Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ale Wam zazdroszczę. Ja muszę czekać do przyszłego piątku. Nie mogę się doczekać,aż zobaczę swojego Cudaczka. Ciekawa jestem jak dużo podrósł. No i mam nadzieję,że z jego serduszkiem wszystko dobrze i obejdzie się bez echa serca
    Ja też w przyszły piątek mam u swojego gina prywatnie polowkowe :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo kopie lekko:D po lewej stronie dalej siedzi ;)

Ja mam wizytr u gina 27 taka normalna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 19:22

Opolanka 85, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus nie denerwuj się. Będzie dobrze :)

iv09i09katk65tr1.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć:)
    już pisałam na fb ale też tu napisze - nasza dzidzia okazała się jednak być chłopcem - dziś potwierdzone na 100% na usg połówkowym w 21 tygodniu ciąży:) już minęły ponad 3 godziny od badania i trochę bardziej to do mnie dotarło. dzidziuś był beznadziejnie ułożony do badań ale na szczęście lekarz doświadczony prosił żebym się trochę poobracala żeby mógł ocenić narządy płciowe i po kilku minutach pokazał się całkiem spory (wg doktorka) siusiak;)
    mały waży około 400 gram , usg pokazuje wg średnich wyliczeń 20+6 tc i termin porodu na 30.11.2017
    czyli u mnie objawy które sugerowaly że będzie dziewczynka (wyższe tętno, silne wymioty i mdłości, okropny wygląd) jednak mnie zmylily. w 12tc na prenatalnych niby też wychodziła dziewczynka , ale lekarz wytłumaczył że u chłopców te "wyrostki" przy większych penisach są cięższe i nie odstają tylko leżą równolegle (jak u dziewczynek) dlatego pierwsza interpretacja płci u mnie była błędna.

Jooozefka, Opolanka 85, magdzia26, Lady Savage, Iruletka, Aztoria, ara, emikey, Edith, Nola lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny, mama mi dała swoją kartę ciąży, jak mnie w brzuchu nosiła i moją książeczkę zdrowia dziecka. Teraz sobie o nich przypomniałam. Toż to prehistoria normalnie! Jak ta moja drobna mama mnie urodziła, jak kawał kloca ze mnie był - 4350 waga i 61 cm :P Tętno w karcie całą ciążę zaznaczone jako (+). Jak ona żyła bez usg co miesiąc! :)

Jooozefka, Nola lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super wiadomości dziewczyny ja mam polowkowe w poniedziałek :) także muszę trochę jeszcze poczekać ale raz dwa zleci. Dziś jestem normalne zmęczona po długim czasie, i kurde zauważyłam że brzuch zaczął mi się stawiać mam nadzieję, że szyjka ok ( w 1 ciąży takie miałam objawy gdy zaczęła się skarac) a może od tego że ciągle dzwigam dziewczyny szczególnie mlodsza a to jednak jest 12 kg a czasem to i po 1godz siedzi mi na rękach...

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie jest uczucie jak sie brzuch stawia? Co wtedy dzieje sie z brzuchem? Sorki za to pytanie ale nie wiem, nie jestem doświadczona.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przed pół godziny miałam okropny skurcz całego brzucha jak wstawałam z łóżka na hwile, masakra! Okropnie się przestraszyłam. Od razu Nospa i leżę, ale się boje ze się powtórzy...

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    A jakie jest uczucie jak sie brzuch stawia? Co wtedy dzieje sie z brzuchem? Sorki za to pytanie ale nie wiem, nie jestem doświadczona.
    To jest jakby skurcz i brzuch wychodzi do przodu robi się spiczasty i bardzo twardy, boleć tak nie boli jak to duży dyskomfort bardziej. I potrafi być taki np. Przez 10min później wraca do normalności. Trudno to opisać jakby kiedykolwiek tobie się to przydarzyło to napewno zrozumiesz o co mi chodzi ( oczywiście nie życzę- bo pamiętam jaki miałam zawał jak dostawałam to w 1 ciąży, ale nospa , leżeć i pozycja na boku z podkulonymi nogami pomaga)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 20:26

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumiem mnie dzisiaj boli na wysokosci kosci biodrowej, takie klucia w czasie chodzenia jakby cos mi tam weszlo, ale nie dziecko bo czulam je jak sie ruszalo w innych czwsciach brzucha.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta o 13.30 u ginekolog z NFZ, ciekawe co mi powie xD mam nadzieję, że da skierownie na badanie moczu,

A dzisiaj wieczorem u mnie cisza z kopniakami, wczoraj tak Nikoś wariował po nektarynkach XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Boże dziewczyny, mama mi dała swoją kartę ciąży, jak mnie w brzuchu nosiła i moją książeczkę zdrowia dziecka. Teraz sobie o nich przypomniałam. Toż to prehistoria normalnie! Jak ta moja drobna mama mnie urodziła, jak kawał kloca ze mnie był - 4350 waga i 61 cm :P Tętno w karcie całą ciążę zaznaczone jako (+). Jak ona żyła bez usg co miesiąc! :)
    Też mnie to zastanawia :-) ciocia mojego męża przy porodzie dowiedziała się, że rodzi bliźniaki a nie jedno dziecko. Dla mnie to niewyobrażalne

Nola lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś fajnie kopie mamusie mój mały aniołek trzeci aż brzuch przez brzuch widać wyraźnie.

Alxawl lubi tę wiadomość

• Iruletka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam połówkowe dopiero 18 sierpnia, także jeszcze 4 tygodnie czekania. W sumie to będę miała je robione w trakcie 21 tc, czyli pod sam koniec.
    Widzę Nataliamonika, że też robiłaś usg w Katowicach, u Lewandowskiej może? Rąsia malutkiej boska :-)

dhpclr4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest lepiej. Jest usg można podejrzeć jak jest dziecko ułożone, Jak leży łożysko itd. Serduszko wcześniej posłuchać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby lepiej a tez duzo miesza ;) duzo dzieci ma nt podwyzszone a wiekszosc rodzi sie zdrowa ;)

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny ostatnio bylam na dzialce i byla tam córka znajomej 2 latka nie podchodzila do mnie za bardzo, ale wiadomo jak dziecko lata wszędzie, a dzisiaj dowiedzialam sie, ze ona ma rumien motylowaty, tyle że choroba jest przenoszona dopoki nie ma wysypki i ona o niczym nie wiedziala. Kurcze martwie sie bi w ciazy to jest niebezpieczne dla dziecka ;(

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobrze, to w takim razie (mam nadzieję, że się uda) poznajcie moją Córcię :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb92e8324c2.jpg

nick nieaktualny, Ewka094, magdzia26, Alxawl, malysmok84, Zołzimagic, Anuśka...G, [m]alina, Iruletka, emikey, Aztoria, Opolanka 85, nataliamonika, ara, Jacqueline, Lady Savage, Wachciowa, Kamcia1988, kaka470, nick nieaktualny, Sunshine_111, k878, Jooozefka, Edith, Nola lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco-sliczna malutka :) cudnie widzieć buziaczka

Coco55 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coco55 zazdroszcze takiego zdjecia az sama mam ochote pojsc gdzies zeby na pamiatke miec fotke i plytke... bo moj gin to szalowego sprzetu nie ma :/ a na NFZ to mozna zapomniec o 4D

Coco55 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ