Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMoje dziecię dziś bardzo aktywne. Bardzo mnie to cieszy. Nawet dostałam kopniaka w rękę. Aż mi łezka w oku się zakręciła ze szczęścia. Niesamowite. Cudowne uczucie. Moje ulubione zaraz po słuchaniu serduszka.
magdzia26, k878, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
Miało być cytuj a nie "lubie"...Mamabyc3 wrote:Jjaka ja jestem wściekła i nie mam siły już. Moja mlodsza ładnie robiła na nocnik już tydzień ładnie wolala sama wszytsko i kuźwa od wczoraj nic przestała kompletnie, mam dość bała kanapa fotele zasikane tak że ciągle śmierdzi jeszcze kilka dni i będziemy szukać nowych mebli....
że starsza się męczylam ponad pół roku zanim zaczęła wolac (2,5roku miała jak w końcu 1 siku w nocnik poszlo) mam dość latania że ściera a ta siedzi sika na kanape i się cieszy noz kur... wiem że moje nerwy na nic tu nie pomoga,ale po starszej mam naprawdę dość. I że jest jeszcze mała, ale wolala każde siku każda kupę a od wczoraj dosłownie ma w tyłku moje prośby i pytania czy chce jej się siku.... 
W każdym razie może nie jest gotowa? Mój dopiero jak miał 2,5 roku zaczął sikac na nocnik wcześniej mimo moich usilnych prób była awantura że nie i koniec...i tak z dnia na dzień pożegnaliśmy pieluchy w dzień... możesz jeszcze spróbować metody mojej koleżanki która kupiła pieluchomajtki i "wytlumaczyla" swojemu dzieciaczkow że to są specjalne majteczki itp w które nie wolno sikac i takim sposobem bez obsikanych kanap i mebli oduczyla go pieluch
...mój np ma nocnik obok kanapy cały dzień żeby miał "pod reka" i sam podchodzi i sika może tak spróbuj? Ile wogole twoja córeczka ma lat?
-
Ona właśnie jest gotowa bo wolala, potrafila wstrzymać ma spacerze ( 2lata) tylko od wczoraj jej się odwiedziło poprostu mówi, że nie za chwile sika i się cieszy.po straszej było widać że nie jest gotowa, ona w jej wieku nie rozumiała kompletnie o co mi chodzi z tym nocnikem dlatego próbowałam od 22 miesięcy a nauczyła się jak miała 2,5 roku próbowałam tak co miesiąc przez 3 dni jak widziałam bez efektu odpuszczam, aż w końcu złapała. A mlodsza po 2 dniach popuszczala i resztę na nocnik na 3-4dzien już wolala ładne. I tam cały tydzień no chyba 9dni i wczoraj nagle nie koniec nie wola.... to chyba nazywa się regres nocnikowy czy jakoś, znudziło się i tyle . Ale dam radę trudno najwyższej będziemy nowa kanape mieli szybciej niż planowaliśmy miała być za pok roku. A pielucjomajki ona zna bo kupowałam chyba nawet miesiąc temu miałam więc nie da się nabraćmagdzia26 wrote:Miało być cytuj a nie "lubie"...
W każdym razie może nie jest gotowa? Mój dopiero jak miał 2,5 roku zaczął sikac na nocnik wcześniej mimo moich usilnych prób była awantura że nie i koniec...i tak z dnia na dzień pożegnaliśmy pieluchy w dzień... możesz jeszcze spróbować metody mojej koleżanki która kupiła pieluchomajtki i "wytlumaczyla" swojemu dzieciaczkow że to są specjalne majteczki itp w które nie wolno sikac i takim sposobem bez obsikanych kanap i mebli oduczyla go pieluch
...mój np ma nocnik obok kanapy cały dzień żeby miał "pod reka" i sam podchodzi i sika może tak spróbuj? Ile wogole twoja córeczka ma lat?
tylko spokój mnie uratuje he
-
Czysto teoretycznie salami jest suszone a nie pieczone, ale wiele salami nie ma nic wspólnego z tymi prawdziwymi więc są poddawane obróbce termicznej. Ja osobiscie jem salami bo je uwielbiam, chociaż teraz tak wpadłam na to że to niby surowe mieso. Ale jeść będę dalej pewnieEli wrote:To od salami mozna dostac toxo???

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
magdzia26 wrote:Miało być cytuj a nie "lubie"...
u mnie to nie działa, nawet próbowałam jej, jak mi koleżanka radziła, skoro z Zuzy taka strojnisia, to ma b.ładne nowe majteczki, i stare majteczki. I mówię jej, że ładne majteczki są dla dziewczynek które nie siusiają w nie, a jak się posiusia, to ubieramy stare. Ale nic to nie daje. -
nick nieaktualnyA wlasnie czytalam ze salami nie jest wedzone a surowe :pSzczesliwa_mamusia wrote:Nie martw się. Ono wcześniej było wędzone. A podane dodatkowej obróbce termicznej "zabilo"toxo. Samego ja nie jem. Ale jak robię pizze czy zapiekankę, to salami kładę.
Lady hehehe -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny

[/url]