X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przytylam juz 3 kg :) jest 53 kg. Nie chcialabym przekroczyc 62 kg w ciazy. 12 kg jak na ciaze jest okej.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wiem no ale i tak staram sie myslec pozytywnie, ze to dla dzidziusia i ze dpbrze ze nie mam jakis powazniejszych dolegliwosci. Inaczej bym zwariowala ;)

Chyba tez musze sie rozgladnac za ta poducha ciazowa bo tak srednio wygodnie mi sie spi.

Tydzien do wizyty, juz mnie skreca ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte u gina po ponad 5 tygodniach :) ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka :)

Coco55 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie np jeszcze słodycze i mięso umarły śmiercią naturalną 14 tyg temu.

Ostatnio myślałam, że mam ochotę na Bounty (mój ulubiony słodycz) mąż kupił mi czteropak. Zjadłam jedno a resztę on musiał dokanczac.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze sie potwierdzi synus bo juz sie przyzwyczailismy ze to bedzie chlopczyk :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte za 5 dni i mam nadzieje ze okresla mi w koncu plec z jakas tam pewnoscia chociaz :) Tez sie nie moge doczekac.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień w piątek. To nic że będzie po węgiersku (mój mąż to Węgier wychowany od 8 roku życia w Polsce) i to nic że nic nie zrozumiem. Mąż mi przetlumaczy płeć i czy zdrowe.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi się nie chce w pracy siedzieć ....a jeszcze 4 h .....

ja mam na minusie -4,3kg. ale kazdy dr : ginekolog, diabetolog i hepatolog zadowoleni. Tylko mam więcej nie chudnąć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:04

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak mi się nie chce w pracy siedzieć ....a jeszcze 4 h .....

ja mam na minusie -4,3kg. ale kazdy dr : ginekolog, diabetolog i hepatolog zadowoleni. Tylko mam więcej nie chudnąć :P
    Mój gin też by był.zadowolony. on lubi takie kobiety postury anorektyczek ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój gin też by był.zadowolony. on lubi takie kobiety postury anorektyczek ;)
    ja sie mojego pytalam czy musze schudnąc przed ciąza powiedzial ze jak mi sie uda to super ale nie ma takiej koniecznośći, także nie naciskał :)

a do wyzej wspomniaje postury to mam za dużo jakos 40 kg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:13

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się skończyły problemy z jedzeniem. Jedynie odrzuca mnie od czosnku i zapachu kiełbasy.

Obecnie tygodniowo przybywa mi od 400 do 500 gram ;P
    Jak to tempo się utrzyma, to na koniec ciąży przewiduję wzrost wagi o ok. 14,5 kg.

Aktualnie mam 2,5 kg na plusie :D

Zołzimagic lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie lepiej żeby płeć sie nie zmieniła, mam już pół kocyka różowo-kremowego zrobionego
    a tak serio, to byle zdrowe i fajnie by było znać płeć już na 100%

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ale leje! :(

Mi tez gin mówiła żeby jak najbliżej 22 tyg robić połówkowe, ale tam gdzie chciałam maja urlopy i dali mi termin 19+2. Umówiłam się jeszcze prywatnie u polecanej gin 2 tyg później czyli 21+2. W międzyczasie mam wizytę u mojej gin wiec Ew wątpliwości przegadam.

Po usg 13 tyg miałam uczucie niedosytu, wiele z was miało więcej rzeczy zmierzonych niż ja. badania robione na NFZ, ale w dobrej przychodni, niby. Wtedy tez chciałam powtórzyć badanie gdzieś indziej ale mąż na mnie nakrzyczał, tym razem umówiłam się nie mówiąc mu o tym, ale już to odkrył do kiedyś zostawiłam kompa z tym mailem otwartym. Ale nic mi nie powiedział :)

No ja własnie umówiłam się na połówkowe na 1 sierpnia...z OM będzie wtedy 23t3d a z USG 22t1d także chyba ja z tych najbardziej opóźnionych będę, ale po pierwsze zależy mi na dobrej ocenie mózgu a tu im później tym lepiej...no i oczywiście nie biorę ewentualności terminacji ciąży...czyli nie patrzę by nie przeciągnąć tego 22t :)

U mnie też leje....brrrrrr

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka ale i tak nikt chyba terminacji nie ma na uwadze bo usg w 21 tc jesli by cos nie tak wyszl to amnio robia a na wynik i tak sie 4 tyg czeka

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Byłam wczoraj u swojego konowała.Pamiętacie, kiedyś Wam pisałam jaki on jest "półinteligentny", ale wczoraj to już przeszedł samego siebie. Pisałam ostatnio o bakteriach i nabłonkach w moczu. Wyobraźcie sobie, że od tak dał mi antybiotyk na to, antybiotyk zabroniony w ciąży (z grupy B). Czytam ulotkę a tam jak byk,że nie można stosować go u kobiet w ciąży. Dzwonię do swojej prywatnej gin,a ona kategorycznie zabroniła mi go brać.Bierze się go już w ostateczności przy mega złych wynikach w momencie kiedy żadne inne antybiotyki i leki nie działają, najpierw musi być zrobiony posiew i antybiogram, a on od tak sobie go przepisał.

Co do wizyt to jedna mam jutro, może dzidziuś się ujawni bo mnie już ciekawość zżera ;)
    Połówkowe (prenatalne) mam 25.07 a będzie to 21+3:)

W temacie wagi to tak jak od początku waga mi spadała tak przez miesiąc przybyło 2 kg. Zobaczymy jak będzie dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:33

<3Wbwmp2.png <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszym ważeniu jestem 3,7 kg na plusie. Mam nadzieję,że nie przytyję więcej jak 12-14 kg. Ale czuję,że brzuch to będę miała ogromny. Mój mąż powiedział,że jak ma dziecko być zdrowe, to dla niego mogę i przytyć 20kg, byle wszystko buło dobrze. Z jednej strony mi miło,ale nie 20 kg to już zdecydowanie za dużo. Śmiałam się,że nie mogę ważyć więcej od niego ;)

k878 lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jozefka ale i tak nikt chyba terminacji nie ma na uwadze bo usg w 21 tc jesli by cos nie tak wyszl to amnio robia a na wynik i tak sie 4 tyg czeka

Amus u nas prawdopodobieństwo choroby to 1:4 czyli 25%..oni od 5 tygodnia biorą taką ewentualność...ja nie...gdyby odkryli agenezję ciała modzelowategi i przegrody przezroczystej..a na tym etapie można...to i pewnie bez amnio by proponowali...to zbyt ciężka choroba, żeby to pominęli...bo choroba jest degeneracyjna..a zgon dziecka następuje między 6-8 rokiem życia...także wiesz...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - amnio robi sie zazwyczaj do 19tc gdzieś jeśli USG pierwszego trymestru czy inne badania prenatalne wychodzą źle. Tutaj to na podstawie samego USG myślę, że chodziłoby lekarzom o terminacje jeśli byłoby widać takie zmiany u dziecka ewidentne w obrazie USG które wskazywałyby na to, że dziecko może nie dożyć porodu lub inne poważne zmiany, tak sądzę.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez tak 2.5kg na plusie, dzisiaj rano bylo 53.5 kg ale po sniadaniu. Mysle ze w normie, lekarze tez chwali ze przybieram ale nie tyje. Idzie w brzuszek i dodadtkowe płyny na szczescie poki co.

Kolezanka ma mi pozyczyc duza pilke, podobno jest genialna na wszelkie bole kregoslupa i swietnie rozluznia. Wystarczy kilk razy dziennie sie na niej pobujac. Dam znac jak sie sprawdza u mnie.

Poki co leze sobie, relaksuje sie i staram sie odciazac szyjke jak moge. Mam mase poduch pod tylkiem i nogami. Wczoraj sie wyrwalam na spacer i wieczorem tak mnie cos cisnelo i napieralo w srodku ze az sie zaniepokoilam.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny , dzieki za wyjsnienie. Jozefka trzymam mocno kciuki ( zreszta za kazda !! :) ) Bedzie dobrze, musi byc :))

Jooozefka lubi tę wiadomość

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ