X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszym zadne spodenki, rajstopki sie nie sprawdzily. Albo byly za dlugie, albo strasznie uciskaly brzuszek. Kaftanikow zadnych nie lubilam. Nigdy nie potrafilam tak fajnie ich ulozyc i pozniej wyrzuty sumienia mialam, bo odcisniecia dziecko mialo na pleckach - a przeciez samo sie nie poprawi... wolalam body i pajace. W zaleznosci jak zimno bylo - to jakis sweterek, kombinezon na spacer (dzieci marcowe, to snieg jeszcze bywal).
    Ktos tu pisal, ze poleca body z zatrzaskami z jednej strony. Ja znowu nienawidze. Wole te zakladkowe.
    Warto przy pierwszy dziecko miec trzy takie, trzy takie, trzy inne - a pozniej dokupowac.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Która mamusia ma teraz najwczesniej połówkowe ? ja mam jeszcze tyyyle czasu a juz o tym myślę hehe

Ja mam 19 lipca

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z NFZ polowkowe + wynik AFP mam 11.07.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Przy pierwszym zadne spodenki, rajstopki sie nie sprawdzily. Albo byly za dlugie, albo strasznie uciskaly brzuszek. Kaftanikow zadnych nie lubilam. Nigdy nie potrafilam tak fajnie ich ulozyc i pozniej wyrzuty sumienia mialam, bo odcisniecia dziecko mialo na pleckach - a przeciez samo sie nie poprawi... wolalam body i pajace. W zaleznosci jak zimno bylo - to jakis sweterek, kombinezon na spacer (dzieci marcowe, to snieg jeszcze bywal).
    Ktos tu pisal, ze poleca body z zatrzaskami z jednej strony. Ja znowu nienawidze. Wole te zakladkowe.
    Warto przy pierwszy dziecko miec trzy takie, trzy takie, trzy inne - a pozniej dokupowac.

Ja ostatnio zastanawiałam się czy takim małym Robaczkom zakłada się rajstopki. :D znajoma polecala mi bodziaki na długi rękaw i spodnie z wysokim stanem żeby nie urazić pepuszka. Dla mnie to czarna magia. Tak samo nie wiem jak pielęgnować siusiaka. Już tyle wersji słyszałam że nie wiem kogo słuchać. :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nataliamonika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy zakup. Popisałam się, bo rozmiar pewnie co najmniej na 9 miesięcy, ale był jeden jedyny i nie mogłam się powstrzymać (małż jest lekarzem :) )

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05a9d905d059.jpg

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Jooozefka, emikey, Edith, Lady Savage, magdzia26, Kamcia1988, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa-szybko na NFZ robią te połowkowe. Ja mam dopiero 28lipca. To będzie 20t5d

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Wachciowa-szybko na NFZ robią te połowkowe. Ja mam dopiero 28lipca. To będzie 20t5d

Rozmawiałam z moim ginem czy to nie za szybko. Wg @ będzie 19+4 A Dzidziuś jest większy o ponad tydzień. W zaleceniach z kliniki mam wykonać badanie pomiędzy 19-22. Jeśli okaże się że umówili mnie zA szybko z chęcią pójdę zrobić badanie jeszcze raz. Uwielbiam oglądać Synka jak się kręci w brzuszku. :D

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja połówkowe będę miała końcem lipca albo na poczatku sierpnia...chyba dość późno ale nam zależy na lepszym podejrzeniu mózgu...a terminacji ciązy nie bierzemy pod uwagę także może być ten najpóźniejszy z późnych terminów :)

Jeśli chodzi o pielęgnację siusiaka to ja obciągałam napletek przy każdej kąpieli...mały urodził się ze stulejką i super wyprowadziłam myślę, że koło roczku już całego siusiaka dało się obciągnąć...a szkoły są różne...jedni mówią, żeby to robić...inni, żeby nie...mój synek akurat pierwsze 2 lata życia był w szpitalu...niemal ciągiem...a tam akurat trzeba było to robić więc sie nauczyłam i teraz też pewnie będę to robiła...

Jak najbardziej można rajstopki...ale fakt lepiej jak już odpadnie pępuszek...i jak dziecku nie przeszkadza gumeczka...moim nie przeszkadzała...ale koleżanki nawet na 1 raz nie mogły rajstopek maluchom włożyć bo był płacz...reasumując...wszystko zależy od DZIECKA...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 21 lipca mam usg 5d z diagnostyka. To będzie dopiero 18 tydzień ale mąż uparł się, że chce dziecko zobaczyć i zapisał nas za granicą. Polskiego polowkowego jeszcze nie mam wyznaczonego. Wizytę mam 24 lipca to pewnie wtedy mnie zapisze.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra zakładała albo pajace, albo bodziaki i spodenki. Ja mam między innymi takie słodziaki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a78fa9a128a.jpg

To 1/20tego co mam :) a tyle jest pięknych rzeczy, że tylko rozsądek trzyma mnie od kupowania nowych. Tych wszystkich pewnie nie zużyje. Ale ciuszki po moim siostrzeńcem będę dziedzidzyc tylko do czasu. A w sumie tyle rzeczy do kupienia innych, że całe szczęście, że chociaż te ciuszki mam

Lady Savage, Jooozefka, Nola, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja 21 lipca mam usg 5d z diagnostyka. To będzie dopiero 18 tydzień ale mąż uparł się, że chce dziecko zobaczyć i zapisał nas za granicą. Polskiego polowkowego jeszcze nie mam wyznaczonego. Wizytę mam 24 lipca to pewnie wtedy mnie zapisze.
    A jaka to technika 5d? Pytam z ciekawości, bo ja się zatrzymałam na 4d. Czyli trojwymiar z kolorem

• majamia Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Ja ostatnio zastanawiałam się czy takim małym Robaczkom zakłada się rajstopki. :D znajoma polecala mi bodziaki na długi rękaw i spodnie z wysokim stanem żeby nie urazić pepuszka. Dla mnie to czarna magia. Tak samo nie wiem jak pielęgnować siusiaka. Już tyle wersji słyszałam że nie wiem kogo słuchać. :D
    Fajne sa spodenki z lidla. Jednak Starszak byl wiercipietkiem, do tego grubasek. Krotkie nozki - wiec spodenki musialabym szyc na niego sprcjalnie - bo gumki w spodniach za ciasne, a nogawki w dobrych w pasie, to milion razy podwijane... teraz znowu ma odwrotnie... w pasie dobre, ale za krotkie hahaha :D nogawka ok, za to na szelkach musi mieć, bo inaczej spadaja...
    Co do siusiaka - zobaczysz jak pediatra zaleci. Nam zalecala ściągać, starszak nadal ma problemy mimo sciagania, do tego mega uraz i nie cierpi dotyku tam... mlodszy bezproblemowy... da sobie sciagnac, nic sie nie dzieje, ale mine jaka przy tym ma (cos jako: 'co chcesz tym osiagnac') za kazdym razem powoduje u mnie smiech.

Wachciowa lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek... można powiedzieć że odchowałam bratu troje maluchów i kupuje takie ciuszki jakie sprawdzały się z nimi czyli body i pólspioszki. Mam też kilka pajacykow ale tych na zatrzaski nie suwak. Dzieci mojego brata nienawidziły suwakow. Zimowe ubranka to raczej na długi rękaw kupuje. Zresztą, pierwsze 2 lata życia dziecko będzie w Anglii więc i tak tych ubranek na ciepłe dni nie będę potrzebować tak dużo.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaka to technika 5d? Pytam z ciekawości, bo ja się zatrzymałam na 4d. Czyli trojwymiar z kolorem
    Nie nam zielonego pojęcia. Ja tam tylko idę z brzuchem :P Mąż mi coś tłumaczył że to widzenie dziecka w jakiś tam trymetriach, płaszczyznach. W ofercie mają też 4d 3d i 2d. Ale nie potrafię wytłumaczyć czym 5d różni się id 4d. W sumie to chyba nawet nie potrafię zrozumieć co do mnie mąż mówi ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To koniecznie później daj znać. Bo ciekawa jestem ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To koniecznie później daj znać. Bo ciekawa jestem ;)
    Tu znalazłam info po ang. Najwyraźniej jakość obrazu jest o wiele lepsza. No cóż w 18 tyg to i tak taki mały ufoludek jeszcze będzie. Chciałam isc Gdzieś w 35 ale on się uparł ;(
    http://enterpriseultrasound.com/difference-between-2d-3d-4d-and-latest-5d-ultrasound-machines/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak między wierszami zamierzacie robić sobie profesjonalną sesje brzuszkową ? Z tego co widzę po koleżankach na FB to staje się to coraz bardziej popularne

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia wrote:
    Fajne sa spodenki z lidla. Jednak Starszak byl wiercipietkiem, do tego grubasek. Krotkie nozki - wiec spodenki musialabym szyc na niego sprcjalnie - bo gumki w spodniach za ciasne, a nogawki w dobrych w pasie, to milion razy podwijane... teraz znowu ma odwrotnie... w pasie dobre, ale za krotkie hahaha :D nogawka ok, za to na szelkach musi mieć, bo inaczej spadaja...
    Co do siusiaka - zobaczysz jak pediatra zaleci. Nam zalecala ściągać, starszak nadal ma problemy mimo sciagania, do tego mega uraz i nie cierpi dotyku tam... mlodszy bezproblemowy... da sobie sciagnac, nic sie nie dzieje, ale mine jaka przy tym ma (cos jako: 'co chcesz tym osiagnac') za kazdym razem powoduje u mnie smiech.

Ostatnio Kuzyn był z moim 4 letnim Chrzesniakiem u pediatry bo spuchl mu siusiak i jak to powiedział po cichu do ojca " jak się bawię to mnie boli i szczypie". :D z badania moczu wyszły bakterie. Na wizycie Mały podszedł do biurka ściągnął spodnie i powiedział do Pani Krysi że może sobie pooglądać i nic więcej, nie ma go nawet dotykać. :D

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sesji brzuszkowej profesjonalnej nie będę robić. Ale na pewno chce zrobić noworodkowa. Znalazłam już nawet fotografa. I tak to 30tyg będę się wstępnie umawiać. Super mieć taka pamiątkę

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    omii wrote:
    Cześć dziewczyny, witamy się w 17 tygodniu.
    Na koniec miesiąca USG połówkowe, tak bardzo nie mogę się doczekać. A z tego iż ciążę prowadzimy prywatnie to nie chcę chodzić co chwila, chociaż chciałabym maluszka podglądać co chwila.
    Jest to nasz pierwszy dzidziuś i już chciałabym wszystko dla niego kupować, tylko że nie mam pojęcia jakie. Co myślicie o rozmiarze 58 ubranek? Czy kupujecie od razu 62-64?
    Ja mam trochę 52, dużo 62, a resztę to się będzie dokupować potem, dużo mam po córce a wiadomo im starsza tym już bardziej ciuszki dla dziewczynki a nie neutralne

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ