Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny a kiedy zamierzacie robic takie zakupy juz dla Dzidziusia? Ja tak wczoraj pomyslalam ze koniec 7 miesiaca to dobry czas. Jak myslicie? Wczoraj wydrukowalam sobie liste wyprawkowa z forum wrzesniowe mamusie. Matko ile tego wszystkiego jest...
a co z Tizzy? Nie odzywa sie w ogole? Czy przeoczylam?ja już większość mam, kosz mojżesza kupię jakoś w wrześniu, teraz ci miesiąc kupuje jakieś drobiazgi np butelki, niedrapki, czapeczkę, kombinezon.
-
nick nieaktualnyMasakra...chyba mi sie ubzduralo ze ducha widze. Nie lubie jeginoracy zawsze sie boje ze cos sie stanie i nie wyjedzid z dolu albo cos
jacquelinne obys miala racje. Ehhh dzisiaj nieprzytomna w pracy jestem.
Wyprawka hmm mysle ze kolo wrzesnia zaczne -
nick nieaktualny
-
Przez trzy miesiace moj drugi syn spal w lezaczku/bujaczku/lozeczku Tiny Love, ktore stalo na stoliku. Z racji malego pokoju, zadne lozko dodatkowe nie dalo sie wstawic, a w tym czasie Starszak okupywal lozeczko. Po tych 3mcach jak sie przeprowadzilismy, Starszak od razu na tapczan (z ktorego spadl pierwszy i ostatni raz, bo bez zadnych barierek bylo). Mlodszy noc w lezaczku, a nastepne juz w lozeczku, jak juz je podwyzszylismy.
Aktualnie na zakladkach mam lozka pietrowe... i gdybam jak rozwiazac sytuacje w pokoju, zeby trojke polaczycStarszak okazuje leki wysokosci i martwi mnie 'spanie na wysokosci', a Mlodszy za maly na spanie na gorze. Z drugiej strony, jak u gory spac jeden bedzie, to drugi i tak tam wejdzie. Nooo i znowu strach, oczy do okola du**... a jeszcze jedno lozko/tapczan nie wejdzie... nawet lozko z wysuwanym dolem... musze sobie szablon z kartonu lozek stworzyc i pomierzyc
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Ja narazić mam tylko kilka drobiazgów. Nie znam płci dziecka, ale i tak stawiam na neutralne kolory z myślą o kolejnym dziecku. Kupiłam 2 dni temu kocyk. Strasznie mi się podobały te dziergane kocyku, ale jestem beztalencie w dzierganiu. Tylko haftować umiem. Patrzyłam na te kocyku w Polsce ale kosztowały 120 zł czasem nawet ponad 200. Odłożyłam zakup. Znalazłam w Anglii jeszcze ładniejszy niż te które u nas oglądałam i tylko za 9£. Czarno, biało, szaro, żółto, seledynowy. Przy kasie okazało się, że jest pomyłka na plakietce z cena i kosztuje 20£. Całe szczęście sprzedali mi go za 9£ biorąc odpowiedzialność za błąd
ten kocyk to jak narazić moja największą rzecz dla dziecka.
-
Ja jeszcze nie kupuje zacznę od września ale dlatego pewnie ze mam sporo rzeczy po synku
ogólnie zakupów jest dużo i lepiej zacząć wcześniej bo później można zbankrutowac ja może wcześniej rozejrze się za wózkiem, lozeczkiem i niania elektroniczna z kamerka
-
Ja wozek mam - nie sprzedawalam poprzedniego, a jest w bardzo dobrym stanie. Kupowany w neutralnych kolorach, z racji, zeby latwiej sprzedac, bylo dla dziewczynki.
Aktualnie bardziej mysle nad dostawka dla dzieci... bo kupowanie wozka rok po roku sie srednio oplaci, chociaz latwiej utrzymac byloby dzieci w jednym miejscu. Musze wszystkie za i przeciw ogarnacczasu duzo jeszcze, wiec na spokojnie damy rade.
W pierwszej ciazy zakupy robilam jakies 3tyg przed porodem. A na 8 tyg przed porodem zaczelam Szkole Rodzeniawszystko na ostatni moment
na szczęście u mnie nie bylo przedwczesnego porodu, wiec w czasie dobrze rozlozone.
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Hej Cioteczki!!!
Widzę, że temat pojawił się wyprawkowy temat.
Ja od soboty mam pierwszy komplecik ze śpiochami, kaftanikiem, czapeczką i skarpetkami. Reszta ma pojawiać się regularnie od września.
No i chyba podjęliśmy decyzję co do wózka.
Zastanawiam się tylko nad tym ile kupić śpiochów, ile kaftaników itd. żeby nie było za dużo, że żebym nie musiała prać 2x dziennie. Jakieś rady? -
majamia wrote:Ja wozek mam - nie sprzedawalam poprzedniego, a jest w bardzo dobrym stanie. Kupowany w neutralnych kolorach, z racji, zeby latwiej sprzedac, bylo dla dziewczynki.
Aktualnie bardziej mysle nad dostawka dla dzieci... bo kupowanie wozka rok po roku sie srednio oplaci, chociaz latwiej utrzymac byloby dzieci w jednym miejscu. Musze wszystkie za i przeciw ogarnacczasu duzo jeszcze, wiec na spokojnie damy rade.
W pierwszej ciazy zakupy robilam jakies 3tyg przed porodem. A na 8 tyg przed porodem zaczelam Szkole Rodzeniawszystko na ostatni moment
na szczęście u mnie nie bylo przedwczesnego porodu, wiec w czasie dobrze rozlozone.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, witamy się w 17 tygodniu.
Na koniec miesiąca USG połówkowe, tak bardzo nie mogę się doczekać. A z tego iż ciążę prowadzimy prywatnie to nie chcę chodzić co chwila, chociaż chciałabym maluszka podglądać co chwila.
Jest to nasz pierwszy dzidziuś i już chciałabym wszystko dla niego kupować, tylko że nie mam pojęcia jakie. Co myślicie o rozmiarze 58 ubranek? Czy kupujecie od razu 62-64?Lady Savage, magdzia26, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Oliwier ♥
22.07.2017 pierwszy kopniak
Lilianna ❤
16.04.2021 pierwszy kopniak -
magdzia26 wrote:Dziewczyny biorące Acard kiedy gin kazał wam go odstawic?
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
omii wrote:Cześć dziewczyny, witamy się w 17 tygodniu.
Na koniec miesiąca USG połówkowe, tak bardzo nie mogę się doczekać. A z tego iż ciążę prowadzimy prywatnie to nie chcę chodzić co chwila, chociaż chciałabym maluszka podglądać co chwila.
Jest to nasz pierwszy dzidziuś i już chciałabym wszystko dla niego kupować, tylko że nie mam pojęcia jakie. Co myślicie o rozmiarze 58 ubranek? Czy kupujecie od razu 62-64?
Ja kupuje narazie 56 i 62, kilka 68 wpadlo bo bylo warto kupic. -
omii wrote:Cześć dziewczyny, witamy się w 17 tygodniu.
Jest to nasz pierwszy dzidziuś i już chciałabym wszystko dla niego kupować, tylko że nie mam pojęcia jakie. Co myślicie o rozmiarze 58 ubranek? Czy kupujecie od razu 62-64? -
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Dziewczyny biorące Acard kiedy gin kazał wam go odstawic?
Co do ubranek, mam sporo 56, ale głownie od 62.Mam też na razie 2 typy wózków, jeden adamexu, drugi firmy riko. Są to wózki 3w1. Do fotelika chcemy dokupić system isofix, co by był fotelik stabilny. Ale jeszcze nie jest przesądzone. Może sie okazać,że kupimy fotelik oddzielnie
Puki co, nasze typy:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/237e2e2810fc.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c97020dc86f.jpg
Obydwa są w miarę lekkie, mają pompowane koła. W przyszłym tygodniu pojadę je obejrzeć
Zrobiłam też wstępną listę akcesoriów dla maluszka na allegro, myślę,że już po połówkowych zacznę zamawiaćWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 10:06
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
W dzisiejszych czasach szybko mozna zakupic brakujace elementy wyprawki ubraniowej. Jak sie nie trafi akurat w Wigilie, czy Sylwestra, kiedy sklepy pozamykane beda
Co do ilosci ubran... ciezko stwierdzic. Drugi moj jedno ubranko na dzien mial, a pierwszy sporo ulewal i przebieranie 5razy na dzien i pranie codziennie... bo szafki tez ograniczona ilosc miejsca maja.Lady Savage lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.