Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus wiem no ale i tak staram sie myslec pozytywnie, ze to dla dzidziusia i ze dpbrze ze nie mam jakis powazniejszych dolegliwosci. Inaczej bym zwariowala
Chyba tez musze sie rozgladnac za ta poducha ciazowa bo tak srednio wygodnie mi sie spi.
Tydzien do wizyty, juz mnie skrecaSynuś
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:jak mi się nie chce w pracy siedzieć ....a jeszcze 4 h .....
ja mam na minusie -4,3kg. ale kazdy dr : ginekolog, diabetolog i hepatolog zadowoleni. Tylko mam więcej nie chudnąć -
nick nieaktualnyemikey wrote:Mój gin też by był.zadowolony. on lubi takie kobiety postury anorektyczek
a do wyzej wspomniaje postury to mam za dużo jakos 40 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:13
-
Mnie się skończyły problemy z jedzeniem. Jedynie odrzuca mnie od czosnku i zapachu kiełbasy.
Obecnie tygodniowo przybywa mi od 400 do 500 gram ;P
Jak to tempo się utrzyma, to na koniec ciąży przewiduję wzrost wagi o ok. 14,5 kg.
Aktualnie mam 2,5 kg na plusieZołzimagic lubi tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
k878 wrote:Ale leje!
Mi tez gin mówiła żeby jak najbliżej 22 tyg robić połówkowe, ale tam gdzie chciałam maja urlopy i dali mi termin 19+2. Umówiłam się jeszcze prywatnie u polecanej gin 2 tyg później czyli 21+2. W międzyczasie mam wizytę u mojej gin wiec Ew wątpliwości przegadam.
Po usg 13 tyg miałam uczucie niedosytu, wiele z was miało więcej rzeczy zmierzonych niż ja. badania robione na NFZ, ale w dobrej przychodni, niby. Wtedy tez chciałam powtórzyć badanie gdzieś indziej ale mąż na mnie nakrzyczał, tym razem umówiłam się nie mówiąc mu o tym, ale już to odkrył do kiedyś zostawiłam kompa z tym mailem otwartym. Ale nic mi nie powiedział
No ja własnie umówiłam się na połówkowe na 1 sierpnia...z OM będzie wtedy 23t3d a z USG 22t1d także chyba ja z tych najbardziej opóźnionych będę, ale po pierwsze zależy mi na dobrej ocenie mózgu a tu im później tym lepiej...no i oczywiście nie biorę ewentualności terminacji ciąży...czyli nie patrzę by nie przeciągnąć tego 22t
U mnie też leje....brrrrrr
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny.
Byłam wczoraj u swojego konowała.Pamiętacie, kiedyś Wam pisałam jaki on jest "półinteligentny", ale wczoraj to już przeszedł samego siebie. Pisałam ostatnio o bakteriach i nabłonkach w moczu. Wyobraźcie sobie, że od tak dał mi antybiotyk na to, antybiotyk zabroniony w ciąży (z grupy. Czytam ulotkę a tam jak byk,że nie można stosować go u kobiet w ciąży. Dzwonię do swojej prywatnej gin,a ona kategorycznie zabroniła mi go brać.Bierze się go już w ostateczności przy mega złych wynikach w momencie kiedy żadne inne antybiotyki i leki nie działają, najpierw musi być zrobiony posiew i antybiogram, a on od tak sobie go przepisał.
Co do wizyt to jedna mam jutro, może dzidziuś się ujawni bo mnie już ciekawość zżera
Połówkowe (prenatalne) mam 25.07 a będzie to 21+3:)
W temacie wagi to tak jak od początku waga mi spadała tak przez miesiąc przybyło 2 kg. Zobaczymy jak będzie dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:33
-
nick nieaktualnyja po dzisiejszym ważeniu jestem 3,7 kg na plusie. Mam nadzieję,że nie przytyję więcej jak 12-14 kg. Ale czuję,że brzuch to będę miała ogromny. Mój mąż powiedział,że jak ma dziecko być zdrowe, to dla niego mogę i przytyć 20kg, byle wszystko buło dobrze. Z jednej strony mi miło,ale nie 20 kg to już zdecydowanie za dużo. Śmiałam się,że nie mogę ważyć więcej od niego
k878 lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Jozefka ale i tak nikt chyba terminacji nie ma na uwadze bo usg w 21 tc jesli by cos nie tak wyszl to amnio robia a na wynik i tak sie 4 tyg czeka
Amus u nas prawdopodobieństwo choroby to 1:4 czyli 25%..oni od 5 tygodnia biorą taką ewentualność...ja nie...gdyby odkryli agenezję ciała modzelowategi i przegrody przezroczystej..a na tym etapie można...to i pewnie bez amnio by proponowali...to zbyt ciężka choroba, żeby to pominęli...bo choroba jest degeneracyjna..a zgon dziecka następuje między 6-8 rokiem życia...także wiesz...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Amus - amnio robi sie zazwyczaj do 19tc gdzieś jeśli USG pierwszego trymestru czy inne badania prenatalne wychodzą źle. Tutaj to na podstawie samego USG myślę, że chodziłoby lekarzom o terminacje jeśli byłoby widać takie zmiany u dziecka ewidentne w obrazie USG które wskazywałyby na to, że dziecko może nie dożyć porodu lub inne poważne zmiany, tak sądzę.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
no ja tez tak 2.5kg na plusie, dzisiaj rano bylo 53.5 kg ale po sniadaniu. Mysle ze w normie, lekarze tez chwali ze przybieram ale nie tyje. Idzie w brzuszek i dodadtkowe płyny na szczescie poki co.
Kolezanka ma mi pozyczyc duza pilke, podobno jest genialna na wszelkie bole kregoslupa i swietnie rozluznia. Wystarczy kilk razy dziennie sie na niej pobujac. Dam znac jak sie sprawdza u mnie.
Poki co leze sobie, relaksuje sie i staram sie odciazac szyjke jak moge. Mam mase poduch pod tylkiem i nogami. Wczoraj sie wyrwalam na spacer i wieczorem tak mnie cos cisnelo i napieralo w srodku ze az sie zaniepokoilam.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny