X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    No jednak zostały mi te bakterie (d.liczne) i leukocyty 5-10- czyli to samo,
    pojawiły się też pasma śluzu, a zniknęły komórki drożdży. Ciekawe...
    We wtorek rano wizyta, zobaczymy co doktorek powie. Nigdy nie miałam żadnej infekcji, macie jakieś doświadczenia? Coś powinnam sobie kupić przed wizytą u lekarza?

Ja robilam badsnie moczu w sobote i wyszly mi tez leukocyty 5-10 i liczne bakterie. W poniedzialek zrobilam posiew moczu i wyszly mi dwie bakterie e-coli i proteus mirabilis. W poniedzialek bylam tez u dr ale nie mialam wynikiw z posiewu to zalecil picie duzej ilosci wody i zebym kupila zurawine w tabletkach i furaginum teva i stosowala przez 7 dni. 17stego mam kolejna wizyte i mam zrobic rano badanie moczu i z wszystkimi wynikami do niego przyjsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 19:35

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja też nieczęsto piszę, ale czytam Was regularnie :)

U mnie w środę zdarzył się pierwszy taki nieciążowy dzień, aż z radości spędziłam kilka godzin w galerii, kupiłam pierwsze body i spodenki :)

Ale od dwóch dni mam ból podbrzusza, trochę mnie to martwi, no i tak sobie myślę, że może za dużo pochodziłam, poprzymierzałam buty na obcasie... A może brzuch tak rośnie, bo strasznie szczupła jestem? Poza tym ten czas odpowiadałby terminowi spodziewanej miesiączki... (nie wiem, czy to jeszcze ma znaczenie)

Na razie Nospa i magnez, chyba mogę tak brać? Dziewczyny, miewacie jeszcze czasami bóle brzucha?

aZzmp1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brak wzrostu bakterii w posiewie, uff

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Na razie Nospa i magnez, chyba mogę tak brać? Dziewczyny, miewacie jeszcze czasami bóle brzucha?
    o tak, ja w weekend biegałam za wózkami i mebelkami, od poniedziałku leżę dużo i na magnezie i nospie jestem, jutro chyba coś w końcu ogarnę w domku

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, mnie wcale nie boli. Czasem pachwiny tylko ale to rozciaganie więzadeł.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam fatalny dzień w pracy. Dosłownie myślałam ze usne.. I generalnie poszłam do pkoju szefowej na 30min drzemkę ☺!!!

Pracuje w agencji reklamowej więc niby powinnam już nie dawać się łapać na te wszystkie chwyty Ale chyba jednak to silniejsze ode mnie ;) co do czopkow są mega skuteczne (kiedyś pracowałam z nini) i skuteczne. Sama teraz kupiłam bo jakiś czas temu miałam problem i uwaga 11 dni nie bylam w kibelku. Śmiałam się nawet ze nie wiem czy czuję pierwsze ruchy dziecka czy pęka mi jelito ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia co z jutrem? Jak się czujesz? Spotkanie po 15?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monal wrote:
    Ja robilam badsnie moczu w sobote i wyszly mi tez leukocyty 5-10 i liczne bakterie. W poniedzialek zrobilam posiew moczu i wyszly mi dwie bakterie e-coli i proteus mirabilis. W poniedzialek bylam tez u dr ale nie mialam wynikiw z posiewu to zalecil picie duzej ilosci wody i zebym kupila zurawine w tabletkach i furaginum teva i stosowala przez 7 dni. 17stego mam kolejna wizyte i mam zrobic rano badanie moczu i z wszystkimi wynikami do niego przyjsc.
    Dzięki za info, na razie piję wodę i jutro zrobię posiew-zobaczymy co tam mi siedzi...

w4sq43r8x4wdamie.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja już biorę żelazo na receptę bo hemoglobina 10 a hematokryt 30. I z każdą morfo coraz niżej :/
    Tez mam już żelazo na receptę na szczęście nie wiem co to zaparcia wiec przynajmniej z tym nie mam problemu :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Szczęśliwa mamusia co z jutrem? Jak się czujesz? Spotkanie po 15?
    Lady dam znać Ci jutro rano. Bo teraz jadę na nospie. Mam nadzieję, że jutro będzie ok.puki co jestem na tak;)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj była położna mi też w moczu wyszły niby bardzo liczne bakterie ale wynik nie jest jednoznaczny dlatego ginek kazał mi powtórzyć badanie a dzisiaj jak z tą położna gadalam to mówi że spokojnie zurawit (lub odpowiednik z zurawina) mam brać +wit C (woda z cytryna) do tego zanim zrobię powtórkę badania i udam się do gina...powiedziała że w ciąży często zdaza się zakażenie moczu bezobjawowe. A i najważniejsze przy bólach brzucha wg niej to leżenie i odpoczynek plus oczywiście magnez i doraźnie nospa...
    Posluchalam sobie serduszka dzidziolka za miesiąc ma znowu do mnie wpaść ogólnie spoko można porozmawiać z kimś kto się zna na spokojnie :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wogole była zdziwiona jak jestem "przygotowana" i "zorientowana" co do spraw gdzie chce rodzic itp ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że Ci się tak fajnie trafiło. Ja po połowkowych przejadę się do przychodni i pogadam z położna. Chciałabym mieć już ja wybrana
    Ja trochę za mocno pofolgowalam sobie, bo opielilam moja rabate z kwiatami. Co się chyba synowi i mojemu brzuchowi. Bo ciągnie. Głupia ja, ale już nie mogłam patrzeć na te chwasty

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doskonale Cię rozumiem szczęśliwa mamusiu mam spory warzywniak plus trochę truskaweczek wszystko trzeba opielic itp wcześniej pilenie zawsze kończyło się ciagnieciem w pachwinach i bólem brzucha więc teraz już odpuszczam zresztą nie mam do tego weny zobaczymy co tam z tego urośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 21:54

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wogole dzisiaj znowu mnie głowa bolała i ta położna zmierzyla mi ciśnienie wyszło 100/60 i puls 60 mówi że bardzo niskie aż byłam zdziwiona bo przecież ostatnio mi tak szalalo hmmm ja juz nie wiem co z tym ciśnieniem moim :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Pauliśkaa1 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja mialam tak ostatnie 4 dni. Bol brzucha i podbrzusza. Bralam dwa razy Nospe bo nie chcialam sie tak meczyc. Wczoraj bylam u lekarza to uslyszalam, ze to moze byc normalne jak i nie. Chociaz tego nie rozwinal za bardzo. (jesli szyjka macicy jest ok i nic tam podczas badania zlego nie zauwazyl to nie ma powodu do niepokoju) Ale zbadal mnie i wszystko okazalo sie byc dobrze. Kazal brac Nospe i Espumisan jesli bd wzdecia. No i pojawic sie na kontroli za 2 tygodnie.

Pauliśka
  • Pauliśkaa1 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!

Jak stoicie wagowo ???
    Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
    Ciekawe co to bd pod koniec :p

Pauliśka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ja dzisiaj miałam fatalny dzień w pracy. Dosłownie myślałam ze usne.. I generalnie poszłam do pkoju szefowej na 30min drzemkę ☺!!!

Pracuje w agencji reklamowej więc niby powinnam już nie dawać się łapać na te wszystkie chwyty Ale chyba jednak to silniejsze ode mnie ;) co do czopkow są mega skuteczne (kiedyś pracowałam z nini) i skuteczne. Sama teraz kupiłam bo jakiś czas temu miałam problem i uwaga 11 dni nie bylam w kibelku. Śmiałam się nawet ze nie wiem czy czuję pierwsze ruchy dziecka czy pęka mi jelito ;)
    11 dnu???????????? :O ja nie ide jeden i czuje sie ciezka i w gole nie fajnie. Wooooow 11 dni :o

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    11 dnu???????????? :O ja nie ide jeden i czuje sie ciezka i w gole nie fajnie. Wooooow 11 dni :o

Co nie? Ja tez podziwiam ja po 2 dniach placze na kibelku.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lady dam znać Ci jutro rano. Bo teraz jadę na nospie. Mam nadzieję, że jutro będzie ok.puki co jestem na tak;)
    Ok :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ