Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
hej Dziewczyny, ja wrocilam po 2 dniowym weselu na ktorym bylam swiadkowa. Umieram ze zmeczenia. Pomimo duzej pomocy, mozliwosci lezenia kiedy chcialam to jednak wykonczylo mnie to. Pomoc pannie mlodej, kosciol, oczepiny, duzo siedzenia i brak snu i wszystko razem mnie wyczerpalo. Na szczescie poza kluciami, sztywnieniem i napinaniem brzucha nie mialam zadnych nieprzyjemnosci to jakos bardzo sie niepokoje o malutka, czy wszystko ok...
w nocy xhyba ze zmeczenia mialam dobre kilka godzin skok pulsu do ponad 90...nie wiem czy jej to nie zrobilo krzywdy. No i moje przemeczenie i 2 dni ciaglych wrazen i bycia na nogach...
co do lozeczke dostawnych, bo tez patrzylam.na chicco ale cena mnie przerazila, znalazlam fajna polska firme klups.pl i oni maja takie za polowe tej kwoty. I powaznie zastanawiam.sie nad nim.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualnyMadzia-jak poszukasz na allegro, to takie dostawki można kupić za 250-300zl. Co prawda nie chico, ale takie no name. Bardzo podobne. Moja koleżanka kupiła sobie to chico. Wszystko fajnie, tylko naprawdę małe to łóżeczko. Na 5mcy to maks. Bo potem to już będzie mi ciasno, więc szkoda faktycznie na nowe chico.
Mały smoku-ja miałam ostatnio u lekarza puls 120, a moje dziecię miało 149.wiec spokojnie
Położyłam się dzisiaj na brzuchu(1raz od 2mcy), bo siostra mi depilowala uda i powiem Wam, że czułam mojego synka. Bardzo wyraźnie,ale delikatne. Nie były to bulgotania, tylko małe kopniecie. jakby chciał mi powiedziec,ze go gniote. Normalnie takie czegoś nie czułam, prócz bulgotek. A tu takie coś. Fajne uczucie, ale szybko się podniosłam. Spokojnie jeszcze 2tyg i myślę,ze już poczuje niezależnie od pozycji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:18
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Mamusie u nas nie wchodzi w grę łóżeczko- dostawka. Zastanawiam się nad standardowym drewnianym z funkcją tapczanika i na kółkach lub płozach, tylko nie wiem co jest bardziej praktyczne. Niektóre modele po bokach mają płyty A inne szczebelki. Co się lepiej sprawdza? Czy to ma jakieś znaczenie? Ochraniacze, jeżeli będziemy zakładać to w późniejszym czasie i tylko pojedyncze na każdy szczebelek, żeby ograniczyć ryzyko uduszenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 21:24
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jagna0707 wrote:Ja też jestem w gorącej wodzie kąpana i chciałabym już grudzień.
A do tego na tym zwolnieniu tak wolno lecą dni, miałam wielkie plany odpocznę, książki nadrobię, posprzątam i poogarniam. A siedzę całymi dniami i mnie roznosi:/a majac jeszcze dziecko male to czas zasuwa 2 razy szybciej...
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPuls 90 jest normalny. Jak cwiczr na biezni mam 115 -120.
Ja mam po kubusiu lozeczko z opuszczanum bokiem. Kupie tylko nowy materac. Ja jestem niska wiec chcialam miec ten bok opuszczany by sie nie meczyc z wyciaganiem dziecka jak juz bedzie troche obnizone "siedzisko" -
Wozki i lozeczka... ehh gdybym byla madrzejsza to bym kupila uzywany z olx, a tak poszlo troche kasy (mojego brata co prawda, bo kupił jako prezent od chtzestnego, ale wiadomo, kazdy ciezko na nie pracuje). Wozek prawie nie uzywany, za to później szkoda mi bylo na porzadna lekka spacerowke, a ta ktora mamy faktycznie eksploatujemy czesto, wiec trzzeba bylo.kupic stara gondole, npwa dobra spacerowke. Lozeczko biale szczebelkowe,na szczescie uzywane przez corke, ale trzeba bylo wymienic na turystyczne, bo moje dziecko zaczelo sobie glowe obijac, wiec znowu uwazam , ze to zle wydane pieniadze, moglam kupic turystyczne z porzadnym materacem. Najlepiej wydane pieniadze to szumis (niekoniecznie oryginalny) i uzywany wozek za jakies 100 zl roan marita, ktory uzywalismy tylko w domu i mozna bylo bujac dziecko. Chociaz ja to w ogole mam jakies dziwne upodobania, bo np uwielbialam kaftaniki, zamiast body, a nie znosilam pajacy, choc wiekszosc mam sie w nich lubuje
po tym moim dlugim wywodzie mam pytanie, czy ktoras z Was ma juz rozeznanie w nosidelkach do auta, nie jakies drogie, ale najlepiej jednak z testami. Musze jakis kupic, bo dla corki mialam maxi cosi, ale byl tak gleboki, ze.mialam problem ja ulozyc przy wadze 2300. Potrzebuje cos w czym poloze maluszka i nie bede walczyc godzine z upieciem go... cos polecacie? Przyznam szczerze, ze nie mam kiedy poczytac opinii w necie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 22:20
-
Zastanawiam się nad takim konkretnym łóżeczkiem ze sklepu na fb SekretyPuchatka :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf923c12bba6.jpg
Na początku lipca ma się pojawić opcja ze szczebelkami. Nie wiem na co się zdecydujemy.
A to są nasze faworyty odnośnie wózków głeboko-spacerowych 2w1. Koniecznie czerwień ferrari
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2ad2ffc5da0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ac0fdf14227.jpg -
Dziewczyny a kiedy zamierzacie robic takie zakupy juz dla Dzidziusia? Ja tak wczoraj pomyslalam ze koniec 7 miesiaca to dobry czas. Jak myslicie? Wczoraj wydrukowalam sobie liste wyprawkowa z forum wrzesniowe mamusie. Matko ile tego wszystkiego jest...
a co z Tizzy? Nie odzywa sie w ogole? Czy przeoczylam? -
nick nieaktualnyWitam. W nocy maz poszedl na nocke ale wrocil bo pracownik nie przyszedl. jak go uslyszalam - przebudzilam sie i uwidzialam go w drzwiach tak sie wystraszylam ze prawie zemdlalam...nie wiem jaki puls mialam ale serce mialo mi wyskoczyc z klatki piersiowej
i mam obawy czy to nie zaszkodzilo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2017, 07:31
-
Ja zamierzam od teraz wszytsko kupować bo jestem osobą która lubi mieć wszytsko przygotowane szybciej. A jako że mam córki letnie to nagle odkryłam że i śpiworek muszę dokupić, jakiś kocyki, ocieplacze na butelki i mam dużo rzeczy wydane. Także mam teraz plan butle, ocieplacze, smoczek, uszyc wyściółke do kosza Mojżesza ( mam rozowa) więc dla synusia będę szyla... chcę zrobić tak że w listopadzie wszytsko kupione
-
Amus - spokojnie, dziecko mogło mieć najwyżej wyższy puls chwilowo
Zołzimagic - patrząc na to, że z córką zakupowe szaleństwo było na początku 9 miesiąca co obecnie wydaje mi się głupie bo dobrze, że byłam z mężem i mamą to szybko poszły zakupy, ale jak sama miałabym to kupować to masakra, a ile dzieci wcześniej się rodzi a kiedy to poprać wszystkoTakże 7 miesiąc wydaje się być ok na początek większych zakupów
Mi kuzynka sie zapowiedziała, że coś dostane, przypomniała sobie, że dałam jej mnóstwo ubranekTakże cieszę się, że część zakupów mnie ominie, zarówno ze względu na koszta jak i organizacyjnie po prostu
Ale pare nowych kompletów musze kupić, lubię pomacać ubranka a i żeby córka mogła sie cieszyć, że też w tym uczestniczy
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja przy córce miałam zwykłe łóżeczko szczebelkowe całe, odstępy między szczebelkami dość wąskie. Spała z nami w pokoju do 2 lat. Teraz będzie miał maluszek swój pokój od razu z rzeczami, jednak spać też na pewno będzie z nami spał w pokoju, pewnie łóżeczko przy samym łóżku ustawimy ze względu na planowane umeblowanie sypialni, ale to zwykłe, nie dostawne. Tylko korci mnie jednak kupić nowe łóżeczko, żeby mieć z szufladą aby takie podstawowe rzeczy do pielęgnacji było gdzie schować
Zresztą, zobaczymy, jak stanie łóżko, szafa i komoda, jak będzie z łóżeczkiem
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016