WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus toxo robiłam w 8tyg, a teraz będę robić drugi raz dopiero. Jak wyjdzie ujemne, a mam taka nadzieję, będę powtarzać w 32tyg. Co do przerw, to mi lekarz powiedział, żeby je robić co 1.5 max 2godz. 10-15min poprostowac się.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Hej, ja dziś się tez szybko obudziłam, ale polegiwałam jeszcze w łóżku.
    Wczoraj na olx znalazłam wózek 3w1 w super cenie- baaaardzo mi się spodobał. Jestem ciekawa czy się już nie sprzedał, bo cena bardzo atrakcyjna. Jestem też ciekawa dlaczego tak tanio- zobaczymy napisałam do babki, ze chcę go obejrzeć na żywo, teraz czekam... :)
    Zobaczcie:
    https://www.olx.pl/oferta/wozek-3w1-CID88-IDnwYwQ.html#52a5589de0
    Ja połówkowe mam 22+3 mi też lekarz powiedział, że można zrobić później.
    Słabo go trochę widać. Dobrze, że chcecie go obejrzeć na żywo. Tanio może, bo może nie być też drogi w sklepie.
    My się jednak będziemy decydować na baby merc q9. Obejrzałam tych wózków mnóstwo, tańszych, drożdżach i ten Mi się podoba najbardziej i cenę też na atrakcyjna. Kupujemy nowy. Jak będzie się sprawdzał, to zostawimy dla drugiego dzieciaczka

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś jeszcze oprócz mnie nie robi połówkowych?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu nie robisz? przecież jest to usg zalecane przez PTG

• emikey Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ale jak w ogóle? Ja jestem z końca grudnia więc jeszcze nawet terminu tego usg nie mam

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady_Savage - połówkowe robi każda z nas, a to, że nie u lekarza z certyfikatem, to nie ma znaczenia ;) Także na usg I trymestru mówi się genetyczne/prenatalne, na usg II trymestru mówi się połówkowe no i jeszcze usg III trymestru mamy potem ;)

magdzia26 lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Słabo go trochę widać. Dobrze, że chcecie go obejrzeć na żywo. Tanio może, bo może nie być też drogi w sklepie.
    My się jednak będziemy decydować na baby merc q9. Obejrzałam tych wózków mnóstwo, tańszych, drożdżach i ten Mi się podoba najbardziej i cenę też na atrakcyjna. Kupujemy nowy. Jak będzie się sprawdzał, to zostawimy dla drugiego dzieciaczka

Dostałam też inne zdjęcia- bo na tych faktycznie mi się średnio podoba. Nowy kosztuje ok 1300zł
    Też ładny wózeczek :)
    https://zapodaj.net/721c775100a5c.jpg.html

Alxawl lubi tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Dostałam też inne zdjęcia- bo na tych faktycznie mi się średnio podoba. Nowy kosztuje ok 1300zł
    no ładny wózeczek. Pojedź, obejrzyj, podotykaj, poprowadź. Zobacz jaką ma gondolę Co by maluszek miał dużo miejsca :) A nowy też nie drogi, ale jak ten będzie przyzwoity, to za 450zł to faktycznie się opłaca.

Kamcia1988 lubi tę wiadomość

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć
    ja też dziś nie umiałam spać, jeszcze przeżywam ta nieoczekiwaną zmianę płci ;) z pierwszą córka od początku mówili że będzie dziewczynka a teraz młodsze dziecko nam taki numer wycięło;) wprawdzie lekarz w 12tc mówił że dziecko wygląda na dziewczynkę ale pirwierdzi na polowkowych ale ja dodałam objawy i stwierdziłam że na pewno będzie kolejna córeczka:o no nic, przynajmniej społeczeństwo będzie zadowolone i nie będzie głupich komentarzy z serii "uu druga dziewczynka ... to próbujecie dalej?"
    u mnie wyprawka po córci wściekle różowa więc jakieś maty, przewijaki i zabawki trzeba będzie powymieniac ;)

a wózek na pewno wezmę używany z olx, bo nieraz ludzie wystawiają praktycznie nieużywane wózki 3w1 z cenę o 70% niższa niż w sklepie.
    ja myślę poważnie o używanym roan marita- miała może któraś z was ? ma fajne duże koła, jedynie nie wiem czy stelaż wejdzie do bagażnika w aucie ?

lady, u mnie połówkowe usg jest w pakiecie opieki medycznej, lekarka nawet wymaga żeby iść. w ciąży z córką też robiłam to badanie połówkowe ale bardziej żeby mieć pamiątkę po ciąży- doplacilam za nagranie obrazu na płytkę;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia moja siostra właśnie kupiła używany 3w1 za 500 zł myślę że to "realna " cena przy używanych szczególnie jeżeli nowe w zakupie z danej firmy nie są bardzo drogie...może być jeszcze tak że jest to wózek już wcześniej kupiony przez ta panią jako używany stąd taka cena

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • chicken Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    ja zdecydowalam ze nie robie. jestem zapisana ale bede odwolywac wizyte. tzn nie robie u specjalisty, ale chodze do dwoch lekarzy-na NFZ i prywatnie z pracy, wiec uwazam ze 3cie usg to bylby przerost formy nad trescia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 08:48

geeky-2017-12-12.jpg
  • Alxawl Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    bardzo ładny :) daj znać jakie wrażenia po obejrzeniu na żywo. ja na razie tylko oglądam na olx, mam kilka faworytów ale jeszcze poczekam z oglądaniem;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxwl u mnie podobna sytuacja. W 12 tyg chlopak a jednak dziewczynka ;) ale ja sie nie przywiazywalam do mysli o plci w 12 tyg. Mowilam ze nie ma sensu ;) i wielu tutaj sie plec w kocnu zmienila. Ja osobiscie nie rozumiem nie pojscia na prenatalne. Z kuba tez bylam a nie bylo wskazan. Dla mnie to oczywista oczywistosc. Nie daj boze cos znajda to mozna operowac po porodzie zaraz a zwykly gin nie zawsze wylapie, ale kazda robi jak uwaza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 08:53

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli
    Dzieki :)
    Oczywiście będziemy obserwować na usg i myślę że lekarz sam powie jeśli byłby powód do niepokoju.
    Ja urodziłam się mała. Niecałe 3kg. Drobna drobne kości i zawsze byłam z tych niższych. Teraz mam 165 ale to i tak niewiele w porównaniu z koleżankami z mojego rocznika.

Eli lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam info gdzie dokladnie jest napisane ze na nfz mozna robic raz te polowkowe i nie znalazlam. Mam dwa skierowania od 2 dr ( oboje prywatni) i nie wiem kurcze bo z checia bym z obu skorzystala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 09:08

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Kamcia moja siostra właśnie kupiła używany 3w1 za 500 zł myślę że to "realna " cena przy używanych szczególnie jeżeli nowe w zakupie z danej firmy nie są bardzo drogie...może być jeszcze tak że jest to wózek już wcześniej kupiony przez ta panią jako używany stąd taka cena

Też się zastanawiamy czy tak nie jest... Właśnie dlatego chcemy go obejrzeć i ocenić, popytaliśmy doświadczonych znajomych. Wiemy na co zwrócić uwagę na żywo. Ja oczywiście z tych co się szybko nakręcają, za to mój mąż podchodzi do tego na chłodno- więc jakby co, on ostudzi mój entuzjazm :P zresztą mamy jeszcze czas- na pewno pojawią się jeszcze jakieś oferty :) jak nawet się sprzeda to poszukamy dalej :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny szukam info gdzie dokladnie jest napisane ze na nfz mozna robic raz te polowkowe i nie znalazlam. Mam dwa skierowania od 2 dr ( oboje prywatni) i nie wiem kurcze bo z checia bym z obu skorzystala
    zadzwoń incognito do nfz i się zapytaj :) Może Ty nie będziesz miała z tego tytułu nieprzyjemności,ale lekarz może mieć. To tak jak z refundowaną cytologią. Można zrobić ją raz na jakiś czas. Wydaję mi się, tak na mój chłopski rozum,że możesz skorzystać raz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zadzwoń incognito do nfz i się zapytaj :) Może Ty nie będziesz miała z tego tytułu nieprzyjemności,ale lekarz może mieć. To tak jak z refundowaną cytologią. Można zrobić ją raz na jakiś czas. Wydaję mi się, tak na mój chłopski rozum,że możesz skorzystać raz.
    Chyba zadzwonie :p bo sama juz nie wiem

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czemu nie robisz? przecież jest to usg zalecane przez PTG

zalecane, ale płatne.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Lady_Savage - połówkowe robi każda z nas, a to, że nie u lekarza z certyfikatem, to nie ma znaczenia ;) Także na usg I trymestru mówi się genetyczne/prenatalne, na usg II trymestru mówi się połówkowe no i jeszcze usg III trymestru mamy potem ;)

nic z tego nie rozumiem, ja mam usg na każdej wizycie, myślałam że połówkowe to ta anatomia płodu.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ