Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:co do spodenek to zależy. Mój siostrzeniec średnio tolerował skarpetki i wiecznie je ściągał, więc półśpiochy zimą były jak zbawienie, żeby mu stópki nie marzły. no i wygoda.(urodzony grudzień 2016) Jak się zaczęło robić cieplej , przyszła wiosna i w domu było ciepło, to siedział w spodenkach bez skarpetek, bo i tak je ściągał. Często mu zakładałam na spodenki,żeby ich nie ściągał. na noc półśpiochy szły
-
nick nieaktualny
-
Szczęśliwa mamusia, te gwiazdki są przepiękne!
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo dziś o 16.30 wizyta. Najbardziej boję się o szyjkę, bo ciągle mam dziwne kłucia i ucisk na odbyt przy zmianie pozycji, wstawaniu. W piątek miała 32 mm, jak mi mierzyła na IP. Ale za to idę do super lekarza, prawie 3 miechy czekałam na wizytę i u niego za 2 tygodnie robię połówkowe i echo serca. Mam stracha.Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Opolanka 85 wrote:Szczęśliwa mamusia, te gwiazdki są przepiękne!
Dziewczyny, trzymajcie kciuki, bo dziś o 16.30 wizyta. Najbardziej boję się o szyjkę, bo ciągle mam dziwne kłucia i ucisk na odbyt przy zmianie pozycji, wstawaniu. W piątek miała 32 mm, jak mi mierzyła na IP. Ale za to idę do super lekarza, prawie 3 miechy czekałam na wizytę i u niego za 2 tygodnie robię połówkowe i echo serca. Mam stracha.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Lunk_a wrote:Cześć Dziewczyny. Czytam trochr wątek Ale nic nie pisze bo bym trochę musiała narzekać ;P a zwykle pytam jak mam jakąś wątpliwość. Najpierw pytałam o tętno. Potem te krwawienia i plamienia.
Teraz znowu przychodzę z pytaniem - czy odczuwacie czasem takie bóle jak przed okresem Ale wiele słabsze ? Miewam takie dolegliwości od kilku tyg. Kilka razy dziennie łapie mnie taki ból jak przed okresem. Czasem i krzyż zaboli.
Jest to oczywiście słabsze słabsze niż podczas okresu.
Łykam nospe i magnez.
Lekarz tez nie komentuje jakby miało dziać się cos złego.
W tym tyg mam usg.
Ze względu na niskie łożysko chodzę Cze sto i nie ma nieprawidłowości.a jednak te bóle mnie łapia.
Podpowiedzcie proszę macie takie dolegliwości czy tylko ja mam te przyjemność
Tak sobie myślę że chyba książkę mogłabym napisać o niektórych przypadlosciach w ciąży. A jak o coś pytacie np wielkość brzuszka czy ruchy nie wypowiadam się bo jestem w niektórych syt ewenementem i nie chce nikomu mieszaćTEZ SIE CZUJE JUZ JAK JAKIS EWENEMENT WLASNIE DZIS WROCILAM Z USG NA CITO BO JUZ WARIOWALAM...tez mam lozysko nisko, tez mam mega bole okresowe, tez jestem po przejsciach...Zaprosilam Cie o przyjaciolek zaakceptuj prosze to sie spiszemy na priv
-
I ja jutro
Ale dopiero przed 12-tą pewnie wejdę jak na ktg przyjdzie więcej babek
Także trochę nas jest jutro na wizytach
Całe 4 tygodnie nie widziałam maleństwa, a w sumie to więcej bo 5,5 tygodnia, na prenatalnych widziałam, a potem co była wizyta w poradni za tydzień lekarz sprawdzał serce, ale nie pokazywał mi na monitorze.
Także nie mogę się doczekać strasznieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 15:58
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
Amus
Obiecałam napisać to pisze. Mój lekarz jest bardzo dokładny. Każde usg u niego jest naprawdę dobre. Poszłam dzis na badanie bo dr 4tyg byl na urlopie. Z myślą że za tydz pójdę na polowkowe. A dr powiedział ze ja jestem szczupłą i jak będzie widać dobrze to dziś zrobimy polowkowe. 18.4tc
Ocenia a serca płodu 157min
Ruchy obecne
Położenie glowkowe
Łożysko tutaj podniosło się. Dr nie mówił o ile Ale nie jest już tak nisko a było w szyjce. Jest na przedniej ścianie macicy po lewej stronie nie dochodzi do ujścia wewn.
Pepowina trojnaczyniowa
Płyn owodniowy ilość w normie
Potem dr mierzy obwody brzucha głowy k udowej k ramienia i kilka innych - na usg skróty.
I tu mam do Was pytanie czy u Was też sa różnice w tych wymiarach? Dr mówi że takie rozbieżności są jak najbardziej ok. Dla przykładu ciąża z om 18.4
Wymiar BPD 19.3 a FL 17.4 pozostałe pomiędzy tymi wymiarami te są skrajne
Potem mierzy fald karkowy NF długość k nosowej
Potem ocenia wszystkie struktury w mózgu brzuchu i klp.
Przełącza na tryb sercowy -cardiac i robi jakby mini echo serca. Ocenia przepływy zastawki.
Potem ocenia przez pochwe szyjke i jeszxe raz łożysko - u mnie to było konieczne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 17:28
-
nick nieaktualny