Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia1988 wrote:No jednak zostały mi te bakterie (d.liczne) i leukocyty 5-10- czyli to samo,
pojawiły się też pasma śluzu, a zniknęły komórki drożdży. Ciekawe...
We wtorek rano wizyta, zobaczymy co doktorek powie. Nigdy nie miałam żadnej infekcji, macie jakieś doświadczenia? Coś powinnam sobie kupić przed wizytą u lekarza?
Ja robilam badsnie moczu w sobote i wyszly mi tez leukocyty 5-10 i liczne bakterie. W poniedzialek zrobilam posiew moczu i wyszly mi dwie bakterie e-coli i proteus mirabilis. W poniedzialek bylam tez u dr ale nie mialam wynikiw z posiewu to zalecil picie duzej ilosci wody i zebym kupila zurawine w tabletkach i furaginum teva i stosowala przez 7 dni. 17stego mam kolejna wizyte i mam zrobic rano badanie moczu i z wszystkimi wynikami do niego przyjsc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 19:35
Kamcia1988 lubi tę wiadomość
-
Hejo, ja też nieczęsto piszę, ale czytam Was regularnie
U mnie w środę zdarzył się pierwszy taki nieciążowy dzień, aż z radości spędziłam kilka godzin w galerii, kupiłam pierwsze body i spodenki
Ale od dwóch dni mam ból podbrzusza, trochę mnie to martwi, no i tak sobie myślę, że może za dużo pochodziłam, poprzymierzałam buty na obcasie... A może brzuch tak rośnie, bo strasznie szczupła jestem? Poza tym ten czas odpowiadałby terminowi spodziewanej miesiączki... (nie wiem, czy to jeszcze ma znaczenie)
Na razie Nospa i magnez, chyba mogę tak brać? Dziewczyny, miewacie jeszcze czasami bóle brzucha? -
Edith wrote:Na razie Nospa i magnez, chyba mogę tak brać? Dziewczyny, miewacie jeszcze czasami bóle brzucha?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja dzisiaj miałam fatalny dzień w pracy. Dosłownie myślałam ze usne.. I generalnie poszłam do pkoju szefowej na 30min drzemkę ☺!!!
Pracuje w agencji reklamowej więc niby powinnam już nie dawać się łapać na te wszystkie chwyty Ale chyba jednak to silniejsze ode mnieco do czopkow są mega skuteczne (kiedyś pracowałam z nini) i skuteczne. Sama teraz kupiłam bo jakiś czas temu miałam problem i uwaga 11 dni nie bylam w kibelku. Śmiałam się nawet ze nie wiem czy czuję pierwsze ruchy dziecka czy pęka mi jelito
-
Monal wrote:Ja robilam badsnie moczu w sobote i wyszly mi tez leukocyty 5-10 i liczne bakterie. W poniedzialek zrobilam posiew moczu i wyszly mi dwie bakterie e-coli i proteus mirabilis. W poniedzialek bylam tez u dr ale nie mialam wynikiw z posiewu to zalecil picie duzej ilosci wody i zebym kupila zurawine w tabletkach i furaginum teva i stosowala przez 7 dni. 17stego mam kolejna wizyte i mam zrobic rano badanie moczu i z wszystkimi wynikami do niego przyjsc.
-
MalaHD wrote:A ja już biorę żelazo na receptę bo hemoglobina 10 a hematokryt 30. I z każdą morfo coraz niżejhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny
-
U mnie dzisiaj była położna mi też w moczu wyszły niby bardzo liczne bakterie ale wynik nie jest jednoznaczny dlatego ginek kazał mi powtórzyć badanie a dzisiaj jak z tą położna gadalam to mówi że spokojnie zurawit (lub odpowiednik z zurawina) mam brać +wit C (woda z cytryna) do tego zanim zrobię powtórkę badania i udam się do gina...powiedziała że w ciąży często zdaza się zakażenie moczu bezobjawowe. A i najważniejsze przy bólach brzucha wg niej to leżenie i odpoczynek plus oczywiście magnez i doraźnie nospa...
Posluchalam sobie serduszka dzidziolka za miesiąc ma znowu do mnie wpaść ogólnie spoko można porozmawiać z kimś kto się zna na spokojnie -
nick nieaktualnyTo super, że Ci się tak fajnie trafiło. Ja po połowkowych przejadę się do przychodni i pogadam z położna. Chciałabym mieć już ja wybrana
Ja trochę za mocno pofolgowalam sobie, bo opielilam moja rabate z kwiatami. Co się chyba synowi i mojemu brzuchowi. Bo ciągnie. Głupia ja, ale już nie mogłam patrzeć na te chwasty -
No doskonale Cię rozumiem szczęśliwa mamusiu mam spory warzywniak plus trochę truskaweczek wszystko trzeba opielic itp wcześniej pilenie zawsze kończyło się ciagnieciem w pachwinach i bólem brzucha więc teraz już odpuszczam zresztą nie mam do tego weny zobaczymy co tam z tego urośnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 21:54
-
A i wogole dzisiaj znowu mnie głowa bolała i ta położna zmierzyla mi ciśnienie wyszło 100/60 i puls 60 mówi że bardzo niskie aż byłam zdziwiona bo przecież ostatnio mi tak szalalo hmmm ja juz nie wiem co z tym ciśnieniem moim
-
Hej
Ja mialam tak ostatnie 4 dni. Bol brzucha i podbrzusza. Bralam dwa razy Nospe bo nie chcialam sie tak meczyc. Wczoraj bylam u lekarza to uslyszalam, ze to moze byc normalne jak i nie. Chociaz tego nie rozwinal za bardzo. (jesli szyjka macicy jest ok i nic tam podczas badania zlego nie zauwazyl to nie ma powodu do niepokoju) Ale zbadal mnie i wszystko okazalo sie byc dobrze. Kazal brac Nospe i Espumisan jesli bd wzdecia. No i pojawic sie na kontroli za 2 tygodnie.Pauliśka -
Dziewczyny!!!
Jak stoicie wagowo ???
Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
Ciekawe co to bd pod koniec :pPauliśka -
nick nieaktualnyCoco55 wrote:Ja dzisiaj miałam fatalny dzień w pracy. Dosłownie myślałam ze usne.. I generalnie poszłam do pkoju szefowej na 30min drzemkę ☺!!!
Pracuje w agencji reklamowej więc niby powinnam już nie dawać się łapać na te wszystkie chwyty Ale chyba jednak to silniejsze ode mnieco do czopkow są mega skuteczne (kiedyś pracowałam z nini) i skuteczne. Sama teraz kupiłam bo jakiś czas temu miałam problem i uwaga 11 dni nie bylam w kibelku. Śmiałam się nawet ze nie wiem czy czuję pierwsze ruchy dziecka czy pęka mi jelito
ja nie ide jeden i czuje sie ciezka i w gole nie fajnie. Wooooow 11 dni :o
-
Amus87 wrote:11 dnu????????????
ja nie ide jeden i czuje sie ciezka i w gole nie fajnie. Wooooow 11 dni :o
Co nie? Ja tez podziwiam ja po 2 dniach placze na kibelku.