Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przytylam juz 3 kg :) jest 53 kg. Nie chcialabym przekroczyc 62 kg w ciazy. 12 kg jak na ciaze jest okej.

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus wiem no ale i tak staram sie myslec pozytywnie, ze to dla dzidziusia i ze dpbrze ze nie mam jakis powazniejszych dolegliwosci. Inaczej bym zwariowala ;)

Chyba tez musze sie rozgladnac za ta poducha ciazowa bo tak srednio wygodnie mi sie spi.

Tydzien do wizyty, juz mnie skreca ;)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam wizyte u gina po ponad 5 tygodniach :) ciekawe czy potwierdzi sie dziewczynka :)

Coco55 lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie np jeszcze słodycze i mięso umarły śmiercią naturalną 14 tyg temu.

Ostatnio myślałam, że mam ochotę na Bounty (mój ulubiony słodycz) mąż kupił mi czteropak. Zjadłam jedno a resztę on musiał dokanczac.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze sie potwierdzi synus bo juz sie przyzwyczailismy ze to bedzie chlopczyk :)

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyte za 5 dni i mam nadzieje ze okresla mi w koncu plec z jakas tam pewnoscia chociaz :) Tez sie nie moge doczekac.

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę za tydzień w piątek. To nic że będzie po węgiersku (mój mąż to Węgier wychowany od 8 roku życia w Polsce) i to nic że nic nie zrozumiem. Mąż mi przetlumaczy płeć i czy zdrowe.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mi się nie chce w pracy siedzieć ....a jeszcze 4 h .....

ja mam na minusie -4,3kg. ale kazdy dr : ginekolog, diabetolog i hepatolog zadowoleni. Tylko mam więcej nie chudnąć :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:04

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    jak mi się nie chce w pracy siedzieć ....a jeszcze 4 h .....

ja mam na minusie -4,3kg. ale kazdy dr : ginekolog, diabetolog i hepatolog zadowoleni. Tylko mam więcej nie chudnąć :P
    Mój gin też by był.zadowolony. on lubi takie kobiety postury anorektyczek ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Mój gin też by był.zadowolony. on lubi takie kobiety postury anorektyczek ;)
    ja sie mojego pytalam czy musze schudnąc przed ciąza powiedzial ze jak mi sie uda to super ale nie ma takiej koniecznośći, także nie naciskał :)

a do wyzej wspomniaje postury to mam za dużo jakos 40 kg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:13

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się skończyły problemy z jedzeniem. Jedynie odrzuca mnie od czosnku i zapachu kiełbasy.

Obecnie tygodniowo przybywa mi od 400 do 500 gram ;P
    Jak to tempo się utrzyma, to na koniec ciąży przewiduję wzrost wagi o ok. 14,5 kg.

Aktualnie mam 2,5 kg na plusie :D

Zołzimagic lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u mnie lepiej żeby płeć sie nie zmieniła, mam już pół kocyka różowo-kremowego zrobionego
    a tak serio, to byle zdrowe i fajnie by było znać płeć już na 100%

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ale leje! :(

Mi tez gin mówiła żeby jak najbliżej 22 tyg robić połówkowe, ale tam gdzie chciałam maja urlopy i dali mi termin 19+2. Umówiłam się jeszcze prywatnie u polecanej gin 2 tyg później czyli 21+2. W międzyczasie mam wizytę u mojej gin wiec Ew wątpliwości przegadam.

Po usg 13 tyg miałam uczucie niedosytu, wiele z was miało więcej rzeczy zmierzonych niż ja. badania robione na NFZ, ale w dobrej przychodni, niby. Wtedy tez chciałam powtórzyć badanie gdzieś indziej ale mąż na mnie nakrzyczał, tym razem umówiłam się nie mówiąc mu o tym, ale już to odkrył do kiedyś zostawiłam kompa z tym mailem otwartym. Ale nic mi nie powiedział :)

No ja własnie umówiłam się na połówkowe na 1 sierpnia...z OM będzie wtedy 23t3d a z USG 22t1d także chyba ja z tych najbardziej opóźnionych będę, ale po pierwsze zależy mi na dobrej ocenie mózgu a tu im później tym lepiej...no i oczywiście nie biorę ewentualności terminacji ciąży...czyli nie patrzę by nie przeciągnąć tego 22t :)

U mnie też leje....brrrrrr

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jozefka ale i tak nikt chyba terminacji nie ma na uwadze bo usg w 21 tc jesli by cos nie tak wyszl to amnio robia a na wynik i tak sie 4 tyg czeka

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

Byłam wczoraj u swojego konowała.Pamiętacie, kiedyś Wam pisałam jaki on jest "półinteligentny", ale wczoraj to już przeszedł samego siebie. Pisałam ostatnio o bakteriach i nabłonkach w moczu. Wyobraźcie sobie, że od tak dał mi antybiotyk na to, antybiotyk zabroniony w ciąży (z grupy B). Czytam ulotkę a tam jak byk,że nie można stosować go u kobiet w ciąży. Dzwonię do swojej prywatnej gin,a ona kategorycznie zabroniła mi go brać.Bierze się go już w ostateczności przy mega złych wynikach w momencie kiedy żadne inne antybiotyki i leki nie działają, najpierw musi być zrobiony posiew i antybiogram, a on od tak sobie go przepisał.

Co do wizyt to jedna mam jutro, może dzidziuś się ujawni bo mnie już ciekawość zżera ;)
    Połówkowe (prenatalne) mam 25.07 a będzie to 21+3:)

W temacie wagi to tak jak od początku waga mi spadała tak przez miesiąc przybyło 2 kg. Zobaczymy jak będzie dalej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 11:33

<3Wbwmp2.png <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po dzisiejszym ważeniu jestem 3,7 kg na plusie. Mam nadzieję,że nie przytyję więcej jak 12-14 kg. Ale czuję,że brzuch to będę miała ogromny. Mój mąż powiedział,że jak ma dziecko być zdrowe, to dla niego mogę i przytyć 20kg, byle wszystko buło dobrze. Z jednej strony mi miło,ale nie 20 kg to już zdecydowanie za dużo. Śmiałam się,że nie mogę ważyć więcej od niego ;)

k878 lubi tę wiadomość

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Jozefka ale i tak nikt chyba terminacji nie ma na uwadze bo usg w 21 tc jesli by cos nie tak wyszl to amnio robia a na wynik i tak sie 4 tyg czeka

Amus u nas prawdopodobieństwo choroby to 1:4 czyli 25%..oni od 5 tygodnia biorą taką ewentualność...ja nie...gdyby odkryli agenezję ciała modzelowategi i przegrody przezroczystej..a na tym etapie można...to i pewnie bez amnio by proponowali...to zbyt ciężka choroba, żeby to pominęli...bo choroba jest degeneracyjna..a zgon dziecka następuje między 6-8 rokiem życia...także wiesz...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - amnio robi sie zazwyczaj do 19tc gdzieś jeśli USG pierwszego trymestru czy inne badania prenatalne wychodzą źle. Tutaj to na podstawie samego USG myślę, że chodziłoby lekarzom o terminacje jeśli byłoby widać takie zmiany u dziecka ewidentne w obrazie USG które wskazywałyby na to, że dziecko może nie dożyć porodu lub inne poważne zmiany, tak sądzę.

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tez tak 2.5kg na plusie, dzisiaj rano bylo 53.5 kg ale po sniadaniu. Mysle ze w normie, lekarze tez chwali ze przybieram ale nie tyje. Idzie w brzuszek i dodadtkowe płyny na szczescie poki co.

Kolezanka ma mi pozyczyc duza pilke, podobno jest genialna na wszelkie bole kregoslupa i swietnie rozluznia. Wystarczy kilk razy dziennie sie na niej pobujac. Dam znac jak sie sprawdza u mnie.

Poki co leze sobie, relaksuje sie i staram sie odciazac szyjke jak moge. Mam mase poduch pod tylkiem i nogami. Wczoraj sie wyrwalam na spacer i wieczorem tak mnie cos cisnelo i napieralo w srodku ze az sie zaniepokoilam.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem dziewczyny , dzieki za wyjsnienie. Jozefka trzymam mocno kciuki ( zreszta za kazda !! :) ) Bedzie dobrze, musi byc :))

Jooozefka lubi tę wiadomość

‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ