X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem odwrotny do Was dziewczyny. Mój rozmiar zaczyna się od 41 a i tak w większość 41 się nie mieszczę więc ja powinnam chodzic tylko w męskich butach... :-/

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    A u mnie drugi raz był ZUS oo ;)
    No co ty piszesz :o ale sie uparli na ciebie. W domku byli?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    A u mnie drugi raz był ZUS oo ;)
    Przepraszam ale nie pamietam: prowadzisz działalność czy jesteś na etacie ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 problemy z nogami i też buty kupuje przez neta. Po pierwsze rozmiar 42, a nawet 43, a po drugie lewa nogę mam poparzona wrzątkiem i jest szersza od prawej. Jestem nie wymiarowa xD.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 07:02

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja też przymierzam się do zakupu poduchy i chciałam zapytać co sądzicie o tej w ksztalcie tzw 7? Czy któraś doświadczona mogłaby mi bardzo krótko streścić różnice między C J U 7 he he byłabym Wdzięczna :) chciałabym zakupić dzisiaj przez internet Czy strona super mami to dobry pomysł? Jakby nadała się również później do karmienia i wygodę z dzieckiem boję się że kupię coś co mi się nie przyda bo będzie mi sie na tym źle spało albo będzie niedobrane wymiarowo

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Tak wygląda :)

1f39bd44b9c5f344med.jpg

Można ją dość szeroko rozsunąć, tu do zdjęcia ścisnęłam. Na kojec też będzie się nadawać, bo wystarczy szerzej rozłożyć a dziecko w ten nie związany koniec nie ucieknie przecież ;)

Kosztowała 220zł plus przesyłka, długość boku to 138cm wg producenta ;) cała po zewnątrz ma coś ponad 3m.

Myślałam o J, jednak jeśli patrząc na kojec, to ta albo w kształcie C chyba najlepsze.
    Jacqueline A czy na tej poduszce twojej U można też karmić dziecko? też chcę kupić z firmy super mami powiedz mi dlaczego wybrać U a nie 7? Zastanawiam się między tymi dwoma

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola - tu masz filmik instruktażowy prezentujący różne modele poduch, z SuperMami:

https://www.youtube.com/watch?v=XwO2g7gphKQ&feature=youtu.be&t=1m17s

Pokazane jest w pozycji leżącej co można z nimi robić i jak przy siedzeniu założyć :)

To na prawdę zależy od indywidualnych preferencji, dla kogoś super będzie C, dla innego J ;) Po pierwszej nocy ze swoją stwierdzam, że nawet fajna. Plecy i krzyż nie bolały wreszcie, w nogach wygodniej, no i nie pozwoliła mi się obrócić całkiem na plecy żeby plackiem nie leżeć czasem ;)

Jest kilka firm produkujących poduszki ciążowe, trzeba popatrzeć w internecie, kształty niektóre mają identyczne, głównie o C chodzi, ale różnią się długością.

Dlaczego wybrałam U a nie 7? Hmmm wydaje się, że ta w kształcie U bardziej blokuje ciało przed przewracaniem się na plecy, już myślę, że C byłaby lepsza niż ta 7, ale to tylko moja subiektywna opinia ;) No i w nocy hmm przyuważyłam, że jak założyłam tą jedną część między nogi to stopa nie wisiała luźno tylko opierała się na tej drugiej długiej części. Jeśli kogoś bolą nogi to jest to dobre wyjście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 07:27

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Nola Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) fajnie żze Ci wygodna jest i właśnie ta Twoja na wygodną wygląda tylko wciąż mnie zastanawia czy mozna ją do karmienia wykorzystać bo w tym filmiku instruktarzowym akurat przy Twoim typie U tego nie pokazuja :/

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola jam mam C i można ja spokojnie wykorzystać do karmienia. A i tak chyba kupię sobie ekstra rogala do karmienia.

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C jak najbardziej czytałam, że biorą do karmienia. Wydaje się, że na tej też da się karmić, ta 7 ma górę podobną a gdzieś na filmiku tylko o tej 7 było pokazane przy karmieniu. Nie będę innej poduchy specjalnie do karmienia kupować, jak na tej sie nie da to trudno ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale leje! :(

Mi tez gin mówiła żeby jak najbliżej 22 tyg robić połówkowe, ale tam gdzie chciałam maja urlopy i dali mi termin 19+2. Umówiłam się jeszcze prywatnie u polecanej gin 2 tyg później czyli 21+2. W międzyczasie mam wizytę u mojej gin wiec Ew wątpliwości przegadam.

Po usg 13 tyg miałam uczucie niedosytu, wiele z was miało więcej rzeczy zmierzonych niż ja. badania robione na NFZ, ale w dobrej przychodni, niby. Wtedy tez chciałam powtórzyć badanie gdzieś indziej ale mąż na mnie nakrzyczał, tym razem umówiłam się nie mówiąc mu o tym, ale już to odkrył do kiedyś zostawiłam kompa z tym mailem otwartym. Ale nic mi nie powiedział :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 rozumiem cie doskonale z tym. Ja ostatnio tez skoczylam na usg a nasciemnialam ze na zakupy :p ale musialam tetno sprawdzic i poradzic sie innego gina. Moj m gada " daj dziscku spokoj niech sobie rosnie wszystko ok" ot taki optymista. Ja taka nie jestem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 08:25

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam w kolejce do okulisty :P do 3 razy sztuka !!!!!

Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, [m]alina, Jacqueline, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te poduszki jakies chude mi sie wydaja...ja koldre zwijam tak zr ma prawie pol metra " wysokosci" i wtedy zarzucam noge :D

Lady Savage, ślązaczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czekam w kolejce do okulisty :P do 3 razy sztuka !!!!!
    powodzenia. nie daj się.

Przypomniała mi się sytuacja a propo zapisów. w 7 tyg byłam też u kardiologa. Ze względu na serce. Miałam strasznie dużo napadów tachykardii. Nie ważne. W każdym razie babeczka była super, przebadała mnie dokładnie, poświeciłam mi ponad 40min. Mówi do mnie,że najchętniej to ona położyła mnie w szpitalu na oddziale kardiologicznym, ale takim który głownie zajmuje się kobietami w ciąży z zaburzeniami rytmu serca. Napisała mi nawet skierowanie, po czym dodała. Może pani dzwonić i sie umawiać, ale wątpie,żeby się pani udało zapisać przed porodem :D no, to się zaśmiałam i zapytałam się, czy nie mogłaby mnie zapisac, skoro tego potrzebuje. jaki jest sens,żebym poszła tam po porodzie, skoro maja mi to serce zbadać w czasie ciąży. Zaczęła coś tam kręcić,że mam dzwonic sama. Do szpitala na oddział nie udało mi się dostać, zrezygnowałam. Jedynie co mi zaproponowano, to konsultacje w poradni kardiologicznej w Aninie. Dziękuję, to już wolę pójść gdzieś bliżej niz jeżdzić prawie 80km,żeby ktoś mnie osłuchał i zrobił ekg.

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja ze slonecznej Ustki ^^ maz mnie wczoraj na spontanie zabral, kazal sie pakowac i jedziemy ^^

Co do poduszek - ja mam J z supermami i jest ppdobna do C z motherglhooda. Dla niskich lepsza supermami dla wysokich mother.
    Dzisiaj troche cierpialam bo nie zabralam jej tu i nie moglam sie ulozyc ^^

U mnie tez zostal tydzien do polowkowych!

Emilkey - zielony agrest - omnomnomnom im wiekszy kwach tym lepszy!
    Maz moj mowi ze masz brac odmowe na pismie, jesli nie beda chcieli dac to powolaj sie na art. 217 Kodeks post. Adm. (Wydanie zaswiadczenia), jesli nie podziala masz prawo zadzwonic na policje i poprosic - powolujac sie na ten sam art. o przyjazd i spisanie odmowy w wydaniu zaswiadczenia - no i wtedy zaswiadczenie masz tylko nke od przychodni a od policji - dla nfz roznica zadna ^^

MalaHD lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    powodzenia. nie daj się.

Przypomniała mi się sytuacja a propo zapisów. w 7 tyg byłam też u kardiologa. Ze względu na serce. Miałam strasznie dużo napadów tachykardii. Nie ważne. W każdym razie babeczka była super, przebadała mnie dokładnie, poświeciłam mi ponad 40min. Mówi do mnie,że najchętniej to ona położyła mnie w szpitalu na oddziale kardiologicznym, ale takim który głownie zajmuje się kobietami w ciąży z zaburzeniami rytmu serca. Napisała mi nawet skierowanie, po czym dodała. Może pani dzwonić i sie umawiać, ale wątpie,żeby się pani udało zapisać przed porodem :D no, to się zaśmiałam i zapytałam się, czy nie mogłaby mnie zapisac, skoro tego potrzebuje. jaki jest sens,żebym poszła tam po porodzie, skoro maja mi to serce zbadać w czasie ciąży. Zaczęła coś tam kręcić,że mam dzwonic sama. Do szpitala na oddział nie udało mi się dostać, zrezygnowałam. Jedynie co mi zaproponowano, to konsultacje w poradni kardiologicznej w Aninie. Dziękuję, to już wolę pójść gdzieś bliżej niz jeżdzić prawie 80km,żeby ktoś mnie osłuchał i zrobił ekg.
    To po co pisała skierowanie jeśli wiedziała, że dostaniesz się po porodzie? Mi tu pachnie kasa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 08:46

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Witam sie ja ze slonecznej Ustki ^^ maz mnie wczoraj na spontanie zabral, kazal sie pakowac i jedziemy ^^

Co do poduszek - ja mam J z supermami i jest ppdobna do C z motherglhooda. Dla niskich lepsza supermami dla wysokich mother.
    Dzisiaj troche cierpialam bo nie zabralam jej tu i nie moglam sie ulozyc ^^

U mnie tez zostal tydzien do polowkowych!

Emilkey - zielony agrest - omnomnomnom im wiekszy kwach tym lepszy!
    Maz moj mowi ze masz brac odmowe na pismie, jesli nie beda chcieli dac to powolaj sie na art. 217 Kodeks post. Adm. (Wydanie zaswiadczenia), jesli nie podziala masz prawo zadzwonic na policje i poprosic - powolujac sie na ten sam art. o przyjazd i spisanie odmowy w wydaniu zaswiadczenia - no i wtedy zaswiadczenie masz tylko nke od przychodni a od policji - dla nfz roznica zadna ^^
    Dzieki!!!! Mojemu szpitalowi przydałoby się zabranie dotacji!

Morze :) pogodę masz?

Co do agrestu to ja nigdy nie jadłam skórek tylko wysysalam to że środka. Teraz skórki to rarytas haha.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    To po co pisała skierowanie jeśli wiedziała, że dostaniesz się po porodzie? Mi tu pachnie kasa....
    no więc właśnie, też mi się to wydało bez sensu. Dlatego zrezygnowałam. Na szczęście w II trymestrze napady już są coraz rzadziej, więc przeżyłam do tej pory, będę żyć dalej. Jak byłam na pierwszej wizycie u mojego gina i dał mi skierowanie do szpitala na pełną diagnostykę (żebym nie musiała robić badań prywatnie, bo siekło by mnie prawie tysiak), to od razu dał mi numer telefonu i kazał do siebie napisać w 1 dniu miesiączki,po to,że on mnie sam zapisze do szpitala. Ja mam sie wstawic w wyznaczonym terminie ze skierowaniem. A głownie chodziło,żeby się wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu,żeby zbadać hormony. Więc bardzo szybko miałam miejsce. A jak później leżałam w szpitalu i gadałam z dziewczynami, to niektóre czekały po 5-7mcy na przyjęcie. i weź jeszcze traf z miesiączką. To mi się wtedy w nim spodobało,że faktycznie zależy mu na dobru pacjentki :)

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj też zamówiłam poduszkę do spania. Kształt J :)
    W sumie niewiele się ostatnio odzywam i sobie was podczytuję. W planie mam oglądanie wózków niebawem. Spokojnie... tylko oglądanie :-)
    Wizytę u ginekologa miałam w ostatnią sobotę. To była tylko wizyta związana z przepisaniem leków, l4 i analiza badań. Okazało się że mój test PAPA wyszedł prawidłowo, pomimo sporego NT. Myślę, ze kolejne usg będę miała dopiero robione przy polowkowych w sierpniu. Póki co ,na kolejną wizytę mam znowu zrobić te same badania tj. morfologia, mocz, crp, tsh, d dimery. Czuję się dobrze. Brzuszek rośnie, waga też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 09:10

Szczesliwa_mamusia, magdzia26 lubią tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ