X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pare dni czuje delikatne ruchy, przeważnie tylko jak leżę, wczoraj było raczej cicho dziecko, a wieczorem postanowiło dać znać o sobie :P aż po brzuchu było widać jak drgał przy puknięciach, pare razy :D

Szczęśliwa_Mamusiu - ja miałam okuliste w 14tc, ale to byla zwykła wizyta wczesniej przed ciążą umówiona. Doktor mówiła, że taka konsultacja co do porodu to na 8 miesiąc na początek. A wada sama w sobie to też mi powiedziała, że często troche sie powiększa bo oko bardziej nawodnione czy coś i tyle, że nie zmienia sie szkieł na mocniejsze w ciąży tylko co do korekcji wzroku to z dwa miesiące po ciąży na kontrole bo zazwyczaj wraca do normy.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - ja mam sporo mniejszą, ale okulistka mówiła, że i z -10 rodzą, wszystko zależy od ciśnienia w oku i czy nie ma ryzyka odklejania.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lady_Savage - ja mam sporo mniejszą, ale okulistka mówiła, że i z -10 rodzą, wszystko zależy od ciśnienia w oku i czy nie ma ryzyka odklejania.
    Wiem, :) cieszę się że mój szpital to wymaga, człowiek nie myśl o takich rzeczach a potem wychodzi z nienacka.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Pare dni czuje delikatne ruchy, przeważnie tylko jak leżę, wczoraj było raczej cicho dziecko, a wieczorem postanowiło dać znać o sobie :P aż po brzuchu było widać jak drgał przy puknięciach, pare razy :D

Szczęśliwa_Mamusiu - ja miałam okuliste w 14tc, ale to byla zwykła wizyta wczesniej przed ciążą umówiona. Doktor mówiła, że taka konsultacja co do porodu to na 8 miesiąc na początek. A wada sama w sobie to też mi powiedziała, że często troche sie powiększa bo oko bardziej nawodnione czy coś i tyle, że nie zmienia sie szkieł na mocniejsze w ciąży tylko co do korekcji wzroku to z dwa miesiące po ciąży na kontrole bo zazwyczaj wraca do normy.

no więc tym bardziej mnie zdziwiło,że mnie tak potraktował. Bo ja mu tylko powiedziałam,że chciałam skonsultować te niedawno przebyte zapalenie, a że jestem w ciązy to przy okazji zbadać wzrok. I chyba to słowo ciąża tak na niego podziałało. Zaczął mnie się dopytywać jak bedę rodzić. A ja mu wtedy,że nie wiem co w ogóle będzie, bo to jeszcze wcześnie i o porodzie to nawet mi myśl nie przeszła. Był jakiś nie miły. Miał jakiś słaby dzień, bo kiedyś u niego byłam i był zupełnie inny. Zbadał mi wzrok i wypalił--ale ja tu nie widzę przeciwwskazań do porodu sn. A ja gały na niego. o co mu chodzi. I tłumaczę jak krowie na rowie, że nie po to przyszłam. Wizyta to jakaś porażka. Chciałam po prostu receptę na nowe okulary, bo czułam,że w tych gorzej widzę. A on,że mi nie da. bo wzrok mi się jeszcze bardziej popsuje i wtedy po porodzie mi da. Nie rozumiem takiego podejścia. Jakby na morfinę miałby mi wypisać recepte. A to tylko okulary. Sama dobrze wiedziałam,że na wizytę przed porodową to jest dużo za wcześnie. No,ale cóż.Zraziłam sie tylko po tej wizycie do niego. i już do niego na pewno nie pójdę. Byłam w Alfie na polnej u K.

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Wiem, :) cieszę się że mój szpital to wymaga, człowiek nie myśl o takich rzeczach a potem wychodzi z nienacka.
    Ja nie mam nic przeciwko badaniu tylko ten powód skierowania mrozi krew w żyłach

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam o takich dr to az mi sie cisnienie podnosi. To oni powinni być dla nas a nie my dla nich.

my 6 lat temu całą górę remontowaliśy, małż robił sam sufity podiweszane gładź ( maaaasakraaaaaa) no i malowanie panele itp. zaczęliśmy w lipcu po ślubie skonczyliśy tydzien przed porodem :P to byla masakra !!! szczegolnie w ost. msc bo siku co chwila w nocy a WC nieczynne , musialam na dól latac 10 razy w nocy. KOSZMAR :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak leżałam w szpitalu, to przynieśli karty, a tam widzę hasło poronienie zagrażające. Myślę, kurna przecież ja nie poroniłam.to hasło poronienie zagrażające nie fajnie brzmi.

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja jak leżałam w szpitalu, to przynieśli karty, a tam widzę hasło poronienie zagrażające. Myślę, kurna przecież ja nie poroniłam.to hasło poronienie zagrażające nie fajnie brzmi.
    No właśnie. I odrazy ciśnienie w górę!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę patrzę na te silikonowe osłonki na piersi i widzę tylko rozmiar L, patrzę na swoje sutki i kurczę myślę sobie,że będę potrzebowała Xl. odnoszę wrażenie jakby mi sie mleko produkowało w sutkach. Jak to się nie unormuje, to nie wiem jak takie maleństwo zlapie mi cycka. chciałabym mieć awaryjnie jedną parę, gdyby się okazało,że mam sutki poranione od karmienia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 08:49

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak sobie czekamy w przychodni :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cdb3f329aedb.jpg

Dużo nie widać bo głupio mi robić zdjęcia brzucha w przychodni pełnej ludzie (100+). Ale jest! W końcu się zaokraglił :)

Szczesliwa_mamusia, Amus87, magdzia26, Lady Savage, Kamcia1988, Wachciowa, Coco55 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa zaczęłam się zastanawiać czy nie mamy tego samego lekarza :P tyle, że ja w Poz ;) w luxmedzie tylko te ważniejsze usg u niego robię, właśnie dziś się wybieram... to z 13tyg to była masakra, też kręcił nosem na obecnosć męża ale w końcu się zgodził, zdjecia porobił a żadnego nam nie dał i nie wiem co pomierzył o.O ale usilnie zapraszał na wizytę do swojego gabinetu wrrr chciałam skargę na niego złożyć, ale stwierdziłam, że szkoda moich nerwów tym bardziej, że jeszcze nie raz się z nim spotkam ale jak dziś będzie to samo to idę szukać jakiegoś kierownika

mnie chyba wczoraj jak się położyłam dziecko skopało - czułam co chwilę takie pukanie jakby, inne uczucie od tej pływającej rybki :)

Kala trzymaj się w szpitalu, dobrze, że z dzidzią wszystko ok!

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala - trzymam za Was kciuki! Grunt ze maluszek ok, a ty na pewno dasz rade!

Wachciowa - co za debil jakis. Ja rozumiem ze na nfz nie daja spodniczek itd, ale traktowanie pacjenta w taki sposob...przeciez za to tez dostaje kase...

A ja drugi dzien na zwiekszonj luteinie i...przeszlo wszystko jak reka odjal...zadnych skurczy, zadnego twardnienia. No spa zbedna. Zaczynam sie martwic czy to nie oznacza jakiejs niewydolnosci u mnie. Jak sie jeszcze okaze ze szyjka sie wydluzy to zwatpie..

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • k878 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po wizycie. Dziwny ten lekarz. Szyjka długa (ale nie wiem ile) zamknięta. Nospa, magnez i leżenie...

No i oddałam próbkę na posiew. Do czasu wyniki mam nic nie brać, ale myśle ze żurawina mi nie zaszkodzi. Leukocyty u mnie były 3-5 przy normie 5 wiec może to nie infekcja... a fosforany zbagatelizował? Tłumacząc ze są w osadzie a nie w moczu i takie mogą być. No idea.

A ziarenkowce g+ mogą występować w pochwie, to nie są patogeny - tylko po co się je bada w takim razie?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wgle dla mnie dla pierwszaka te ruchu sa takie smieszne - jakby cos ci pojedyncze razy pulsowaly od srodka ! Strasznie to zabawne ^^

Amus87, magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 czyli dobre wieści :)
    ja mialam wymaz robiony z pochwy ale nic nie bylo. Napisali że nie stwierdzono żadnych patogenów ( jesli dobrze pamietam)

• k878 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa, te osłonki mogą się tez przydać w innym celu. Koleżance dziecko nie ssało i położna zasugerowała nakładki, i wyszło ze dziecku były sutki za duże. Nie rozglądałam się jeszcze za takim asortymentem, nie wiem jak to wyglada.

Mieliśmy dziś jechać mebelki zamówić, ale skoro mam leżeć, to trudno...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mamusia - ja miałam na nfz wizytę umówioną co do tej doktor do Łowicza prywatnie chodziłam, a w Sochaczewie na Piłsudskiego w przychodni tam przyjmuje, ten wysoki blok na przeciwko Olimpijskiej. Doktor B, fajna babka. Jeszcze jakiś facet tam przyjmuje, ale nie znam. Była bardzo przejęta tym jak usłyszała która ciąża i pół wizyty to była gadka o mojej historii położniczej ;) Ale on tak zawsze, czy prywatnie czy na nfz ;)

Co do Alfy to hmmm moja mama tam USG węzłów pachowych i piersi robila, USG szybkie, tak po łebku :-/ Koleżanka tam do ciąże prowadziła, ale nie wiem u jakiego lekarza, chwaliła sobie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:22

• emikey Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rejestracja. 100+ osób w kolejce z numerkiem. 6 okienek. Jedno czynne. Polska.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Rejestracja. 100+ osób w kolejce z numerkiem. 6 okienek. Jedno czynne. Polska.
    masakra :/

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:

Lekarze niektórzy specjalnie tak pisza żeby nas inni inaczej traktowali. Tylko powinni o tym poinformować. Mi przy pierwszym zwolnieniu lekarz wypisał cala liste dolegliwości i zagrozen, ale uprzedził żeby tym sie nie martwic bo tak będzie lepiej wygladalo. Bezpieczniej dla mnie i dla niego.

‹‹ 687 688 689 690 691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ