WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zwłaszcza zaparcia haha :P
    Ha ha, w tym temacie nie mam doświadczenia i niech tak zostanie ;-)

dhpclr4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ona właśnie jest gotowa bo wolala, potrafila wstrzymać ma spacerze ( 2lata) tylko od wczoraj jej się odwiedziło poprostu mówi, że nie za chwile sika i się cieszy.po straszej było widać że nie jest gotowa, ona w jej wieku nie rozumiała kompletnie o co mi chodzi z tym nocnikem dlatego próbowałam od 22 miesięcy a nauczyła się jak miała 2,5 roku próbowałam tak co miesiąc przez 3 dni jak widziałam bez efektu odpuszczam, aż w końcu złapała. A mlodsza po 2 dniach popuszczala i resztę na nocnik na 3-4dzien już wolala ładne. I tam cały tydzień no chyba 9dni i wczoraj nagle nie koniec nie wola.... to chyba nazywa się regres nocnikowy czy jakoś, znudziło się i tyle . Ale dam radę trudno najwyższej będziemy nowa kanape mieli szybciej niż planowaliśmy miała być za pok roku. A pielucjomajki ona zna bo kupowałam chyba nawet miesiąc temu miałam więc nie da się nabrać:) tylko spokój mnie uratuje he
    a moze jakies nagrody ? u nas na poczatku za kazde siku byl jeden tictac pozniej juz weszlo mu w nawyk i bylo siku bez tictacow

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka na pierwszej stronie mamy liste grudniowych mamus . wpisac cie?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przypominam wszystkim chetnym o grupie na fb :) jakby ktoras chciala dolaczyc to piszcie do mnie

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ooo w końcu nie jestem sama jedna częstochowianka tutaj :D W którym szpitalu będziesz rodzić?
    A to niespodzianka :-) będę rodziła na Parkitce, tam pracuje mój lekarz prowadzący. Będę miała cc ze względu na problemy z kręgosłupem. Starszego rodziłam na Mickiewicza i mam niemiłe doświadczenia. A Ty gdzie planujesz poród?

dhpclr4.png
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Iruletka na pierwszej stronie mamy liste grudniowych mamus . wpisac cie?

Tak poproszę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 23:06

magdzia26 lubi tę wiadomość

dhpclr4.png
  • Coco55 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Jednak będzie córcia :) termin na 10.12, imię Natalia - można wpisać ;)

Bardzo się cieszę, mąż nawet nie pokazał odrobinę zawodu. Jutro wrzucę zdjecie ;)

Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Eli, Alxawl, Aztoria, k878, magdzia26, Amus87, Edith, Jooozefka, ara, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

27 lat, udało się za pierwszym razem <3 <3 <3

f2w3rjjgw9gbj8uz.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde. Czeka mnie nieciekawa noc. Do tej pory ani razu nie wymiotowałam a nudności raczej się na mnie nie wyżywała. Dziś jestem bardzo blisko bliskiej relacji z muszla klozetowa. To chyba przez ten dym który unosi się nad Splitem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c582018beac8.jpg

I jeszcze mam komara w pokoju ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2017, 00:03

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    A to niespodzianka :-) będę rodziła na Parkitce, tam pracuje mój lekarz prowadzący. Będę miała cc ze względu na problemy z kręgosłupem. Starszego rodziłam na Mickiewicza i mam niemiłe doświadczenia. A Ty gdzie planujesz poród?

Ja też na Parkitce, bo pracuje tam mój lekarz prowadzący i mąż. Tzn. mąż nie jest moim lekarzem, ani nawet ginekologiem na szczęście :P Na dodatek mieszkamy na parkitce i mamy rzut beretem do szpitala, więc wybór był oczywisty. Moim ginekologiem od kilkunastu lat był Artur Kowalski, ale pracuje od jakiegoś czasu właśnie na Mickiewicza, więc odpadł i musiałam wybrać kogoś innego. Chodzę do Wiktora.

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • Lapi84 Znajoma

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy termin na 20 grudnia i widzę, że ten termin póki co okupują chłopcy ;) a u nas dziewczynka - na 90%, potwierdzimy na 100% 24ego lipca :)

Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Lapi84
    a5d5ed8847b4d7fe01e7381afcbea308.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, generalnie rzadko można dostać takie prawdziwe, tradycyjne wędliny czy sery. Kabanosy jak weźmiesz pierwsze lepsze, to też mięso parzone. Większość mozzarelli jest na pasteryzowanym mleku.
    No ale skoro na pizzy, to już na pewno wszystko zdechło, cokolwiek tam jeszcze mieszkało.

Co do pizzy, to drożdży w ciąży też nie należy jeść; SUROWYCH, inaczej żadna z nas by chleba nie mogła jeść.

Amus87 lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Kurde. Czeka mnie nieciekawa noc. Do tej pory ani razu nie wymiotowałam a nudności raczej się na mnie nie wyżywała. Dziś jestem bardzo blisko bliskiej relacji z muszla klozetowa. To chyba przez ten dym który unosi się nad Splitem.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c582018beac8.jpg

I jeszcze mam komara w pokoju ;(
    Rozumiem, że jesteście w bezpieczniej odległości od tego pożaru?

• Eli Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco55 wrote:
    Jestem już po. Jednak będzie córcia :) termin na 10.12, imię Natalia - można wpisać ;)

Bardzo się cieszę, mąż nawet nie pokazał odrobinę zawodu. Jutro wrzucę zdjecie ;)
    Natalia piekne imie, moja cora ma, bo tatus wybrał i musze przyznac, ze nie mogl wybrac lepiej :) szczerze mowiac przy drugiej corce mielismy wiekszy problem z imieniem, ja bardzo chcislam Oliwie, ale ostatecznie poszlismy na kompromis i bedzie Ola, ale Aleksandra.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Wczoraj na wizycie wyszło że mam dziewczynkę w brzuchu, także będzie Julcia <3
    Malutka waży 177g i tętno było 138 :)
    Jako że mój gin na urlopie połówkowe mam dopiero 24.8 czyli to będzie u mnie 22+3.
    Dłuuugie czekanie przede mną, dlatego myślę, że się zapiszę dodatkowo na wizytę w lux medzie- mam tam pakiet i będzie za free :) A z moimi bakteriami i leukocytami w moczu lekarz stwierdził, że powyżej 10 leukocytów to infekcja- mam dużo pić i ew.kupić sobie urofuraginę i tyle. Także dobrze, że się nie martwiłam :)

Zołzimagic, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Ja_Sonia, Jacqueline, Amus87, Edith, Aztoria, Jooozefka, ślązaczka, ara, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na str 5-10-15 wyprzedaz jeszcze przez 5 godzin wszystko okolo 50% taniej :)

• emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Rozumiem, że jesteście w bezpieczniej odległości od tego pożaru?
    Jesteśmy w Splicie, a pożar na przedmieściach. Już się dogasza ale dym w powietrzu jest. Jutro będę juz w domu bo w piątek mam usg ;)

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u diabetologa, teraz do 11 siedzę i czekam na endokrynologa. Cukry rosną w górę więc od dziś 8j insuliny. Dzidzia fikala tak że Pani dr powiedziała że już dawno nie widziała takich akrobacji xD.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z pracy.
    Dzisiaj chce z szefem rozmawiać o siepniu, czyli 1/2 w pracy, 1/2 w domu. A tak naprawde tylko 1/2 w pracy, bo w 4h godziny się ze spokojem wyrobie, więc nie będzie czego do domu zabierac. No i oczywiście nie wyobrażam sobie żadnych obniżek pensji z tej racji :P Trzymajcie kciuki żeby poszło po mojej myśli....

Eli, Lady Savage, magdzia26 lubią tę wiadomość

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • Ja_Sonia Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny na str 5-10-15 wyprzedaz jeszcze przez 5 godzin wszystko okolo 50% taniej :)

A od jutra w lidlu ciuszki dla dzieci. Dobrą mają tam jakość? Warte grzechu?

Aniołek [*]
    Synek Maksymilian, 01.12.2017
  • emikey Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja_Sonia wrote:
    A od jutra w lidlu ciuszki dla dzieci. Dobrą mają tam jakość? Warte grzechu?
    W lidlu zazwyczaj mają niezła jakość. Czasem trafia się jakaś felerna partia, ale z reguły bawełna jest ok.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 733 734 735 736 737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ