X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Czekam w kolejce do okulisty :P do 3 razy sztuka !!!!!
    Powodzenia mi się aż w nocy śniło że to ja czekam w tej kolejce do okulisty :P

emikey lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Powodzenia mi się aż w nocy śniło że to ja czekam w tej kolejce do okulisty :P
    Nie życzę nikomu takich koszmarów, ani w śnie ani na jawie!

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    mocz oddany wedle instrukcji i zaniesiony do lab w ciągu 30 min :) po 16 wyniki, zobaczymy czy coś się zmieni.
    Ps. wczoraj czytając Was chyba poczułam pierwsze ruchy. Kilka razy wyczułam takie lekkie mrowienie. A przed snem znowu mrowienie a potem takie bąbelki jak mówiłyście. Szoook, bardzo szybko wyczułam. Fajne uczucie, choć bym bardzo chciała już wyraźniej czuć maluszka :)

Aztoria lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i tak jak na ten etap ciąży, to szybko poczułaś :) a na kopniaczki przyjdzie jeszcze czas. Jeszcze zatęsknimy za bulgotkami :)

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe znam to, ja pierwsze usg miałam 5+5 i był wtedy tylko pęcherzyk, mialam przyjść za tydzień ale mnie ogarnęła taka panika o puste jajo, że 6+2 byłam już u innego lekarza :P mężowi się nie przyznałam bo by uznał, że oszalałam.

Chciałam się umówić jeszcze do innej kliniki na polowkowe, żeby sprawdzić w 2 miejscach i nie ma już terminów :/ wpisali mnie na listę rezerwowa jak się cos zwolni ale ni cóż. Najwyżej pójdę tylko raz ;)

Miewacie napay głodu? Takie, że MUSICIE cos zjeść już teraz natychmiast?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mnie zna juz pod tym wzgledem :D Tu w Niemczech mamy tylko 3 USG na cala ciaze ( ale juz dwa w PL za mna :P) i teraz bede miala za tydzien tutaj polowkowe. I mówię do męża, że jak bedziemy na koniec sierpnia w PL to nie bede potrzebowala juz USG. To skwitowal to tylko "yhmy jasne " :D

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Nie życzę nikomu takich koszmarów, ani w śnie ani na jawie!
    Aż się tym snem zmeczylam i głowa mnie rozbolala...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K sok to nadal surowy owoc, moja lekarka odradza mi picie sokow dopuki mam dolegliwosci. Raczej kompot bo to gotowane.

Amus mam tabletki przeciwwmiotne, one blokuja odruch wymiotny ale na mdlosci nie pomagaja. Nie chce ich naduzywac bo to sa leki nie typowo dla ciezarnych.

Nataliamonika probowalam imbir, ale niestety mi nie pomagal a poza tym za ostry dla mnie i zaczal mnie podrazniac.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Nie. Ja mało jem. Mało mi smakuje. Dlatego nadal waga w miejscu.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę,że mam usg na każdej wizycie, nawet jeśli jest to tylko szybki podgląd. ach...jak ja bym chciała,żeby się udało na połówkowym podejrzeć buźkę małego :)

Mala- ja raz miałam tylko napad wilczego głodu, któregoś razu w nocy obudziłam się na siku i poczułam mega głód, ale nie zjadłam nic, a do rana mi przeszło. Tak to mało jem. U mnie w rodzinie nie mogą się nadziwić, bo wszystkie kobiety jadły na potęgę w ciąży i chcieliby mnie wszyscy dokarmiać. A ja nie mogę tyle w siebie wcisnąć. Od razu mi się żołądek przepełnia.

• 78beti Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Hehe znam to, ja pierwsze usg miałam 5+5 i był wtedy tylko pęcherzyk, mialam przyjść za tydzień ale mnie ogarnęła taka panika o puste jajo, że 6+2 byłam już u innego lekarza :P mężowi się nie przyznałam bo by uznał, że oszalałam.

Chciałam się umówić jeszcze do innej kliniki na polowkowe, żeby sprawdzić w 2 miejscach i nie ma już terminów :/ wpisali mnie na listę rezerwowa jak się cos zwolni ale ni cóż. Najwyżej pójdę tylko raz ;)

Ja ma połówkowe w klinice bo mam tam gratis i u swojego lekarza :)

Miałam takie napady głody w I trymestrze a ze miałam je często to przytyłam w I trymestrze 6-7kg :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś ważyłam i mam aż 100 gram więcej niż przed ciąża a żrę. Moze nie jakoś mega dużo ale co 3 godz MUSZĘ coś zjeść. To jest irytujące bo nie mogę poczekać np godzinki aż wrócę do domu tylko muszę natychmiast. Przeważnie mam w torebce jakiegoś banana na takie akcje.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cud! Dostałam się do okulisty! Wszystko ok. Mogę rodzić sn.

Okulista był tak miły że wyjaśnił mi po co poloznicy dają te skierowania. Głównie żeby se dupe kryc. Mój gin mi nawet nie powiedział po co tam idę.

Amus87, Zołzimagic, magdzia26 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wszędzie nosze ze sobą jedzenie. Najczęściej takie batoniki z lidla "zdrowa kaloria", to są daktyle z dodatkami. Jak mnie zaskoczy, to biorę taki shot glukozy i jest OK :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszym trymestrze mialam napady glodu i przytylam wtedy 5 kg, teraz juz jest spokoj i narazie stoje w miejscu ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nie znam poczucia głodu bo jem co 2 h :D :D mało ale jak widac baaaardzo czesto :P

kamcia daj znac jak wyniki :)

Aztoria masakra ze tak długo Cię to trzyma :( juz powinno przeciez odpuścić :(

ja mam teraz wizyte 17.07 u gina tego drugiego "mojego" prywatnie :P

i 27.07 u mojego właściwego gina :P

m i tak kreci nosem ze chodze do dwóch hehehehe

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od sierpnia będę miała luxmed więc też będę chodziła do dwóch żeby badania robic w ramach pakietu.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - o tak, czasem po 2h od jedzenia wydaje mi sie, że nie jestem głodna, ale za pół h nagle czuje takie ssanie, że już natychmiast musze :P cokolwiek, jak zjem śniadanie normalnie to średnio co 3h musze jakąś kanapeczke, jakiś owoc, no cokolwiek w siebie wcisnąć bo żołądek boli ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jem czesto, tak co okolo 3 godziny.Rano o 7 sniadanie, z reguly owsianka, potem 10/11 drugie sniadanie, tu juz porzadne :) 16 obiad, potem jakies owoce czy slodycze i wieczorem kolacyjka :) Jak nie jem dlugo to mi niedobrze. Dlatego trzeba jesc czesto, to chyba nawet zdrowiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2017, 10:45

• emikey Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to muszę tylko rano zjeść. Jeśli nie zjem odrazu po wstaniu to mnie ssie i mdli. Potem mogę długo nie jeść. Moimi przekaskami są owoce. Kolacja owoce. Obiad warzywa (najlepiej fasolka szparagowa). Śniadanie bułeczka z podwójną porcja zoltego sera :D

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ