X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Dziewczyny!!!

Jak stoicie wagowo ???
    Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
    Ciekawe co to bd pod koniec :p
    200 g na plus od początku ciąży

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaczynam kolejny rzut sikania non stop. Dzisiaj to juz przechodze sama siebie. Poszlam do lazienki siku, zrobilam, zmylam makeup, umylam zeby....zrobilam znowu siku....jestem w lozku, nasmarowalam rece i nogi i znow mi sie zaczyna chciec....drama. a jak nie ide a mlode nie spi to mnie kopie po tym pecherzu. Mam nadzieje ze lada dzien macica znow pojdzie w gore bo jest slabo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 23:08

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Co nie? Ja tez podziwiam ja po 2 dniach placze na kibelku.
    Niestety byłam na wakacjach w Turcji wtedy i nikt nie umiał mi pomóc - zerowy angielski w aptece np :) ogólnie chyba w końcu pomogła woda z miodem i cytryną

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dni bez wc oooo mamo mi chyba jelita żyć nie dały.... to raczej zdrowe nie jest idź po coś na zaparcia... ja po 2 dniach zwijam się z bolu o wcale nie na kibelku tylko normalnie boli cały dzień.

U mnie jest plus 4 kg przez ostatnie 2 tygodnie 2kg więc muszę trochę przestać s9bie dogadzac... :/

Aaaa mój mały naprawdę tak kopie, że brzuch lata ;) a już miałam takie nerwy, że go nie czuję aż czasem płakałam zw strachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 06:50

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 300 gram na plusie miedzy pierwsza wizyta u lekarza a wizyta w tym tygodniu. Brzucha prawie nie ma. Spytałam sie juz nawet lekarza czy mam sie martwic. W odpowiedzi usłyszałam ze mam sie tylko cieszyc bo tak naprawdę na chwile obecna maleństwo ma 100 gram, macica troche tylko powiekszona wiec nawet nie ma skąd przytyć. Uspokoił mnie:)

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wizyta, ale moja nie -ulubiona bo w przychodni. czyli a. kolejka do rejestracji, b. kolejka do lekarza c. brak kibla ( po co w przychodni gin/poł lazienka dla ciezarowek nie?).

Denerwuje sie jakos bardzo, bo skurcze po luteinie odpuscily, ale jak ta moja szyjka...za tydzien mialam jechac na urlop i wolalabym nie musiec jednak lezec. Trzymajcie kciuki!

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalySmok trzymam kciuki za wizytę. Ahh ta nasza polska sluzba zdrowia... :) Trzeba poprostu przeżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 07:16

• k878 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, a dawno miałaś badany mocz? Bo to tez jest objaw infekcji dróg moczowych... nie chce straszyć, ale tak mi się wydaje..

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Niestety byłam na wakacjach w Turcji wtedy i nikt nie umiał mi pomóc - zerowy angielski w aptece np :) ogólnie chyba w końcu pomogła woda z miodem i cytryną
    No tak, na wyjazdy to ja sie nie ruszam bez suszonych owoców. Najgorzej w górach bo zawsze byle co jemy, dużo kanapek i gorące kubki. Schroniskowy bigos czasami pomaga, ale nie zawsze jest smaczny :)

Na szczęście teraz mi to nie grozi, na urlop co najwyżej na Mazury na działeczkę do znajomych.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś fryzjera i nie wiem czy ściąć włosy na krótko czy tylko podciąć ? Niestety nadal mi wypadają :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam kijowa noc. Brzuch mnie napierdzielał.wyszlo wczorajsze pielenie i wczorajsze prasowanie. Wstawałam praktycznie co godzinę siku. Rano jeszcze się okazało, że całe pranie, które wczoraj wyprasowałam w nocy koty na nie nasikaly. Wczoraj mi się nie chciało chować i mam za swoje. Pierwszy raz im sie to zdarzyło. Jeszcze rano dowiedziałam się od mojego męża, że jego brat z żona do nas przyjeżdża na weekend. Wczoraj łaskawie mnie zapomnial o tym poinformować. Już się cieszę na ich przyjazd-ech... Jakoś goście teraz to ostatnie co mi w domu potrzebne.
    Z pozytywów- miałam fajny sen. Śniło mi się, że urodziłam i mój syn był tak śliczny i tak radosny. Cudny sen. A rano jak słuchałam serduszka, to wyczułam mojego Cudaczka pod brzuszkiem. Nawet mój mąż go poczuł. Tak sie wypiął, było czuć taka gulke. Aż sie wzruszyłam.

Lady przepraszam Cię bardzo- mimo moich chęci, nie dam rady jednak się dzisiaj z Tobą spotkać. Żałuję, ale nie to że muszę sprać ponownie wszystko co wyprasowałam, to jeszcze muszę ogarnąć chałupę przed przyjazdem szwagra. Bo znając życie przyjadę pod wieczór i pierwsze co będzie, to co masz w lodówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy :)

wczoraj tez słuchaliśmy serduszka, ale mam jakieś opory caly czas sie boje ze to jakoś na dzidziusia wpływa :/

tętno było 149-161 :) wiec myślę ze okeeeej. W pon wizyta u gina to się coś więcej dowiem.

beti mnie też troche wypadają, ale paznokcie mam twarde jak nigdy :P ja kiedyś miałam bardzo krókie włosy ale już nie chce. Źle się tak czułam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zapuszczam do porodu. Żebym mogła je w grudniu związać. Jak mam krótkie i nie ułożone, to masakra. Każdy włos żyje własnym życiem. A jak będę miała dłuższe to przynajmniej zwiąże i jako tako będę wyglądać. Później na wiosnę sobie zetnę.

• Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze jakos rzadko mnie dotykaja bole brzucha, bo nie mam czasu lezec. Zal mi corki jak jest ladna pogoda, a ona siedzi w domu, wiec duzo wychodzimy na plac zabaw, codziennie trzeba zrobic zakupy, co prawda towarzyszymy tacie, ale jednak dziecko nosze, no i wyjezdzamy czesto, wiec nie wyobrazam sobie, gdybym musiala lezec,a tego najbardziej sie balam, gdy rozmawialismy o kolejnej ciazy. Dzis wizyta :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do wagi to ja przytylam 4 kg, ale jestem chudzielec i po prostu jakos tak przybywaja te kg, ze lepiej jakos wygladam, a brzuszek ledwo sie wybil dopiero ;) jak ktos nie wie to by w zyciu nie pomyślał, ze to juzprawie polowa ciazy.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    beti mnie też troche wypadają, ale paznokcie mam twarde jak nigdy :P ja kiedyś miałam bardzo krókie włosy ale już nie chce. Źle się tak czułam :(

Ja też mam mocniejsze paznokcie tyle że jakoś przestały mi rosnąć. Przez 4 miesiące urosły tyle co normalnie przez miesiąc.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga cały czas się trzyma w miejscu +/- 300 g ale to chyba zależy czy ważę się przed czy po śniadaniu :P ale mną się nie sugerujcie zaczynałam od 89,9 teraz jest 88 więc najlepiej jakbym wogole nie przytyla albo max 5kg w sumie mój gin jest zadowolony ze na razie nie tyje

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Dziewczyny!!!

Jak stoicie wagowo ???
    Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
    Ciekawe co to bd pod koniec :p

Ja jestem +3 kg od początku ciąży.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży byłam już na tym etapie 4kg na plusie a 88 kg ważyłam w 27 tc i mam zamiar to powtórzyć ;) chociaż pewnie ciężko będzie bo dzidzia teraz cszybko rośnie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Aaa co do wagi to ja przytylam 4 kg, ale jestem chudzielec i po prostu jakos tak przybywaja te kg, ze lepiej jakos wygladam, a brzuszek ledwo sie wybil dopiero ;) jak ktos nie wie to by w zyciu nie pomyślał, ze to juzprawie polowa ciazy.

U mnie też już +4 i też startowałam raczej jako chudzielec, 54 kg/170 cm. Waga mnie trochę przeraża, ale brzuch też mam ciągle mały, jedynie cycki awansowały o jeden rozmiar i dalej chodzę w ubraniach sprzed ciąży, w niektórych spodniach dokładam jedynie wstawkę do zapięcia, żeby pas nie uciskał.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ