X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka poleciła na zaparcia zwykle czopki glicerynowe (obojętnie jakiejakie firmy ) albo syrop lactulosum. wykupiłam jedno i drugie ale u mnie samo patrzenie na czopki działa przeczyszczająco więc jeszcze nic nie użyłam;)

emikey, ara, ślązaczka lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jablko dziennie pomoglo :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ara mi pomagają czopki Eva qu. Są świetne i bezpieczne w ciąży. Choć ostatnio jak jadłam duzoooo bobu, to nie miałam problemów z zaparciami. Ale już mi się przejadł ;)
    Ooo bob! Musze kupić, narobiłaś mi smaku ;) dziś obiad się barszczem

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mi lekarka poleciła na zaparcia zwykle czopki glicerynowe (obojętnie jakiejakie firmy ) albo syrop lactulosum. wykupiłam jedno i drugie ale u mnie samo patrzenie na czopki działa przeczyszczająco więc jeszcze nic nie użyłam;)
    Lubię to mi sie wcisnęłoe niechcący.. kurcze ja do ubikacji latam po 3 razy dziennie. Możliwe że to przez te przemysłowe ilości owoców które wchłanianie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też latałam do wc bez problemów, ale od kiedy jem prenatal classic z żelazem muszę pilnować jedzenia. a że nie zawsze owoce mi wchodzą to potem się męczę w wc i mam po kilka podejść:/

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U mnie jablko dziennie pomoglo :)

ja dziś wypiłam sok z dwóch i nic :P jedzenie jabłek też nie działa

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde od dwoch dni mam mdlosci. Nie wiwm czy mi cos zaszkodzilo? Ale to bym miala biegunke albo cos takiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    ja też latałam do wc bez problemów, ale od kiedy jem prenatal classic z żelazem muszę pilnować jedzenia. a że nie zawsze owoce mi wchodzą to potem się męczę w wc i mam po kilka podejść:/
    A musisz brac wit z zelazem? Ja biore bez. Troche sie naszukalam ale mam :p

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śliwkach zazwyczaj idzie gładko :P po tych normalnych, nie suszonych. Tylko że one dużo cukru mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:40

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A musisz brac wit z zelazem? Ja biore bez. Troche sie naszukalam ale mam :p
    No od 6 tygodni biorę ten prenatal classic z żelazem a wyniki krwi i tak mi poleciały w dół i to prawie o 1 punkt (hgb) :/ więc pewnie bez nich bym już była na granicy anemii :/

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na zaparcia sprobujcie pic herbate czerwoną. Tylko tą z fusami! Na mnie nie ma opcji zeby nie zadzialala :D Zacznijcie dzien od owsianki z siemieniem lnianym. Potem ciemny chleb czy bulka. Duzo warzyw, owocow. Duzo wody. Ja nie mam w ogole problemu z zaparciami, moze dlatego ze mam diete identyczną jak przed ciążą. Jedynie dolaczylam kolacje do swojego menu, a zazwyczaj sa ta kanapki ale na ciemnym pieczywie, bo wczesniej jak jadlam obiad kolo 17 to juz nie bylam glodna. Ale to byla zima i o 21 juz spalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:57

• ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh moja dieta też praktycznie nie różni się od przedciążowej a zaparć nigdy nie miałam więc raczej to wina hormonów i może większej macicy
    poza tym na diecie bg nie pokombinuję zbytnio z owsiankami czy ciemnym chlebem ale dzięki za sugestie ;)
    skoczę po te czopki zanim pęknę od wody :P

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jestem jakaś stuknięta...własnie dowiedziłam się, że moja koleżanka, która poroniła 3 tygodnie temu była umowiona na prenatalne do najlepszego speca od USG w mojej miejscowości...zapisy do niego to co najmniej na 8 tyg do przodu...kazałam jej przepisać mnie na jej datę...i umówiłam sie u niego na połówkowe...bo tamte mam na NFZ...nie wiem jak to wytłumaczę mężowi bo dla nas każdy grosz ważny...ale zdrowie tez ważne prawda? w szczególności moje psychiczne ;) umówiłam się na 21.07 :) czyli na 12 dni przed tamtym :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woda z cytryną, przegotowana, letnia lub zimna.
    buraki pod każdą postacią i maślanka i spacery. powodzenia w tej twardej sprawie.

ara, Coco55 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny ja też jestem jakaś stuknięta...własnie dowiedziłam się, że moja koleżanka, która poroniła 3 tygodnie temu była umowiona na prenatalne do najlepszego speca od USG w mojej miejscowości...zapisy do niego to co najmniej na 8 tyg do przodu...kazałam jej przepisać mnie na jej datę...i umówiłam sie u niego na połówkowe...bo tamte mam na NFZ...nie wiem jak to wytłumaczę mężowi bo dla nas każdy grosz ważny...ale zdrowie tez ważne prawda? w szczególności moje psychiczne ;) umówiłam się na 21.07 :) czyli na 12 dni przed tamtym :)
    Pieniądze mają to do siebie, że zawsze je można zarobić. Przecież nie wydałaś na "waciki". Życzę jak najlepszych wyników. My nie poszliśmy na prenatalne II i III, bo nie czuję potrzeby. Byliśmy na pierwszym i wszystko było ok. Może się zdecydujemy jeszcze ale i tak musiałabym iść sama, bo mąż w delegacji.

dqpri09k6uedld97.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka pomyślnych wyników, nie przejmuj się kasą, najwyżej tu zrzutę po dychę zrobimy i się uzbiera ;)
    zupełnie Ci się nie dziwię, że chcesz je zrobić u dobrego specjalisty

Zołzimagic, agii81 lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka jeśli u Ciebie jest zwiekszone ryzyko wystapienia choroby i z tego co pisalas to 25% wynosi ryzyko to ja sie Tobie wcale nie dziwie ze chcesz isc. Najwyzej zbiorka po dyszce, ara ma racje :) masz najwiecej wskazan z calego forum aby isc i zrobic je u dobrego specjalisty :)

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie...damy radę bez zbiórki..ale było mi bardzo miło, że chciałyście pomóc <3 tak jak mówicie u mnie to ryzyko jest bardzo wysokie i po prostu chciałabym wiedzieć...żeby się psychicznie przygotować...no i rodzinę też...przyjmę każde dzieciątko, którym mnie Bóg obdarzy...wolałabym jednak wczesniej wiedzieć o chorobie...poza tym co dwie głowy to nie jedna...i sam fakt spojrzenia na dzieciątko przez dwóch ginekologów dostarcza większego prawdopodobieństwa wykluczenia pomyłki :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:

Ja o dziwo nie mam żadnego problemu z zaparciami, ale jem mnóstwo warzyw i owoców i myślę, że bardzo pomogło mi regularne przyjmowanie chlorelli. Reguluje pracę jelit w każdą stronę, czyli zaparcia, biegunki i wzdęcia. Lepsze to niż leki.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    ehh moja dieta też praktycznie nie różni się od przedciążowej a zaparć nigdy nie miałam więc raczej to wina hormonów i może większej macicy
    poza tym na diecie bg nie pokombinuję zbytnio z owsiankami czy ciemnym chlebem ale dzięki za sugestie ;)
    skoczę po te czopki zanim pęknę od wody :P

Widze, że nie jestem sama, ja też na bg. Owsianki możesz jeść bez problemu, bo są przecież płatki owsiane bezglutenowe.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ