WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Dziewczyny będę mocno trzymac za Was kciuki!!! jak tu się dodaje zdjęcie, żeby było je widac a nie tylko link z zapodaj czy co ? :)
    Chcę Wam przedstawić moje maleństwo :)
    Wchodzisz na zapodaj.net, wybierasz zakładkę na forum. Tam dodajesz plik. Wybierasz rozmiar obrazka. (jak ładujesz z tel, to polecam 200/200, bo 500/500 się długo ładuje) No i dodajesz. Wyskocza Ci 3linki. Kopiujesz ten bbc code i wrzucasz tutaj. Tu dodajesz/wysylasz wiadomość i pokazuje się miniaturka :)

• nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też w gronie zaliczonych połówkowych. Bardzo się denerwowałam, ale wszystko jest ok, potwierdziła się na 100% córeczka. Nawet odwróciła się pupą i pokazała wszystko co trzeba w całej okazałości, nic nie wyrosło między nogami :D Z nerwów i wrażenia zapomnieliśmy poprosić o 4D :/, ale nagranie na płycie i tak jest niesamowite, wrzucam Wam kilka screenów. Mała waży 302 g.
    Podróż na badanie miałam niestety z przygodami, w jedną i drugą stronę pozbyłam się całego śniadania :( Nie polecam picia mleka kokosowego przed jazdą autem :( :P

Magdzia26, prosiłabym Cię o przepisanie mnie na z 5 na 8 grudnia. Mój gin coś kiepsko zmierzył ostatnio i przesunął na wcześniejszy termin niepotrzebnie.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1dbb5157b381.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 17:57

Szczesliwa_mamusia, Coco55, Edith, Jacqueline, Opolanka 85, [m]alina, ara, magdzia26, Jooozefka, Iruletka, Anuśka...G, Aztoria, aga1402, Nola lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika- cudne zdjęcia. A już ta malutka ręka mnie rozbroiła :)

nataliamonika lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Powiedział ze na ten etap wszystkoi jest w porządku.
    Ale Co do mojego trybu życia czyli leżenie i oszczędzanie to nie on decyduje a lekarz prowadzący. Chodzę do innego lekarza od usg do innego od wizyt. Oczywiście pracują w jednym szpitalu znają się doskonale.
    Na razie pozostaje przy swoim trybie życia.
    A odnośnie tych wymiarów i rozbieżności to oczywiście pytałam. Dr mówi że wszystko ok a ja pytam Was jak to wygląda u Was.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia bardzo fajne zdjęcia :)

iv09i09katk65tr1.png

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    ja też nienawidzę prasować, ale lubię mieć wyprasowane, więc się zmuszam albo czasem proszę mamusię ;) Ubranka dziecku zamierzam jak najbardziej prasować, choć ta ilość którą posiadam mnie przeraża. W tą czynność pewnie dodatkowo zaangażuję męża no i poproszę mamę.

Wczoraj i dziś miałam jakiś przypływ energii. Postanowiłam umyć okna. Co by się nie przemęczać, myje jedno-dwa okna dziennie ;) I tak powiem szczerze, że nawet dwa skrzydła są dużym wysiłkiem. Ale jakbym miała czekać,aż mój P. to zrobi, to chyba Bożego Narodzenia się szybciej doczekała. Tylko gada,że umyje,ale jakoś nie może się zebrać. I takim sposobem mam już umyte okno w przyszłym pokoju syna, sypialni i kuchni. Po trochu i jakoś skończę to mycie. A patrząc na zapędy mojego męża to nie wiem, czy przed porodem sie wyrobi z malowaniem domu. Wiecznie nie dziś, mimo że farby kupione i czekają. Gdyby nie to,ze do malowania boję się zabierać (za dużo razy i często machałabym rekami góra-dół), to zapewne już bym miała pół domu odmalowane.
    Pokoik małego w końcu będzie w pastelach. Ściany będą szaro-beżowe, a jedna będzie biała. Do tego znalazłam takie fajne naklejki. I chcę miętowo-szare. Bo i dodatki będą miętowe. Tylko się waham między gwiazdkami, a kropeczkami.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46987ee2067a.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2c9e759b66a.jpg

Naklejki super sprawa! Niewielki wysiłek, a jaki efekt :) Też będziemy mieć, tylko chmurki :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2affe4f5f22.jpg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne. A te chmurki z jakiej strony?

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika- cudne zdjęcia. A już ta malutka ręka mnie rozbroiła :)

Dziękuję :) Mnie też :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne. A te chmurki z jakiej strony?

Widziałam na kilku, np. tutaj https://dekornik.pl/sklep/naklejki-2/naklejka-nad-mebelki-usmiechniete-chmurki/

Są jeszcze inne wersje, z kropelkami, kółkami i chyba z balonami też widziałam
    http://zyrafyzszafy.pl/pl/p/Naklejki-Usmiechniete-Chmurki.-Krople/1843

Szczesliwa_mamusia, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te z kropelkami chmurki świetne. Za dużo jest tych pięknych rzeczy :)

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja tez jutro - połówkowe na 9:30 ale pewnie nie wejdę punktualnie
    Tez ide jutro na 11.30

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Amus
    Obiecałam napisać to pisze. Mój lekarz jest bardzo dokładny. Każde usg u niego jest naprawdę dobre. Poszłam dzis na badanie bo dr 4tyg byl na urlopie. Z myślą że za tydz pójdę na polowkowe. A dr powiedział ze ja jestem szczupłą i jak będzie widać dobrze to dziś zrobimy polowkowe. 18.4tc
    Ocenia a serca płodu 157min
    Ruchy obecne
    Położenie glowkowe
    Łożysko tutaj podniosło się. Dr nie mówił o ile Ale nie jest już tak nisko a było w szyjce. Jest na przedniej ścianie macicy po lewej stronie nie dochodzi do ujścia wewn.
    Pepowina trojnaczyniowa
    Płyn owodniowy ilość w normie

Potem dr mierzy obwody brzucha głowy k udowej k ramienia i kilka innych - na usg skróty.
    I tu mam do Was pytanie czy u Was też sa różnice w tych wymiarach? Dr mówi że takie rozbieżności są jak najbardziej ok. Dla przykładu ciąża z om 18.4
    Wymiar BPD 19.3 a FL 17.4 pozostałe pomiędzy tymi wymiarami te są skrajne
    Potem mierzy fald karkowy NF długość k nosowej
    Potem ocenia wszystkie struktury w mózgu brzuchu i klp.
    Przełącza na tryb sercowy -cardiac i robi jakby mini echo serca. Ocenia przepływy zastawki.
    Potem ocenia przez pochwe szyjke i jeszxe raz łożysko - u mnie to było konieczne.

U nas była do pewnego momentu różnica, chyba 2 tyg. w długości kości udowej, a potem wszystko się wyrównało, także spokojnie. Poza tym, te pomiary nigdy nie są bardzo dokładne i niewielkie odchylenia mogą być, a 2 tygodnie to naprawdę nie jest dużo, norma jest chyba do trzech tygodni.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie wizyta dopiero we wtorek ;) juz sie nie moge doczekać, aż zobaczę moje maleństwo.
    Nataliamonika słodkie zdjęcia :)
    U mnie przygotowania do wesela znajomych, trochę nie chce mi sie iść.
    Co do ruchów to wczoraj wieczorem moje dziecię skakalo tak, że było czuć po przełożeniu ręki, super uczucie :D

magdzia26 lubi tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po! Więc doktor zrobił mi wstępne połówkowe i wstępne echo serca żeby mnie uspokoić. Dziś mam 18+0, z USG 18+3, więc powiedział, że jeszcze idealnie wszystkiego nie widać, przesunął mi kolejną wizytę na 09.08 i wtedy będę miała full wypas badanie :) Ale jak na dzień dzisiejszy wszystko jest prawidłowe.
    Na 100% dziewczynka! Waży już 229 g. Ma wszystko na swoim miejscu w prawidłowej ilości i wielkości! Żadnych wad nie widać. Echo serca robił mi długo, przepływy badał dokładnie i jak na razie nie stwierdza się wad! Serce biło 156/min, dalej górna granica, ale norma. Przepływy w łożysku też w normie. Generalnie, warto było czekać 3 miechy żeby w ogóle dostać się do niego na wizytę. Myślałam, że dziś zrobi mi tylko zwykłe usg, a resztę na połówkowym, ale samo usg robił mi 40 minut! Zbadał też szyjkę i wyszła 3,46 cm, co ciekawe - w piątek na IP zmierzyli mi na 3,2 cm. Na razie żadnych problemów z szyjką nie stwierdza, ale w związku z tym, że w mojej rodzinie krótkie szyjki w ciąży to norma, to lekarz prowadzący musi kontrolować. Jedyne co mu się nie podobało, to ph pochwy, zapisał mi na 7 dni jakieś czopki i radził do końca ciąży brać pałeczki kwasu mlekowego i zmienić płyn do higieny intymnej, albo w ogóle myć się tylko wodą.
    Dzidzia śliczna, profil ma ewidentnie po tatusiu, bo mój nie za ładny :P

Szczesliwa_mamusia, [m]alina, magdzia26, Jooozefka, Iruletka, Aztoria lubią tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    U nas była do pewnego momentu różnica, chyba 2 tyg. w długości kości udowej, a potem wszystko się wyrównało, także spokojnie. Poza tym, te pomiary nigdy nie są bardzo dokładne i niewielkie odchylenia mogą być, a 2 tygodnie to naprawdę nie jest dużo, norma jest chyba do trzech tygodni.
    Chyba nawet odchylenia są do 4tyg. Ale dzięki za odp:) lekarz mówi ze takie odchylenia to normy. Ale zawsze fajnie jak skonfrontuje na forum :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 19:01

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka gratulacje:)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na karcie teraz jeszcze widzę, że mam łożysko na przedniej ścianie. Może dlatego tych motylków i laskotek dalej nie czuję w brzuchu?

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    A na karcie teraz jeszcze widzę, że mam łożysko na przedniej ścianie. Może dlatego tych motylków i laskotek dalej nie czuję w brzuchu?
    Łożysko amortyzuje ruchy. Doczekasz się, tylko przyjdą troszkę później

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka chyba te dziewczynki tak maja z tym serduszkiwm :D na necie duzo opowiesci ze dziewczynki maja szybsze teteno :D super ze wszystko oki !!!!!

Luna dziekuje za taki opis ciesze sie ze wzzystki oki !!!!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliamonika i dla was gratki :D

Opolanka dlatego nie czujesz spokojnie :))) ja mam z tylu i znowu nie czuje od paru dni. Dzidzial.sie chyba obrocil nogami do srodka ;)

Roznice w usg miedzy poszczegolnymi czesciami to norma :) na tym etapie do 2 tyg chyba a pod koniec ciazy 4-5 tez jest norma

Jak ja pojde na prenatalne to blagam o kciuki bym sie nie denerwowala :p ehh gdzie tam 8.08 :p babka chciala wczesniej mnie wcisnac ale gin nalegal ze im pozniej z moja tusza tym lepiej jak dziecko wieksze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 19:20

‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ