Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Eli wrote:To mialas szczescie, bo ja trafilam do szpitala w 35 tc z podejrzeniem hipotrofii, a w 37 juz bylo cc. Zakupy robilam po 20 tc, wiec bylam.spokojna, zewszystko mam, pozniej brakowalo pampersow 0 i ubranek 44, na szczescie w szpitalu byl sklep dla takich maluszkow i kupilismy od razusyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Ja zaczne o tym myśleć po polowkowym. Nam znajomi poobiecywali i tak na prawdę nie wiem kiedy dadzą i co nam będzie potrzebne. A przeciez nie bede pytac kiedy bo jak o tym mówili to ja byłam na początku i się modlilam żeby dotrwac do prenatalnych a nie o jakiś wózkach gadać.
Dziś mam tak ciężkie piersi, że aż mnie bola. Myślicie, że jest szansa, że po karmieniu one takie zostaną czy raczej zrobią się takie małe jak przed ciąża?
Jadę jutro nad morzeoby nie padało
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mi też lekarz powiedział,że do końca 22 tyg, tak jak się kończy 5m-c.
Co do ubranek, mam sporo 56, ale głownie od 62.Mam też na razie 2 typy wózków, jeden adamexu, drugi firmy riko. Są to wózki 3w1. Do fotelika chcemy dokupić system isofix, co by był fotelik stabilny. Ale jeszcze nie jest przesądzone. Może sie okazać,że kupimy fotelik oddzielnie
Puki co, nasze typy:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/237e2e2810fc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c97020dc86f.jpg
Obydwa są w miarę lekkie, mają pompowane koła. W przyszłym tygodniu pojadę je obejrzeć
Zrobiłam też wstępną listę akcesoriów dla maluszka na allegro, myślę,że już po połówkowych zacznę zamawiać -
majamia wrote:Oj mialam. Dlatego tez nie ma co patrzrc na inną osobę, tylko wyprawke robic jak sie czuje. Slyszalam o dziewczynie, co od 20tc w szpitalu. Wszystko przez neta, na odleglosc kupowala, a maz odbierał, mama i tesciowa praly i prasowaly.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 10:15
-
nick nieaktualny
-
Jak dzis mi sie uda zgadac z tesciowa, to zrobi mi usg Malentaska i nagra na plyte
wizyta ostatnia byla miesiac temu, a nastepna za 2 tyg, wiec byloby fajnie podejrzeć. Teściowa co prawda ginekologiem nie jest, a radiologiem, no ale na podglad sie nada
-
O, mamy podobne typy.
W sobotę oglądaliśmy Adamex Vicco. Prezentuje się bardzo fajnie i jest dość lekki, chociaż dla mnie większego znaczenia to nie ma. Chyba będziemy celować właśnie w ten model
A macie jakiś sprawdzony sklep online z ciuszkami dla Maluszków? -
MalaHD - ciezko mi powiedziec o piersiach, bo ja albo kp, albo ciaza. Chociaz po unormowaniu laktacji one juz nie byly tak duze jak pod koniec ciazy, to i tak zostal mi rozmiar troszke wiekszy niz przed wszystkimi ciazami.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
Eli wrote:Jak lezal w szpitalu to byla obok dziewczyna w 38 tc, ktora nie miala kupionych nawet jednych spiochow :)pytam sie jej, czy nie czuje stresue, ze porod tuz tuz, a ona nic nie ma, a ona na to, ze w sumie jeszcze ma jakies 2 tyg do porodu, a teraz w sklepie maz kupi najwyzej jakies ubranko od reki
wszystko od reki sie dostanie.
Jesli w szpitalu nie wymaga sie ubranek, a daja wlasne, to jedynie na wyjscie sie potrzebuje.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
Szczesliwa_mamusia wrote:ja akurat mieszkam w domku, więc nie ma problemu. podjazd też mam wygodny
No zobaczymy jak się będą prowadzić. Nic na "ślepo" na pewno nie kupię
-
nick nieaktualnyModrzewiowa wrote:O, mamy podobne typy.
W sobotę oglądaliśmy Adamex Vicco. Prezentuje się bardzo fajnie i jest dość lekki, chociaż dla mnie większego znaczenia to nie ma. Chyba będziemy celować właśnie w ten model
A macie jakiś sprawdzony sklep online z ciuszkami dla Maluszków?
Zobacz sobie tu http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/body/wszystkie-body no i w razie czego masz sklep stacjonarny. Mają naprawdę porządne ciuszki w dobrej cenie. Bardzo dużo ciuszków kupowałam w tym sklepie -
MalaHD - przed córką miałam takie 75C, w czasie ciąży i przy karmieniu jak pełniutkie urosły do dużego E, jak skończyłam karmić w wieku 3 miesięcy to tak jak córka miała roczek gdzieś piersi były rozmiaru jak przed ciążą
Teraz mam takie D, w nocy dziś obudziłam się na plecach, przekręcam na bok i jeżu jaki ból, jakby kamienie zamiast piersi
w ciągu dnia czasem troche czuje piersi co jakiś czas, tak jak przy karmieniu czasem było czuć jak pokarm napływał. Jak tak dalej pójdzie to będę spać w biustonoszu skoro mają boleć bez
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
MałaHD mi piersi "zinkly" po 1 córce, 2 drugiej znów urosły po zaprzestaniu karmnienia znów znikly ( została tylko skóra) teraz znów mam piersi ale nie licze nawet ze mi zostaną. Za kilka lat najwyżej zrobię sobie sztuczne bo mam straszne kompleksy ( mój mąż ich nie widział może z 2 razy) 1 córkę karmilam tylko 1,5 miesiąca, mlodsza 6 miesięcy efekt ten sam.
-
nick nieaktualny
-
Mi najwygodniej byłoby body i spodenki, ale w sumie przy 2 córce byłam wprawiana, że nie robiło to mi różnicy byle nie na noc pajacow tylko zapinanych przy ramionach bądź plecach. Bo jak ci się zesra o 2 w nocy i przebierać to szału idzie dostać. Najwazniesze by ciuszki na noc były rozpisane w kroku
no i długie rękawki bo w domu to pewnie body plus rajstopki/ spodenki bo co dziecku ubierac body krótki rękaw plus bluzke iTP. Ma być dziecku najwygodniej i mamie czyli im mniej tym lepiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 11:55
Edith lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny