WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Iruletka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze wcześniej pisałam, że nie będę w stanie przeczytać całego wątku od początku. Te 700 stron mnie trochę przeraziło, ale postaram się ciut cofnąć aby poznać Was choć trochę.

dhpclr4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nowa mamusie faktycznie różnica między rodzeństwem duża, ale najważniejsze że się cieszy i oby był pomocy gdy już brat się pojawi na swiecie

Pisaliśmy dziś o zaparciach a byłam z dziewczynami na placu zabaw i poprostu musiałam iść kupić kebaba w tortilli :) także może być źle ale damy radę. Starsza tak dziś wymeczona, że zasnela właśnie więc został mi młodszy szogun

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:14

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nie ma co obwiniac się tylko odpoczywac i będzie dobrze. Ja w ciazach dobrze trasy znosiłam nawet te ponad 1000 km z Niemiec do polski. Pod koniec czyli w 35tc faktycznie ciężko było na dupie tyle godzin ale nic się złego nie działo. A może to nie Podróż tylko normalnie też to by się stało tego nie wiesz, ani się nie dowiesz więc odpoczywaj:)

MalaHD lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Jeszcze wcześniej pisałam, że nie będę w stanie przeczytać całego wątku od początku. Te 700 stron mnie trochę przeraziło, ale postaram się ciut cofnąć aby poznać Was choć trochę.
    :) poznasz nas na bieżąco, co chwilę sie tematyka powtarza ;)

Iruletka lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo za dobre słowo, mój mąż też tak mówi, że nic złego nie zrobiłam i być może w domu też bym te plamienia miała. Tydzień wcześniej byłam u lekarza, nie widział przeciwwskazań do wyjazdu. Spróbuję się wyluzowac :)

Chyba dziś poczułam me dziecię. Takie jakby pęknięcie ale nie jestem pewna czy to nie jelita ;) a wy czujecie wyraźnie, że to kopniak?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Dziękuję wam bardzo za dobre słowo, mój mąż też tak mówi, że nic złego nie zrobiłam i być może w domu też bym te plamienia miała. Tydzień wcześniej byłam u lekarza, nie widział przeciwwskazań do wyjazdu. Spróbuję się wyluzowac :)

Chyba dziś poczułam me dziecię. Takie jakby pęknięcie ale nie jestem pewna czy to nie jelita ;) a wy czujecie wyraźnie, że to kopniak?
    ja czuję jak się przekręca, taka nagła zmiana pozycji o 180 stopni xD przeważnie jak coś dobrego (albo niedobrego) zjem, i jak się kładę spać.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A ja nadal plamie, dziś już się zaczęłam pakować i mówię do chłopaków, że wracamy ale potem zaczęłam myśleć. Nic mnie nie boli, progesteron mam, nospe mam, magnez mam, clexane jest. Nawet jak pojade do szpitala to oni mi nic innego nie dadzą. A to czy ja będę leżeć tu czy w domu już bez różnicy a podróż 12 godz przy plamieniu to nie jest dobry pomysł a może akurat przejdzie. Dr mówi, że to częste. Podróż, zmiana klimatu, przemęczenie i póki nie mam boli i żywej krwi, że mam się nie martwić. Posiedzę sobie nad stawkiem, poleze na leżaczku, zrezygnuje z moich górskich spacerów które miałam w planach. Detektor mam, dzidzia żyje a szpital jest 50km stąd więc w razie gdyby było gorzej pojedziemy. Ale jestem na siebie zła, że pojechałam.
    Nie win się, że to przez podróż. Ja bardzo często jeżdżę. Pytałam lekarza. Powiedział, że jak coś ma się stać to stanie się jak będę szła ulicą do warzywniaka. Także ciesz się Włochami :) ja cieszę się teraz Chorwacja :) mam piękny widok na te pożary koło Splitu o których mówią u nas w wiadomościach :P

MalaHD lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Też jestem zdania, że nawet w domu mogłabyś dostać plamienia...wiadomo teraz ostrożniej, nie szrżuj i obserwuj się...będzie dobrze...

Tak ja od kilku tygodni chyba 3 lub czterech czuję prawdziwe kopniaczki i przekręcanie i smyranie :) ale u mnie to już 6 ciąża więc nie porównuj...w 1 ruchy poczułam w 20tyg...i była to rybka :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • emikey Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    :) poznasz nas na bieżąco, co chwilę sie tematyka powtarza ;)
    Zwłaszcza zaparcia haha :P

Mamabyc3, Lady Savage lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Zwłaszcza zaparcia haha :P
    Poczekajmy jeszcze chwila i będą hemoroidy hehe ok ja się nie śmieje bo zostało mi to dziadostwo po 2 ciąży :/

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś jest ten dzień. Dziś po raz pierwszy od jakiś 20 lat brzuch wystaje mi bardziej niz cycki :D

k878, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

tak, takie różne smyrnięcia to też czuję, ale nie jestem pewna czy dziecko czy jelita, bo jeszcze mój puls do tego dochodzi, ale kilka razy kopało tak, że po pierwszym kopniaku przyłożyłam rękę i ręką też można było wyczuć

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iruletka wrote:
    Ja wczoraj odbierałam starszaka z Zakopanego i spędziłam 6 godzin w aucie. Pomimo tego, że z Częstochowy mam tylko 230 km to korki mnie wykończyły. Bolał mnie kręgosłup i trochę brzuch. Mieliśmy jechać w niedzielę nad morze, ale zrezygnowaliśmy po wczorajszym. Jedziemy bliżej w Beskid Śląski.

Ooo w końcu nie jestem sama jedna częstochowianka tutaj :D W którym szpitalu będziesz rodzić?

Iruletka lubi tę wiadomość

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    a to masz farbę beżową, czy białą plus pigment, bo jeśli farba beżowa, to nie masz co winić panów tylko producenta farby.
    Firma która nam to robi używa farb jednej firmy i kupili "biały diamentowy" - i jest beżowy. Jutro będą poprawiać

Mala - nie da sie przewidzieć co będzie. Wiesz jak to było przy ivf - można było leżeć po transferze a i tak sie nie udawało a inne prowadziły normalne życie i sie udawało. Ja tez jadę na wakacje w sobotę i zamierzam sie nimi cieszyć :)

Ja już czuje dość mocne kopniaki :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jjaka ja jestem wściekła i nie mam siły już. Moja mlodsza ładnie robiła na nocnik już tydzień ładnie wolala sama wszytsko i kuźwa od wczoraj nic przestała kompletnie, mam dość bała kanapa fotele zasikane tak że ciągle śmierdzi jeszcze kilka dni i będziemy szukać nowych mebli.... :/ że starsza się męczylam ponad pół roku zanim zaczęła wolac (2,5roku miała jak w końcu 1 siku w nocnik poszlo) mam dość latania że ściera a ta siedzi sika na kanape i się cieszy noz kur... wiem że moje nerwy na nic tu nie pomoga,ale po starszej mam naprawdę dość. I że jest jeszcze mała, ale wolala każde siku każda kupę a od wczoraj dosłownie ma w tyłku moje prośby i pytania czy chce jej się siku.... :/

magdzia26 lubi tę wiadomość

• emikey Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Jjaka ja jestem wściekła i nie mam siły już. Moja mlodsza ładnie robiła na nocnik już tydzień ładnie wolala sama wszytsko i kuźwa od wczoraj nic przestała kompletnie, mam dość bała kanapa fotele zasikane tak że ciągle śmierdzi jeszcze kilka dni i będziemy szukać nowych mebli.... :/ że starsza się męczylam ponad pół roku zanim zaczęła wolac (2,5roku miała jak w końcu 1 siku w nocnik poszlo) mam dość latania że ściera a ta siedzi sika na kanape i się cieszy noz kur... wiem że moje nerwy na nic tu nie pomoga,ale po starszej mam naprawdę dość. I że jest jeszcze mała, ale wolala każde siku każda kupę a od wczoraj dosłownie ma w tyłku moje prośby i pytania czy chce jej się siku.... :/
    A to jeszcze nie koniec. Baby nr 3 w drodze ;P to też będzie trzeba uczyć wołać :P kilka lat wyjęte z życia :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:

Rozumiem Cię doskonale, moja to samo :( już 4 miesiąc chodzi w majtkach, ale co tam siusia i robi kupkę, i w nosie ma, nie przeszkadza jej to w ogóle :(. Nie wiem czy wrócić do pieluch na cały dzień i poczekać aż sama zacznie kontaktować, czy kontynuować tą walkę z wiatrakami.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    A to jeszcze nie koniec. Baby nr 3 w drodze ;P to też będzie trzeba uczyć wołać :P kilka lat wyjęte z życia :/
    Heh wiem przeraża mnie to ja mówiłam do mojego że musimy kupić sobie kanape z folią jak w starych serialach amerykańskich. Najgorsze ze ta mlodsza to takie małe dosłownie gowno małe uparte jest i wszytsko na złość robi więc im widzi ze ja bardziej nerwowa to ta się cieszy jak głupia. Nie iem za kim to takie chamskie jest, a jednocześnie takie śmieszne, kochane i urocze :)

• Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja z moją starsza po kilku dniach odpuszczam bo widziałam że nie jest gotowa na chodzenie bez pieluchy. A ta to doskonale rozumie i wie, potrafiła nawet wstrzymać na spacerze 30min jak nigdzie nie było toalety albo krzaczkow u wracała do domu i robiła pisiu na nocnik. A teraz jej się poprostu nie chce wolac i tyle bo przecież prościej zesikac się w gacie. Prosty przykład powiedzialam rano jak nie zrobisz pisiu a nocnik to wezmę smoczek po 15min zawołała i tyle na dziś... :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zjadłam dzisiaj kawałek pizzy z salam ( o toxo chodzi) piekarnik zabija toxo w tak krotkim czasie?

‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ