Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Chyba nawet odchylenia są do 4tyg. Ale dzięki za odp:) lekarz mówi ze takie odchylenia to normy. Ale zawsze fajnie jak skonfrontuje na forum
-
magdzia26 wrote:coco55 zazdroszcze takiego zdjecia az sama mam ochote pojsc gdzies zeby na pamiatke miec fotke i plytke... bo moj gin to szalowego sprzetu nie ma
a na NFZ to mozna zapomniec o 4D
-
nick nieaktualny
-
Eli wrote:Odchylenia powyżej 3 tyg to juz obserwacja w kierunku hipotrofii plodu. Moja corka okolo 34 tc miala brzuszek 3 tyg mniejszy, wiec w 37 tc bylo cc i urodZiła sie z waga 2300.
A córka zdrowa ? Wszystko ok ?
U mnie były te różnice ok 12dni Ale lekarz powiedział że jest w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 23:10
-
Iruletka wrote:Ja mam połówkowe dopiero 18 sierpnia, także jeszcze 4 tygodnie czekania. W sumie to będę miała je robione w trakcie 21 tc, czyli pod sam koniec.
Widzę Nataliamonika, że też robiłaś usg w Katowicach, u Lewandowskiej może? Rąsia malutkiej boska
Zgadza sięGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ślązaczka wiem wiem, że do skończonego 22 tc wykonuje się połówkowe. Pisząc o sobie miałam na myśli to, że mogłabym to badanie mieć wcześniej przeprowadzone np. choćby o tydzień wstecz, a tu trzeba jeszcze czekać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 01:31
-
Mi się w sumie dziś nic nie śniło, ale budziłam się pare razy
Nie to, że trzeba do 22tc to połówkowe, może być i pare dni później, tylko wg przepisów ustawy antyaborcyjnej MUSI być zrobione do 21t6d. Ja swoje będę miała w 20t i pare dni bądź 21t i pare dni, zależy jak doktor wyznaczy, czy najpierw do niego a potem w poradni wizyta czy odwrotnie, ale prędzej najpierw do niego bo ma super sprzęt a w poradni porażka wg mnie
Stresować wizytą się nie stresuję, strasznie nie mogę się doczekać, ostatni raz widziałam dziecię w 12t5d, potem na usg nie widziałam tylko lekarz serce oglądałWczoraj maluch był spokojniejszy, ale pare kopniaków było, no i rano blisko pępka też jak jeszcze leżałam zanim odwiedziłam toaletę
A i witam się w pierwszym dniu 19tc, 18 za nami12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lunk_a wrote:Dzieki za odp
A córka zdrowa ? Wszystko ok ?
U mnie były te różnice ok 12dni Ale lekarz powiedział że jest w porządkuu mnie na poczatku byly odchylenia okolo tydzien, po okolo 32 tyg zaczely sie zwiekszac, w 35 tyg brzuszek byl 3 tyg mniejszy. UrodZiła sie Calineczka, ale za to bardzo proporcjonalna i taka jest do tej pory
o ile jest niejadkiem i waga szczuplejsza od rowiesnikow, to wzrostem idzie nam jak burza, a u dzieci hipotroficznych najwazniejszy jest wlasnie wzrost, bo tyje sie cale zycie. Tak czy siak narazie nic sie nie martw, chcialam Ci tylko napisac, ze czasami te odchylenia od normy sie zwiekszaja i rodza sie mniejsze dzieci, ale potem pieknie nadrabiaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2017, 06:35
-
nick nieaktualny
-
ślązaczka wrote:Iruletka, ja mam prenatalne 17 sierpnia a to będzie u mnie 22.3 i dr powiedział że to wcale nie za późno i może tak być, a nawet lepiej, bo będzie więcej widaćhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Dziewczyny jak ide 8 sierpnia na prenatalne to ktory to tc? Bo mi sie wydaje ze 20+6??
Ja idę na połowkowe 28lipca. I będzie to 20t5d, a według usg 21t1d. Lekarz powiedział, że będzie idealnie. Maluszek będzie na tyle duży, że będzie można go dobrze zbadać. Jutro idę rano ma krew zrobić toxo i Tsh. Jedno i drugie mnie bardzo interesuje. Mam nadzieję,.ze wyszłam z nadczynnosci. -
Hej, ja dziś się tez szybko obudziłam, ale polegiwałam jeszcze w łóżku.
Wczoraj na olx znalazłam wózek 3w1 w super cenie- baaaardzo mi się spodobał. Jestem ciekawa czy się już nie sprzedał, bo cena bardzo atrakcyjna. Jestem też ciekawa dlaczego tak tanio- zobaczymy napisałam do babki, ze chcę go obejrzeć na żywo, teraz czekam...
Zobaczcie:
https://www.olx.pl/oferta/wozek-3w1-CID88-IDnwYwQ.html#52a5589de0
Ja połówkowe mam 22+3 mi też lekarz powiedział, że można zrobić później. -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Dobrze liczysz. 20t6d
Ja idę na połowkowe 28lipca. I będzie to 20t5d, a według usg 21t1d. Lekarz powiedział, że będzie idealnie. Maluszek będzie na tyle duży, że będzie można go dobrze zbadać. Jutro idę rano ma krew zrobić toxo i Tsh. Jedno i drugie mnie bardzo interesuje. Mam nadzieję,.ze wyszłam z nadczynnosci.
bo ta mi cos przez tel mowila ze skonczony 22 ;/ chyba jej sie pomylilo
ja tez musze zrobic tarczycowe ....cos mi sie zdaje ze dawke trzeba zwiększyć. metabolizm zwolnił i puchnemoze to upały nie wiem....
toxo co ile powtarzasz? ja mialam msc temu wiec sie wstrzymam hihihihi -
nick nieaktualny