WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale Wam zazdroszczę. Ja muszę czekać do przyszłego piątku. Nie mogę się doczekać,aż zobaczę swojego Cudaczka. Ciekawa jestem jak dużo podrósł. No i mam nadzieję,że z jego serduszkiem wszystko dobrze i obejdzie się bez echa serca
    Ja też w przyszły piątek mam u swojego gina prywatnie polowkowe :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kopie lekko:D po lewej stronie dalej siedzi ;)

Ja mam wizytr u gina 27 taka normalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 19:22

Opolanka 85, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie denerwuj się. Będzie dobrze :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)
    już pisałam na fb ale też tu napisze - nasza dzidzia okazała się jednak być chłopcem - dziś potwierdzone na 100% na usg połówkowym w 21 tygodniu ciąży:) już minęły ponad 3 godziny od badania i trochę bardziej to do mnie dotarło. dzidziuś był beznadziejnie ułożony do badań ale na szczęście lekarz doświadczony prosił żebym się trochę poobracala żeby mógł ocenić narządy płciowe i po kilku minutach pokazał się całkiem spory (wg doktorka) siusiak;)
    mały waży około 400 gram , usg pokazuje wg średnich wyliczeń 20+6 tc i termin porodu na 30.11.2017
    czyli u mnie objawy które sugerowaly że będzie dziewczynka (wyższe tętno, silne wymioty i mdłości, okropny wygląd) jednak mnie zmylily. w 12tc na prenatalnych niby też wychodziła dziewczynka , ale lekarz wytłumaczył że u chłopców te "wyrostki" przy większych penisach są cięższe i nie odstają tylko leżą równolegle (jak u dziewczynek) dlatego pierwsza interpretacja płci u mnie była błędna.

Jooozefka, Opolanka 85, magdzia26, Lady Savage, Iruletka, Aztoria, ara, emikey, Edith, Nola lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, mama mi dała swoją kartę ciąży, jak mnie w brzuchu nosiła i moją książeczkę zdrowia dziecka. Teraz sobie o nich przypomniałam. Toż to prehistoria normalnie! Jak ta moja drobna mama mnie urodziła, jak kawał kloca ze mnie był - 4350 waga i 61 cm :P Tętno w karcie całą ciążę zaznaczone jako (+). Jak ona żyła bez usg co miesiąc! :)

Jooozefka, Nola lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super wiadomości dziewczyny ja mam polowkowe w poniedziałek :) także muszę trochę jeszcze poczekać ale raz dwa zleci. Dziś jestem normalne zmęczona po długim czasie, i kurde zauważyłam że brzuch zaczął mi się stawiać mam nadzieję, że szyjka ok ( w 1 ciąży takie miałam objawy gdy zaczęła się skarac) a może od tego że ciągle dzwigam dziewczyny szczególnie mlodsza a to jednak jest 12 kg a czasem to i po 1godz siedzi mi na rękach...

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie jest uczucie jak sie brzuch stawia? Co wtedy dzieje sie z brzuchem? Sorki za to pytanie ale nie wiem, nie jestem doświadczona.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed pół godziny miałam okropny skurcz całego brzucha jak wstawałam z łóżka na hwile, masakra! Okropnie się przestraszyłam. Od razu Nospa i leżę, ale się boje ze się powtórzy...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    A jakie jest uczucie jak sie brzuch stawia? Co wtedy dzieje sie z brzuchem? Sorki za to pytanie ale nie wiem, nie jestem doświadczona.
    To jest jakby skurcz i brzuch wychodzi do przodu robi się spiczasty i bardzo twardy, boleć tak nie boli jak to duży dyskomfort bardziej. I potrafi być taki np. Przez 10min później wraca do normalności. Trudno to opisać jakby kiedykolwiek tobie się to przydarzyło to napewno zrozumiesz o co mi chodzi ( oczywiście nie życzę- bo pamiętam jaki miałam zawał jak dostawałam to w 1 ciąży, ale nospa , leżeć i pozycja na boku z podkulonymi nogami pomaga)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 20:26

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem mnie dzisiaj boli na wysokosci kosci biodrowej, takie klucia w czasie chodzenia jakby cos mi tam weszlo, ale nie dziecko bo czulam je jak sie ruszalo w innych czwsciach brzucha.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta o 13.30 u ginekolog z NFZ, ciekawe co mi powie xD mam nadzieję, że da skierownie na badanie moczu,

A dzisiaj wieczorem u mnie cisza z kopniakami, wczoraj tak Nikoś wariował po nektarynkach XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Boże dziewczyny, mama mi dała swoją kartę ciąży, jak mnie w brzuchu nosiła i moją książeczkę zdrowia dziecka. Teraz sobie o nich przypomniałam. Toż to prehistoria normalnie! Jak ta moja drobna mama mnie urodziła, jak kawał kloca ze mnie był - 4350 waga i 61 cm :P Tętno w karcie całą ciążę zaznaczone jako (+). Jak ona żyła bez usg co miesiąc! :)
    Też mnie to zastanawia :-) ciocia mojego męża przy porodzie dowiedziała się, że rodzi bliźniaki a nie jedno dziecko. Dla mnie to niewyobrażalne

Nola lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś fajnie kopie mamusie mój mały aniołek trzeci aż brzuch przez brzuch widać wyraźnie.

Alxawl lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe dopiero 18 sierpnia, także jeszcze 4 tygodnie czekania. W sumie to będę miała je robione w trakcie 21 tc, czyli pod sam koniec.
    Widzę Nataliamonika, że też robiłaś usg w Katowicach, u Lewandowskiej może? Rąsia malutkiej boska :-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest lepiej. Jest usg można podejrzeć jak jest dziecko ułożone, Jak leży łożysko itd. Serduszko wcześniej posłuchać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby lepiej a tez duzo miesza ;) duzo dzieci ma nt podwyzszone a wiekszosc rodzi sie zdrowa ;)

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ostatnio bylam na dzialce i byla tam córka znajomej 2 latka nie podchodzila do mnie za bardzo, ale wiadomo jak dziecko lata wszędzie, a dzisiaj dowiedzialam sie, ze ona ma rumien motylowaty, tyle że choroba jest przenoszona dopoki nie ma wysypki i ona o niczym nie wiedziala. Kurcze martwie sie bi w ciazy to jest niebezpieczne dla dziecka ;(

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, to w takim razie (mam nadzieję, że się uda) poznajcie moją Córcię :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb92e8324c2.jpg

Szczesliwa_mamusia, Ewka094, magdzia26, Alxawl, malysmok84, Zołzimagic, Anuśka...G, [m]alina, Iruletka, emikey, Aztoria, Opolanka 85, nataliamonika, ara, Jacqueline, Lady Savage, Wachciowa, Kamcia1988, kaka470, aga1402, Sunshine_111, k878, Jooozefka, Edith, Nola lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco-sliczna malutka :) cudnie widzieć buziaczka

Coco55 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coco55 zazdroszcze takiego zdjecia az sama mam ochote pojsc gdzies zeby na pamiatke miec fotke i plytke... bo moj gin to szalowego sprzetu nie ma :/ a na NFZ to mozna zapomniec o 4D

Coco55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ