X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja miałam takie dni jak brałam duże ilości progesteronu. Teraz mam częściej napady złości, w sobotę prawie tablet rozbiłam z nerwów na desce rozdzielczej. Nie wiem co gorsze :-( Mam cichą nadzieję, że to minie tak jak minęły płaczliwe dni.

Ja progesteron odstawiłam w 17 tygodniu. Pierwszy raz mam tak paskudny dzień. Zwykle tak ma, jak pada, a dziś pięknie słońce świeci, a ja mam doła.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaqueline- no właśnie o te ruchy mi chodzi :) bo ja juz bym tak chciala cos poczuc a tu nic kompletnie.
    Nesairah - tez tak mam czasem ze dol i deprecha, albo furia, albo entuzjazm. No hormony nam świrują. Ale faktem jest ze na wszelkie drobiazgi jak lekko podniesiony glos czy jakas przykrosc reaguje podwojnie mocno.

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie miałam przeczucia Nataliamonika co do Wiktora, zatem cieszę się, że Twój mąż potwierdza moje przypuszczenia :-) Ja dopiero wybieram się do niego w sierpniu, przesunęłam termin ze względu na urlop. Jeśli chodzi o L4 przy działalności to wierzę, że nie jest Ci lekko :-/ ja chciałam pracować, tym bardziej, że miesiąc przed pójściem na zwolenie dostałam dużą podwyżkę. No ale krwiak pokrzyżował mi plany. No ale co zrobić, wpływu na to nie mam. Odbiję sobie po macierzyńskim :-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah ja też tak czasami mam plus nachodzą mnie złe myśli, że coś sie z dzieckiem dzieje itp albo że na połówkowych cos nie tak wyjdzie i taką bezsilność czuje.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po pierwszym usg polowkowym na NFZ ;) szybkie usg było, dzidzi nie widziałam i zdjęć żadnych nie mam...ale wiem że z dzidzią wszystko dobrze waży już 400 g <3

Szczesliwa_mamusia, Monal, Aztoria, Jacqueline, ara, Jooozefka, Wachciowa, nataliamonika, Iruletka, Nola lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    400 wooooow . moje dziecko dopiero 200 :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    a co wybrałaś. Mi tam się jeszcze podobają wszelkiej maści obrazki.
    To chyba jednak nie ten sam bo ja nie widzę tych gwiazdek miętowo czarnych na sprzedaz. Możesz wrzucić link do strony

Ja kupiłam pościel, ochraniacz i kocyk w szare gwiazdki

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalimonika ja na Północy teź ponad 20 lat mieszkałam, a konkretnie na jednostce A zaraz przy linii tramwajowej. I za rok wracam znowu na A, przy Promenadzie budują blok i tam się przeprowadzamy jak go ukończą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 13:06

dhpclr4.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    400 wooooow . moje dziecko dopiero 200 :D
    Ciekawe ile moje - ja jutro pewnie sie dowiem na połówkowy :)

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nesairah ja też tak czasami mam plus nachodzą mnie złe myśli, że coś sie z dzieckiem dzieje itp albo że na połówkowych cos nie tak wyjdzie i taką bezsilność czuje.
    Oj mam podobnie, przed każdą wizytą puls podwyższony i zawsze mówię lekarzowi, aby ciśnienie mierzył mi po badaniu a nie przed bo taka jestem poddenerwowana

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie ostatnio badał PO badaniu ale założył mi ustrojstwo, włączył a potem zapytal co mi zrobili w jego szpitalu ze nie chce tam wracać i sie tak nabuzowałam ze mialam 130/100 a w domu 90/60 ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    To chyba jednak nie ten sam bo ja nie widzę tych gwiazdek miętowo czarnych na sprzedaz. Możesz wrzucić link do strony

Ja kupiłam pościel, ochraniacz i kocyk w szare gwiazdki

To ja już domyślam się w jakim sklepie kupowałaś :)
    W tym co ja chce kupić naklejki to https://www.pastelowelove.pl/

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    To ja już domyślam się w jakim sklepie kupowałaś :)
    W tym co ja chce kupić naklejki to https://www.pastelowelove.pl/
    Dzięki już znalazłam :)

Ja sie zastanawiam czy jedna ścianę zrobic w taka tapetę https://plejadatapet.pl/pl/p/Tapeta-292404-Rasch-Kids-Teens-2/5692
    Czy właśnie te miętowo szare gwiazdki

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dzięki już znalazłam :)

Ja sie zastanawiam czy jedna ścianę zrobic w taka tapetę https://plejadatapet.pl/pl/p/Tapeta-292404-Rasch-Kids-Teens-2/5692
    Czy właśnie te miętowo szare gwiazdki
    hahahha....też nad nią się zastanawiałam, ale jakoś mdła do reszty mi sie wydała. Potem znalazłam coś takiego https://www.dekoori.pl/tapeta-w-mietowe-romby , ale cena mnie powaliła. a odkąd znalazłam te naklejki, to jedynym problemem w uradzeniu jest czy wybrać gwiazdki, czy kropki ;)

• Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To znam już opinie na temat bodziaków.
    Teraz spodnie do bodziaków, lepiej spodnie+skarpetki czy półśpiochy?
    No i rozmiar skarpetek tez ważny. Ja zielona i to będą moje pierwsze zakupy, musicie mnie przygotować na nie :P

Dogadałam sie z szefem, w sierpniu 1/2 etatu, 4h dziennie, negocjacje były ostre, ciśnienie mi podniósł, z kasy musiałam trochę zejść, ale za to 6 dni wolnego extra w sierpniu wynegocjowałam :) Także jest dobrze.

Ja na wizytach u gina nigdy nie miałam ciśnienia mniejszego od 150/95. Zawsze się pyta co takie wysokie, mówie że stres przed usg...

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    półśpiochy zdecydowanie ;)

Ja_Sonia lubi tę wiadomość

• Eli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o bodziaki to.polecam te ze smyka, a widzialam, ze teraz duze wyprzedaze :) ja tez zamawialam na str szipszop, szafabobasa i kupuje w tesco, tyle ze u nas juz teraz jedynie bodziaki do spania :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziwczyny czy ktoras z Was ma zdiagnozwana 2naczyniowa pempowine (zamiast3) i co z tym robicie?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    To znam już opinie na temat bodziaków.
    Teraz spodnie do bodziaków, lepiej spodnie+skarpetki czy półśpiochy?
    No i rozmiar skarpetek tez ważny. Ja zielona i to będą moje pierwsze zakupy, musicie mnie przygotować na nie :P

Dogadałam sie z szefem, w sierpniu 1/2 etatu, 4h dziennie, negocjacje były ostre, ciśnienie mi podniósł, z kasy musiałam trochę zejść, ale za to 6 dni wolnego extra w sierpniu wynegocjowałam :) Także jest dobrze.

Ja na wizytach u gina nigdy nie miałam ciśnienia mniejszego od 150/95. Zawsze się pyta co takie wysokie, mówie że stres przed usg...
    Dla mnie lepsze spodenki bezuciskowe +skarpetki bo na dłużej starczaja, polspiochy niestety na długo nie starczaja a skarpetki to najmniejsze jakie są z takich normalnych rozmiarów bo dzidzie zazwyczaj mają chudziutkie stopki przynajmniej z moich doświadczeń ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do spodenek to zależy. Mój siostrzeniec średnio tolerował skarpetki i wiecznie je ściągał, więc półśpiochy zimą były jak zbawienie, żeby mu stópki nie marzły. no i wygoda.(urodzony grudzień 2016) Jak się zaczęło robić cieplej , przyszła wiosna i w domu było ciepło, to siedział w spodenkach bez skarpetek, bo i tak je ściągał. Często mu zakładałam na spodenki,żeby ich nie ściągał. na noc półśpiochy szły

‹‹ 736 737 738 739 740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ