X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Dziewczyny!!!

Jak stoicie wagowo ???
    Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
    Ciekawe co to bd pod koniec :p
    200 g na plus od początku ciąży

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaczynam kolejny rzut sikania non stop. Dzisiaj to juz przechodze sama siebie. Poszlam do lazienki siku, zrobilam, zmylam makeup, umylam zeby....zrobilam znowu siku....jestem w lozku, nasmarowalam rece i nogi i znow mi sie zaczyna chciec....drama. a jak nie ide a mlode nie spi to mnie kopie po tym pecherzu. Mam nadzieje ze lada dzien macica znow pojdzie w gore bo jest slabo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 23:08

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Co nie? Ja tez podziwiam ja po 2 dniach placze na kibelku.
    Niestety byłam na wakacjach w Turcji wtedy i nikt nie umiał mi pomóc - zerowy angielski w aptece np :) ogólnie chyba w końcu pomogła woda z miodem i cytryną

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 dni bez wc oooo mamo mi chyba jelita żyć nie dały.... to raczej zdrowe nie jest idź po coś na zaparcia... ja po 2 dniach zwijam się z bolu o wcale nie na kibelku tylko normalnie boli cały dzień.

U mnie jest plus 4 kg przez ostatnie 2 tygodnie 2kg więc muszę trochę przestać s9bie dogadzac... :/

Aaaa mój mały naprawdę tak kopie, że brzuch lata ;) a już miałam takie nerwy, że go nie czuję aż czasem płakałam zw strachu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 06:50

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 300 gram na plusie miedzy pierwsza wizyta u lekarza a wizyta w tym tygodniu. Brzucha prawie nie ma. Spytałam sie juz nawet lekarza czy mam sie martwic. W odpowiedzi usłyszałam ze mam sie tylko cieszyc bo tak naprawdę na chwile obecna maleństwo ma 100 gram, macica troche tylko powiekszona wiec nawet nie ma skąd przytyć. Uspokoił mnie:)

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis wizyta, ale moja nie -ulubiona bo w przychodni. czyli a. kolejka do rejestracji, b. kolejka do lekarza c. brak kibla ( po co w przychodni gin/poł lazienka dla ciezarowek nie?).

Denerwuje sie jakos bardzo, bo skurcze po luteinie odpuscily, ale jak ta moja szyjka...za tydzien mialam jechac na urlop i wolalabym nie musiec jednak lezec. Trzymajcie kciuki!

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalySmok trzymam kciuki za wizytę. Ahh ta nasza polska sluzba zdrowia... :) Trzeba poprostu przeżyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 07:16

• k878 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, a dawno miałaś badany mocz? Bo to tez jest objaw infekcji dróg moczowych... nie chce straszyć, ale tak mi się wydaje..

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Niestety byłam na wakacjach w Turcji wtedy i nikt nie umiał mi pomóc - zerowy angielski w aptece np :) ogólnie chyba w końcu pomogła woda z miodem i cytryną
    No tak, na wyjazdy to ja sie nie ruszam bez suszonych owoców. Najgorzej w górach bo zawsze byle co jemy, dużo kanapek i gorące kubki. Schroniskowy bigos czasami pomaga, ale nie zawsze jest smaczny :)

Na szczęście teraz mi to nie grozi, na urlop co najwyżej na Mazury na działeczkę do znajomych.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dziś fryzjera i nie wiem czy ściąć włosy na krótko czy tylko podciąć ? Niestety nadal mi wypadają :(

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam kijowa noc. Brzuch mnie napierdzielał.wyszlo wczorajsze pielenie i wczorajsze prasowanie. Wstawałam praktycznie co godzinę siku. Rano jeszcze się okazało, że całe pranie, które wczoraj wyprasowałam w nocy koty na nie nasikaly. Wczoraj mi się nie chciało chować i mam za swoje. Pierwszy raz im sie to zdarzyło. Jeszcze rano dowiedziałam się od mojego męża, że jego brat z żona do nas przyjeżdża na weekend. Wczoraj łaskawie mnie zapomnial o tym poinformować. Już się cieszę na ich przyjazd-ech... Jakoś goście teraz to ostatnie co mi w domu potrzebne.
    Z pozytywów- miałam fajny sen. Śniło mi się, że urodziłam i mój syn był tak śliczny i tak radosny. Cudny sen. A rano jak słuchałam serduszka, to wyczułam mojego Cudaczka pod brzuszkiem. Nawet mój mąż go poczuł. Tak sie wypiął, było czuć taka gulke. Aż sie wzruszyłam.

Lady przepraszam Cię bardzo- mimo moich chęci, nie dam rady jednak się dzisiaj z Tobą spotkać. Żałuję, ale nie to że muszę sprać ponownie wszystko co wyprasowałam, to jeszcze muszę ogarnąć chałupę przed przyjazdem szwagra. Bo znając życie przyjadę pod wieczór i pierwsze co będzie, to co masz w lodówce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryy :)

wczoraj tez słuchaliśmy serduszka, ale mam jakieś opory caly czas sie boje ze to jakoś na dzidziusia wpływa :/

tętno było 149-161 :) wiec myślę ze okeeeej. W pon wizyta u gina to się coś więcej dowiem.

beti mnie też troche wypadają, ale paznokcie mam twarde jak nigdy :P ja kiedyś miałam bardzo krókie włosy ale już nie chce. Źle się tak czułam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to zapuszczam do porodu. Żebym mogła je w grudniu związać. Jak mam krótkie i nie ułożone, to masakra. Każdy włos żyje własnym życiem. A jak będę miała dłuższe to przynajmniej zwiąże i jako tako będę wyglądać. Później na wiosnę sobie zetnę.

• Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie, ze jakos rzadko mnie dotykaja bole brzucha, bo nie mam czasu lezec. Zal mi corki jak jest ladna pogoda, a ona siedzi w domu, wiec duzo wychodzimy na plac zabaw, codziennie trzeba zrobic zakupy, co prawda towarzyszymy tacie, ale jednak dziecko nosze, no i wyjezdzamy czesto, wiec nie wyobrazam sobie, gdybym musiala lezec,a tego najbardziej sie balam, gdy rozmawialismy o kolejnej ciazy. Dzis wizyta :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa co do wagi to ja przytylam 4 kg, ale jestem chudzielec i po prostu jakos tak przybywaja te kg, ze lepiej jakos wygladam, a brzuszek ledwo sie wybil dopiero ;) jak ktos nie wie to by w zyciu nie pomyślał, ze to juzprawie polowa ciazy.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    beti mnie też troche wypadają, ale paznokcie mam twarde jak nigdy :P ja kiedyś miałam bardzo krókie włosy ale już nie chce. Źle się tak czułam :(

Ja też mam mocniejsze paznokcie tyle że jakoś przestały mi rosnąć. Przez 4 miesiące urosły tyle co normalnie przez miesiąc.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie waga cały czas się trzyma w miejscu +/- 300 g ale to chyba zależy czy ważę się przed czy po śniadaniu :P ale mną się nie sugerujcie zaczynałam od 89,9 teraz jest 88 więc najlepiej jakbym wogole nie przytyla albo max 5kg w sumie mój gin jest zadowolony ze na razie nie tyje

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliśkaa1 wrote:
    Dziewczyny!!!

Jak stoicie wagowo ???
    Moze glupie pytanie ale ja jestem prawie 18 tydzien i przytylo mi sie 1 kg. Szczerze jakos specjalnie sobie nie odmawiam. Jem normalnie, slodyczy prawie wogole. Od czasu do czasu.
    Ciekawe co to bd pod koniec :p

Ja jestem +3 kg od początku ciąży.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży byłam już na tym etapie 4kg na plusie a 88 kg ważyłam w 27 tc i mam zamiar to powtórzyć ;) chociaż pewnie ciężko będzie bo dzidzia teraz cszybko rośnie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    Aaa co do wagi to ja przytylam 4 kg, ale jestem chudzielec i po prostu jakos tak przybywaja te kg, ze lepiej jakos wygladam, a brzuszek ledwo sie wybil dopiero ;) jak ktos nie wie to by w zyciu nie pomyślał, ze to juzprawie polowa ciazy.

U mnie też już +4 i też startowałam raczej jako chudzielec, 54 kg/170 cm. Waga mnie trochę przeraża, ale brzuch też mam ciągle mały, jedynie cycki awansowały o jeden rozmiar i dalej chodzę w ubraniach sprzed ciąży, w niektórych spodniach dokładam jedynie wstawkę do zapięcia, żeby pas nie uciskał.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
‹‹ 703 704 705 706 707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ