Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Amus, serio, raz zasikałam wannę, raz próbowałam w toalecie trochę się podmyć; szum wody z kranu i po zawodach. Nie wiem, może za dużo piję wieczorem i w nocy, ale piję ile potrzebuję.
    hmm no ale z drugiej strony mozesz isc sie troszke wysikac a potem podmyć ? bo wiadomo, że mocz z drugiego strumienia należy brać. CHociaż jak o mnie chodzi wole szybko sie podmyć i leciec siku niż troche wysikac umyć sie i leciec siku znowu :P

• k878 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niestety, ja zawsze próbuję wbić się do lekarza do gabinetu między pacjentami i zapytać czy mnie przyjmą; baby z rejestracji są zazwyczaj okropne a lekarze raczej nie odmawiają, jak się przed nimi stanie z cielęcymi oczyma

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kiedy jest 5 ty miesiąc ??

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    no niestety, ja zawsze próbuję wbić się do lekarza do gabinetu między pacjentami i zapytać czy mnie przyjmą; baby z rejestracji są zazwyczaj okropne a lekarze raczej nie odmawiają, jak się przed nimi stanie z cielęcymi oczyma
    Ja pójdę dziś po 2 i zobaczę jaka sytuacja.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Amus, serio, raz zasikałam wannę, raz próbowałam w toalecie trochę się podmyć; szum wody z kranu i po zawodach. Nie wiem, może za dużo piję wieczorem i w nocy, ale piję ile potrzebuję.
    A sikasz w nocy? Ja biorę pierwsza próbkę po całkowitym przebudzeniu a sikam w nocy poza tym ze 2-3 razy w życiu bym do rana nie wytrzymala może spróbuj wysikac się w nocy a mocz pobrać jak już się całkowicie przebudzisz?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie w moim zajebistym szpitalu Wojewódzkim najwyraźniej. Za rok. Albo błagać lekarza po godzinach pracy . No albo oczywiście prywatnie. Prywatnie to migusiem.
    To może zacytuj im ustawę i zapytaj czy masz zadzwonić do oddziału NFZ, żeby oni im powiedzieli, jakie są terminy dla ciężarnych?

Zgodnie z art. 47c ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych z 27 sierpnia 2004 r., KOBIETA W CIĄŻY ma prawo do:

korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej (art. 47c ust. 1 ww. ustawy),
    korzystania poza kolejnością z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach (art. 47c ust. 1 ww. ustawy),
    korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej w dniu zgłoszenia lub najpóźniej w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia (art. 47c ust. 3 i 4 ww. ustawy),
    nieodpłatnej pomocy prawnej finansowanej przez Państwo (art. 4 ust. 1 pkt 8 ustawy o nieodpłatnej pomocy prawnej oraz edukacji prawnej z 5 sierpnia 2015 r.).
    KOBIETA W OKRESIE CIĄŻY, PORODU lub POŁOGU nie musi być osobą ubezpieczoną, żeby korzystać z powyższych uprawnień (art. 2 ust. 1 pkt 4 ww. ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej).

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W aptekach i sklepach obsługują kobiety w ciąży be kolejki, w szpitalu mówią by prZyjść za rok. Taka ironia ze strony NFZ. Czekałam 2 godziny do samej rejestracji. Nie chciałam wchodZić bez kolejki chciałam tylko się dostać dziś. Za dużo wymagam od polskiej służby zdrowia widocZnie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    To może zacytuj im ustawę i zapytaj czy masz zadzwonić do oddziału NFZ, żeby oni im powiedzieli, jakie są terminy dla ciężarnych?

Zgodnie z art. 47c ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych z 27 sierpnia 2004 r., KOBIETA W CIĄŻY ma prawo do:

korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej (art. 47c ust. 1 ww. ustawy),
    korzystania poza kolejnością z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach (art. 47c ust. 1 ww. ustawy),
    korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej w dniu zgłoszenia lub najpóźniej w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia (art. 47c ust. 3 i 4 ww. ustawy),
    nieodpłatnej pomocy prawnej finansowanej przez Państwo (art. 4 ust. 1 pkt 8 ustawy o nieodpłatnej pomocy prawnej oraz edukacji prawnej z 5 sierpnia 2015 r.).
    KOBIETA W OKRESIE CIĄŻY, PORODU lub POŁOGU nie musi być osobą ubezpieczoną, żeby korzystać z powyższych uprawnień (art. 2 ust. 1 pkt 4 ww. ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej).
    Pójdę o 14 i rzucę im to w twarz ;) dzięki

Mamaokruszka lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja znowu plamienie mam brązowe :/ Ale bez bóli. poczekam , poobserwuję i zobaczę jak to będzie. Dobrze ze mam detektor, to wiem że z Dzidzią wszystko okej. No i rusza sie dosyc mocno. Ale przytulanek z mezem nie bylo, wiec nie wiem po czym moze ono byc :/
    wyczytalam w necie ze dziecko moze uciskac i tak mocno kopac ze jakies naczynka moga peknąć. Wy w razie W kontaktujecie sie z Waszym ginekologiem czy od razu do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak miałam delikatne plamienie to pisałam do mojego ginekologa. Zazwyczaj nic się nie działo.

emikey Ja tam bym się kłóciła. Ewentualnie poszła do lekarza się zapytać.

Amus- 5 miesiąc według mojej ksiązki trwa od 18 tyg
    1-4 tydz.-I miesiąc
    5-8 tydz.-II
    9-13 tydz.-III
    14-17 tydz.-IV
    18-22 tydz.-V
    23-27 tydz.-VI
    28-31 tydz.-VII
    32-35 tydz.-VIII
    36-40 tydz.-IX

co do osłonek- to ja poczekam bliżej końca i ewentualnie wtedy kupię.

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Pójdę o 14 i rzucę im to w twarz ;) dzięki
    Brak mi słów na takie zachowania! Ja to jestem furia, od razu bym dzwoniła do NFZ i kazała im się tłumaczyć z nieprzestrzegania przepisów. Albo napisałabym skargę, NFZ też potrafi zrobić kontrolę a wtedy już nie jest tak kolorowo.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a ja znowu plamienie mam brązowe :/ Ale bez bóli. poczekam , poobserwuję i zobaczę jak to będzie. Dobrze ze mam detektor, to wiem że z Dzidzią wszystko okej. No i rusza sie dosyc mocno. Ale przytulanek z mezem nie bylo, wiec nie wiem po czym moze ono byc :/
    wyczytalam w necie ze dziecko moze uciskac i tak mocno kopac ze jakies naczynka moga peknąć. Wy w razie W kontaktujecie sie z Waszym ginekologiem czy od razu do szpitala?
    Jeśli plamienie to nospa + magnez + więcej luteiny, leżenie i telefon do doktorka. Jeśli krew to od razu IP. Na ogół plamienia są niegroźne, szczególnie, że w ciąży szyjka jest mocno ukrwiona i czasem po prostu coś tam skapnie z niej. Dopóki nie ma świeżej krwi, nie ma czym się zamartwiać (wiem, łatwo powiedzieć, praktycznie nie da się zrobić) ale skonsultować trzeba.

relg2n0ax4qs6djf.png
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    A gdzie masz łożysko? Bo może być też od tego jeżeli jest przodujace lub częściowo przodujace albo nadrzerka jakąś mala? Najlepiej skonsultuj się z ginem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    A sikasz w nocy? Ja biorę pierwsza próbkę po całkowitym przebudzeniu a sikam w nocy poza tym ze 2-3 razy w życiu bym do rana nie wytrzymala może spróbuj wysikac się w nocy a mocz pobrać jak już się całkowicie przebudzisz?

owszem, 1-2 razy na noc; już kombinowałam i nic się nie udało, uznałam, ze trudno, najwyżej luxmed więcej na mnie wyda a ja się nabiegam;

anyway teraz ten mocz to wyszedł kosmiczny; wszystko w nim pływało, najbardziej mnie te fosforany martwią, bo to może świadczyć o problemach z nerkami i tworzeniem się piasku i kamieni; ale występuje też przy diecie mocno warzywnej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 10:37

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi powiedział ze na tylniej scianie, 2 tygodnie temu. Mam wizyte za tydzień we wtorek ,jak sie te plamienia uspokoja to wytrzymam i wtedy wypytam. Obserwuje sie dzis caly dzien, ale wiadomo, to az strach do lazienki isc :) no nic, zobaczymy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 10:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieji szczesliwa :)) czyli jak bedzie 18+0 to juz 5 msc :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na tympewno belly cos za szybko przezuca na 5 miesiac?
    Ale długo nie ma tu juz Tizzy.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 20 tygodniu :)

Co do kolejek w NFZ - to jakaś paranoja. Ja już dawno zwątpiłam i leczę się prywatnie.

A kolejki w sklepach... wczoraj byliśmy sobie na zakupach w Auchan. Miałam na sobie obcisłą bokserkę, brzuch już dawno widać. Specjalnie stanęłam przy kasie z pierwszeństwem, ale ani kasjerka, ani ludzie mnie nie przepuścili, udawali, że nie widzą, albo myśleli, że jestem zwyczajnie gruba. No cóż, jeszcze poczekam :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Przecież na m.skierowanie od gina i to z zagrożeniem porpnienisi a mimo to ZA ROK. Ja tylko się zastanawiam. Przyjmuje od 8:00 do 15:35. Ma jedna godzinę w tym na medycynę pracy. I 10 osób dzienne. Ja się pytam co on robi w pozostałym czasie? Prywatnie przyjmuje w szpitalu czy co.

W takich sytuacjach rzucajcie hasło: Że prosisz na piśmie odmowę udzielenia pomocy mimo skierowania i zagrożenia.
    To działa na nich jak zimny kubeł wody na głowę, masz prawo do takiego pisma! A oni w razie gdyby coś się stało z Tobą mają problem, bo możesz nieźle odszkodowanie wywalczyć wtedy od szpitala. Więc bronią się rękoma i nogami. Zawsze działa. Nie wyjdziesz stąd dopóki albo cię nie zarejestruje albo nie da takiego pisma! I dobrze by było nagrywać to jeszcze! Gwarantuje że pomaga!

ara lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech , u mnie też dziś plamienie było. Poleciało kilka jasnobrązowych kropelek :( Na szczęście już jest ok. Podejrzewam, że to przez nystatynę - takie tabletki dopochwowe na grzybki. Są wielkie i niczym niepowlekane, wieczorem poczułam że kantem nystatyny sobie przejechałam po ściance w środku :(
    Wzięłam magnez, luteinę i leżę. Na wszelki wypadek chyba zrezygnuję ze spacerku dzisiaj. W brzuszku mała fika koziołki i na detektorze serduszko pracuje ładnie :)

k878, u mnie też były fosforany w osadzie ale lekarka stwierdziła że to zanieczyszczenie próbki. Bardziej wkurzające są grzybki, miałam je i w zwykłym badaniu moczu i w posiewie. Do posiewu zrobili antybiogram i te moje grzyby reagują na dwa leki doustne zabronione w ciąży... także teraz jedynie mam brać nystatynę która w czasie brania hamuje ich rozwój ale nie zabija całkowicie...
    A bakterie w moczu też miałam kosmiczne, kiedy przyniosłam im na badanie mocz z godziny 5 rano... tak samo leukocyty mi wyszły w nienormalnej ilości. W medicover polecili mi do badania moczu kupić pojemnik sterylny (w aptece niby wszystkie są sterylne ale najlepiej powiedzieć że potrzebujesz pojemnik tylko na posiew, jest o kilka groszy droższy) i mocz oddać max 2h po pobraniu. U mnie faktycznie pomogło, bo wyniki wyszły wg mojej lekarki dużo bardziej realne ;)

Aha, i jeszcze chciałam wam napisać spostrzeżenia po braniu prenatal classic. Ma w składzie żelazo, którego trochę się obawiałam. Lekarka mnie uspokoiła i powiedziała że ilość żelaza w tym suplemencie jest znikoma i chyba miała rację ;) Po ponad 6 tygodniach codziennego brania nie podwyższył mi wartości hgb, a teraz nawet spadła. I tak w maju było 12,6 hgb, w czerwcu 13,4 a w badaniach z 1 lipca hgb wynosiło 12,4. płytki idą cały czas w dół ale na to żelazo nie pomaga. normy hgb są wg mojego lab od 11,2 do 15,2.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
‹‹ 689 690 691 692 693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna to poważny stan, w którym zarodek zagnieżdża się poza macicą, najczęściej w jajowodzie. Chociaż początkowo może przypominać prawidłową ciążę, kluczowymi sygnałami ostrzegawczymi są ból podbrzusza, krwawienie oraz nieprawidłowy przyrost hormonu HCG. Poznaj przyczyny tego zjawiska oraz metody diagnostyki i leczenia, które pozwalają chronić zdrowie i przyszłą płodność kobiety.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ