X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Eli Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    to rzeczywiście płacisz bardzo mało. bo na rynku warszawskim jak się orientowałam, to najtańsze konsultacje to 150zł. przeciętnie 200
    Ja mam gina w Lodzi, wiec naprawde tanio, bo wiekszosc bierze 250 ;)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój się ceni. Wizyta 100 a usg 150. Nie robi usg podczas wizyty.
    ja płacę za konsultację 200zl. zawsze mam usg, ale jak nie jest to z tych ważnych, to mi nie dolicza nic. bo to tylko podgląd.tak to 370zł. niestety moje ubezpieczenie nie obejmuje ciąży na razie. zmieniałam ubezpieczyciela i się okazało,jak już zaszłam w ciąze,że jest okres karencji 8 mcy. takie zabezpieczenie dla firm ubezpieczeniowych,żeby kobitki ciężarne od razu nie mogły korzystać, bo wiadomo,że tak to częściej musi latać. ale wszystkie badania, czy konsultacje u innych specjalistów mam w cenie. ginekologa też bym miała,ale jest rozróżnienie konsultacja ginekologiczna, a położnicza

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    2d. I jeszcze z odcinkami że niekorzystne warunki do badania bo trochę tluszczyku a nie tylko skóra i kości.
    emikey wierz mi ze ja mam dużo tłuszczu na brzuchu ale on ma super sprzet i wida wszystko super. Na prenatalnych mało co widziałam ona mi gada ttu brzuch tu coś tam ;) musialam sie mocno przyglądać a u niego fajnie widać :)

płacisz i jeszcze docinki...masakra nooooo a co on z medycyny estetycznej ?grrrrr

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    emikey wierz mi ze ja mam dużo tłuszczu na brzuchu ale on ma super sprzet i wida wszystko super. Na prenatalnych mało co widziałam ona mi gada ttu brzuch tu coś tam ;) musialam sie mocno przyglądać a u niego fajnie widać :)

płacisz i jeszcze docinki...masakra nooooo a co on z medycyny estetycznej ?grrrrr
    No ja mu wystawie opinię jak się dziecko urodzi. Za same słowa "gdyby była pani tak szczupła jak dziewczyna przed panią to bym pani pleć powiedział. A tak to mogę tylko powiedzieć że na 100% będzie chłopiec lub dziewczybka" wystawie mu piękna recenzje.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój się nie czepia mojego wyglądu. Jego tylko interesuje to,żebym za szybko nie przybierała. bo to nie zdrowe. Jak przy ostatniej wizycie powiedziałam mu,że czuję się jak słoń, to się zaśmiał i mówi- no jeszcze jak słoniątko. śmiałam się z nim, bo mnie to rozbawiło. to był też pierwszy lekarz, który nie kazał mi się na gwałt odchudzać,żebym zaszła w ciąże. Bo to nie był głowny warunek. Pozostali to kazali mi schudnąć min 10kg, bo inaczej się nie uda. Ważyłam 82.Wszystko fajnie, tylko jak ma się problemy hormonalne, to wcale nie jest to taka łatwa sztuka. Mój nie ma problemu ze złapaniem dziecka przez brzuch. długość szyjki mierzy mi dopochwowo, bo mówi,że jest bardziej wiarygodne i dokładne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    No ja mu wystawie opinię jak się dziecko urodzi. Za same słowa "gdyby była pani tak szczupła jak dziewczyna przed panią to bym pani pleć powiedział. A tak to mogę tylko powiedzieć że na 100% będzie chłopiec lub dziewczybka" wystawie mu piękna recenzje.
    ja to bym go zmieniła na pewno.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja płacę 150 zł za wizytę, a za usg z ocenią anatomiczną płodu mam zapłacić 280 zł

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się zacząć szykować na przyjście klientki. A dziś mi się strasznie nie chcę pracować. jedziemy jeszcze kupić farby, już się zdecydowaliśmy na kolor i chętnie już bym pojechała. A tak trzeba jeszcze trochę popracować i na komodę do pokoiku malucha zarobić ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja to bym go zmieniła na pewno.
    Ja przeprowadzam się już w sierpniu do męża do Anglii i tam będę pod opieka NHS. Z tym chamem widzę się ostatni raz 24 lipca i tylko po zwolnienie. 21 lipca mam usg 5d z całą diagnostyka za granicą. Może tam w końcu poczuje się szanowana i czegoś się dowiem konkretynie

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa, opowieści o LuxMedzie to znam z autopsji... do jakiegokolwiek lekarza jest problem się dostać, a do dobrego to już w ogóle. znanylekarz.pl twoim przewodnikiem, bez niego ani rusz;

Dużo zależy do pakietu - i wcale nie trzeba być VIP, żeby było OK. Mam porównanie, bo u męża jest słabszy pakiet i go przepisaliśmy do mnie. Trzeba się wykłócać i domagać świadczeń w terminie z umowy... teraz czekam na holtera, dopiero po głupiej dyskusji na infolinii "znalazło się".

No i nie bardzo chcą dawać skierowania na badania, podejrzewam, że im ściągają z wynagrodzenia albo każą się tłumaczyć. Czasami robię badania na własną rękę - no, ale to może na wyrost, nie jestem lekarzem, więc czasami się kieruję internetem albo koleżankami.

Najbardziej mnie wkurza, jak w LuxMed jest termin na za miesiąc, a za kasę w ProfeMedzie na już: to samo badanie, ten sam lekarz.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym leciała na ip ale to może dlatego, że ja nigdy nie miałam żadnego plamienia a jakoś specjalnie się nie oszczędzam.

Kupiłam laktator, wkładki laktacyjne, pieluszki flanelowe i koszulkę do szpitala. Zawsze już coś :)
    Byłam też w smyku i tylko utwierdzilam się, że zakupy zrobię przez internet. Różnica w cenach ogromna. Ciuszki były na przecenach owszem ale wszystko od rozm. 80 z mniejszych nic ciekawego.

Lady Savage lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja byłam wczoraj w smyku, to mnóstwo malutkich pozostawało;) widocznie co smyk, to inaczej :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja nadal czuje ze to za wczesnie na zakupy :/ nie wierze w zabobony tylko sie boje chyba cieszyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze rano mi koleżanka pisała ( 27 tc) że idzie do szpitala bo ma rozwarcie

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jeszcze rano mi koleżanka pisała ( 27 tc) że idzie do szpitala bo ma rozwarcie
    Mnie prZerażają takie rzeczy. Moja koleżanka urodziła córkę w 28 tyg (29.02 w rok przestępny). Mała ważyła 850g. Dzis ma dwa lata i 4 miesiące,nie chodzi, baaa nawet sama nie siedzi. StrasZne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 13:25

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mnie prZerażają takie rzeczy. Moja koleżanka urodziła córkę w 28 tyg (29.02 w rok przestępny). Mała ważyła 850g. Dzis ma dwa lata i 4 miesiące,nie chodzi, baaa nawet sama nie siedzi. StrasZne :(
    u nas tez jest taka dziewcyzna ale jak pisałam 23 tc...
    ale staram si eo tym nie myśleć :/

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do sZpitala. Znów do okulisty. Niebawem końcY pracę. Może mnie prZyjmie. Najadłam się co by mój brzuch wyglądał bardziej okazale. Haha.

Drogie NFZ, lepiej żebyś mnie znów nie wkur*****

magdzia26, Szczesliwa_mamusia lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jest kwesta tego ze ja nadal nie wierze ze w ciązy jestem a tu zaraz połowa ;)
    tylu dr próbowało, klinika niepłodności.... hormony leczenie, tutaj neidoczynnosc, otyłośc, Pcos, chora wątroba no jakie szanse?? zerowe... a zdarzyło sie naturalnie.... takze nie wiem kiedy w to uwierze ;P
    emikey wrote:
    Idę do sZpitala. Znów do okulisty. Niebawem końcY pracę. Może mnie prZyjmie. Najadłam się co by mój brzuch wyglądał bardziej okazale. Haha.

Drogie NFZ, lepiej żebyś mnie znów nie wkur*****
    nie daj się !! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 13:32

emikey lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emikey trzymam kciuki ;)

emikey lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch dziś mi się nie daje skupić na pracy. Ciągle go czuję :D Takie mini kopniaczki. Powiem Wam szczerze, że mnie trochę to uczucie przeraża, ale jest piękne :)

ara, magdzia26, [m]alina, Lady Savage lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ