Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez juz od bardzo dawna nie chodzę na NFZ. Do mojego giną zawsze chodzę prywatnie i za wizytę z usg płace 250zl. Nie wyobrażam sobie chodzić po poradniach i stać w kolejkach. Do tego mam tez pakiet medyczny gdzie korzystam z lekarzy innych specjalności jak muszę.
A ja dziś kupiłam lampe do pokoju młodegoLady Savage lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
my po połówkowych
wszystko w normie, dzidzia waży 304g
serduszko 148/min
łożysko na przedniej ścianie
ii będzie córeczkaZołzimagic, Wachciowa, magdzia26, malysmok84, Aztoria, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, nesairah, Mamaokruszka, Edith, Amus87, MalaHD, k878, Lady Savage, Jooozefka, Eli, Kamcia1988, Coco55, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:Ja płacę 150 zł za wizytę, a za usg z ocenią anatomiczną płodu mam zapłacić 280 zł
-
Ja polowkowe na NFZ mam 19 lipca a u swojego gina 28 lipca
za każdą wizytę u swojego gina place tyle samo 180 zl nie ma znaczenia czy to usg prenatalne czy polowkowe na każdej wizycie robi też usg z pomiarami itp nigdy nic nie mówił na moją wagę ogólnie jest ok
-
Odnośnie toruńskiego konowala. Skargi do kliniki nie chcemy składać bo to nie ma sensu- synek właściciela. Dzisiaj przeczytałam opinie w internecie- moja już nie jest potrzebna. Kobitki bardzo obrazowo opisują jego zachowanie. Do NFZ nie wiem czy chcę się w to bawić. Trochę ochlonelam. Wysłałam wyniki do mojego gina. Potwierdził że wszystko jest ok A na Usg 25.07 sprawdzimy łożysko czy faktycznie tak wędruje i to w tak krótkim czasie. Wizyta u mojego gina trwa około 30 minut. Wcześniej spędzam 15 min u położnej. Na każdej wizycie pełen wywiad, badanie usg. Koszt 180 zł. Na ostatniej wizycie powiedział że polowkowe mamy zrobione bo "Pimpek" ładnie rośnie. Wszystko bylo ładnie widać. Ani razu nie przyczepił się wagi. Powiedział że jedne panie są większe inne mniejsze. Równowaga musi być zachowana. Na koniec każdej wizyty wychodzę spokojna bo wiem że jesteśmy w dobrych rękach. Wcześniej kiedy Maciuś przypominał groszek robił usg 3d. Nic dodatkowo nie płacilam. Na kolejnej wizycie zapytam o 3d i ewentualne koszty.
-
emikey wrote:W szpitalu mają w dupie ciążę i wszystko. Mam się zarejestrować. Na 2018 rok. W poczekalnia zostałam tylko ja i starsza pani a on powiedział, że nie zdąży przyjąć bo wychodZi. Pracuje do 15:35. Jest 14:35
Życzę im żeby dostali sraki za te wszystkie złośliwości.
Spróbuj Kochana dodzwonić się do Twojego oddziału NFZ. Wbrew pozorom na infolinii są bardzo sympatyczne osobki i z chęcią pomogą podpowiedzą. Może w ten sposób znajdzie się dla Ciebie miejsce w najbliższym czasie. Opisz na spokojnie co i jak. Czy faktyczne musisz czekać do przyszłego roku. -
ja u swojego gina płacę 100zł za każda wizytę, zawsze mam dokładne USG (lekarz z certyfikatami i doktoratem z badań USG). Pierwsze prenatalne robiłam u niego - koszt 250zł (+ krew 100zł). Teraz na drugie dał mi skierowanie na NFZ, ale badanie będzie wykonywał osobiście.
-
Hej mamusie
Chyba zaczynam czuc mojego dzieciaczka bo od trzech dni pojawiaja sie czasem takie drgania w brzuchu, wczesniej czegos takiego nie czulam. Mam nadzieje ze to dzidzius a nie cos innego
Co do oplat za wizyty ja place 120 za wizyte z usg, w duzym miescie, takze jak porownuje do waszych cen to nawet spoko
Mialam nadzieje ze na tym etapie juz bede sie lepiej czula a mdlosci i wymioty niestety nie chca odpuscicmagdzia26, Nola lubią tę wiadomość
Synuś
-
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:Dziewczyny a znacie aktualne normy glukozy godzinę po i 2 godziny. Normy się zmieniły w ostatnim czasie i wujek Google ma kilka norm, a czekam na wyniki:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 15:24
-
Ja właśnie zrobiłam przegląd ciuszków po synku na rozmiar 56/62 i stwierdzam ze smutkiem że nic mi nie brakuje
ale i tak pewnie kupie parę spodenek i bodziakow na długi rękaw
ale to już na spokojnie pewnie gdzieś koło pazdziernika