X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    To mialas szczescie, bo ja trafilam do szpitala w 35 tc z podejrzeniem hipotrofii, a w 37 juz bylo cc. Zakupy robilam po 20 tc, wiec bylam.spokojna, zewszystko mam, pozniej brakowalo pampersow 0 i ubranek 44, na szczescie w szpitalu byl sklep dla takich maluszkow i kupilismy od razu ;)
    Oj mialam. Dlatego tez nie ma co patrzrc na inną osobę, tylko wyprawke robic jak sie czuje. Slyszalam o dziewczynie, co od 20tc w szpitalu. Wszystko przez neta, na odleglosc kupowala, a maz odbierał, mama i tesciowa praly i prasowaly.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczne o tym myśleć po polowkowym. Nam znajomi poobiecywali i tak na prawdę nie wiem kiedy dadzą i co nam będzie potrzebne. A przeciez nie bede pytac kiedy bo jak o tym mówili to ja byłam na początku i się modlilam żeby dotrwac do prenatalnych a nie o jakiś wózkach gadać.

Dziś mam tak ciężkie piersi, że aż mnie bola. Myślicie, że jest szansa, że po karmieniu one takie zostaną czy raczej zrobią się takie małe jak przed ciąża?

Jadę jutro nad morze :D oby nie padało

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi też lekarz powiedział,że do końca 22 tyg, tak jak się kończy 5m-c.

Co do ubranek, mam sporo 56, ale głownie od 62.Mam też na razie 2 typy wózków, jeden adamexu, drugi firmy riko. Są to wózki 3w1. Do fotelika chcemy dokupić system isofix, co by był fotelik stabilny. Ale jeszcze nie jest przesądzone. Może sie okazać,że kupimy fotelik oddzielnie
    Puki co, nasze typy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/237e2e2810fc.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c97020dc86f.jpg
    Obydwa są w miarę lekkie, mają pompowane koła. W przyszłym tygodniu pojadę je obejrzeć

Zrobiłam też wstępną listę akcesoriów dla maluszka na allegro, myślę,że już po połówkowych zacznę zamawiać
    Mam riko nano z 2015 r, ogolnie fajny, choc ciezki wozek do dzwigania. Super sie prowadzi, fajna jest gondola,bardzo duza, ale jakos ta spacerowka wydaje mi sie malawa, tzn waska, akurat u nas przy drobnym dziecku nie mialo to wiekszego znaczenia, ale przeciez sa tez wieksze dzieci i zastanawiam sie czy bylaby wygodna.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Oj mialam. Dlatego tez nie ma co patrzrc na inną osobę, tylko wyprawke robic jak sie czuje. Slyszalam o dziewczynie, co od 20tc w szpitalu. Wszystko przez neta, na odleglosc kupowala, a maz odbierał, mama i tesciowa praly i prasowaly.
    Jak lezal w szpitalu to byla obok dziewczyna w 38 tc, ktora nie miala kupionych nawet jednych spiochow :)pytam sie jej, czy nie czuje stresue, ze porod tuz tuz, a ona nic nie ma, a ona na to, ze w sumie jeszcze ma jakies 2 tyg do porodu, a teraz w sklepie maz kupi najwyzej jakies ubranko od reki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 10:15

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja akurat mieszkam w domku, więc nie ma problemu. podjazd też mam wygodny :) No zobaczymy jak się będą prowadzić. Nic na "ślepo" na pewno nie kupię :)

Eli lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dzis mi sie uda zgadac z tesciowa, to zrobi mi usg Malentaska i nagra na plyte :) wizyta ostatnia byla miesiac temu, a nastepna za 2 tyg, wiec byloby fajnie podejrzeć. Teściowa co prawda ginekologiem nie jest, a radiologiem, no ale na podglad sie nada ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, mamy podobne typy.
    W sobotę oglądaliśmy Adamex Vicco. Prezentuje się bardzo fajnie i jest dość lekki, chociaż dla mnie większego znaczenia to nie ma. Chyba będziemy celować właśnie w ten model

A macie jakiś sprawdzony sklep online z ciuszkami dla Maluszków?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • majamia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - ciezko mi powiedziec o piersiach, bo ja albo kp, albo ciaza. Chociaz po unormowaniu laktacji one juz nie byly tak duze jak pod koniec ciazy, to i tak zostal mi rozmiar troszke wiekszy niz przed wszystkimi ciazami.

syn 03-2014 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Jak lezal w szpitalu to byla obok dziewczyna w 38 tc, ktora nie miala kupionych nawet jednych spiochow :)pytam sie jej, czy nie czuje stresue, ze porod tuz tuz, a ona nic nie ma, a ona na to, ze w sumie jeszcze ma jakies 2 tyg do porodu, a teraz w sklepie maz kupi najwyzej jakies ubranko od reki ;)
    No dokladnie :D wszystko od reki sie dostanie.
    Jesli w szpitalu nie wymaga sie ubranek, a daja wlasne, to jedynie na wyjscie sie potrzebuje.

syn 03-2014 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam przypadki, że po ciąży piersi zmalały bądź zniknęły.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja akurat mieszkam w domku, więc nie ma problemu. podjazd też mam wygodny :) No zobaczymy jak się będą prowadzić. Nic na "ślepo" na pewno nie kupię :)
    To masz dobrze, bo my od pazdziernika moeszkamy na 2 p bez windy, na szczescie wozek bede mogla (chyba) trzymac na parterze.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    O, mamy podobne typy.
    W sobotę oglądaliśmy Adamex Vicco. Prezentuje się bardzo fajnie i jest dość lekki, chociaż dla mnie większego znaczenia to nie ma. Chyba będziemy celować właśnie w ten model

A macie jakiś sprawdzony sklep online z ciuszkami dla Maluszków?

Zobacz sobie tu http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/body/wszystkie-body no i w razie czego masz sklep stacjonarny. Mają naprawdę porządne ciuszki w dobrej cenie. Bardzo dużo ciuszków kupowałam w tym sklepie

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - przed córką miałam takie 75C, w czasie ciąży i przy karmieniu jak pełniutkie urosły do dużego E, jak skończyłam karmić w wieku 3 miesięcy to tak jak córka miała roczek gdzieś piersi były rozmiaru jak przed ciążą ;) Teraz mam takie D, w nocy dziś obudziłam się na plecach, przekręcam na bok i jeżu jaki ból, jakby kamienie zamiast piersi :P w ciągu dnia czasem troche czuje piersi co jakiś czas, tak jak przy karmieniu czasem było czuć jak pokarm napływał. Jak tak dalej pójdzie to będę spać w biustonoszu skoro mają boleć bez :-/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD mi piersi "zinkly" po 1 córce, 2 drugiej znów urosły po zaprzestaniu karmnienia znów znikly ( została tylko skóra) teraz znów mam piersi ale nie licze nawet ze mi zostaną. Za kilka lat najwyżej zrobię sobie sztuczne bo mam straszne kompleksy ( mój mąż ich nie widział może z 2 razy) 1 córkę karmilam tylko 1,5 miesiąca, mlodsza 6 miesięcy efekt ten sam.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że też ma wpływ ile piersi rosną podczas ciąży i karmienia mi z małego 70b do 75f/g urosły więc bardzo dużo.

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieję, że koniec końców mi zmaleja! :P

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakich ubranek na początek kupujecie najwięcej? Z długimi rękawami i nogawkami? Czy body też się przydają? I wtedy do body jakieś spodenki, albo pajacyk jeszcze? Zielona w temacie jestem, a zastanawia mnie to, bo będzie zima :)

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mnóstwo bodziakow i do tego spodenek. Pajacyki też mam. Parę bluzeczek rozpinanych, ale to już troszkę w większych rozmiarach.

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi najwygodniej byłoby body i spodenki, ale w sumie przy 2 córce byłam wprawiana, że nie robiło to mi różnicy byle nie na noc pajacow tylko zapinanych przy ramionach bądź plecach. Bo jak ci się zesra o 2 w nocy i przebierać to szału idzie dostać. Najwazniesze by ciuszki na noc były rozpisane w kroku :) no i długie rękawki bo w domu to pewnie body plus rajstopki/ spodenki bo co dziecku ubierac body krótki rękaw plus bluzke iTP. Ma być dziecku najwygodniej i mamie czyli im mniej tym lepiej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 11:55

Edith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która mamusia ma teraz najwczesniej połówkowe ? ja mam jeszcze tyyyle czasu a juz o tym myślę hehe

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ