X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    No jednak zostały mi te bakterie (d.liczne) i leukocyty 5-10- czyli to samo,
    pojawiły się też pasma śluzu, a zniknęły komórki drożdży. Ciekawe...
    We wtorek rano wizyta, zobaczymy co doktorek powie. Nigdy nie miałam żadnej infekcji, macie jakieś doświadczenia? Coś powinnam sobie kupić przed wizytą u lekarza?

Ja robilam badsnie moczu w sobote i wyszly mi tez leukocyty 5-10 i liczne bakterie. W poniedzialek zrobilam posiew moczu i wyszly mi dwie bakterie e-coli i proteus mirabilis. W poniedzialek bylam tez u dr ale nie mialam wynikiw z posiewu to zalecil picie duzej ilosci wody i zebym kupila zurawine w tabletkach i furaginum teva i stosowala przez 7 dni. 17stego mam kolejna wizyte i mam zrobic rano badanie moczu i z wszystkimi wynikami do niego przyjsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 19:35

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja też nieczęsto piszę, ale czytam Was regularnie :)

U mnie w środę zdarzył się pierwszy taki nieciążowy dzień, aż z radości spędziłam kilka godzin w galerii, kupiłam pierwsze body i spodenki :)

Ale od dwóch dni mam ból podbrzusza, trochę mnie to martwi, no i tak sobie myślę, że może za dużo pochodziłam, poprzymierzałam buty na obcasie... A może brzuch tak rośnie, bo strasznie szczupła jestem? Poza tym ten czas odpowiadałby terminowi spodziewanej miesiączki... (nie wiem, czy to jeszcze ma znaczenie)

Na razie Nospa i magnez, chyba mogę tak brać? Dziewczyny, miewacie jeszcze czasami bóle brzucha?

aZzmp1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie brak wzrostu bakterii w posiewie, uff

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    Na razie Nospa i magnez, chyba mogę tak brać? Dziewczyny, miewacie jeszcze czasami bóle brzucha?
    o tak, ja w weekend biegałam za wózkami i mebelkami, od poniedziałku leżę dużo i na magnezie i nospie jestem, jutro chyba coś w końcu ogarnę w domku

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, mnie wcale nie boli. Czasem pachwiny tylko ale to rozciaganie więzadeł.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam fatalny dzień w pracy. Dosłownie myślałam ze usne.. I generalnie poszłam do pkoju szefowej na 30min drzemkę ☺!!!

Pracuje w agencji reklamowej więc niby powinnam już nie dawać się łapać na te wszystkie chwyty Ale chyba jednak to silniejsze ode mnie ;) co do czopkow są mega skuteczne (kiedyś pracowałam z nini) i skuteczne. Sama teraz kupiłam bo jakiś czas temu miałam problem i uwaga 11 dni nie bylam w kibelku. Śmiałam się nawet ze nie wiem czy czuję pierwsze ruchy dziecka czy pęka mi jelito ;)

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia co z jutrem? Jak się czujesz? Spotkanie po 15?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monal wrote:
    Ja robilam badsnie moczu w sobote i wyszly mi tez leukocyty 5-10 i liczne bakterie. W poniedzialek zrobilam posiew moczu i wyszly mi dwie bakterie e-coli i proteus mirabilis. W poniedzialek bylam tez u dr ale nie mialam wynikiw z posiewu to zalecil picie duzej ilosci wody i zebym kupila zurawine w tabletkach i furaginum teva i stosowala przez 7 dni. 17stego mam kolejna wizyte i mam zrobic rano badanie moczu i z wszystkimi wynikami do niego przyjsc.
    Dzięki za info, na razie piję wodę i jutro zrobię posiew-zobaczymy co tam mi siedzi...

w4sq43r8x4wdamie.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja już biorę żelazo na receptę bo hemoglobina 10 a hematokryt 30. I z każdą morfo coraz niżej :/
    Tez mam już żelazo na receptę na szczęście nie wiem co to zaparcia wiec przynajmniej z tym nie mam problemu :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Szczęśliwa mamusia co z jutrem? Jak się czujesz? Spotkanie po 15?
    Lady dam znać Ci jutro rano. Bo teraz jadę na nospie. Mam nadzieję, że jutro będzie ok.puki co jestem na tak;)

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj była położna mi też w moczu wyszły niby bardzo liczne bakterie ale wynik nie jest jednoznaczny dlatego ginek kazał mi powtórzyć badanie a dzisiaj jak z tą położna gadalam to mówi że spokojnie zurawit (lub odpowiednik z zurawina) mam brać +wit C (woda z cytryna) do tego zanim zrobię powtórkę badania i udam się do gina...powiedziała że w ciąży często zdaza się zakażenie moczu bezobjawowe. A i najważniejsze przy bólach brzucha wg niej to leżenie i odpoczynek plus oczywiście magnez i doraźnie nospa...
    Posluchalam sobie serduszka dzidziolka za miesiąc ma znowu do mnie wpaść ogólnie spoko można porozmawiać z kimś kto się zna na spokojnie :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wogole była zdziwiona jak jestem "przygotowana" i "zorientowana" co do spraw gdzie chce rodzic itp ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że Ci się tak fajnie trafiło. Ja po połowkowych przejadę się do przychodni i pogadam z położna. Chciałabym mieć już ja wybrana
    Ja trochę za mocno pofolgowalam sobie, bo opielilam moja rabate z kwiatami. Co się chyba synowi i mojemu brzuchowi. Bo ciągnie. Głupia ja, ale już nie mogłam patrzeć na te chwasty

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No doskonale Cię rozumiem szczęśliwa mamusiu mam spory warzywniak plus trochę truskaweczek wszystko trzeba opielic itp wcześniej pilenie zawsze kończyło się ciagnieciem w pachwinach i bólem brzucha więc teraz już odpuszczam zresztą nie mam do tego weny zobaczymy co tam z tego urośnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 21:54

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i wogole dzisiaj znowu mnie głowa bolała i ta położna zmierzyla mi ciśnienie wyszło 100/60 i puls 60 mówi że bardzo niskie aż byłam zdziwiona bo przecież ostatnio mi tak szalalo hmmm ja juz nie wiem co z tym ciśnieniem moim :/

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Pauliśkaa1 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja mialam tak ostatnie 4 dni. Bol brzucha i podbrzusza. Bralam dwa razy Nospe bo nie chcialam sie tak meczyc. Wczoraj bylam u lekarza to uslyszalam, ze to moze byc normalne jak i nie. Chociaz tego nie rozwinal za bardzo. (jesli szyjka macicy jest ok i nic tam podczas badania zlego nie zauwazyl to nie ma powodu do niepokoju) Ale zbadal mnie i wszystko okazalo sie byc dobrze. Kazal brac Nospe i Espumisan jesli bd wzdecia. No i pojawic sie na kontroli za 2 tygodnie.

Pauliśka
  • Pauliśkaa1 Nowa

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!!!

Jak stoicie wagowo ???
    Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
    Ciekawe co to bd pod koniec :p

Pauliśka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Ja dzisiaj miałam fatalny dzień w pracy. Dosłownie myślałam ze usne.. I generalnie poszłam do pkoju szefowej na 30min drzemkę ☺!!!

Pracuje w agencji reklamowej więc niby powinnam już nie dawać się łapać na te wszystkie chwyty Ale chyba jednak to silniejsze ode mnie ;) co do czopkow są mega skuteczne (kiedyś pracowałam z nini) i skuteczne. Sama teraz kupiłam bo jakiś czas temu miałam problem i uwaga 11 dni nie bylam w kibelku. Śmiałam się nawet ze nie wiem czy czuję pierwsze ruchy dziecka czy pęka mi jelito ;)
    11 dnu???????????? :O ja nie ide jeden i czuje sie ciezka i w gole nie fajnie. Wooooow 11 dni :o

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    11 dnu???????????? :O ja nie ide jeden i czuje sie ciezka i w gole nie fajnie. Wooooow 11 dni :o

Co nie? Ja tez podziwiam ja po 2 dniach placze na kibelku.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Lady dam znać Ci jutro rano. Bo teraz jadę na nospie. Mam nadzieję, że jutro będzie ok.puki co jestem na tak;)
    Ok :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 702 703 704 705 706 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ