Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 2 problemy z nogami i też buty kupuje przez neta. Po pierwsze rozmiar 42, a nawet 43, a po drugie lewa nogę mam poparzona wrzątkiem i jest szersza od prawej. Jestem nie wymiarowa xD.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 07:02
-
Cześć dziewczyny ja też przymierzam się do zakupu poduchy i chciałam zapytać co sądzicie o tej w ksztalcie tzw 7? Czy któraś doświadczona mogłaby mi bardzo krótko streścić różnice między C J U 7 he he byłabym Wdzięczna
chciałabym zakupić dzisiaj przez internet Czy strona super mami to dobry pomysł? Jakby nadała się również później do karmienia i wygodę z dzieckiem boję się że kupię coś co mi się nie przyda bo będzie mi sie na tym źle spało albo będzie niedobrane wymiarowo
-
Jacqueline wrote:Tak wygląda
Można ją dość szeroko rozsunąć, tu do zdjęcia ścisnęłam. Na kojec też będzie się nadawać, bo wystarczy szerzej rozłożyć a dziecko w ten nie związany koniec nie ucieknie przecież
Kosztowała 220zł plus przesyłka, długość boku to 138cm wg producentacała po zewnątrz ma coś ponad 3m.
Myślałam o J, jednak jeśli patrząc na kojec, to ta albo w kształcie C chyba najlepsze.
-
Nola - tu masz filmik instruktażowy prezentujący różne modele poduch, z SuperMami:
https://www.youtube.com/watch?v=XwO2g7gphKQ&feature=youtu.be&t=1m17s
Pokazane jest w pozycji leżącej co można z nimi robić i jak przy siedzeniu założyć
To na prawdę zależy od indywidualnych preferencji, dla kogoś super będzie C, dla innego JPo pierwszej nocy ze swoją stwierdzam, że nawet fajna. Plecy i krzyż nie bolały wreszcie, w nogach wygodniej, no i nie pozwoliła mi się obrócić całkiem na plecy żeby plackiem nie leżeć czasem
Jest kilka firm produkujących poduszki ciążowe, trzeba popatrzeć w internecie, kształty niektóre mają identyczne, głównie o C chodzi, ale różnią się długością.
Dlaczego wybrałam U a nie 7? Hmmm wydaje się, że ta w kształcie U bardziej blokuje ciało przed przewracaniem się na plecy, już myślę, że C byłaby lepsza niż ta 7, ale to tylko moja subiektywna opiniaNo i w nocy hmm przyuważyłam, że jak założyłam tą jedną część między nogi to stopa nie wisiała luźno tylko opierała się na tej drugiej długiej części. Jeśli kogoś bolą nogi to jest to dobre wyjście.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 07:27
Nola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
C jak najbardziej czytałam, że biorą do karmienia. Wydaje się, że na tej też da się karmić, ta 7 ma górę podobną a gdzieś na filmiku tylko o tej 7 było pokazane przy karmieniu. Nie będę innej poduchy specjalnie do karmienia kupować, jak na tej sie nie da to trudno12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ale leje!
Mi tez gin mówiła żeby jak najbliżej 22 tyg robić połówkowe, ale tam gdzie chciałam maja urlopy i dali mi termin 19+2. Umówiłam się jeszcze prywatnie u polecanej gin 2 tyg później czyli 21+2. W międzyczasie mam wizytę u mojej gin wiec Ew wątpliwości przegadam.
Po usg 13 tyg miałam uczucie niedosytu, wiele z was miało więcej rzeczy zmierzonych niż ja. badania robione na NFZ, ale w dobrej przychodni, niby. Wtedy tez chciałam powtórzyć badanie gdzieś indziej ale mąż na mnie nakrzyczał, tym razem umówiłam się nie mówiąc mu o tym, ale już to odkrył do kiedyś zostawiłam kompa z tym mailem otwartym. Ale nic mi nie powiedziałCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyK878 rozumiem cie doskonale z tym. Ja ostatnio tez skoczylam na usg a nasciemnialam ze na zakupy :p ale musialam tetno sprawdzic i poradzic sie innego gina. Moj m gada " daj dziscku spokoj niech sobie rosnie wszystko ok" ot taki optymista. Ja taka nie jestem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 08:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Czekam w kolejce do okulisty
do 3 razy sztuka !!!!!
Przypomniała mi się sytuacja a propo zapisów. w 7 tyg byłam też u kardiologa. Ze względu na serce. Miałam strasznie dużo napadów tachykardii. Nie ważne. W każdym razie babeczka była super, przebadała mnie dokładnie, poświeciłam mi ponad 40min. Mówi do mnie,że najchętniej to ona położyła mnie w szpitalu na oddziale kardiologicznym, ale takim który głownie zajmuje się kobietami w ciąży z zaburzeniami rytmu serca. Napisała mi nawet skierowanie, po czym dodała. Może pani dzwonić i sie umawiać, ale wątpie,żeby się pani udało zapisać przed porodemno, to się zaśmiałam i zapytałam się, czy nie mogłaby mnie zapisac, skoro tego potrzebuje. jaki jest sens,żebym poszła tam po porodzie, skoro maja mi to serce zbadać w czasie ciąży. Zaczęła coś tam kręcić,że mam dzwonic sama. Do szpitala na oddział nie udało mi się dostać, zrezygnowałam. Jedynie co mi zaproponowano, to konsultacje w poradni kardiologicznej w Aninie. Dziękuję, to już wolę pójść gdzieś bliżej niz jeżdzić prawie 80km,żeby ktoś mnie osłuchał i zrobił ekg.
-
Witam sie ja ze slonecznej Ustki ^^ maz mnie wczoraj na spontanie zabral, kazal sie pakowac i jedziemy ^^
Co do poduszek - ja mam J z supermami i jest ppdobna do C z motherglhooda. Dla niskich lepsza supermami dla wysokich mother.
Dzisiaj troche cierpialam bo nie zabralam jej tu i nie moglam sie ulozyc ^^
U mnie tez zostal tydzien do polowkowych!
Emilkey - zielony agrest - omnomnomnom im wiekszy kwach tym lepszy!
Maz moj mowi ze masz brac odmowe na pismie, jesli nie beda chcieli dac to powolaj sie na art. 217 Kodeks post. Adm. (Wydanie zaswiadczenia), jesli nie podziala masz prawo zadzwonic na policje i poprosic - powolujac sie na ten sam art. o przyjazd i spisanie odmowy w wydaniu zaswiadczenia - no i wtedy zaswiadczenie masz tylko nke od przychodni a od policji - dla nfz roznica zadna ^^MalaHD lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:powodzenia. nie daj się.
Przypomniała mi się sytuacja a propo zapisów. w 7 tyg byłam też u kardiologa. Ze względu na serce. Miałam strasznie dużo napadów tachykardii. Nie ważne. W każdym razie babeczka była super, przebadała mnie dokładnie, poświeciłam mi ponad 40min. Mówi do mnie,że najchętniej to ona położyła mnie w szpitalu na oddziale kardiologicznym, ale takim który głownie zajmuje się kobietami w ciąży z zaburzeniami rytmu serca. Napisała mi nawet skierowanie, po czym dodała. Może pani dzwonić i sie umawiać, ale wątpie,żeby się pani udało zapisać przed porodemno, to się zaśmiałam i zapytałam się, czy nie mogłaby mnie zapisac, skoro tego potrzebuje. jaki jest sens,żebym poszła tam po porodzie, skoro maja mi to serce zbadać w czasie ciąży. Zaczęła coś tam kręcić,że mam dzwonic sama. Do szpitala na oddział nie udało mi się dostać, zrezygnowałam. Jedynie co mi zaproponowano, to konsultacje w poradni kardiologicznej w Aninie. Dziękuję, to już wolę pójść gdzieś bliżej niz jeżdzić prawie 80km,żeby ktoś mnie osłuchał i zrobił ekg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 08:46
-
mycha91 wrote:Witam sie ja ze slonecznej Ustki ^^ maz mnie wczoraj na spontanie zabral, kazal sie pakowac i jedziemy ^^
Co do poduszek - ja mam J z supermami i jest ppdobna do C z motherglhooda. Dla niskich lepsza supermami dla wysokich mother.
Dzisiaj troche cierpialam bo nie zabralam jej tu i nie moglam sie ulozyc ^^
U mnie tez zostal tydzien do polowkowych!
Emilkey - zielony agrest - omnomnomnom im wiekszy kwach tym lepszy!
Maz moj mowi ze masz brac odmowe na pismie, jesli nie beda chcieli dac to powolaj sie na art. 217 Kodeks post. Adm. (Wydanie zaswiadczenia), jesli nie podziala masz prawo zadzwonic na policje i poprosic - powolujac sie na ten sam art. o przyjazd i spisanie odmowy w wydaniu zaswiadczenia - no i wtedy zaswiadczenie masz tylko nke od przychodni a od policji - dla nfz roznica zadna ^^
Morzepogodę masz?
Co do agrestu to ja nigdy nie jadłam skórek tylko wysysalam to że środka. Teraz skórki to rarytas haha. -
nick nieaktualnyemikey wrote:To po co pisała skierowanie jeśli wiedziała, że dostaniesz się po porodzie? Mi tu pachnie kasa....
-
Wczoraj też zamówiłam poduszkę do spania. Kształt J
W sumie niewiele się ostatnio odzywam i sobie was podczytuję. W planie mam oglądanie wózków niebawem. Spokojnie... tylko oglądanie
Wizytę u ginekologa miałam w ostatnią sobotę. To była tylko wizyta związana z przepisaniem leków, l4 i analiza badań. Okazało się że mój test PAPA wyszedł prawidłowo, pomimo sporego NT. Myślę, ze kolejne usg będę miała dopiero robione przy polowkowych w sierpniu. Póki co ,na kolejną wizytę mam znowu zrobić te same badania tj. morfologia, mocz, crp, tsh, d dimery. Czuję się dobrze. Brzuszek rośnie, waga teżWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 09:10
Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś