nie lada wyzwanie. W ogóle to ja się bojęCzy sobie poradzę i czy ja się odnajdę w tej nowej roli
-
nick nieaktualnyMyślę, że jest nas już duzo, które coś czują
ja 3razy już doświadczylam bulgotek. Wczoraj delikatny kopniaczek (leżałam na brzuchu). A dzis znowu Po raz 4 leciutkie smyranie. Moje dziecię bardzo ruchliwe. A łożysko mam nisko-bardziej z tylu. , więc sam lekarz powiedział, że mogę szybko zacząć czuć ruchy
Mala-dasz radę. Podpowie Ci instynkt. Nikt od razu wszystkiego nie umie