WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    A od jutra w lidlu ciuszki dla dzieci. Dobrą mają tam jakość? Warte grzechu?
    Taki są dobre gatunkowo tylko bodow nie polecam z resztą jak z biedronki bo mają zakładane na ramionach bez zapięcia żadnego więc większość się rozłazi i dzieci mają gole klatki piersiowe:) moja strasza była pulpetem a i tak zjezdzalo z ramion.... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Taki są dobre gatunkowo tylko bodow nie polecam z resztą jak z biedronki bo mają zakładane na ramionach bez zapięcia żadnego więc większość się rozłazi i dzieci mają gole klatki piersiowe:) moja strasza była pulpetem a i tak zjezdzalo z ramion.... :/
    ooo o tym ostatnio pisałam jak dziewczyny pokazywały zakupy ;) unikac takich bodziaków a w tesco ich od zatrzęsienia a też sie tak z nimi robi. Najlepiej na zatrzaski bodziak

• chicken Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    dawno mnie nie bylo bo i sporo sie dzialo.
    Zaczne moze od dziecka, bedzie to dziewczynka (czyli Chinski kalendarz prawde mowil :P )
    U nas wszytsko ok, chociaz osttanio czesciej sie skarze na pekajace naczynka w nosie-przy wydmuchiwaniu nosa, leci mi krew. Musze skonsultowac to z lekarzem
    Nie bylo mnie dlugo bo nie mialam ochoty cieszyc sie ciaza-stracilam swojego psa, kochanego przyjaciela. byl to dla nie cios prosto w serce, nie moglam sie po tym pozbierac - pewnie dla niektorych to bedzie smieszne, ale dla mnie zwierzak to taki sam czlonek rodziny jak kazdy inny.

Na zwolneiniu nadal nie jestem ale w przyszlym tygodniu na wizycie mam zamiar poprosic jednak o L4-nie mam juc sily chodzic do pracy.
    Poza tym przypaletala sie do mnei jakas infekcja pochwy i jestem na lekach-nic przyjemnego

Na urlopie bylam w gorach, trocche polazilam ale staralams ie za bardzo nie obciazac-max na wysokosc 1500metrow weszlam. Chce byc aktywna nadal wiec staram sie nie lezec w lozku tylko ciagle cos robic

A co tam u Was? Mam nadzieje, ze wszytskie jesteście zdrowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 09:25

magdzia26, Szczesliwa_mamusia, Aztoria, Lady Savage, Jooozefka lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-12.jpg
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Jestem już po. Jednak będzie córcia :) termin na 10.12, imię Natalia - można wpisać ;)

Bardzo się cieszę, mąż nawet nie pokazał odrobinę zawodu. Jutro wrzucę zdjecie ;)

Bardzo ładne imię :D

Coco55 lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    a moj synus chudzielec i tylko w lidlu i w tesco sie zaopatrywalismy bo wlasnie te były takie ze nie zjezdzaly i idealnie pasowaly dla mnie takie na zakladke najlepsze a zatrzaski mnie denerwowały ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    W lidlu zazwyczaj mają niezła jakość. Czasem trafia się jakaś felerna partia, ale z reguły bawełna jest ok.

Przede wszystkim ma certyfikat bezpieczeństwa, bo tych biedronkowych, nie mówiąc o pepco, w życiu bym nie kupiła. Tym razem akurat z kolekcji lidlowej nic mi się nie podoba, ale ubranka dosyć często się tam pojawiają.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu! :) Jak ten czas szybko leci...

goście pojechali, na szczęście, bo jestem już wykończona. Dziś nic nie robię, tylko leżę, albo pójdę spać po pracy. Ostatnio mi snu brakuje. Do tego wróciły mdłości :(

Czuję ostatnio bardzo intensywnie ruchy, ciężko mi się skupić w pracy. Ciągle dzidziuś się kręci :D Zastanawiam się już całkiem poważnie nad L4. Chciałabym pod koniec sierpnia iść na tydzień urlopu, a później już chyba nie wrócę do pracy.

Czy któraś z Was leciała samolotem w ciąży? Zastawiam się, czy lecieć do Norwegii (2h) w 26tyg. Muszę porozmawiać o tym z lekarzem.

magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bodziakow bez zatrzaskow... moja mama często brała pranie od mojej bratowej (wiecie bo bratowa nie umie prac i trzeba jej pomoc :P ). Bratowa prala w pralce i wszystkie się rozlazily, mama prala w ręku i były jak nowki.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Czy któraś z Was leciała samolotem w ciąży? Zastawiam się, czy lecieć do Norwegii (2h) w 26tyg. Muszę porozmawiać o tym z lekarzem.
    Leciałam już 8 razy. Lekarz powiedział, że mogę bez przeszkód latać oby nie dłużej jak 5h. Moje 17 tyg dziecko było już w 8 krajach :D raz natknęłam się na okropne stewardessy w wizzair. Poprosiłam o pomoc w umieszczeniu bagażu na górny polce ze względu na ciążę. Odp mi że one nie robią takich rzeczy bo walizki mogą być ciężkie.(już widzę jakby ratowaly życia pasażerów w razie katastrofy). Ale Zawsze znajdzie się jakaś dobra dusza pasażer, która mi pomaga ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

goście pojechali, na szczęście, bo jestem już wykończona. Dziś nic nie robię, tylko leżę, albo pójdę spać po pracy. Ostatnio mi snu brakuje. Do tego wróciły mdłości :(

Czuję ostatnio bardzo intensywnie ruchy, ciężko mi się skupić w pracy. Ciągle dzidziuś się kręci :D Zastanawiam się już całkiem poważnie nad L4. Chciałabym pod koniec sierpnia iść na tydzień urlopu, a później już chyba nie wrócę do pracy.

Ja tez leciałam w czerwcu na Zakynthos ( wszystko było OK) a w sobotę lecimy na Kos. Mój lekarz powiedział ze lepszy jest 2-3h lotu niż 10h w samochodzie.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Co do bodziakow bez zatrzaskow... moja mama często brała pranie od mojej bratowej (wiecie bo bratowa nie umie prac i trzeba jej pomoc :P ). Bratowa prala w pralce i wszystkie się rozlazily, mama prala w ręku i były jak nowki.
    nie chciałoby mi sie prac recznie :D

• 78beti Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to ja tez byłam bardzo zadowolona z tych z Lidka czy Tesco ale to było jakieś 6 lat temu. Teraz kupiłam trochę z Next a resztę zamierzam nabyć właśnie w Lidlu i Tesco. Uwielbiam Next ale oni maja różne ceny czasem kosmiczne

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja tez leciałam w czerwcu na Zakynthos ( wszystko było OK) a w sobotę lecimy na Kos. Mój lekarz powiedział ze lepszy jest 2-3h lotu niż 10h w samochodzie.
    Ach Grecja :) byłam na Zakynthos rok temu :) w tym roku wybraliśmy coś bliżej - Chorwację, ale plaże i dno morza tu są okropne :(

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się przymierzam do tych ubranek z Lidla :) Fajne pajace mają być. Jeśli jakość będzie w porządku to pewnie kupię.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Monal Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po badaniu połówkowym z nasza córeczką wszystko w porządku. Choć lekarz miał jakieś wątpliwości w obrębie serca, ale wczoraj już się wyjaśniło i jest wszystko w porządku.
    Na infekcję dróg moczowych dostałam antybiotyk Zinnat bo 7 dniowe leczenie furagina nie przyniosło efektów i dalej leukocyty były powyżej normy.
    Ja też już od poniedziałku na chorobowym i muszę się przestawić na inny tryb życia. Ruchy malutkiej czuję już od kilku dni.
    Przytyłam dopiero 1 kg, trochę mnie to martwiło ale niunia ma 335 g i 18 cm więc rośnie, choć lekarz coś zasugerował ostatnio, że wychodzi z usg 4 dniowy późniejszy termin porodu niż dotychczas.

Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 13:41

Amus87, nesairah, Szczesliwa_mamusia, Edith, magdzia26, Jooozefka, k878 lubią tę wiadomość

3jgxpc0zh44cocy1.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Jak chcesz brać L4 po powrocie z urlopu, to lepiej wziąć już na czas urlopu- zostanie Ci więcej po porodzie :)

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Hej,
    dawno mnie nie bylo bo i sporo sie dzialo.
    Zaczne moze od dziecka, bedzie to dziewczynka (czyli Chinski kalendarz prawde mowil :P )
    U nas wszytsko ok, chociaz osttanio czesciej sie skarze na pekajace naczynka w nosie-przy wydmuchiwaniu nosa, leci mi krew. Musze skonsultowac to z lekarzem
    Nie bylo mnie dlugo bo nie mialam ochoty cieszyc sie ciaza-stracilam swojego psa, kochanego przyjaciela. byl to dla nie cios prosto w serce, nie moglam sie po tym pozbierac - pewnie dla niektorych to bedzie smieszne, ale dla mnie zwierzak to taki sam czlonek rodziny jak kazdy inny.

Na zwolneiniu nadal nie jestem ale w przyszlym tygodniu na wizycie mam zamiar poprosic jednak o L4-nie mam juc sily chodzic do pracy.
    Poza tym przypaletala sie do mnei jakas infekcja pochwy i jestem na lekach-nic przyjemnego

Na urlopie bylam w gorach, trocche polazilam ale staralams ie za bardzo nie obciazac-max na wysokosc 1500metrow weszlam. Chce byc aktywna nadal wiec staram sie nie lezec w lozku tylko ciagle cos robic

A co tam u Was? Mam nadzieje, ze wszytskie jesteście zdrowe :)
    Akurat o Tobie pomyślałam, wchodzę i jesteś.

chicken lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bodow to one najgorsze się robią podczas prasowania ehhhh. Ale ja to wygodna jestem i od chyba roku nie prasuje chyba że muszę to tak, ale to mało kiedy nauczyłam się tak suszyć, że ładnie wyglądają ( a może nauczyła się ciuchy takie kupować haha). Jeśli chodzi o ciuchy to i tak większość z lumpa kupię wolę wydać więcej kasy na wózek :) a jeśli chodzi o atesty to biedronka też je ma...

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    a moj synus chudzielec i tylko w lidlu i w tesco sie zaopatrywalismy bo wlasnie te były takie ze nie zjezdzaly i idealnie pasowaly dla mnie takie na zakladke najlepsze a zatrzaski mnie denerwowały ;)
    No widzisz więc jednak którejś z nas takie pasowały :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na L4 lepiej na wakacje nie jechać ;)

‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ