X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarka poleciła na zaparcia zwykle czopki glicerynowe (obojętnie jakiejakie firmy ) albo syrop lactulosum. wykupiłam jedno i drugie ale u mnie samo patrzenie na czopki działa przeczyszczająco więc jeszcze nic nie użyłam;)

emikey, ara, ślązaczka lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jablko dziennie pomoglo :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ara mi pomagają czopki Eva qu. Są świetne i bezpieczne w ciąży. Choć ostatnio jak jadłam duzoooo bobu, to nie miałam problemów z zaparciami. Ale już mi się przejadł ;)
    Ooo bob! Musze kupić, narobiłaś mi smaku ;) dziś obiad się barszczem

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mi lekarka poleciła na zaparcia zwykle czopki glicerynowe (obojętnie jakiejakie firmy ) albo syrop lactulosum. wykupiłam jedno i drugie ale u mnie samo patrzenie na czopki działa przeczyszczająco więc jeszcze nic nie użyłam;)
    Lubię to mi sie wcisnęłoe niechcący.. kurcze ja do ubikacji latam po 3 razy dziennie. Możliwe że to przez te przemysłowe ilości owoców które wchłanianie.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też latałam do wc bez problemów, ale od kiedy jem prenatal classic z żelazem muszę pilnować jedzenia. a że nie zawsze owoce mi wchodzą to potem się męczę w wc i mam po kilka podejść:/

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U mnie jablko dziennie pomoglo :)

ja dziś wypiłam sok z dwóch i nic :P jedzenie jabłek też nie działa

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde od dwoch dni mam mdlosci. Nie wiwm czy mi cos zaszkodzilo? Ale to bym miala biegunke albo cos takiego

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    ja też latałam do wc bez problemów, ale od kiedy jem prenatal classic z żelazem muszę pilnować jedzenia. a że nie zawsze owoce mi wchodzą to potem się męczę w wc i mam po kilka podejść:/
    A musisz brac wit z zelazem? Ja biore bez. Troche sie naszukalam ale mam :p

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po śliwkach zazwyczaj idzie gładko :P po tych normalnych, nie suszonych. Tylko że one dużo cukru mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:40

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    A musisz brac wit z zelazem? Ja biore bez. Troche sie naszukalam ale mam :p
    No od 6 tygodni biorę ten prenatal classic z żelazem a wyniki krwi i tak mi poleciały w dół i to prawie o 1 punkt (hgb) :/ więc pewnie bez nich bym już była na granicy anemii :/

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny na zaparcia sprobujcie pic herbate czerwoną. Tylko tą z fusami! Na mnie nie ma opcji zeby nie zadzialala :D Zacznijcie dzien od owsianki z siemieniem lnianym. Potem ciemny chleb czy bulka. Duzo warzyw, owocow. Duzo wody. Ja nie mam w ogole problemu z zaparciami, moze dlatego ze mam diete identyczną jak przed ciążą. Jedynie dolaczylam kolacje do swojego menu, a zazwyczaj sa ta kanapki ale na ciemnym pieczywie, bo wczesniej jak jadlam obiad kolo 17 to juz nie bylam glodna. Ale to byla zima i o 21 juz spalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 14:57

• ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh moja dieta też praktycznie nie różni się od przedciążowej a zaparć nigdy nie miałam więc raczej to wina hormonów i może większej macicy
    poza tym na diecie bg nie pokombinuję zbytnio z owsiankami czy ciemnym chlebem ale dzięki za sugestie ;)
    skoczę po te czopki zanim pęknę od wody :P

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też jestem jakaś stuknięta...własnie dowiedziłam się, że moja koleżanka, która poroniła 3 tygodnie temu była umowiona na prenatalne do najlepszego speca od USG w mojej miejscowości...zapisy do niego to co najmniej na 8 tyg do przodu...kazałam jej przepisać mnie na jej datę...i umówiłam sie u niego na połówkowe...bo tamte mam na NFZ...nie wiem jak to wytłumaczę mężowi bo dla nas każdy grosz ważny...ale zdrowie tez ważne prawda? w szczególności moje psychiczne ;) umówiłam się na 21.07 :) czyli na 12 dni przed tamtym :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    woda z cytryną, przegotowana, letnia lub zimna.
    buraki pod każdą postacią i maślanka i spacery. powodzenia w tej twardej sprawie.

ara, Coco55 lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Dziewczyny ja też jestem jakaś stuknięta...własnie dowiedziłam się, że moja koleżanka, która poroniła 3 tygodnie temu była umowiona na prenatalne do najlepszego speca od USG w mojej miejscowości...zapisy do niego to co najmniej na 8 tyg do przodu...kazałam jej przepisać mnie na jej datę...i umówiłam sie u niego na połówkowe...bo tamte mam na NFZ...nie wiem jak to wytłumaczę mężowi bo dla nas każdy grosz ważny...ale zdrowie tez ważne prawda? w szczególności moje psychiczne ;) umówiłam się na 21.07 :) czyli na 12 dni przed tamtym :)
    Pieniądze mają to do siebie, że zawsze je można zarobić. Przecież nie wydałaś na "waciki". Życzę jak najlepszych wyników. My nie poszliśmy na prenatalne II i III, bo nie czuję potrzeby. Byliśmy na pierwszym i wszystko było ok. Może się zdecydujemy jeszcze ale i tak musiałabym iść sama, bo mąż w delegacji.

dqpri09k6uedld97.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka pomyślnych wyników, nie przejmuj się kasą, najwyżej tu zrzutę po dychę zrobimy i się uzbiera ;)
    zupełnie Ci się nie dziwię, że chcesz je zrobić u dobrego specjalisty

Zołzimagic, agii81 lubią tę wiadomość

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joozefka jeśli u Ciebie jest zwiekszone ryzyko wystapienia choroby i z tego co pisalas to 25% wynosi ryzyko to ja sie Tobie wcale nie dziwie ze chcesz isc. Najwyzej zbiorka po dyszce, ara ma racje :) masz najwiecej wskazan z calego forum aby isc i zrobic je u dobrego specjalisty :)

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie...damy radę bez zbiórki..ale było mi bardzo miło, że chciałyście pomóc <3 tak jak mówicie u mnie to ryzyko jest bardzo wysokie i po prostu chciałabym wiedzieć...żeby się psychicznie przygotować...no i rodzinę też...przyjmę każde dzieciątko, którym mnie Bóg obdarzy...wolałabym jednak wczesniej wiedzieć o chorobie...poza tym co dwie głowy to nie jedna...i sam fakt spojrzenia na dzieciątko przez dwóch ginekologów dostarcza większego prawdopodobieństwa wykluczenia pomyłki :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:

Ja o dziwo nie mam żadnego problemu z zaparciami, ale jem mnóstwo warzyw i owoców i myślę, że bardzo pomogło mi regularne przyjmowanie chlorelli. Reguluje pracę jelit w każdą stronę, czyli zaparcia, biegunki i wzdęcia. Lepsze to niż leki.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    ehh moja dieta też praktycznie nie różni się od przedciążowej a zaparć nigdy nie miałam więc raczej to wina hormonów i może większej macicy
    poza tym na diecie bg nie pokombinuję zbytnio z owsiankami czy ciemnym chlebem ale dzięki za sugestie ;)
    skoczę po te czopki zanim pęknę od wody :P

Widze, że nie jestem sama, ja też na bg. Owsianki możesz jeść bez problemu, bo są przecież płatki owsiane bezglutenowe.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ