Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ale Wam zazdroszczę. Ja muszę czekać do przyszłego piątku. Nie mogę się doczekać,aż zobaczę swojego Cudaczka. Ciekawa jestem jak dużo podrósł. No i mam nadzieję,że z jego serduszkiem wszystko dobrze i obejdzie się bez echa serca
-
nick nieaktualny
-
cześć
już pisałam na fb ale też tu napisze - nasza dzidzia okazała się jednak być chłopcem - dziś potwierdzone na 100% na usg połówkowym w 21 tygodniu ciąży:) już minęły ponad 3 godziny od badania i trochę bardziej to do mnie dotarło. dzidziuś był beznadziejnie ułożony do badań ale na szczęście lekarz doświadczony prosił żebym się trochę poobracala żeby mógł ocenić narządy płciowe i po kilku minutach pokazał się całkiem spory (wg doktorka) siusiak;)
mały waży około 400 gram , usg pokazuje wg średnich wyliczeń 20+6 tc i termin porodu na 30.11.2017
czyli u mnie objawy które sugerowaly że będzie dziewczynka (wyższe tętno, silne wymioty i mdłości, okropny wygląd) jednak mnie zmylily. w 12tc na prenatalnych niby też wychodziła dziewczynka , ale lekarz wytłumaczył że u chłopców te "wyrostki" przy większych penisach są cięższe i nie odstają tylko leżą równolegle (jak u dziewczynek) dlatego pierwsza interpretacja płci u mnie była błędna.
Jooozefka, Opolanka 85, magdzia26, Lady Savage, Iruletka, Aztoria, ara, emikey, Edith, Nola lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Boże dziewczyny, mama mi dała swoją kartę ciąży, jak mnie w brzuchu nosiła i moją książeczkę zdrowia dziecka. Teraz sobie o nich przypomniałam. Toż to prehistoria normalnie! Jak ta moja drobna mama mnie urodziła, jak kawał kloca ze mnie był - 4350 waga i 61 cm
Tętno w karcie całą ciążę zaznaczone jako (+). Jak ona żyła bez usg co miesiąc!
Jooozefka, Nola lubią tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
No super wiadomości dziewczyny ja mam polowkowe w poniedziałek
także muszę trochę jeszcze poczekać ale raz dwa zleci. Dziś jestem normalne zmęczona po długim czasie, i kurde zauważyłam że brzuch zaczął mi się stawiać mam nadzieję, że szyjka ok ( w 1 ciąży takie miałam objawy gdy zaczęła się skarac) a może od tego że ciągle dzwigam dziewczyny szczególnie mlodsza a to jednak jest 12 kg a czasem to i po 1godz siedzi mi na rękach...
-
Ewka094 wrote:A jakie jest uczucie jak sie brzuch stawia? Co wtedy dzieje sie z brzuchem? Sorki za to pytanie ale nie wiem, nie jestem doświadczona.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 20:26
-
Opolanka 85 wrote:Boże dziewczyny, mama mi dała swoją kartę ciąży, jak mnie w brzuchu nosiła i moją książeczkę zdrowia dziecka. Teraz sobie o nich przypomniałam. Toż to prehistoria normalnie! Jak ta moja drobna mama mnie urodziła, jak kawał kloca ze mnie był - 4350 waga i 61 cm
Tętno w karcie całą ciążę zaznaczone jako (+). Jak ona żyła bez usg co miesiąc!
ciocia mojego męża przy porodzie dowiedziała się, że rodzi bliźniaki a nie jedno dziecko. Dla mnie to niewyobrażalne
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kurczę dziewczyny ostatnio bylam na dzialce i byla tam córka znajomej 2 latka nie podchodzila do mnie za bardzo, ale wiadomo jak dziecko lata wszędzie, a dzisiaj dowiedzialam sie, ze ona ma rumien motylowaty, tyle że choroba jest przenoszona dopoki nie ma wysypki i ona o niczym nie wiedziala. Kurcze martwie sie bi w ciazy to jest niebezpieczne dla dziecka ;(Oliwierek- 22.12.2017r.
-
No dobrze, to w takim razie (mam nadzieję, że się uda) poznajcie moją Córcię
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9fb92e8324c2.jpg
Szczesliwa_mamusia, Ewka094, magdzia26, Alxawl, malysmok84, Zołzimagic, Anuśka...G, [m]alina, Iruletka, emikey, Aztoria, Opolanka 85, nataliamonika, ara, Jacqueline, Lady Savage, Wachciowa, Kamcia1988, kaka470, aga1402, Sunshine_111, k878, Jooozefka, Edith, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny