Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justya85 jesteśmy imienniczkami Ja też biorę Bromergon normalnie na razie, dziś się skonsultuję z ginem co i jak, poproszę go o szybką wizytę żeby tylko receptę dał na Duphaston. Na USG jeszcze za wcześnie, choć mój gin ma świetny sprzęt, ale raczej nic nie zobaczę
A Wy kiedy idziecie na pierwsze USG, dziewczyny?Wachciowa lubi tę wiadomość
-
O to super Ja idę jutro chociaż też nie nastawiam się że cokolwiek zobaczę, bardziej chodzi mi o bromergon, biorę miovarian pewnie też go trzeba odstawić no i receptę na lutke bo już mam mało. Umówię się na usg przed świętami pewnie jakby było serduszko to wtedy może rodzinie najbliższej powiemy, a Wy kiedy mówicie?
żeby nam dziewczyny szybko zleciało do tego 13tyg bo wtedy tak jakoś chyba i bezpieczniej i objawy przejdą, ale co ja mówię jeszcze dwa miesiące przed nami hehe:)
Wachciowa lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:Ja też zrobiłam i wynik koło 15 muszę podjechać. Też mam stresa choć krecha na teście już mocna (no to nie wiem czego mam stresa). A myślisz jeszcze robić czy dajesz spokój?bo ja już nie robie, mam uraz z poprzedniej jak nie przyrastała prawidłowo w późniejszych tygodniach, pamiętam jechałam z płaczem że pewnie poronię a tu zobaczyłam serduszko mocno bijące:)
Ja idę się przespać, młoda w przedszkolu więc odpoczywam. Narazie mam smaku totalnie niesłodkie, na śniadanie bułka z kiełbachą swojską, teraz zagryzam pistacje, nakupiłam owoców ale nie mam na nie ochoty. Z córką codziennie po 5 mandarynek jadłam i odrzuciło mnie od mięsa, wiem że jeszcze nie czas na takie zabobony ale widzę już że coś się dzieje
A co do kawy dziewczynki ja przy grypie żołądkowej się jej oduczyłam, i piję sobie inke z mlekiem polecam
Ja juz nie robie wiecej. Nie chce sie stresowac. Co ma byc to bedzie.Spie co chwile. Zasypiam,chwile poogladam tv, znowu zasypiam. Nie wiem jak pojde jutro na 8 lekcji. Mnie odrzuca od miesa,nabial i owoce ok.
-
Mamabyc3 wrote:12 kwietnia mam umówiona wizytę to jest początek 7 tc więc zobaczę serduszko:D
Ja tak samo 12.04Mamabyc3 lubi tę wiadomość
-
Justya85 wrote:O to super Ja idę jutro chociaż też nie nastawiam się że cokolwiek zobaczę, bardziej chodzi mi o bromergon, biorę miovarian pewnie też go trzeba odstawić no i receptę na lutke bo już mam mało. Umówię się na usg przed świętami pewnie jakby było serduszko to wtedy może rodzinie najbliższej powiemy, a Wy kiedy mówicie?
żeby nam dziewczyny szybko zleciało do tego 13tyg bo wtedy tak jakoś chyba i bezpieczniej i objawy przejdą, ale co ja mówię jeszcze dwa miesiące przed nami hehe:)
My nie powiemy wcześniej, niż po pierwszych prenatalnych... albo nawet poczekamy do momentu, kiedy już nie będzie dało si ukryć. Ostatnio powiedzieliśmy już na samym początku, ale niestety ciąża skończyła się niepowodzeniem, więc teraz wolimy dmuchać na zimne. Nie chcę kolejny raz tłumaczyć ludziom, czemu tak, a nie inaczej. Chociaż moja mama pewnie już wcześniej się zorientuje, więc nie będę zaprzeczać, jeśli zapyta -
Wachciowa wrote:Ja jestem na Dostinexie. W sobotę endokrynolog kazał odstawić. Dzisiaj jadę na pierwsza wizytę do ginekologa. Zobaczę co on mi powie.
Wachciowa lubi tę wiadomość
Córeńka 5 latka (2013)
nesairah wrote:My nie powiemy wcześniej, niż po pierwszych prenatalnych... albo nawet poczekamy do momentu, kiedy już nie będzie dało si ukryć. Ostatnio powiedzieliśmy już na samym początku, ale niestety ciąża skończyła się niepowodzeniem, więc teraz wolimy dmuchać na zimne. Nie chcę kolejny raz tłumaczyć ludziom, czemu tak, a nie inaczej. Chociaż moja mama pewnie już wcześniej się zorientuje, więc nie będę zaprzeczać, jeśli zapytaPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
U nas wiedza tylko najblizsi. I tak by sie domyslili. Bo ja palilam. Te 6 bliskich osob zrozumie jak cos sie nie powiedzie.
-
No właśnie, też planujemy poczekać do 13 tygodnia. Najbliższym może wcześniej powiemy... zobaczymy, póki co jeszcze nie cieszymy się pełną gębą, ale jest nadzieja, że tym razem wszystko będzie dobrze
Powiem Wam, ze okropnie się czuję... zasypiam w pracy kurcze, zawsze wydawało mi się, że takie typowe ciążowe objawy przychodzą około 7-8 tygodnia.Mamabyc3 lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:No właśnie, też planujemy poczekać do 13 tygodnia. Najbliższym może wcześniej powiemy... zobaczymy, póki co jeszcze nie cieszymy się pełną gębą, ale jest nadzieja, że tym razem wszystko będzie dobrze
Powiem Wam, ze okropnie się czuję... zasypiam w pracy kurcze, zawsze wydawało mi się, że takie typowe ciążowe objawy przychodzą około 7-8 tygodnia.
Każda z nas jest inna jak i ciąża inna. Więc objawy mogą być wszytskie albo bark objawów jedna dostaje od początku a druga na końcu:) -
No i oczywiście co u mnie się zmieniło gruczoły mleczne się powiększyły ( nie mylić całych piersi) na moich naleśnikach wszyrsko widać hehe no i zylki. O nadmiarze sluzu nie wspomnę co chwile będę przez jeszcze miesiąc latać do WC czy czasem @ nie przyszła.
-
U mnie narazie wie mąż i przyjaciółka, mamie się boje powiedzieć "w tajemnicy" bo wszystkim rozpepla. Ja się czułam dobrze w ciąży z córką, tylko zasypiałam wszędzie i czasem było mi niedobrze. Ciekawa sprawa z tymi objawami, ponoć nasilają się ze wzrostem bety no ale wiadomo że każda ciąża inna...
Mamabyć3 ja bym chciała trójkę, wogóle to chciałabym teraz bliźniaki i wtedy warsztat bym zamknęła...
Ja sobie właśnie ugotowałam ostro-kwaśną zupe pomidorową ahhh pychaTizzi lubi tę wiadomość
Córeńka 5 latka (2013)
Angie 31 wrote:Dziewczyny autorce jak się ustawia Suwaczki?
Justya85 ok ja mogę zrobić tą listę jak wrócę do domu. Nie wiem czy wam się spodoba ale coś wymyślę. Ale nie wiem co na to autorka 1 postu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2017, 12:49
Lea
-
Tizzi według moich obliczeń 6 grudnia a według kalkulatorów 7 grudnia. A kiedy ktosiek będzie chciał wyjsc to sobie wyjdzie
Powinnaś widzieć serduszko bo zazwyczaj kształtuje się koło 3 tygodnie po zaplodnieniu ale wiadomo tydzień w te czy druga stronę też się zdarzaTizzi lubi tę wiadomość
-
Tizzi wrote:mamabyc3 witaj
Na kiedy masz termin?
Zrobiłam już betę. Wyniki maja byc ok 15 to pierwsza beta więc nie mam jej na razie z czym porównać.
Umówiłam się do ginekologa na 11.04. To będzie 6tydz+4d więc liczę już na serduszko
No to czekamy na bety,moja też koło 15:) i co z tą listą kochana robisz?bo byłoby łatwiej zerknąć kto z nami jest, podpytać, możemy umieszczać też daty wizyt tak jak robią w poprzednich wątkachTizzi lubi tę wiadomość
Córeńka 5 latka (2013)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka